Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Ta analogija koju si izneo odnosi se na izvor napajanja(perpetum mobile),dok kola idu na benzin ,Covekov Duh zivi od svake izgovorene reci i misli svoje,naravno da postoje ljudi bez duha i bolje je da ih ne sreces.San je brat smrti,covek ne spava nakon smrti,kod ovih koji nisu razvili dovoljno svest ,desi se da jednostavno nastave da vode drugi zivot,ko kad neko uskoci u pantalone drugog,uopste nesvestan da je tik malo pre umro.Jel ti se desava da kad spavas ,usnes kako si u skoli na nastavi i da izgleda stvarno,e kad bi u tom trenutku umrlo telo koje sneva,odmah bi nastavio da zivis zivot te osobe,nasledjujuci svo njegovo znanje i iskustvo.Sad zavisi od stepena tvoje svesti,ako ti je svest uvecana ,ti ces zadrzati znanje iz ovog sveta,a tamo ce ti to izgledati ko da si na casu malo zadremo.Ironija ,dok ti tamo nastavljas da zivis,ovi te ovamo sahranjuju.
Inace svest ima posebnu mogucnost od Boga datu,moze da zivi istovremeno nekoliko zivota i to cak kroz nekoliko gustina prostora(dimenzija).Problem nastaje kod ovih sto ne zive istovremeno nekoliko zivota,izgleda da im nesto nedostaje u supstanci,neka vrsta pre Adamicnih ljudi sa kojima delimo zivot.
Ovo sto ti pricas nema veze sa Biblijom, vec slicnosti sa reinkarnacijom.
I osim sanjarenja i filozofije drugacije se dokazati ne moze..
Ja sam naveo analogiju, koja je istinita i Biblijski tacna..
Kazes 'Duh zivi od svake izgovorene misli i reci'' , od cije?
Zivi svet i sam zivot uopste je pokrenut putem fizickih procesa, krvi itd..
To je ono sto nauka dokazuje, da nista ne moze da zivi samo od sebe, bez ulozene energije.
Energija se prenosi sa oca na sina i to radjanjem..
Zivot se prenosi, ''kretanje se prenosi''. ''Zivot nastaje iz zivota''.
Da li treba da ti dokazujem da ''perpetum mobile'' ne postoji?
Nauka nikada nije, i nikada nece otkriti ''perpetum mobile'', jer kada bi on zaista postojao, ni Biblijski ,a ni teoloski vise ne bi bilo potrebe da se Bog mesa i odrzava zivot koji je stvorio, a niti ima potrebe da intervenise u zivotu pojedinca.
Ali mi vidimo po brojnim znakovima, u licnom zivotu svakoga pojedinca, da se on itekako mesa i utice na dogadjaje u zivotu mnogih ljudi.. A Sveto Pismo takodje kaze da on odrzava i celi svemir.
Da postoji nekakav ''perpetum mobile'' o kjem ti pricas, za tim ne bi bilo potrebe, a i Sveto Pismo bi bilo lazno.
Sve ovo me podseca na evolucionisticki stav, a to i jeste iz istog izvora.
Dok evolucionisti tvrde da ''zivo nastaje od nezivog'' , reinkarnacija tvrdi da je 'zivot perpetum mobile' 'samopostojeci', 'samoodrzavajci', koji 'nikada ne umire'. Oduvek je postojao, i nikada nece umreti, a ljudi su bogovi.
Ovo je potpuno anti-Biblijski. I protiv naucnih cinjenica..
Covek nema ''nepozajmljen' vec 'pozajmljen zivot' koji mu je dat od Boga, putem njegovih roditelja se nasledjuje.
Taj zivot takodje nije 'besmrtan' jer 'zivot ne postoji bez konstantnog odrzavajnja'.
Poznata je 'entropija' u nauci, koja kaze da u svemiru sve sto se ne odrzava , tezi ka haosu..
Drugim recima, ne odrzavati zivot, i ne odrzavati svemir, ili pak ljudski zivot, vodi ka smrti , haosu i degradaciji.
A to je upravo ono sto se danas desava sa nasim svemirom, i covekom uopste.
Kako umiru zvezde , tako umire i covek. Zasto?
Zato sto je covek svojevoljno odlucio da se iskljuci sa tog izvora zivota, i odvoji se od Boga.
On nema i ne moze imati zivot u sebi, bez Bozje energije.
Dakle sve sto vidimo, smrt, entropiju i degradaciju, je posledica naseg izbora i gubitka energije, koja odrzava zivot.
Drugim recima, sve je to posledica gubitka Boga.