Dobro pročitajte pre nego što kažete ili napišete bilo šta!

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
forum religije najbolje da uredjuje neko ko je neutralan po verovanju, niti pripada ni jednoj religiji bilo da se radi o religiji ateizam ili pravoslavlje adventizam katolicizam i drugim
tako da taj urednik ne bi imao simpatije po temi

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Na koliko foruma si do sada banovan?

Na dva "islamska" i pomjednom srpskom i hrvatskom. Jer nisu mogli podnositi istinu, a htjeli samo plasiranje lazi
(na primjer: Tito je imao sedam zlatnih Cadilac-a nazvao sam lazima. Uvrijedio sam clana "islamskog" foruma pa sam banovan. Na ovim drugim im se nije svidjelo kada sam im opisao sta znaci kada kazu da se bog spustio u Mariju a onda rodio, i sta znaci bogorodica i slicno...)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
17.12.2009
Poruka
318
Prestao sam razgovore sa jednom od JS jer je prvo rekla da je Bibliju pisao Bog. Onda sam joj pokazao kontradikcije koje sadrzi, pe i neke logicki neodrzive price. Onda je rekla: to su greskice. I dodala: Bog ne gresi. Ja verujem sve sto tamo pise.

Bog ne greši, ali čovek greši!
Bog nadahne čoveka da čini dobro, a ovaj odabere da čini loše.
Bog nadahne čoveka da ostvari naučna dostignuća zarad opšteg dobra, o ovaj je zloupotrebi...itd...

Biblijske knjige su pisali i prevodili ljudi - grešni ljudi (Samo je Bog bezgrešan), pobožni, ali ipak grešni. Dakle, neke greške su moguće kada se prevodi i sa originala, a pogotovo sa prevoda od prevoda. Ali SUŠTINA JE OSTALA ISTA! Ostala je ista jer je od Boga nadahnuta!
To je činjenica koju i ti i tebi slični non-stop prenebegavate. Pravite se i slepi i gluvi terajući jednu te istu trla baba lan ploču...

OK, onda, zbogom po pitanju svih razgovora u vezi vjere. Nemam sta s njom razgovarati, ako rezumijes.
Ona vjeruje sve sto tamo pise.

Pa i ti veruješ sve što u Kuranu piše iako je pun grešaka i kontradikcija. I?

Ja verujem mom bratu iako znam da ima mane i da greši po nekim pitanjima, i da imamo različitu boju kose...Pa šta? Znam da je on moj brat, i takođe znam da je čovek sklon greškama ali to neumanjuje činjenicu da je brat moj brat. Ko traži dokaze da je on moj brat, neka zaviri u gene - SUŠTINU - i vidi da je tamo zapisano da smo braća...
Shvataš?

U prevodima biblijskih knjiga postoje sitnije greške koje su nastale u samom prevođenju, ali to ne znači da nije istinita i Bogom nadahnuta...

Ali, ajde sad ti jovo nanovo: - Ali, tamo piše bla bla bla....nema logike...bla bla...nauka bla bla...čovek nije od zemlje bla bla....Bog ne može da stvori čoveka od praha zemaljskog...bla bla...

A ja ti kažem da Bog može da stvori čoveka i iz ničega.
"Jer On reče, i postade"
Ali je odabrao da stvori iz praha zemaljskog. Bez obzira što se tebi to ne sviđa...Ili misliš da je trebao prvo tebe da konsultuje?

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Eh, misliš li da bi trebalo oformiti neku komisiju koja bi svakog ko se pojavi na ovom forumu, prethodno propitala koje su mu namjere?!
Kao što sam već rekao, svako ovdje ostavlja sliku o sebi, pa i o svojim namjerama. Da bi ta slika bila potpuna, vrlo je važno svakome omogućiti da slobodno izražava svoje mišljenje, naravno, u granicama uljudnosti i poštovanja sagovornika. Samo na taj način možemo i znati za što je ko zainteresovan i s kakvim je namjerama ovdje. Ali, kakvo god to saznanje bilo, ono nam samo može poslužiti kao motiv, ili želja, da se pozitivno ili negativno odredimo prema nekome, odnosno, da stupimo u polemiku ili raspravu, ili da da ignorišemo.

Ne treba nam komisija... :dtyste: dosta si nam ti. Ovo je bilo za šalu, a za ozbiljno mislim da si pravedan urednik. Imat ćeš zaluge pred Bogom. Da tebe nije bilo možda bismo mnogi, u žaru diskusije, rekli nešto
što nije Bogu drago, a ni ljudima po volji. Tako da...dobro je ovako.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ne treba nam komisija... :dtyste: dosta si nam ti. Ovo je bilo za šalu, a za ozbiljno mislim da si pravedan urednik. Imat ćeš zaluge pred Bogom. Da tebe nije bilo možda bismo mnogi, u žaru diskusije, rekli nešto
što nije Bogu drago, a ni ljudima po volji. Tako da...dobro je ovako.
Ma, ja samo glumim ateistu, a potajno se nadam da će mi Bog upisati u zaslugu što se ovako trudim na "njegovim" temama, a budući da je to tako, moram se takođe truditi da budem pravedan, jer znam da Bog ne voli napravdu.:dtyste:

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Na dva "islamska" i pomjednom srpskom i hrvatskom. Jer nisu mogli podnositi istinu, a htjeli samo plasiranje lazi
(na primjer: Tito je imao sedam zlatnih Casilac-a nazvao sam lazima. Uvrijedio sam clana "islamskog" foruma pa sam banovan. Na ovim drugim im s enije svidjelo kada sam im opisao sta znaci kada kazu da se bog spustio u Mariju a onda rodio, i sta znaci bogorodica i slicno...)

pa tebe bre nece ni ovi tvoji xD sta si ti doziveo da te banuju sa islamskog foruma

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
poštovani uredniče
sva tvoja dobra djela Bog uračunava, Spasitelj temeljno ispituje svačiji život, karakter
jer Bog nikog ne sudi, On je sav sud prepustio Sinu
želiš li vječni život u Kraljevstvu Nebeskom, u pravdi za sve, put je samo jedan
kroz poštivanje Božjeg Zakona

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Bog ne greši, ali čovek greši!
Bog nadahne čoveka da čini dobro, a ovaj odabere da čini loše.
Bog nadahne čoveka da ostvari naučna dostignuća zarad opšteg dobra, o ovaj je zloupotrebi...itd...

Biblijske knjige su pisali i prevodili ljudi - grešni ljudi (Samo je Bog bezgrešan), pobožni, ali ipak grešni. Dakle, neke greške su moguće kada se prevodi i sa originala, a pogotovo sa prevoda od prevoda. Ali SUŠTINA JE OSTALA ISTA! Ostala je ista jer je od Boga nadahnuta!
To je činjenica koju i ti i tebi slični non-stop prenebegavate. Pravite se i slepi i gluvi terajući jednu te istu trla baba lan ploču...

Pa i ti veruješ sve što u Kuranu piše iako je pun grešaka i kontradikcija. I?

Ja verujem mom bratu iako znam da ima mane i da greši po nekim pitanjima, i da imamo različitu boju kose...Pa šta? Znam da je on moj brat, i takođe znam da je čovek sklon greškama ali to neumanjuje činjenicu da je brat moj brat. Ko traži dokaze da je on moj brat, neka zaviri u gene - SUŠTINU - i vidi da je tamo zapisano da smo braća...
Shvataš?

U prevodima biblijskih knjiga postoje sitnije greške koje su nastale u samom prevođenju, ali to ne znači da nije istinita i Bogom nadahnuta...

Ali, ajde sad ti jovo nanovo: - Ali, tamo piše bla bla bla....nema logike...bla bla...nauka bla bla...čovek nije od zemlje bla bla....Bog ne može da stvori čoveka od praha zemaljskog...bla bla...

A ja ti kažem da Bog može da stvori čoveka i iz ničega.
"Jer On reče, i postade"
Ali je odabrao da stvori iz praha zemaljskog. Bez obzira što se tebi to ne sviđa...Ili misliš da je trebao prvo tebe da konsultuje?

U Bibliji ima gresaka. Hvala na iskrenosti. Da. Ima.

pa tebe bre nece ni ovi tvoji xD sta si ti doziveo da te banuju sa islamskog foruma

Ne znam da li je tebi jasno da mene ne zanimaju svi muslimani i svi ljudi ovoga svijeta u odnosu na Boga i na to koliko me On duzi za njih?

A duzi me kroz Isusove (Isa a.s.) rijeci.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
U Bibliji ima gresaka. Hvala na iskrenosti. Da. Ima.
Ne znam da li je tebi jasno da mene ne zanimaju svi muslimani i svi ljudi ovoga svijeta u odnosu na Boga i na to koliko me On duzi za njih?

A duzi me kroz Isusove (Isa a.s.) rijeci.

znaci ti si nesto kao spedy? vidim imate zajednicke stavove samo verovanja odvojena

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ma, ja samo glumim ateistu, a potajno se nadam da će mi Bog upisati u zaslugu što se ovako trudim na "njegovim" temama, a budući da je to tako, moram se takođe truditi da budem pravedan, jer znam da Bog ne voli napravdu.:dtyste:

Isus je propovedanje Jevandjelja opisao slikom sejaca koji seje seme na svojoj njivi.
Svako ko cuje rec Bozju ona u njemu mora izazvati odredjene efekte ili reakcije.
Ili ce biti prihvaceno u odredjenom trenutku, sto je u ovoj prici prikazano klijanjem semena i radjanjem roda, ili odbaceno, sto znaci da seme nece doneti svoj rod.

Ja licno zelim da seme koje je danas posejano ovde na forumu donese jednoga dana svoj rod u tvom srcu.

Pozdrav

"И Он им казива много у причама говорећи: Гле, изиђе сејач да сеје.
И кад сејаше, једна зрна падоше крај пута, и дођоше птице и позобаше их;

А друга падоше на каменита места, где не беше много земље, и одмах изникоше; јер не беше у дубину земље.
И кад обасја сунце, повенуше, и будући да немаху жила, посахнуше.

А друга падоше у трње, и нарасте трње, и подави их.

А друга падоше на земљу добру, и доношаху род, једно по сто, а једно по шездесет, а једно по тридесет.
Ко има уши да чује нека чује.

И приступивши ученици рекоше Му: Зашто им говориш у причама?

А Он одговарајући рече им: Вама је дано да знате тајне царства небеског, а њима није дано.

Јер ко има, даће му се, и претећи ће му; а који нема, узеће му се и оно што има.

Зато им говорим у причама, јер гледајући не виде, и чујући не чују нити разумеју.

И збива се на њима пророштво Исаијино, које говори: Ушима ћете чути, и нећете разумети; и очима ћете гледати, и нећете видети.

Јер је одрвенило срце ових људи, и ушима тешко чују, и очи су своје затворили да како не виде очима, и ушима не чују, и срцем не разумеју, и не обрате се да их исцелим.
А благо вашим очима што виде, и ушима вашим што чују.

Јер вам кажем заиста да су многи пророци и праведници желели видети шта ви видите, и не видеше; и чути шта ви чујете, и не чуше.

Ви пак чујте причу о сејачу:

Свакоме који слуша реч о царству и не разуме, долази нечастиви и краде посејано у срцу његовом: то је око пута посејано.

А на камену посејано то је који слуша реч и одмах с радости прими је,

Али нема корена у себи, него је непостојан, па кад буде до невоље или га потерају речи ради, одмах удари натраг.

А посејано у трњу то је који слуша реч, но брига овог света и превара богатства загуше реч, и без рода остане.

А посејано на доброј земљи то је који слуша реч и разуме, који дакле и род рађа, и доноси један по сто, а један по шездесет, а један по тридесет"

Natrag