Dragoljub Draza Mihajlovic izdajnik ili NE ?

Član
Učlanjen(a)
16.08.2009
Poruka
19
Ako je to bila tako dobra vosjka,sta se to desilo sa nasim generalima? Jesmo li imali samo Simovica od generala???
I ostade nam samo "pukovnik" ili "podpukovnik" Draza?
Sta ti mislis o oficirima zaraslim u bradu???
Da li su bradu nosili Stepa Stepanovic,Zivojin Misic itd???
A sta cemo za Kostu Pecanca,naseg narodnog heroja???
Jel bilo lepo da Draza izda zapoved cetnickoj trojki da zakolju ko pseto srpskog narodnog heroja, i to bez ikakvog sudjenja???
Jel bilo neke druge cetnicke kazne od klanja???
Dal si cuo da je bilo nekog cetnickog sudjenja,gde su bili i advokati optuzenih???

Pazi ovo ti pisem potpuno nepristrasno,jer biti na strani jednog sina,a protiv drugog sina koji se medjusobno mrze i biju nije lako.
To je nasa sramota i treba je zaboraviti.
Eto kako je pocelo .
Nakon izdaje u vojsci ,neki su odlucili da nastave rat,a drugi su im se pridruzili ,a potom su ih rdjavi jezici zavadili da se pobiju medjusobno.
Sve je pocelo ubistvom komndanta prvog sumadijskog odreda ,cini mi se Milana Blagojevica iz Natalinaca koga su cetnici nasilno skinuli sa voza u Pozegi i mucili i ubili na zverski nacin.
Tito je pokusavao da izmiri stvari u par navrata ,ali nije uspelo.
Cetnici su se nakon sabotaze fabrike municije u Uzicu ,pridruzili Nemcima u napadu na partizane i tako postali izdajnici.
Naravno borili su se protiv partizana sa Nemcima uvek pa cak i na Neretvi.
I naravno na kraju rata su sa nemcima vozom bezali zajedno....
Da ne pricam kako su ubijali srpske civile u srcu Srbije,mesto Vranic ,gde su dva srpska deteta kastrirali....,i ne samo tu...
Dal znas slucaj gde su partizani ubijali cetnicke porodice???
I na kraju je dobio posteno sudjenje.sa bezbroj svedoka pred ocilma cele svetske javnosti javno uz advokate da ga brane....
Eto naprimer bila je optuzba da su cetnici sirili tifus medju partizanima,ali nisu partizani to nisu uspeli da dokazu...
Nadalje ,kamo lepe srece da nisu postojali ni Tito ni Draza, i da je narod poslusao princa pavla i trojni pakt,rata ne bi ni bilo,niti NDH,niti naseg prokletog gradjanskog rata iti spomenika kod Uzica "ovde su oni koji su pobijeni od bratske ruke"
A sta reci za komuniste? Da nisu oni mozda ubili i srpskog poslednjeg kralja iz dinastije Obrenovic i njegovu suprugu sa skoro stotinu uboda nozevima???
A sta reci za komuniste iz Kine koji su napravili Kinu najjacom ekonomskom silu na svetu???
A sta reci sada za kapitalisticku Srbiju?,hoce li nas sada zapad vise voleti,jer u Srbiji vise nema komunista,a nema ni zvezde petokrake ???
A o podrsci zapada cetnicima i Drazi Mihajlovica lepo se vidi u filmu "Cetnici" koji su snimili tokom II svetskog rata gde ih prikazuju kao golobrade i uredne..,a ovo za spasavanje americkih pilota?,nije li ih srpski narod spasavao?,ili su ih cetnici spasavali???
Hocemo li jos uvek da delimo nas narod na cetnike i partizane,ili cemo priznati da je to bila nasa sramota i da su nas zavadili kao malu decu???
Ne zele li ponovo gradjasni rat u Srbiji???
I naravno pokusace opet da nas dele ,i ovo je prva stvar na koju pokusavaju vec godinama da nas zavedu.
Ovo je samo primer za nas da se nikada ne ponovi,jer i jedni i drugi su pravili ogromne greske.
Благо оном ко рано полуди,
сав му живот у весељу прође!
 
Član
Učlanjen(a)
16.08.2009
Poruka
19
Поздрав.

Као прво, многи од нас који су уверени у невиност Драже и његових четника (не баш сваког појединачно, али уопште) су, наравно, сумњали у почетку, као и Ви. Али, историја се не доказује субјективним осећањима, већ чињеницама и доказима (које сам Вам ја навео, а од Вас нисам видео ни једну једину оповргнуту чињеницу, нити један једини доказ, извор, слику, линк, ништа).
Свака част за заговарање мира. Али, није лоше узгред и сазнати мало истине. Бар сад можете мало дубље да истражите, ако нисте могли у Титово тоталитарно време.

Постављате ми питање, а нећете да одговорите ни на једно моје питање. Видим, избегавате даљу расправу када се дотакнемо сржи и када не можете да оборите истину. Слажем се са Вама да је грађански рат гори од било ког агресорског са стране, али, ако ћемо реално, једни су се борили за враћање на старо (на мир), а други на револуцију, на заузимање власти (што су и пре рата радили). Пишете да сад нема никога од њих. У реду, али смрад комунизма се и дан данас осећа. Прочитасте ли Ви ишта од овога што Вам ја написах??? Линк, макар један??? Ви се грозите "кастрирања" (чак ми нисте ни имена написали, која сам Вам тражио, него и даље настављате по своме), а прочитасте ли ове спискове жртава комунизма, знате ли до када је радио логор Јасеновац, а када су бомбардовани градови са већинским српским становништвом (од стране савезника)? А тек после рата, страшно! Убијање и протеривање српских домаћина, присвајање туђих територија, истребљивање и мучење оних који нису за Тита и партију, па УДБ, па Голи Оток, продавање беба, које су претходно проглашене мртвим (има ли шта горе од овога?!), треба ли да наставим?! Отворите мало очи! Где су такве ствари међу Дражом и његовим четницима (Вранић. Пустите више то, будимо реални. Ја сам признао тај злочин, а Ви и Вама слични нису НИЈЕДАН међу њих безброј.)? Мноштво глупости је сада на снази, разне лажне вредности, уместо да је сада народ као господа, једва пребија крај са крајем, белосветска олош треба да му говори шта је и како да се крсти и у коју цркву да иде и Богу да се моли. И Ви мислите да комунизам није повезан са данашњим временом? Јесте, и те како. Више нам је зла нанео комунизам, него сви окупатори заједно.

Одговорићу Вам као верник вернику, али се потрудите да и Ви одговорите на моја питања из претходног и из овог поста. Нормално да Исус Христос није учио своје ученике да убијају, већ да имају мир међу собом. То ко је преиначио "Не убиј!" у "Убиј!", сам Вам одговорио у прошлом посту, не бих да се понављам. Само ми није јасно, да Ви, који себе сматрате верником, слепо верујете једном безбожнику, који је увек радио против српског народа, Бога и Православне цркве.

Па кад можете да пишете у недоглед, зашто не напишете макар нешто? Тема је отворена да би и други сагледали наше ставове и просудили шта је одговор на наслов теме. Ни на једно питање ми нисте одговорили.

"Ali sta cemo kad se danas bude svi neprijatelji Pravog Hriscanstva i ljudi.
Eto velicanje ustastva u bivsoj NDH,pa se cak opravdava i sam Adolf Hitler.Kad ljudi nemaju pametnija posla eto sta se desava,pa i kod nas,tako da ne ljutim se ja nimalo...Samo vi radite svoj posao.Ima narod koji cita sve ovo,pa ce razumeti..."

Хоћете ли да кажете да смо ми, који бранимо истину, непријатељи Хришћанства и људи? Па није ли написано да је сатана отац сваке лажи? Последње три реченице Вас ништа нисам разумео. Оптужујете ли мене или шта? Па написах ли Вам и о усташама (који су били повезани са комунистима и многи на крају рата само прешли у партизане) и о Хитлеру? Па Ви сте у претходном Вашем посту оправдали Адолфа Хитлера, тиме да када бисмо били његова "држава" (у Тројном пакту), да би нам било боље. Тако је, брате, има људи који ће све ово прочитати и ако макар једног од њих одвратим са пута лажи, биће ми велика радост.

Свако добро,
За Краља и Отаџбину!
Поштовани господине, просипате бисере пред свиње. Узалуд је, верујте ми на реч. Без намере да Вам делим савете, желим само да Вас подсетим на речи великог Његоша које се без остатка примењују на комуњаре и њихове потомке.

Што се црним задоји ђаволом,
обешта се њему довијека!
 
Natrag
Top