Prestao sam razgovore sa jednom od JS jer je prvo rekla da je Bibliju pisao Bog. Onda sam joj pokazao kontradikcije koje sadrzi, pe i neke logicki neodrzive price. Onda je rekla: to su greskice. I dodala: Bog ne gresi. Ja verujem sve sto tamo pise.
Bog ne greši, ali čovek greši!
Bog nadahne čoveka da čini dobro, a ovaj odabere da čini loše.
Bog nadahne čoveka da ostvari naučna dostignuća zarad opšteg dobra, o ovaj je zloupotrebi...itd...
Biblijske knjige su pisali i prevodili ljudi - grešni ljudi (Samo je Bog bezgrešan), pobožni, ali ipak grešni. Dakle, neke greške su moguće kada se prevodi i sa originala, a pogotovo sa prevoda od prevoda. Ali SUŠTINA JE OSTALA ISTA! Ostala je ista jer je od Boga nadahnuta!
To je činjenica koju i ti i tebi slični non-stop prenebegavate. Pravite se i slepi i gluvi terajući jednu te istu trla baba lan ploču...
OK, onda, zbogom po pitanju svih razgovora u vezi vjere. Nemam sta s njom razgovarati, ako rezumijes.
Ona vjeruje sve sto tamo pise.
Pa i ti veruješ sve što u Kuranu piše iako je pun grešaka i kontradikcija. I?
Ja verujem mom bratu iako znam da ima mane i da greši po nekim pitanjima, i da imamo različitu boju kose...Pa šta? Znam da je on moj brat, i takođe znam da je čovek sklon greškama ali to neumanjuje činjenicu da je brat moj brat. Ko traži dokaze da je on moj brat, neka zaviri u gene - SUŠTINU - i vidi da je tamo zapisano da smo braća...
Shvataš?
U prevodima biblijskih knjiga postoje sitnije greške koje su nastale u samom prevođenju, ali to ne znači da nije istinita i Bogom nadahnuta...
Ali, ajde sad ti jovo nanovo: - Ali, tamo piše bla bla bla....nema logike...bla bla...nauka bla bla...čovek nije od zemlje bla bla....Bog ne može da stvori čoveka od praha zemaljskog...bla bla...
A ja ti kažem da Bog može da stvori čoveka i iz ničega.
"Jer On reče, i postade"
Ali je odabrao da stvori iz praha zemaljskog. Bez obzira što se tebi to ne sviđa...Ili misliš da je trebao prvo tebe da konsultuje?