Помаже Бог!Поздрав и Вама,
Ја лепо рекох да имате мржње,а ви то и доказујете.,назвасте ме секташем.
Нисте ли знали да су и Исусове ученике називали секташима,а и да су јеврејске религиозне старешине судиле и осудиле Исуса Христа на смрт,и знате ли зашто?
Па зато што је разоткрио све њихове погане лажи и богохулне науке.
Волим кад сте тако паметни па ми кажите основну ствар.
Ако је разлика између Јулијанског и Грегоријанског календара 14 дана,по којем календару је ускрс био ове године 2.маја...,јел то неки нови календар јер је разлика више од месец дана..
Али хајдемо мало о четницима и Хришћанима.
Јел Христ Исус заповедио својим ученицима да убијају друге људе?
Која је то уметност убедити друге људе да је убијање нормално ,није ли то сатанска уметност?
А која је уметност убедити друге људе да кољу друге људе?
Ако неко убеди људе у ово ,онда он нема ни слово Х од хришћамства ,већ слово У од усташтва и да не набрајам .....
...Онда следи превара да је подмићавање,само обично чашћавање, говорење лажи -заобилажење истине,курварство -нешто веома пожељно ,слављење крстова и икона -богоугодно идолопоклонство...итд итд,
а о Божје имену Јехова је чак и владика Николај Велимировић говорио у својој беседи о Божјем имену,признавши да вам је бадава мржња према Јехови Богу.
Драго ми је да ме пратиш на теми о религији ,тамо можеш видети много више ,а можеш и оставити свој коментар.
Али да не спамујем тему,овде ствари стоје овако.
Постоји улица Милке и Тоше Руса.То су особе које су заклали четници пред кућним прагом. )користи Гоогле Мапс,па се распитај мало.
Заклали су га јер је био Рус ,а жену му заклаше кад је закукала за мужем да их не би идентификовала.
"Свак ни прасе не би закло радо,
а камоли једно момче младо"
Да ли је Хришћански убити,поготово заклати,да ли ти оправдаваш клање цивила?
A o четничком клању цивила је нашироко писано.
Да не пишем о диверзији фабрике муниције у Ужицу 1941 и стајање на страну Немаца,а против Срба партизана,даћу ти слике докумета из књиге Дража издајник суђење 1946,где је као главнокомандујући крив за геноцид у Вранићу.
Боже сачувај да ја Вас мрзим зато што сте секташ. Било би ми чак драго када бисте се окренули од те погане глупости и вратили Православљу.
Па је ли лаж да је Господ наш, Исус Христос Бог? Како тумачите речи: "Рече Господ Господу моме: седи мени с десне стране" (Пс. 109, 1)? Како то да Св. апостол Тома рече: "Господ мој и Бог мој"? И још стотине и стотине доказа: https://svetosavlje.org/dogmatika-pravoslavne-crkve-tom2/5/?pismo=cir#_ftn18
Научите Ви основне ствари. Тумачите речи Библије по свом нахођењу, самим тим и не признајете догмате Цркве, одлуке седам Васељенских сабора, ни Свете Оце (од којих су многи бранећи истину смрћу мученичком пострадали)! Данас је Св. Василије Острошки, слава му и милост. Да није био Јеховин сведок, па су му мошти остале сачуване и до дана данашњег и на њима се дешавају чуда и чуда (слава Господу)?
Што се тиче календара, запитајте се зашто Црква поштује јулијански календар. Је ли баш случајно што се Господ родио, умро и васкрсао у време када је тај календар био званични календар? Је ли баш случајно што је одлуком Васељенског сабора управо тај календар усвојен за званични? Је ли случајност појава Свете Светлости на Гробу Господњем сваке године на Велику Суботу (по јулијанском календару)? Да знате "основне" ствари, знали би и да је разлика између јулијанског и грегоријанског календара 13, а не 14 дана. Васкрс (православни, који се иначе слави на исти начин као и пре 2 000 година) је ове године био 19. априла по јулијанском календару (а 2.маја по грегоријанском календару). А за месец дана, то вероватно причате за католички Васкрс? Мене то не занима, изокренули су све живо, па што не би и то. Мада, не видим поенту са овим календарима (што сте питали), али добро. Оде нам тема у неком другом смеру, наставићемо у теми "Религија".
Одговорио сам Вам на све то, али изгледа да Вам је тешко да на миру све прочитате. Повратите се мало.
Изједначавате курварство са слављењем крста и икона??? Па шта, треба да носим стуб уместо крста на врату? Треба ли да поштујем траву и облаке, а не Бога и Божје угоднике? Па ко је написао да ми мрзимо на Бога Оца? Ви изгледа и Библију тако тумачите, како Вама падне на памет. Исти тај, Св.Николај Велимировић је проглашен за свеца и имате један покушај да погодите којој цркви је припадао. Расправљаћемо у другој теми, као што написах.
Био је Рус исто као што је Јован Бабунски био Македонац. Па човек је умро 1995. Чек, причамо ли ми о истом човеку? Можете ли мало детаљније и наведите права имена и презимена, да знам о коме причате.
Нормално да клање није хришћански. Те форе причајте Вашим комунистима. Па ево да почнемо од Првог светског рата. Знате ли Ви и Вама слични да се Дража борио увек на страни свог народа, и током Балканских и током Првог и током Другог светског рата. А где је био Тито? У Вражјој дивизији, на страни Аустроугарске! Да није можда Дража убијао цивиле по Мачви? Је ли Дража пуцао на свој народ током Церске и Колубарске битке? Прочитајте мало и историју пре 1945. (коју нису писали комунисти). Док су комунисти у међуратном периоду само сплеткарили, вршили атентате на Краља, многи од њих били и совјетски плаћеници и учесници Шпанског грађанског рата, ови поштени људи су били у редовима легалне војске Краљевине Југославије. Видим да још нисте прочитали спискове жртава комунизма (по именима и презименима, још за већину њих на који начин су страдали), али зато настављате да пишете да су четници "кољачи", само још нисте поменули да су "гибаничари". И после рата, написао сам, да се не понављам, шта су радили. Колико ова комунистичка пропаганда може да упропасти народ и постаје нормално да жртве проглашавамо злочинцима, а злочинце жртвама!
То за диверзије и убијање српске нејачи исто захвалите Вашим комунистима. Када је Дража увидео опасност (100 за једног убијеног, 50 за рањеног), даље је опрезно поступао, јер му је увек било стало до цивила, за разлику од комуниста (Кад већ помињемо цивиле, чусте ли Ви за савезничко бомбардовање већинских српских градова, које је наредио "друг" Тито, а мете бирали Пеко Дачевић и Коча Поповић? Је ли Вас стварно срамота да пишете нешто овакво, а да прво мало не истражите?). Сарадња Дражиних четника са Немцима??? Шта уради филмска комунистичка пропаганда, па то је чудо! Па знате ли да су Хитлер и Стаљин у почетку рата поделили Пољску између себе? Знате ли одакле је потекао комунизам? Којом силом се извукоше разноразни југословенски "шпански борци" (мада сам Вам то и одговорио)? Хоћете ли да Вам напишем колико је састанака имао Тито са Немцима? Хоћете ли да Вам нађем слику где партизани играју фудбал са Немцима (старим савезницима)? Хоћете ли да Вам напишем колико су битака против Немаца водили партизани, а колико четници? Хоћете ли да Вам напишем колико су за време рата партизани заробили немачких војника? Дајте, мало, уозбиљите се. Да је среће, данас не би ни расправљали око Драже и Тита, не би ни било ове теме, а била би отворена тема за комунистичке злочине.
И где Ви прочитасте ту да је Дража командовао? Писао сам и о Вранићу, шта је Вама?! Питао сам Вас за имена и презимена, ниједно нисте успели да ми напишете! Неко ко није упућен или нпр. да је ова књига преведена и да је чита неки странац, помислио би од оволиких глупости, што само прочитах на две/три странице, да су четници били Павелићеви, а не Дражини. Исто тако је и истина за то измишљено кастрирање, а нећете да признате реалне злочине. Не одговористе ми (а ја Вама на свако питање одговарам), шта је то видела Ваша покојна баба? Како то да је суђење праведно, а немамо га у целости, нити су могли бројни сведоци да приступе?
С вером у Бога,
За Краља и Отаџбину!
П.С. Стварно ћу узети у разматрање да игноришем Ваша наредна питања, не будете ли Ви одговарали на моја. Ако не знате нешто, питајте, ако мислите да није тако, дајте неки аргумент, али ми немојте понављати једно те исто и скретати са теме "Историја" на тему "Религија".