Djevica Marija-Velika Gospa 15.08

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Brate Adriane, ti po obicaju, kad nemas dokaza da pobijes necije tvrdnje onda iz srca ti vri mrznja i prosipas klevete za koje i sma znas da nisu istinite. Kako si se usudio da izgovoris ovu cistu laz koja nema ni trunke istine: "Зато је теби Хелен једини ауторитет који може да тумачи Библију, по вама је она изнад Библије."

Јој, Господе мој, мајко Исусова и сви свеци Божији! Шта овај човек покушава по ко зна који пут?

Каква мржња и бакрачи, шта пишеш, човече? Ту клевети нема места. Ако ви подржавате само тумачење Хелен Вајт, онда ви јасно њу стављате на место јединог интерпретатора Библије. Ту мржње нема, само конкретног закључка. Тај закључак нисам донео само ја, већ многи теолози. Имаш много ТВ дуела ваших теолога и евангелистичких, где ваши покушавају да завијају и увијају (као и ви овде) када им се постави јасно питање: "Да ли је Хелен Вајт једини интерпретатор Библије по адвентизму?". Наравно да јесте. И куваре вам је писала, свакакве глупости.
diet_foods.jpg
Чак је имала визију где јој је Бог показао и лично дизајнирао како да се адвентисти облаче. То је назвала "реформа облачења". То наравно није прошло јер је толико провидна манипулација и лаж, да и они најзагриженији адвентисти нису могли да прихвате.

moda.JPG

Mogu jasno pred svima da kazem da je to cista Adriasnova laz i izmisljotina.
Sama Elen Vajt je pisala da je Biblija iznad svih i jedini autoritet za hriscane.
Tako nije na odmet da znate da nazalos Adrian prosipa lazi o drugima i pokazuje mrznju umesto ljubavi koju propagira,

Што се мене лично тиче, ти можеш да кажеш шта ти је воља. Сви већ виде и знају да ви само њену науку следите. Није баш цео свет толико блесав да не види. Ако ти кажем
: "Немој тим путем, упашћеш у јарак", ти би опет рекао да просипам мржњу. А кажем то. Него ти не можеш да поднесеш што ја не наседам на твоју слаткоречивост и лукавство.

Ви сте као они трговци који се поваздан смешкају и лепо говоре само да неко купи оно што продају, а у себи мисле ко зна шта. Ја отворено кажем да је ваша "роба" буђава и да јој истиче рок полако, иако многи купују. Ја упозоравам друге на буђаве производе које "фини" трговци "уваљују",

Adriane, lepo si ti to ovde opisao. Sada reci nam pred svima ovde na forumu:
Zar vi pravoslavni nemate "
брдо књига које конкретно испуњавате (као муслимани Куран), а Библија вам служи да оправдате оно што радите и верујете"?
Zar vi pravoslavni nemate svoje proroke i svece koje obozavate, koje slusate i kojima se molite, kao i muslimani Muhameda?
Onda u cemu je razlika?

А ти као не знаш која је разлика? До јуче си ишао у православну цркву (а кажеш да и даље идеш), а овамо се правиш да ти нешто није јасно. Разликаје у томе што ми не морамо ама баш ни једну књигу да читамо од православних теолога и да се држимо смерница које предлажу ти теолози. Ви МОРАТЕ да држите смернице Хелен Вајт (и Мухамеда), иначе летите из синагоге. Ја морам да држим Каноне ако хоћу да будем правоверан, а нико ме не надзире као вас што надгледају. Ти си један од тих који надгледају. Имаш ти добру фотељу у коју си се завалио и само пискараш по форумима, надгледаш братију.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Razumijem ja vas protestante, zapali ste u veliko krivovjerje. Odbacili ste Mariju Bogorodicu, Pričest, Ispovjed, i bjesomučno se bacili na svojevoljno tumačenje Svetog pisma. I ne preostaje vam drugo nego širiti ovakve priče koje nemaju veze, ne samo s istinom, nego ni sa zdravim mozgom.
A naši oci su davno u Efezu rekli:

Efeško vijeće

"Vjerujemo, dakle, u Gospodina Isusa Krista, jedinorođenoga Sina Božjega, savršenog u božanstvu i savršenog u čovještvu, s razumskom dušom i tijelom; rođenog od Oca prije svih vjekova, a u posljednje dane, radi nas i našega spasenja, u svome čovještvu, rođenog od Djevice Marije; po božanstvu istobitnog s Ocem, po čovještvu istobitnog s nama, ujedinjujući dvije naravi. Zato vjerujemo u jednoga Krista, jednoga Sina i jednoga Gospodina. Prema tome, mi vjerujemo da je Sveta Djevica Marija, Majka Božja jer se kroz nju Riječ Božja utjelovila i postala čovjekom." (Vjerovanje o jedinstvu naravi [431. g. po Kristu])

Izabeleta, ja bih mogao da se slozim sa tom definicijom sa svim sto je receno, izuzev ove misli: 'rođenog od Oca prije svih vjekova." Nije li to ono sto JS propagiraju? Ako je Isus rodje od OcA apre vekova, da li to znaci da je stvoreno bice?
Ako to ne znaci tako, kako TO vi objasnjavate?

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Izabeleta, ja bih mogao da se slozim sa tom definicijom sa svim sto je receno, izuzev ove misli: 'rođenog od Oca prije svih vjekova." Nije li to ono sto JS propagiraju? Ako je Isus rodje od OcA apre vekova, da li to znaci da je stvoreno bice?
Ako to ne znaci tako, kako TO vi objasnjavate?

Rodjen i ovaplotio se Ko?imali tu razljike?ko je osenio Mariju?rodjen je telom materijalnim od Duha Svetoga zar ne?kroz Mariju Devu!jer samo je devica mogla da rodi Boga u telu,a ne Boga u Duhu,ostala je (Devica Za svoga muza Josifa,kao da i nije radjala a ne sav svoj zivot)kako vi ovde interpretirate na forumu laz da je sav svoj zivot ostala devica pa naravno da to nije moguce posle josifa,jer je Josif imao sa Marijom fizicko oplodjavane ostale dece,a Bog odnosno Duh Sveti Duhovno je oplodio Mariju i sam postao covek u telu.

ASli mislim da dzabe trosim jagodice na prstima, sve jedno vi to nikad niste i necete razumeti.Isus je Rec koja je bila u Boga i koja se ovaplotila! rodjena od oca u telui ! Sta tu nije jasno?

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Јој, Господе мој, мајко Исусова и сви свеци Божији! Шта овај човек покушава по ко зна који пут?

Каква мржња и бакрачи, шта пишеш, човече? Ту клевети нема места. Ако ви подржавате само тумачење Хелен Вајт, онда ви јасно њу стављате на место јединог интерпретатора Библије.

ADRIANE, JA SAM UPRAVO MALO PRE REKAO iZABELETI DA SE SLAZEM SA IZJAVOM SVE OTACA, o Hristyovom poreklu izuzev jednoga. Da li to znaci da sam ih uzdigao iznad Biblije? Dqaj prestani sa tiom glupostima. Reci nam u sta ti verijes a ne tumaci pogresno tudja verovanja, jer lazno prestavljas ono sto verujemo.
------------------
"Да ли је Хелен Вајт једини интерпретатор Библије по адвентизму?".

NARAVNO DA NIJE, JER SVETI DUH NAJBOLJE INTERPRETIRA BIBLIJU.

------------------

Ви сте као они трговци који се поваздан смешкају и лепо говоре само да неко купи оно што продају, а у себи мисле ко зна шта. Ја отворено кажем да је ваша "роба" буђава и да јој истиче рок полако, иако многи купују. Ја упозоравам друге на буђаве производе које "фини" трговци "уваљују",

ZNAM ADRIANE, SMETA TI SADA I NASE ULJUDNO PONASANJE, hahahahaha.

A to tebe nervira sto nisi u stanju da odgovoris na pitanja koja sam ti postavio a ona su sledeca:

Kada je Humberto kardina sa grupom velikdostojinika iz Vatikana, isklucio Istocnu crkvu, posto je bio hirotonisan, znaci da je bio ovlascen da to ucini, da li je onda njegovo iskljucenje punovazno?

Ako jeste, zar to ne znaci da je Istocna crkva izgubila ne samo hirotoniju nego i clanstvo u Vaseljenskoj crkvi?

Kada je Mihajlo Kirularije Vaseljenski patrijar uz pomoc svojih episkopa uzvratio milo za nedrago pa su iskljucili Katolicku crkvu,
da li njihovo iskljucenje po crkvenim kanonima je punovazno? Moze li iskluceni ikoga iskljuciti?
Ako jeste punovazno, zar to ne znaci da su jos tada obe crkve izgubile hirotoniju i od tada obe deluju i bez nje?

Adriane, cekamo na tvoj odgovor.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534

Каква мржња и бакрачи, шта пишеш, човече? Ту клевети нема места. Ако ви подржавате само тумачење Хелен Вајт, онда ви јасно њу стављате на место јединог интерпретатора Библије.

ADRIANE, JA SAM UPRAVO MALO PRE REKAO iZABELETI DA SE SLAZEM SA IZJAVOM SVE OTACA, o Hristyovom poreklu izuzev jednoga. Da li to znaci da sam ih uzdigao iznad Biblije? Dqaj prestani sa tiom glupostima. Reci nam u sta ti verijes a ne tumaci pogresno tudja verovanja, jer lazno prestavljas ono sto verujemo.
------------------
"Да ли је Хелен Вајт једини интерпретатор Библије по адвентизму?".

NARAVNO DA NIJE, JER SVETI DUH NAJBOLJE INTERPRETIRA BIBLIJU.

------------------

A to tebe nervira sto nisi u stanju da odgovoris na pitanja koja sam ti postavio a ona su sledeca:

Kada je Humberto kardina sa grupom velikdostojinika iz Vatikana, isklucio Istocnu crkvu, posto je bio hirotonisan, znaci da je bio ovlascen da to ucini, da li je onda njegovo iskljucenje punovazno?

Ako jeste, zar to ne znaci da je Istocna crkva izgubila ne samo hirotoniju nego i clanstvo u Vaseljenskoj crkvi?

Kada je Mihajlo Kirularije Vaseljenski patrijar uz pomoc svojih episkopa uzvratio milo za nedrago pa su iskljucili Katolicku crkvu,
da li njihovo iskljucenje po crkvenim kanonima je punovazno? Moze li iskluceni ikoga iskljuciti?
Ako jeste punovazno, zar to ne znaci da su jos tada obe crkve izgubile hirotoniju i od tada obe deluju i bez nje?

Miko moram priznati da se razlikujes od Laodikeje ali poceo si i ti da licimerujes!nemoj da sedis na dve stolice!

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251

Каква мржња и бакрачи, шта пишеш, човече? Ту клевети нема места. Ако ви подржавате само тумачење Хелен Вајт, онда ви јасно њу стављате на место јединог интерпретатора Библије. Ту мржње нема, само конкретног закључка. Тај закључак нисам донео само ја, већ многи теолози. Имаш много ТВ дуела ваших теолога и евангелистичких, где ваши покушавају да завијају и увијају (као и ви овде) када им се постави јасно питање: "Да ли је Хелен Вајт једини интерпретатор Библије по адвентизму?". Наравно да јесте. И куваре вам је писала, свакакве глупости.
[/FONT][/SIZE][/COLOR]Pogledajte prilog 43208
Чак је имала визију где јој је Бог показао и лично дизајнирао како да се адвентисти облаче. То је назвала "реформа облачења". То наравно није прошло јер је толико провидна манипулација и лаж, да и они најзагриженији адвентисти нису могли да прихвате.

Pogledajte prilog 43209

Што се мене лично тиче, ти можеш да кажеш шта ти је воља. Сви већ виде и знају да ви само њену науку следите. Није баш цео свет толико блесав да не види. Ако ти кажем
: "Немој тим путем, упашћеш у јарак", ти би опет рекао да просипам мржњу. А кажем то. Него ти не можеш да поднесеш што ја не наседам на твоју слаткоречивост и лукавство.

Tako je Adriane. Kod tebe je sloboda da radis sta ti src e zeli.

Taj u sredini sa onom muslimanskom kapom, to je ADTIAN, a ona sa cigaretom, je njegova zena, vidite da i lice jedno na drugo.
Posto dimi cigareti to je dokaz da se ne radi o adventistima nego je to Adrianova nova garnitura.
Adriane, zelimo ti dobar uspeh u glumi.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Е, мој Геро. Ниси ти још прокљувио Мику. Лаодикеја је под његовим патронатом. Овај ти је намазан свим бојама. Мало ситне провокације, мало те прави блесавим да испадне како не знаш шта пишеш и говориш, мало преусмеравања теме итд.

Уљудно? Мислиш лицемерно? Лепо сам вас описао као трговце који се смешкају само да увале буђави производ коме истиче временски рок.

trgovac i kupac.jpgtrula-jabuka.jpg

Мико, нисам ти ја Рис да покушаваш те форе и фазоне. Можеш ти да чекаш вековима као што сам и ја чекао неке твоје. За нешто се правиш као ни да нисам исписао. Покушаваш да ме правиш блесавим, то можеш са неким ко не разуме са ким има посла.

Član
Učlanjen(a)
27.10.2009
Poruka
358
Mislim da je lakše doći do Isusa preko Marije, štujući Mariju možemo lakše upoznati Krista, jedinig Gospodina i Spasitelja, to ne znači da Mariju uzdižemo iznad Krista, to i ona ne želi, sva slava pripada Isusu Kristu, mislim da se neće ljutiti na nas ako volimo uz Njega i Njegovu Majku, ujedno i našu Majku

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Mislim da je lakše doći do Isusa preko Marije, štujući Mariju možemo lakše upoznati Krista, jedinig Gospodina i Spasitelja, to ne znači da Mariju uzdižemo iznad Krista, to i ona ne želi, sva slava pripada Isusu Kristu, mislim da se neće ljutiti na nas ako volimo uz Njega i Njegovu Majku, ujedno i našu Majku

Tako jednostavno rečeno. Istina je uvijek jednostavna, ali da se prepozna istina treba imati čiste oči i otvoreno srce.

Natrag