Djevica Marija-Velika Gospa 15.08

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ovo sveti Ivan piše za kršćane, i ne odnosi se na vas jehovce.
Naravno da misli na sve one koji su bili protiv hriscana ,nazvavsi ih nazarecanskom sektom...
Dela ap 24:
Dela ap 24:5 nazarecanska sekta
5 Jer nađosmo ovog čoveka da je kuga, i podiže bunu protiv sviju Jevreja po vasionom svetu, i da je kolovođa jeresi nazaretskoj;
6 Koji se usudi i crkvu poganiti; koga mi i uhvatismo, i htesmo da mu sudimo po zakonu svom.
A do juce Pavle je progonio hriscane,ucestvovao da se Stefan ubije itd...
Nema li danas mrznje prema JS u tvojoj zemlji?,ili pak u mojoj???
Za razliku od drugih verskih organizacija ni jedan JS ne zeli da se bilo koji vernik bilo koje druge veroispovedi nadje u progonstvu,zatvoru,ili da bude ubijen zbog svoje vere, Vera se pokazuje delima.
Tako da svaki JS postuje Mariju ,Isusovu majku kao jedu od 144.000 osoba otkupljenih sa Zemlje i koju je sam Isus Hrist,sin Bozji vaskrsnuo u zivot,i ona je sada ziva na nebu sa njime i pripremama za Armagedon...

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Tako je. Kršćani su samo oni koji Krista priznaju Bogom.

Upravo tako. Kršćanin je isključivo onaj koji ispoveda ovo:

Vjerujem u jednoga Boga, Oca svemogućega, stvoritelja neba i zemlje, svega vidljivoga i nevidljivoga.

I u jednoga Gospodina Isusa Krista, jedinorođenoga Sina Božjega. Rođenog od Oca prije svih vjekova. Boga od Boga, svjetlo od svjetla, pravoga Boga od pravoga Boga. Rođena, ne stvorena, istobitna s Ocem, po kome je sve stvoreno. Koji je radi nas ljudi i radi našega spasenja sišao s nebesa. I utjelovio se po Duhu Svetom od Marije Djevice: i postao čovjekom. Raspet također za nas: pod Poncijem Pilatom mučen i pokopan. I uskrsnuo treći dan, po Svetom Pismu. I uzašao na nebo: sjedi s desne Ocu. I opet će doći u slavi suditi žive i mrtve, i njegovu kraljevstvu neće biti kraja.

I u Duha Svetoga, Gospodina i životvorca; koji izlazi od Oca i Sina. Koji se s Ocem i Sinom skupa časti i zajedno slavi; koji je govorio po prorocima.

I u jednu svetu katoličku i apostolsku Crkvu. Ispovijedam jedno krštenje za oproštenje grijeha. I iščekujem uskrsnuće mrtvih. I život budućega vijeka.

Amen.

1. Πιστεύομεν εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατόν τε πάντων και αοράτων.
  2. Και εις ένα Κύριον Ιησούν Χριστόν, τον Υιόν του Θεου τον μονογενή, τον εκ του Πατρός γεννηθέντα προ πάντων τον αιώνων· φως εκ φωτός, Θεόν αληθινόν εκ Θεου αληθινού, γεννηθέντα οι ποιηθέντα, ομοούσιον το Πατρί, δι' ου το πάντα εγένετο.
  3. Τὸν δι' ἡμᾶς τοὺς ἀνθρώπους καὶ διὰ τὴν ἡμετέραν σωτηρίαν κατελθόντα ἐκ τῶν οὐρανῶν καὶ σαρκωθέντα ἐκ Πνεύματος Ἁγίου καὶ Μαρίας τῆς Παρθένου καὶ ἐνανθρωπήσαντα.
  4. Σταυρωθέντα τε ὑπὲρ ἡμῶν ἐπὶ Ποντίου Πιλάτου, καὶ παθόντα καὶ ταφέντα.
  5. Καὶ ἀναστάντα τῇ τρίτῃ ἡμέρα κατὰ τὰς Γραφάς.
  6. Καὶ ἀνελθόντα εἰς τοὺς οὐρανοὺς καὶ καθεζόμενον ἐκ δεξιῶν τοῦ Πατρός.
  7. Καὶ πάλιν ἐρχόμενον μετὰ δόξης κρῖναι ζῶντας καὶ νεκρούς, οὗ τῆς βασιλείας οὐκ ἔσται τέλος.
  8. Καὶ εἰς τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον, τὸ κύριον, τὸ ζωοποιόν, τὸ ἐκ τοῦ Πατρὸς ἐκπορευόμενον, τὸ σὺν Πατρὶ καὶ Υἱῷ συμπροσκυνούμενον καὶ συνδοξαζόμενον, τὸ λαλῆσαν διὰ τῶν προφητῶν.
  9. Εἰς μίαν, Ἁγίαν, Καθολικὴν καὶ Ἀποστολικὴν Ἐκκλησίαν.
  10. Ὁμολογῶ ἓν βάπτισμα εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν.
  11. Προσδοκῶ ἀνάστασιν νεκρῶν.
  12. Καὶ ζωὴν τοῦ μέλλοντος αἰῶνος.
  13. Ἀμήν.

1. Credo in unum Deum, Patrem omnipotentem, factorem caeli et terrae, visibilium omnium et invisibilium.
  2. Et in unum Dominum Iesum Christum, Filium Dei unigenitum, et ex Patre natum ante omnia saecula. Deum de Deo, Lumen de Lumine, Deum verum de Deo vero, genitum non factum, consubstantialem Patri; per quem omnia facta sunt.
  3. Qui propter nos homines et propter nostram salutem descendit de caelis. Et incarnatus est de Spiritu Sancto ex Maria Virgine, et homo factus est.
  4. Crucifixus etiam pro nobis sub Pontio Pilato, passus et sepultus est,
  5. et resurrexit tertia die, secundum Scripturas,
  6. et ascendit in caelum, sedet ad dexteram Patris.
  7. Et iterum venturus est cum gloria, iudicare vivos et mortuos, cuius regni non erit finis.
  8. Et in Spiritum Sanctum, Dominum et vivificantem, qui ex Patre (Filioque) procedit.
  9. Qui cum Patre et Filio simul adoratur et conglorificatur: qui locutus est per prophetas.
  10. Et unam, sanctam, catholicam et apostolicam Ecclesiam.
  11. Confiteor unum baptisma in remissionem peccatorum.
  12. Et expecto resurrectionem mortuorum, et vitam venturi saeculi. Amen.

Dakle nikakvi "fundamentali" nikakve subote, iće i piće.

Neki ljudi mrze i lopove, ali nisu lopovi zbog toga Božji ugodnici.

Nikako da shvate da niko ne mrti njih lično, nego bogohulnosti, apostaze i kultove u koje su svojom voljom ušli.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Tako je. Kršćani su samo oni koji Krista priznaju Bogom.

Neki ljudi mrze i lopove, ali nisu lopovi zbog toga Božji ugodnici.
Библија nas uc da mrzimo zle postupke,a ne ljude.
Mihej 3:2 Koji mrzite na dobro, a ljubite zlo, sadirete kožu s njih i meso s kosti njihovih;
Rimljanima 12:9 Ljubav da ne bude lažna. Mrzeći na zlo držite se dobra.
Pravi Hriscani su Isusa znali kao SINA Bozjeg ,a ne kao Boga Oca.
Sta je ap.Petar rekao Isusu ko je on? Sin Bozji ili Bog Otac???
A ti daj primer da je Isus Bog Otac.
Ali ovo je tema o devici Mariji.
Da li i nadalje mislis da je ispravno da se prave kipovi koji nju pretstavljaju i da se pred njima treba njoj moliti?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Библија nas uc da mrzimo zle postupke,a ne ljude.

Zašto onda vi jehovci mrzite kršćane?

Pravi Hriscani su Isusa znali kao SINA Bozjeg ,a ne kao Boga Oca.
Sta je ap.Petar rekao Isusu ko je on? Sin Bozji ili Bog Otac???

A gdje sam ja tvrdio da je Isus Bog Otac? :) Isus je Bog Sin.

A ti daj primer da je Isus Bog Otac.

Rekoh ti, Isus je Bog Sin.

Ali ovo je tema o devici Mariji.
Da li i nadalje mislis da je ispravno da se prave kipovi koji nju pretstavljaju i da se pred njima treba njoj moliti?

A zašto si ti sam sebi napravio sliku, sebe predstavio slikom, a Bog ti to zabranio?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Ne nasedaj na provokacije, upravo to što si rekao ovi posednuti mileriti i koriste, kao što to rade i muhamedanci, da nas, Hrišćane, optuže za paganizam.

Naime, kako su materijalisti u svemu, oni Jedno i Jedino Biće tretiraju kao materijalno, te im je sama pomisao da to isto Biće ima tri različite ličnosti - ipostasa nelogična i neskladna, te stoga i negiraju Isusovo božanstvo.

Inače, upravo je nemogućnost shvatanja Trojstvenosti ličnosti jednog i jedinog Bića, i dovela do prvih hereza i bila je razlog sazivanja prvog Ekumenskog Koncila 325.

Ne shavataju oni da je Boga nemoguće deliti, da su sva tri ipostasa nedeljivi, te da je Otac u Sinu, i Sin u Ocu, njima je sve materijalno.

Ponoviću, ne zbog tebe, li bilo kog Hrišćanina, nego upravo zbog ovih "duhovnih lešinara",

YHWH je jedan, Jedno i Jedino Biće

Abinu (Otac) je YHWH

Bar (Sin) je YHWH

Ruah Kadosh (Sveti Duh) je YHWH

Upravo zato, anđeli, arkanđeli, kerubi, serafi, prestolja i gospodstva, i pevajući tri puta ponavljaju: "Svet, Svet, Svet, Gospodin Bog Sabaoth", ne zato što je Bogu potrebno više puta ukazati slavu, nego zato što su tri ličnosti Jednog Bića, uzroka i početnika svega. Slaveći Oca, slavimo i SIna i Svetog Duha, slaveći Sina, slavimo i Oca i Svetog Duha, slaveći Svetog Duha, slavimo i Oca i Sina.

Uostalom, zar nije kroz usta i pero Izaije rekao "Nema drugog spasitelja i otkupitelja osim mene", zar nije rekao da "svoje slave nikom drugom ne da"? Pa opet, šta je Isus? Spasitelj i otkupitelj! Jednostavno, Bog zaista i nije nikome dao svoje slave, niti je bilo ko drugi osim Njega spasitelj i otkupitelj. Isus jeste BOG. Ne neko "kao Bog" nego upravo BOG.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Zašto onda vi jehovci mrzite kršćane?
JS ne mrze nikoga od ljudi ma za koju veru da se izjasnjavaju.
JS spasavaju ljude od sujeverja,opominju ljude jer Bog ne zeli nikoga da ubije,vec da se svi pokaju i da ga slusaju na svoju korist i korist svih. Bog je taj koji kaze da mrzimo zla dela,a ne zle ljude koji ih cine.
Tako da JS ne mrze kršćane, bilo oni pravi ili lazni.

A zašto si ti sam sebi napravio sliku, sebe predstavio slikom, a Bog ti to zabranio?
Secas li se onoga pitanja sto je Isus pitao Petra? a sta ti mislis ko sam ja?
Secas li se sta mu je Petar kazao,i sta mu je Isus odgovorio?,ili moram da ti postavim doticni stih???
Jel mu Petar kazao " Ti si Isuse BOG SIN,ili mu je kazao ti si SIN BOGA ZIVOGA,na sta ga je Isus pohvalio.

Ali evo i ja sam poceo da ludim,jer pisemo o necemu sto nema blage veze sa ovom temom.Molim te da se pridrzavamo tema jer ovo je suludo... Hajde napisi
Sta ti mislis,sta sada radi Marija,Isusova majka,slazes li se sa mojom izjavom o njoj ili ne mislis tako vec drugacije?
pozdrav

Natrag