ZVAĆE Mariju blaženom ili BLAGOSLOVENOM, a neće joj se klanjati, smatrati je posrednicom pred Bogom, nazivati je nebeskom kraljicom, ili jednakom Isusu.
To je velika razlika.
Isus nikada ništa nije rekao da bi pokazao nekakav autoritet svoje majke Marije u planu spasenja, već ju je jednostavno nazivao "žena" sa ulogom jednakom svim vernim ženama u Hristovo i kasnije vreme.
Ona se čak ni ne spominje u nekim određenim okolnostima vezanim za misiju apostola u propovedanju.
Ona je velika samo u onoj merui koliko su to i svi drugi verni Hrišćani, apostoli ili pripadnici crkava.
Da vidimo šta biblija kaže o tome:
"I ja, braćo, ne mogoh s vama govoriti kao s duhovnima nego kao s tjelesnima, kao s malom djecom u Hristu.
Mlijekom vas napojih a ne jelom, jer još ne mogaste, i ni sad još ne možete,
Jer ste još tjelesni. Jer gdje su među vama zavisti i svađe i nesloge, nijeste li tjelesni, i ne živite li po čovjeku?
Jer kad govori ko: ja sam Pavlov; a drugi: ja sam Apolov; nijeste li tjelesni?
Ko je dakle Pavle a ko li Apolo do samo sluge kroz koje vjerovaste, kao što i svakome Gospod dade?
Ja posadih, Apolo zali, a Bog dade te uzraste.
Tako niti je onaj što koji sadi, ni onaj koji zaljeva, nego Bog koji daje te raste.
A onaj koji sadi i koji zaljeva jednaki su; i svaki će primiti svoju platu po svojemu trudu.
Jer mi smo Bogu pomagači, a vi ste Božija njiva, Božija građevina" ( 1 Korinćanima 3. 1 - 9 )
"Niko neka se ne vara: ako ko među vama misli da je mudar na ovome svijetu, neka bude lud da bude mudar.
Jer je premudrost ovoga svijeta ludost pred Bogom, jer je pisano: hvata premudre u njihovu lukavstvu.
I opet: Gospod zna pomisli mudrijeh da su ništa.
Zato niko da se ne hvali čovjekom, jer je sve vaše.
Bio Pavle, ili Apolo, ili Kifa, ili svijet, ili život ili smrt, ili sadašnje, ili buduće: sve je vaše;
A vi ste Hristovi a Hristos Božij" ( 1 Korinćanima 3. 18 - 23 )
Šta mislite iz priloženih biblijskih dokaza, da li su Stvarnoslap i oni koji slave ljude telesni, mudri na ovome svetu, a ne u Bogu?