Dobro pročitajte pre nego što kažete ili napišete bilo šta!

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Urednice, da li u pravilnik spadaju i neozbiljnost i ironija koje pojedini cesto praktikuju u diskusijama?

reci m itacno sta podrazumevas pod tim neozbiljnost? za mene je neozbiljnost dosta tvojih izjava vezanih za subotu konkretno, znaci neozbiljnost moze da bude i ne istomisljenje, pa mi reci tacno na sta ciljas

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
reci m itacno sta podrazumevas pod tim neozbiljnost? za mene je neozbiljnost dosta tvojih izjava vezanih za subotu konkretno, znaci neozbiljnost moze da bude i ne istomisljenje, pa mi reci tacno na sta ciljas

Neodmerene reči upućene sagovornicima uvredljivog tipa, smejanje i omalovažavanje ličnosti, ironični komentari, pa čak i postavljanje smajlija, itd..

Ja to razumem nije prolem, ali ozbiljnost u svakom slučaju treba da bude odlika čoveka koji sebe predstavlja za Hrišćanina.

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Tebi i takvima kao ti nije dostatno što možete ovde da držite propovedi kakve god hoćete, i koliko god hoćete, kada vam se god prohte a bez da vas iko prekida (što u stvarnom životu, inače, ne možete), nego ti još i smetaju komentari ako nisu po tvom "ćejfu". Ja lično tebe uopšte ne doživljavam ozbiljno. Ja smatram da se ti ovde šališ mnogo više od mene. Tvoji postovi su za mene neozbiljni do bola, ali mene to uopšte ne smeta jer sam u životu već susretao svakakve spodobe, pa čak i neozbiljnije ljude od tebe. A čak i kada bi me smetala tvoja neozbiljnost, ja ne bih imao obraza prigovarati administraciji i tražiti da ne dozvoljava komentare koji se meni ne sviđaju. Izem ti karakter. Samo vi izvoljevajte gospodine, recite, šta vam još smeta. Želite li, možda, da klečimo i sklapamo ruke dok čitamo vaše postove? Duboko se izvinjavamo ako smo vas nečim uvredili. Niko se vama nije smejao ovde. Krivo ste vi to čuli i shvatili. To se neko samo malo nakašljao tamo odostraga, znate, gripa još vlada, pa neko nije mogao da se suzdrži od kašlja dok je čitao vaše svete postove. Ništa vi ne brinite,ja ću sve da sredim.
Obavest svim korisnicima, administraciji i upravi vodovoda!
Slušaj ovamo!
Nemojte, ni slučajno, da se nakašljete a kamoli da se osmehnete dok čitate Laodikejine postove. Ni na koji način ne smete da pokažete neozbiljnost ovde jer će, u protivnom, našem "svetom Laodikeji" da padne kruna s glave. A to niko ne želi.
(umalo da zaboravim)
Najstrože se zabranjuje postavljanje smajlija u svojim komentarima. Ponašate se kao da ste na nekom forumu. Kako vas nije sramota.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Urednice, da li u pravilnik spadaju i neozbiljnost i ironija koje pojedini cesto praktikuju u diskusijama?

Zanimljivo. :???:

Baš ti koji tako propagiraš adventistički nauk (i njegove zablude) i tvrdiš kako tradicionale crkve nisu prave jer krše subotu i ne drže Božje zapovijedi? Iznositi lažna svjedočanstva i pozivati se na svoja lična ubeđenja i vizije? Ma, u redu, sve ti to možeš, ali ne možeš očekivati da te shvatimo ozbiljno iz vrlo jednostavnog razloga. Osim tebe, ovdje nitko drugi nije adventist, a tvoja "istina" može povrijediti druge.
Uvjerena sam da protiv tebe nitko nema ništa, ti si uvjeren u to što adventistička crkva propovjeda, da vama u posljednjim vremenima pripada proročka služba i da ste izabranici (to su tvoje riječi) i da bi se svi drugi trebali prikloniti vama.
Ti u to vjeruješ, ali mi NE.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Polako, polako......

Naravno da je ubijedjen da je njegova vjera naispravnija, inace ne bi bio to sto jeste!
Meni je moja vjera takodje najispravnija, i vjerujem da je tebi tvoja.

Meni ne smeta sto ne vole islam, adventizam, ortodoksiszam, katolicanstvo, budizam, ateizam.... ta da vole bili bi to!

Ne smeta mi ni kada se kritizira bilo koji od ovih pravaca, jedino sto se treba suzdrzavati od licnih uvreda.

Ako neko ima lose misljenje o Kur'anu, ja cu ga upitati zasto, i ako treba ponudicu mu argumentirani razgovor (ne raspravu!).

Mislim da je korektno.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Polako, polako......

Naravno da je ubijedjen da je njegova vjera naispravnija, inace ne bi bio to sto jeste!
Meni je moja vjera takodje najispravnija, i vjerujem da je tebi tvoja.

Meni ne smeta sto ne vole islam, adventizam, ortodoksiszam, katolicanstvo, budizam, ateizam.... ta da vole bili bi to!

Ne smeta mi ni kada se kritizira bilo koji od ovih pravaca, jedino sto se treba suzdrzavati od licnih uvreda.

Ako neko ima lose misljenje o Kur'anu, ja cu ga upitati zasto, i ako treba ponudicu mu argumentirani razgovor (ne raspravu!).

Mislim da je korektno.

Apsolutno, ti izneses tvoj stav, ja svoj, ja kazem da li se slazem ili ne, ti takodje, i sve bude korektno i uredno, bez nervoze, smejanja, itd, to treba da bude princip.
Rasprava je u redu u duhu vere, to se podrazumeva.

Ipak, ja sam napomenuo da razumem sve jer zivimo na zemlji i ljudi smo, pa s tim u vezi ne uzimam nikome nista za zlo.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Najvece zlo je sto su ljudi uveli pojam vladanja nad rugim ljudima, pa i u duhovnom smislu.

Niko od nas nije odgovoran nikome osim Bogu.

Ljudi su izgubili sjecanje sta je Bog rekao Adamu: evo ti zemlju, zivotinje i biljke, ribe i ptice, i budi namjesnik na Zemlji!

Nije rekao: nacinicu ti plemena pa budi kralj!
Ne!

Samuel je objavio da trebaju vladara oni koji napuste Boga!

U islamu Muhammed a.s. nije ostavio svecenstvo! On je rekao; neka molitvu predvodi najbolji covjek medju vama! A ne najbolji teolog ili ko ima najvecu kapu!

Valjda bi trebao vjernik prije svih morao biti za mir i ljubav medju ljudima?

Ako nije, onda ocito nije vjernik, bez obzira kakavom se bojom posipa.

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Nisam znao gde, pa možda ovde ... naime,...zbog bolesti,odbio sam zračenje i kemoterapiju koju mi preporučaju samo zato jer misle da mi samo možda mogla dobro doći i samo zbog preventivnih razloga ... koje su to budale,nešto znaju, to je tačno, al` misle da znaju sve ... na operaciju sam pristao, a i to jedva a dalje ne pristajem na ništa više,pa šta bude - bude ... ima jedan dooooobar stari film :"Ja sam gospodar svoga tela!"
Zašto ne možete prihvatiti da ima nas koji se ne samo da se ne bojimo smrti,nego ju i žarko priželjkujemo,a poznajemo ju,...ako ju baš i ne poznajemo, osjetili smo njen dah,... zaudara,to je tačno, ali ni iz bliza nije tako strašano kao što se to obično misli. ... Smrt je dobra! Umiranje je loše. (ne bih htio krasti tuđe.; mislim da je veliki Krleža rekao:"Ne bojim se smrti nego umiranja!" ili tako nekako...)

.... ma, nego, htio bih vam reći ... evo, stislo me sada malo ... hteo bih ja da vas živciram. ... al` eto, baš ne ide nešto... svejedno se nemojte radovati, jer ću vas ja opet sve skupa i to jako uskoro živcirati sve skupa do besvesti, jer ja sam jednostavno neuništiv, ... četiri ratna ranjavanja, četiri teške saobraćajke, jednom udovac a dve rastave, sam sam petero dece odhranio (još ih odhranjujem) nema ratovanja do borbe sa pubertetlijama, i sada se našao tamo neki rak da me s;ebe, e, taj se pošteno za;ebo ...
Eto, ja se izvinjavam što vas nisam za;ebavo ovih dana, dajte mi samo još malo vremena i imasvi da zažalite što ću i ovog ku;čevog raka da pre;ebem

..."Izvin`te me što psujem al` ja pričm samo `nako kako čujem"... Đoko Balaško ....

Natrag