Djevica Marija-Velika Gospa 15.08

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Obozavanje Marije kao device je cisto idolopoklonstvo.

I dan danas mnogi obozavaju Mriju kao devicu,cak joj neki odaju vise pocasti nego samom Bogu Stvoritelju,smatraju je cak vecom od Boga Stvoritelja. Cudo da ne obozavaju i Josifa njenog muza.
Ali da se vratimo na temu.Marija je kao sto Biblija kaze bila devica dok nije rodila Isusa.
Nakon njega je u braku sa Josifom imala najmanje 6 dece. I da ne bude rekla kazala ,bez ikakve filozofije,da ne bude da vas ja lazem,otvorite Vase Biblije pa procitajte sledece stihove:

Matej 13:55,56 "Nije li ovo drvodeljin sin?,ne zove li se MATI njegova MARIJA,i BRACA njegova JAKOV i JOSIJA i SIMON i JUDA? I SESTRE njegove nisu li sve kod nas?Odkud njemu sve ovo?
I sablaznjavahu se o njega. A Isus im rece ......" Iz ovoga se jasno vidi da je Isus imao najmanje 6 brace i sestara.

Luka 8:19-21 "Dodjose pak njemu MATI i BRACA njegova...."

Marija,iako je rodila Isusa ,nije bila njegov sledbenik sve do njegove smrti. Postala je njegova ucenica,tj hriscanka tek posle njegove smrti.

Sad dolaze Adrianovi postovi do razumevanja Gledajte i citajte pravoslavci i katolici ko ne priznaje Gospoda Isusa Hrista od judeo masona do Islama koji je unistio Vizantiju koja je postojala (1250 godina) ne slucajno a sama ta carstva
a ni jedno vise od 300,500 a poslednja carstva ne mogu vise ni od 50 godina da opstanu!?

Zato oni i mrze sve sto je Vizantijsko!!!

Hristos priprema svoj dolazak to je ocigledno ali jos nije bio sud nad zemljom da bi se zacario kao vecni car,jer se on nece pojaviti dok ne prodje otpad i ne pojavise sin pogibije Isus to jasn tvrdi i apostoli.

Pozdrav od Gere.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Otkuda ti ta bogohulna ideja da ne postujem Mariju,Isusovu majku?
Postoje dva oblika postovanja.
Prvo koje vi praktikujete jeste idolopoklonicko,ljubljenje kipova i ikona Marije,
a drugo postovanje lepim recima kao prave hriscanke,kao ucenice svoga sina.

a evo stiha i za Djavoljeg slugu cezara konstantina koji je dozvolio ulaz otpadnicima u hriscanstvo.
2.sol 2:3,4
[SUP]3[/SUP] Da vas niko ne prevari nikakvim načinom; jer neće doći dok ne dođe najpre otpad, i ne pokaže se čovek bezakonja, sin pogibli,
[SUP]4[/SUP] Koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje,
tako da će on sesti u crkvi Božjoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog.
Nije li cezar Konstantin bio Rimljanin ,onaj koji je imao titulu Bog????

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Otkuda ti ta bogohulna ideja da ne postujem Mariju,Isusovu majku?
Postoje dva oblika postovanja.
Prvo koje vi praktikujete jeste idolopoklonicko,ljubljenje kipova i ikona Marije,
a drugo postovanje lepim recima kao prave hriscanke,kao ucenice svoga sina.

Evo od kuda:
Obozavanje Marije kao device je cisto idolopoklonstvo.

I dan danas mnogi obozavaju Mriju kao devicu,cak joj neki odaju vise pocasti nego samom Bogu Stvoritelju,smatraju je cak vecom od Boga Stvoritelja. Cudo da ne obozavaju i Josifa njenog muza.
Ali da se vratimo na temu.Marija je kao sto Biblija kaze bila devica dok nije rodila Isusa.
Nakon njega je u braku sa Josifom imala najmanje 6 dece. I da ne bude rekla kazala ,bez ikakve filozofije,da ne bude da vas ja lazem,otvorite Vase Biblije pa procitajte sledece stihove:

Matej 13:55,56 "Nije li ovo drvodeljin sin?,ne zove li se MATI njegova MARIJA,i BRACA njegova JAKOV i JOSIJA i SIMON i JUDA? I SESTRE njegove nisu li sve kod nas?Odkud njemu sve ovo?
I sablaznjavahu se o njega. A Isus im rece ......" Iz ovoga se jasno vidi da je Isus imao najmanje 6 brace i sestara.

Luka 8:19-21 "Dodjose pak njemu MATI i BRACA njegova...."

Marija,iako je rodila Isusa ,nije bila njegov sledbenik sve do njegove smrti. Postala je njegova ucenica,tj hriscanka tek posle njegove smrti.

Ovde se izjasnjavas za mariju vrlo jasno a i za Gospoda Isusa Hrista!

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251

Mika, ja ću ti odgovoriti na ovo, a Adrian kad (ako) bude htio. O ovome smo već odgovorili na temi Zablude protstantizma, a i mnooogim drugim temam vi potežete to pitanje, jer ste u zabludi. Ne obožavamo svece, nego Boga, svece častimo i molimo za pomoć jer su nam daju konkretan primjer kako živjeti kršćanski u ovom bezbožnom svijetu. To je sv. Augustin rekao: "Kad su mogli ini i ine, što ne bi i ti Augustine?"
Hoće reći, sveci su bili ljudi koji su već za vrijeme zemaljskog života postigli puninu i postali jedno s Kristom.
Usporedba s Muhamedom je neumjesna, pa je neću komentirati.

Protestanti nas optužuju da samo idolopoklonici. Mi kažemo: nismo, jer znamo da nismo. Ne kažemo jesmo, svecima se treba klanjati ili svetac će me uslišati, a Bog neće već po svecima častimo Boga.
Ali, ima jedna zaniimljiva stvar. Vi koji nas optužujete za idolopoklonstvo i ne častoite svece, obožavate druge ljude, u mnogim protestnakim sljedbama je prisutniji kult ličnosti nego kod nas. Vaši duhovni lideri imaju veći upliv/utjecaj na vaš život i mišljenje nego što to ima npr. Papa u svakidašnjem životu ednog katolika. Taj kult ličnosti je izrazit kod vas. Katolički vjernici se Papi raduju jer je znak jedinstva Katoličke crkve, slavimo s njim Misu, slušamo propovijed itd, ali vi protestanti uzdižu čovjeka, opijeni su s njim, ne bi znali što bi rekli ni mislili da nije određenog lidera.

Dvaputa sam načinila istu grešku: "branila" sam adventiste ( ovdje Laodikeju, na drugom forumu Satora) od "napada" pravoslavaca. Bilo mi žao da se osjećate loše. Još uvijek smatram da smo braća, ali vi ste vrlo zločesta braća i bolje da smo odvojeni.
Ti si, po meni, malo umjereniji, ali svejedn, mislim da ste svi adventisti jednostavno začarani Elenom White i ne možete si više pomoći. Ako njena proročanstva i nauk nisu istiniti, (a nisu) vi ste promašili...

Već sama pomisao na to stvara jako mučan osjećaj i zato vam je lakše ustrajati na tom putu.

Nije mi sumnjivo. Zašto? Ta dogma nije uvjet spasenja. Ona obavezuje katolike, ali nikad nisam čula da bi koji katolika imao problema s tim. Zašto? Pa, zato što mi Mariju častimo kao Bogorodicu. Znamo da nije obična žena, da nije imala druge djece ni drugog supruga, niti je itko ismijava ni piše tako ružne stvari kao što rade protestanti. I Englezi ( anglikanci) su grdi.
Sad mi pada na pamet da je dogma nastala kao odgovor protestantima, ne znam, morala bih provjeriti. Ali, ima logike. Večina dogmi je nastala kao odgovor krivovjerju.
Osim toga, kao što si vidio, tijekom povijesti su crkveni oci otome razmišljali i pisali, a onda je došao, tj. sazreo pravi trenutak da se ta istina definira.

Međugorje nije osuđeno od Pape, jer se Papa time ne bavi već Kongregacija za nauk vjere. Ali, točno je, viđenja ( za čuda nisam čula) u Međugorju nije priznato od Katoličke Crkve jer nedostaju nadnaravni elementi. Ipak, imenovano kao Gospino svetište. To znači da vjernici mogu hodočastiti u Međugorje, a da li će vjerovati u ukazanja ili ne, to je njihova osobna stvar. Kod mnogih takvih privatnih objava i viđenja uvijek stoji napomena da to nije službeno stajalište Katoličke Crkve i da ga vjernici koriste za vlastitu pobožnost, ako ih to potiče na pobožost. Ali, može stajati i zabrana u stilu: Katolička Crkva ne odobrava ovo ili ono. To samo znači da katolici imaju učiteljstvo Crkve koje su dužni poslušati.

Izabeleta, sa tobom je zaista pravo zadovoljstvo diskutovati. Hvala ti na trudu i zauzimnanju da mi neke pojmove objasnis.

Kad kazes da protrestanti postuju kult licnosti, ne bih se mogao sloziti sa tobopm. Sam pojam protestantizam je sirok pojam i ja ni ne znam sta se sve nalazi pod tim pojmom. Postoje anomalije i u protestantizmu s kojima se ja ne slazem. Zato ne mislim da sam kompetentan da dam odgovore na sva putanja u ime svih protestanata. Jedno sto znam da kod nas adventista nema kulta licnosti, sve
ljude podjednako postujemo.

Ti kazes da vi svoje svese "castite". Cime ih castite? Moram da priznam da nikad nisam cuo tako nesto. Zar ih vi ne uzdizete iznad drugih vernika? Zar im se ne klanjate pred njihovim kipom ili slikom? Zar im niste odredili dan koji se svetkuje u ime njih.
Zar im ne kadite, molite im se, klanjate, i prilazete darove? Pa ako je tako onda im vi dajete mnogo vise nego samo castiti ih.

Sto se tice Medjugorja, negde sam citaso da je Papa rascinio svestenika koji je izmislio tu pricu o pojavi Marije. Da li je to istina?
Ti kazes da je to odbila Kongregacija za veru i nauk, a koliko se secam pisalo je da je Papa rascinio svestenika jer je deci izneo neistinu. Ako je tako to je za pohvalu d aje Papa ili kardinali d asu takav ostar stav zauzeli.

Ono sto mene posebno zanima, prema izvestaju koji sam citao, da cuda ozdravljenja na tome mestu, ni posle sankcija prestupnika, nisu se umanjila. Znaci nije vazno sta ce Crkva reci, nego je vazno sta vernici veruju i njihova vera moze im pomoci.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
a evo stiha i za Djavoljeg slugu cezara konstantina koji je dozvolio ulaz otpadnicima u hriscanstvo.
2.sol 2:3,4
[SUP]3[/SUP] Da vas niko ne prevari nikakvim načinom; jer neće doći dok ne dođe najpre otpad, i ne pokaže se čovek bezakonja, sin pogibli,
[SUP]4[/SUP] Koji se protivi i podiže više svega što se zove Bog ili se poštuje,
tako da će on sesti u crkvi Božjoj kao Bog pokazujući sebe da je Bog.
Nije li cezar Konstantin bio Rimljanin ,onaj koji je imao titulu Bog????

Na tone smo postavili argumenata o Raselu,Mileru,EGW,rutefordu,Johanesu graberi itd zasto se ne umudris da postavis tako nesto a vama samo smeta Konstantin car Vizantije?ma vas car je sulejman veliki osmanska dinastija to je ono k cemu vi tezite ali serijat-zakon koji svi vi ovde namecete nikad vise nece vladati svetom jer smo pod blagodacu!!Milosti Bozjej koji dade krv svoju za nase spasenje.Kojeg se vi ovde javno odricete.Nisam idolopokloniok cak nemam ni jednu ikonu u kuci,krst dali ce temi verovati ili ne to jevasa stvar meni je vazno da Bog to zna!!ali se ne odricem duhovnog krsta Isusova ni Pavle iako nije nosio Krst isusov verovao je u njega kao simbol raspeca.

Pitam dali znate ko jwe pomagao Isusu da nosi svoj krst raspeca???Исус више не може сам носити крст па војници траже од Симона Кирењанина да помогне Исусу.

Ostala istina: посљедња 24 сата Исуса Христа и његовом страдању. Почиње Исусовом агонијом у Гетсиманском врту, док апостоли спавају под стаблима. Велики свештеник Кајафа нуди Јуди, да открије где се налази Исус. Као награду за то Јуда добија 30 сребрењака. Сатана наговара Исуса да одустане од идеје да једна особа може откупити грехе целог света. Исус му се одупире. Долазе војници, Јуда издаје Исуса пољупцем. Петар узима мач и одсече уво једном стражару, а Исус узме уво и зацели га. Марија се буди из ружног сна и предосећа да се нешто догађа. Марија Магдалена је уз њу, а апостол Јован им јавља да је Исус ухапшен. Исус је одведен у Кајафину палату где трпи разна злостаљања и тортуре. Јуда се осећа посрамљено, демони га муче. Исус угледа мајку Марију, Марију Магдалену и Јована те се присећа детињства, када је радио сто за богаташа и шалио се с Маријом. Исуса испитују, муче и осуђују на смрт. Петар је уплашен и одриче се Исуса три пута. Каје се и плаче. Јуда жели исправити своју грешку, али не успева, одлази из града и убија се. Исуса доведу пред Понтија Пилата са циљем, да буде разапет по римском закону. Понтије Пилат не види кривицу код Исуса, жели да га пусти, али попушта под притиском масе и осуди Исуса, а пусти Вараву, локалног разбојника.
Исуса бичују готово до смрти, војници га исмевају и стављају му круну од трња на главу. Исус носи тешки крст по улицама и пада под њим три пута. Марија, Марија Магдалена и Јован проматрају то издалека, а касније му Марија прилази. Исус више не може сам носити крст па војници траже од Симона Кирењанина да помогне Исусу. Приликом Исусова пада, прилази му Вероника и даје му своју мараму, да обрише крваво лице. На Вероникиној марамици остаје лик Исусова лица. Процесија наставља према брду званом Голгота. Тамо Исуса прибијају на крст заједно са два разбојника. Онај са лева га моли за спас душе и говори да је Исус стварно Син Божји. Исус опрашта грехе разбојнику и каже му да ће још данас бити с њим у рају.
Како је Исусу све теже, небо постаје све мрачније. Исус каже да је жедан, а римски војник (касније је постао св. Лонгин), натапа сунђер и даје га Исусу. Исус говори на арамејском: „Боже мој, Боже мој, зашто си ме оставио?" Затим каже: „Завршено је“ и издахне. Чује се јака грмљавина. Римски војник Касије Лонгин, ломио је ноге разбојницима крај Исуса, али Исусу није, јер је већ умро. Али му је пробио бок копљем и тада потеку крв и вода те Касије падне на колена. Присутни Римљани и Јевреји схватили су, шта су учинили. Гром погађа јеврејски храм и преполовљава га. Кајафа у шоку плаче. Сатана у дубинама пакла, страховито виче, знајући да је заувек поражен.
Касније Исуса скидају са крста, Марија га прима у своје руке. Затим је приказана унутрашњост гроба, три дана касније на Ускрс. Види се одваљен камен, јутарња светлост. Ускрснули Исус отвара очи, устаје и излази из гроба. Виде му се ране на руци од клинова којима је био прикован.

izvor/Wikipedija-Biblija

Istina koju vi antihristi nikad necete moci da sakrijete od pravih vernika a od zakonika mozete kao od muhamedanaca d a se to apostolima,Mariji samo pricinilo,vasa vera,dogma je jasne bre ko dan.

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena od urednika:
Natrag