Vidim da su se neki obradovali da mi "pogledaju u leđa", drugi su me hvalili, treći su bili ravonodušni...
Pozdrav Jurivaka.
Pošto je moja tema obrisana ponoviću prvu rečenicu iz nje: "Moderatori ne rade svoj posao". Dakle, govorio sam u
množini nikoga ne kritikujući ponaosob. Namera mi je bila da se skrene pažnja na zaista neprimereno ponašanje pojedinaca na temama religije, jer je postalo očigledno da ih niko nekontroliše i da jedan moderator nije dovoljan da pokrije tolike teme i tekstove...
Ja sam npr odustao od čitanja mnogih tema, a verujem da ima mnogo onih koji odustaju, jer su se teme pretvorile u
privatan čat, a sve pod uticajem namernog provociranja i "zabadanja prsta u oko" nekolicine forumaša...Znamo svi da forume ne posećuju samo registrovani članovi, nego i oni koji žele nešto da pročitaju, informišu se , saznaju...Ako je naznačeno da je forum Religija, a ne Muzika, Filmovi, torrenti...itd, onda pretpostavljaš da su posetioci mahom ZAINTERESOVANI za religijske teme...I zamisli sada neko direktno ili preko googla naleti na starstuffove postove gde pljuje po religiji, veri, Bogu, nazivajući Isusa šizofrenikom! A Stvoritelja ružičastim jednorogom, decoubicom itd...!?
Nego, kada ovdje pričamo o svemu, imam jednu dilemu, koja to u stvari i nije, ali volio bih da čujem vaša mišljenja o tome. Naime, nerijetko se mogu čuti mišljenja da forum Religije treba uređeivati čovjek koji je vjernik, a nikako ateista?! Šta mislite, kako bi to funkcionisalo?
To je bio logičan zaključak iz gore navedenih primera...Stekao se utisak da Moderator, ili urednik, gleda kroz prste određenoj grupaciji na forumu...Lično nemam ništa protiv da religijske teme uređuje ateista (iako mi nema logike), ali ako ih POZNAJE. Moderator koji uređuje teme o Muzici, verovatno se razume u muziku, moderator koji uređuje teme o istoriji, verovatno se i razume u iste..itd..
Ono što hoću da kažem je da uređivač neke teme mora da zna ponešto iz tih tema koje uređuje, i da bude naravno nepristrasan kada treba da radi gumica...Ako ne može da postigne zbog privatnih razloga(kao slučaj kod tebe) onda da zatraži od Admina pomoć u ljudstvu...
Neko je pisao o neozbiljnom forumu jer je plasirao tvrdnju da je Zemlja stara 5700 godina i da su dinosaurusi jeli ljudima iz ruke.
Ne znam kako bi trebalo odgovoriti takvom a da se ne nadje uvrijedjen?
Ima li nacina?
U skoli bi dobio jedinicu, na kraju godine bi propao, a vjerovatno bi izgubio pravo na skolovanje.....
A onda si napisao i ovo:
ja se zalazem da se razgovara o knjigama, a ne o duhovnim izletima.
Knjige su dostupne i ne smatram progandom ukoliko u matematici pise 2+2=4. Ja na to kazem: amin!
Da li vidiš licemerstvo u tvojim rečenicama?
Da li ti je poznato koliko je
knjiga i naučnih radova napisano, od strane autoriteta (dr, mg, prof) iz ovih oblasti, na teme obaranja zvanične teorije evolucije i teze da je Zemlja mlada...?
Naravno ti češ sada da kažeš kako su to zlonamerni autoriteti koji žele nekakvu materijalnu korist...ali prenebegavaš činjenicu da su skoro svi oni degradirani u svojim poslovima zbog svojih naučnih istraživanja....o kakvoj koristi onda govorimo?
Koji je sledeći tvoj argument?
Da su oni neznalice i da nemaju pojma?
Ali, ko si ti da to tvrdiš? Biolog? Geolog sa ašovom na terenu? Palentolog? Arheolog?
itd...itd...