Djevica Marija-Velika Gospa 15.08

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Kad bih mislio isto što i ti valjda bih bio vaš, jehovac. Ali, ne mogu prihvatiti vašu herezu i ne mogu vam se pridružiti.

A možeš prihvatiti da je papa bog, pošto oprašta grehe umrlima od korone.

Ne da oprosti nekome ko mu je neneo greh, nego kao Bog da je.

A da si otišao kod JS bilo bi isto.

Kako god okreneš lažna nauka i kod jednih i drugih.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Kad bih mislio isto što i ti valjda bih bio vaš, jehovac. Ali, ne mogu prihvatiti vašu herezu i ne mogu vam se pridružiti.
Ne tera te niko da budes JS. Razmenjujemo misljenje.
Kakvo je tvoje misljenje povodom toga. Do kakvog si zakljucka dosao,tokom proucavanja biblijskog izvestaja o Mariji,Isusovoj majci.?Sta si sve o njoj naucio iz Biblije.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kakvo je tvoje misljenje povodom toga. Do kakvog si zakljucka dosao,tokom proucavanja biblijskog izvestaja o Mariji,Isusovoj majci.?Sta si sve o njoj naucio iz Biblije.

MARIJA – ISUSOVA MAJKA I MAJKA CRKVE

U svim Evanđeljima Marija je prvenstveno Isusova majka. Njezinu veličinu posebno uočavamo u Lukinom evanđelju. Ona nije obična židovska žena kako će reći egwisti, jehovci (pa i protestanti općenito). Anđeo je naziva “Milosti puna” (Lk 1,28). Ona je Božja izabranica, nju će “blaženom zvati svi naraštaji” (Lk 1,48). Ona sudjeluje u Isusovoj otkupiteljskoj muci što najavljuje starac Šimun: “… a tebi će samoj mač probosti dušu – da bi se otkrile misli mnogih srdaca” (Lk 2,35). Na njezin poticaj Isus čini prvo čudo u Kani Galilejskoj (Iv 2,1-12), ona stoji pod njegovim križem (Iv 19,25-27), a on je povjerava svom najmlađem učeniku da mu bude majka. U Ivanu kršćani vide sebe. Osjećamo da nam ju je Isus povjerio da nam bude majka i zaštitinica. Marijina majčinska uloga u apostolskoj zajednici vidljiva je i u Djelima Apostolskim (npr. Dj 1,14). Marija je prisutna u apostolskom zboru u vrijeme silaska Duha Svetog. Svugdje se Marija spominje naglašeno i poimence! Mi kršćani je i danas doživljavamo kao “milosti punu”. U skladu s vjerom u vječni život, imamo prava vjerovati da se ona tamo nalazi, a u skladu s Isusovom poslušnošću svojoj majci u zemaljskom životu, imamo pravo vjerovati da njezine molitve sluša i u vječnosti.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
MARIJA – ISUSOVA MAJKA I MAJKA CRKVE

U svim Evanđeljima Marija je prvenstveno Isusova majka. Njezinu veličinu posebno uočavamo u Lukinom evanđelju. Ona nije obična židovska žena kako će reći egwisti, jehovci (pa i protestanti općenito). Anđeo je naziva “Milosti puna” (Lk 1,28). Ona je Božja izabranica, nju će “blaženom zvati svi naraštaji” (Lk 1,48). Ona sudjeluje u Isusovoj otkupiteljskoj muci što najavljuje starac Šimun: “… a tebi će samoj mač probosti dušu – da bi se otkrile misli mnogih srdaca” (Lk 2,35). Na njezin poticaj Isus čini prvo čudo u Kani Galilejskoj (Iv 2,1-12), ona stoji pod njegovim križem (Iv 19,25-27), a on je povjerava svom najmlađem učeniku da mu bude majka. U Ivanu kršćani vide sebe. Osjećamo da nam ju je Isus povjerio da nam bude majka i zaštitinica. Marijina majčinska uloga u apostolskoj zajednici vidljiva je i u Djelima Apostolskim (npr. Dj 1,14). Marija je prisutna u apostolskom zboru u vrijeme silaska Duha Svetog. Svugdje se Marija spominje naglašeno i poimence! Mi kršćani je i danas doživljavamo kao “milosti punu”. U skladu s vjerom u vječni život, imamo prava vjerovati da se ona tamo nalazi, a u skladu s Isusovom poslušnošću svojoj majci u zemaljskom životu, imamo pravo vjerovati da njezine molitve sluša i u vječnosti.
Eto,tako je mnogo bolje,sad mi je lakse da razumem vase verovanje.
Slazem se sa tobom u ogromnom delu tvojih izjava,ali imam dve tri zamerke.
Prva zamerka je da nije istina da je u svim jevandjelima opisana samo kao Isusova majka.
Marija je imala jos dece,najmanje 4 sina i dve kceri
Matej 13:55 Nije li ovo drvodeljin sin? Ne zove li se mati njegova Marija, i braća njegova Jakov, i Josija, i Simon, i Juda?56 I sestre njegove nisu li sve kod nas? Otkud njemu ovo sve?
Galatima 1:18 A posle toga na tri godine iziđoh u Jerusalim da vidim Petra, i ostadoh u njega petnaest dana.
19 Ali drugog od apostola ne videh, osim Jakova brata Gospodnjeg.
Matej 1:25 25 I ne znaše za nju dok ne rodi Sina svog prvenca, i nadede Mu ime Isus.
Da li ima necega loseg sto je Marija imala jos dece?Da li to menja njen ugled kao dobre i postene zene???
Druga zamerka jeste na Marijin polozaj.Ona je u delima apostolskim 1:13 i 14 pomenuta tek na kraju.
13 I kad uđoše popeše se u sobu gde stajahu Petar i Jakov i Jovan i Andrija, Filip i Toma, Vartolomije i Matej, Jakov Alfejev i Simon Zilot, i Juda Jakovljev.
14 Ovi svi jednodušno behu jednako na molitvi i u moljenju sa ženama, i s Marijom materom Isusovom i braćom Njegovom.
Osim Marije bilo je tu jos zena.
Tacno je da se Isus pobrinuo za svoju majku koja je ostala tada sama ,preko apostola Jovana ,ali ona je sigurno posle u toku 40 dana videla i svoga vaskrslog sina isusa kao i ostali apostoli i braca njegova.,ojacana i ohrabrena.Mislis li da ona nije bila medju onima koji su videli vaskrslog Isusa?
Treca zamerka jeste da se mi molimo preko Marije Isusu???Sta nas je Ius naucio?kako da se molimo? Da li je Ius igde rekao Molite mi se preko moje majke???Umesto toga sta Biblije pise ,kako nas je Isus ucio da se molimo?
Sve ostalo je u redu,cak i mnogo bolje.Marija je kao jedna od 144.000 dobila besmrtno telo koje imaju jos samo Bog Otac Jehova ,i naravno njegov sin Isus Hrist.
Onda jedno pitanje,cemu ovakvi sporovi???Zbog cega? Sta to JS pricaju lose o Mariji ,isusovoj majki a da je laz,da govore ruzne stvari o njoj??? Da li Marija koja je pomagala svome Sinu u svemu,zeli da ljudi prave kipove sa njenim likom pred kojima ce klecati i moliti???Da li ona misli drugacije od svoga sina o tim stvarima???

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Prva zamerka je da nije istina da je u svim jevandjelima opisana samo kao Isusova majka.

Zašto ne čitaš što piše? Ne piše kako je Marija opisana samo kao Isusova majka. Piše da je predstavljena prvenstveno kao Isusova majka.

Marija je imala jos dece,najmanje 4 sina i dve kceri

Jesi li ti s njima ovce čuvao, pa znaš? ;)

Zašto je Isus, pred samu svoju smrt, svetom Ivanu predao svoju majku Mariju, ako je ona imala još šestero djece? Za Židove bi ovo bio skandal nad skandalima. Da žena, Marija, koja ima živih šestero svoje djece, ode živjeti s jednim od Isusovih učenika!?!? Zašto ti je teško bar malo "glavu koristiti"?

Druga zamerka jeste na Marijin polozaj.Ona je u delima apostolskim 1:13 i 14 pomenuta tek na kraju.

Vidio sam da su tamo Jelena i Russell spomenuti prvi. :)

Tacno je da se Isus pobrinuo za svoju majku koja je ostala tada sama ,preko apostola Jovana ,

Kako sama? Ne reče li ti da je Marija osim Isusa imala još četiri sina i dvije kćeri!?!?!?!? :)

Treca zamerka jeste da se mi molimo preko Marije Isusu???Sta nas je Ius naucio?kako da se molimo? Da li je Ius igde rekao Molite mi se preko moje majke???Umesto toga sta Biblije pise ,kako nas je Isus ucio da se molimo?

A što je strašno u tome da molimo Mariju, da se ona za nas zauzme kod svoga sina Isusa? Pavao moli kršćane da mole za njega, a ti se skandaliziraš da netko moli Mariju!? Pavao kaže: Kol 4,3: Molite ujedno i za nas: da nam Bog otvori vrata riječi te propovijedamo otajstvo Kristovo, za koje sam i okovan.

Onda jedno pitanje,cemu ovakvi sporovi???Zbog cega? Sta to JS pricaju lose o Mariji ,isusovoj majki a da je laz,

Laž je da je Marija imala još djece uz Isusa.

Da li Marija koja je pomagala svome Sinu u svemu,zeli da ljudi prave kipove sa njenim likom pred kojima ce klecati i moliti???Da li ona misli drugacije od svoga sina o tim stvarima???

Ti pojma nemaš što Marijin sin, Isus, o tome misli. Uostalom, citiraj Isusa pa ćemo vidjeti. :)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Naravno da je laž, ali je potrebno napomenuti ko je izvor te laži. Naravno, znamo da iza svake laži stoji upravo onaj entitet koji Mariju, Bogorodicu Mariju ne podnosi, ali njemu su potrebni ljud koji će tu njegovu laž preneti.

Šta je naime cilj tih ljudi (o kojima ću nešto u nastavku i napisati)? Negiranje Isusovog božanstva. Jednostavno, ako Marija nije ništa više od obične žene koja je seksualnim putem, dakle karnalno, začela Isusa, onda i Isus nije Bog, nego samo čovek.

Ko su oni kojima Marija smeta? Svi oni kojima Isus kao YHWH u telu, smeta. Počevši od Fariseja i Sadukeja, preko farisejskih rabina iz dijaspore (tvoraca Talmuda) pa sve do masonskih agenata, mortalista i materijalista, neo gnostika i neojudaizatora koji da stvar bude još gora, nemaju ni kap hebrejske krvi.

PS. Da je Marija zaista imala pored Isusa još dece, kako to tvrde ovi sotonini sledbenici, onda bi Isus kao što si već napisao počinio skandal ostavljajući majku nekome ko ne pripada porodici. I upravo znajući da time njihova zaumnost i laž padaju, ovi "would be jew" iznose tvrdnju kako su svi apostoli, sva dvanaestorica bili Isusova krvna braća, Marijina deca, te je Ivan, najmlađi učenik, u stvari bio Isusov brat.

Ali, kao i u svemu što dolazi iz kuhinje kontra - znanja, i takve tvrdnje "would be jew" padaju u vodu, jer skandalozno bi bilo kada bi najstariji sin preskočio svu ostalu braću i majku ostavio najmlađem bratu.

Jednostavno, kao i u svemu, jednom laži brane drugu laž, a onda trećom brane drugu i tako u nedogled. No, laž ostaje laž, ma kakve "mentalne" gimnastike na činjenice alergični MIleriti izvodili.

Dakle. Marija jeste Bogorodica, Apostoli nisu bili Isusova krvna braća, Isus je Bog u telu, i Marija, majka njegova je vazda djevica.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Zašto ne čitaš što piše? Ne piše kako je Marija opisana samo kao Isusova majka. Piše da je predstavljena prvenstveno kao Isusova majka.
OK.

Jesi li ti s njima ovce čuvao, pa znaš? ;)

Zašto je Isus, pred samu svoju smrt, svetom Ivanu predao svoju majku Mariju, ako je ona imala još šestero djece? Za Židove bi ovo bio skandal nad skandalima. Da žena, Marija, koja ima živih šestero svoje djece, ode živjeti s jednim od Isusovih učenika!?!? Zašto ti je teško bar malo "glavu koristiti"?
Svi drugi su se razisli,pa verovatno i ostala Isusova braca i sestre,a ostali samo Marija i Jovan

sam da su tamo Jelena i Russell spomenuti prvi. :)
da nisi mozda procitao i njihova imena u Bibli ili zene itd...
Kako sama? Ne reče li ti da je Marija osim Isusa imala još četiri sina i dvije kćeri!?!?!?!? :)
Deca ostavila majku,ona nije htela da ide,bas kao ni Jovan.ali su dosli kad je najbitnije.
Iskren da budem i ja kad bi tako umirao ,ne bi zeleo da me moji gledaju kako umirem.Bila mu je na teretu ,i zato je Jovanu rekao da je pazi.

A što je strašno u tome da molimo Mariju, da se ona za nas zauzme kod svoga sina Isusa? Pavao moli kršćane da mole za njega, a ti se skandaliziraš da netko moli Mariju!? Pavao kaže: Kol 4,3: Molite ujedno i za nas: da nam Bog otvori vrata riječi te propovijedamo otajstvo Kristovo, za koje sam i okovan.

Veoma je strasno i bogohulno da se moli Mariji,jer Isus nas je ucio da se molimo Bogu Ocu u duhu i istinom,a ne preko ljudskih rukotvorina. Mi se molimo Bogu i za druge ,narocito za bracu u progonstvu,ili za one u nemastini,molimo se i za sve ljude da im otvori oci i usi da razumeju.Mi nismo sebicni da se molimo Bogu samo za sebe.i svaku nasu molbu Bogu,upucujemo preko njegovog sina isusa Hrista.

Procitaj sta pise Biblija
Matej 1: 25 I ne znaše za nju dok ne rodi Sina svog prvenca, i nadede Mu ime Isus
1.Moj 4;1 Iza toga Adam pozna Jevu ženu svoju, a ona zatrudne i rodi Kajina, i reče: Dobih čoveka od Gospoda.
Sta znace reci "znase neznase i poznase" dovoljno je za pametnog,jel treba da se upotrebe reci iz XXI veka,ili da se nacrta?

Ti pojma nemaš što Marijin sin, Isus, o tome misli. Uostalom, citiraj Isusa pa ćemo vidjeti. :)
Pa hajde sta pise u mateju 6:9
Ovako dakle molite se vi pred kipom device Marije : Dijevo Marijo molimo te da kazes svom sinu Isusu da nam pomogne da ......
Jel nas tako isus ucio da se molimo???

Isaija 3:12 Narodu mom čine silu deca, i žene su im gospodari. Narode moj! Koji te vode, zavode te, i kvare put hoda tvog.

Natrag