Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Dobro veliš bogohulno , ali samo od tebe
Zato ste puni pedera i pedofila.
..Da bismo došli do istine o Isusovim srodnicima, moramo se obratiti Svetom Predanju, odnosno Žitijima svetih, u kojima su zabeležene mnoge informacije, mada ne u sistematičnom obliku – ovaj tekst je nastao na osnovu Prologa Sv. Nikolaja i Žitija svetih Avve Justina sa ciljem da pokaže da se te ličnosti u Hristovom životu nisu pojavile niotkuda, niti su izmišljene, niti su sakrivene da bi se sa njima sakrila i neka mračna istina....
Važno je znati da novozavjetni pisci, iako koriste grčki jezik, u formuliranju određenih izraza ipak zadržavaju svoj semitski mentalitet. U ovom slučaju, posebnost je hebrejskog jezika općenitost pojmova rodbinskog određenja. Dok većina suvremenih jezika, a tako i grčki, imaju specifične izraze koji označuju rodbinske veze (brat, bratić, stric, ujak, nećak, rođak), u hebrejskom jeziku toga nema, te hebrejski pisci zapravo preslikavaju svoj mentalitet u drugi jezik. Imamo slučajeve koji to vrlo zorno pokazuju. U Septuaginti (prijevodu hebrejskog Pisma na grčki) Lota se naziva Abrahamovim bratom (ἀδελφὸς), iako mu je nećak (Post 14,12). Također, u Post 29,13, Labana se naziva Jakovljevim bratom, iako je on Jakovljev nećak.
Što možemo saznati iz novozavjetnog teksta?
Ne postoji ni jedno mjesto gdje bi netko, osim Isusa, bio označen Marijinim sinom, a nema ni Marijinih kćeri.
Dobro veliš bogohulno , ali samo od tebe
Pogledajte prilog 116690
I reče Marija: Veliča duša moja Gospoda;
I obradova se duh moj Bogu Spasu mom,
Što pogleda na poniženje sluškinje svoje; jer gle, odsad će me zvati blaženom svi naraštaji;
Veliča * duša moja Gospodina
i klikće duh moj *
svi naraštaji zvati blaženom.
zar nije to samo telo?