Djevica Marija-Velika Gospa 15.08

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isabeleta, ti ne poznaješ svoja dela i reči koje pišeš, jer ih pišeš znajući da ono što iznosiš o meni nije istina, što se smatra krajnjim nepoštenjem

I evo upravo, dokaži da sam ja ovde pokušavao ugurati nauku Ellen White u bibliju, i da sam bilo koga kritizirao i gledao na druge.
Sve što sam iznosio na forumu sam dokazivao pismom, isključivo samo pismom i nikako drugačije.

Ti ispitaj sebe pred onim koji sve vidi i sve zna, ne skrivajući se iza lažnog ponosa, jer on vidi srce i pobude svakog čoveka.

Ja ti kao uvek - želim svako dobro u ljubavi Gospoda Isusa Hrista.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Па то Писмо и читаш захваљујући "отпалим црквама", како нас називаш. Твоја секта не би имала шта да чита да није оних које сатанизујете. До Сабора у Картагини 397. године све је канонизовано.

Ти си починио велика (не)дела користећи Библију да докажеш да је Хелен Вајт у праву и да докажеш њене визије и пророчанства, Милерове глупости и прорачуне. А како би твоја секта била ауторитет поред православне и римокатоличке? Никако. Зато и мораш по налогу и науци твоје секте да доказујеш како смо ми антихристови под "жигом звери".

Зато је теби Хелен једини ауторитет који може да тумачи Библију, по вама је она изнад Библије као осведочени тумач и пророк, визионар. Поред свих мученика Христосових које ви одбацујете уздижете неку "баба Вангу".

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dokazite da sam koristio bilo sta drugo osim biblije, cak ni u mislima nisam mislio na nista drugo osim onoga sto pise u bibliji.

Molim odgovor

Uostalom, i da je tako - a nije, koja je razlika i sta sam ja gori od vas koji koristite tradicionalna shvatanja svetih otaca, crkvenih sabora, i citata sa sajtova tradicionalnih crkava.

Drugo, Ellen White nema svoje ucenje koje je iznosila, vec je pisala na osnovu vec postojecih istina koje postoje u bibliji.
Ali ponavljam, dokazite da sam citirao Ellen White ili iznosio nesto sto je ona pisala, a unapred razmislite, jer nije lepo iznositi neistine.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Кажем лепо и читко: користиш (злоупотребљаваш) Библију да подржиш науку Хелен Вајт, као што муслимани користе Библију да докажу да је Мухамед у праву. Исти начин деловања. И ви имате брдо књига које конкретно испуњавате (као муслимани Куран), а Библија вам служи да оправдате оно што радите и верујете.

Ни Јеховини сведоци не цитирају Расела, мормони Џосефа Смита итд., већ сви ви од реда користите Библију да подржите свог "пророка". И уопште вам није сумњиво како то да настајете у исто време, како то да сви имате по неког "пророка", како то да сваки од њих тврди да је "изабран", како то да сваки напада црквене оце и свеце Божије (мученике и страдалнике), како то да су вам исти начини "мисионарења", како то да пробирате које ћете Каноне прихватити, а које одбацити, како то да не признајете свештенство и литургију коју је сам Господ започео, а први епископ Јерусалимски и сви остали одржали, ...

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
Па то Писмо и читаш захваљујући "отпалим црквама", како нас називаш. Твоја секта не би имала шта да чита да није оних које сатанизујете. До Сабора у Картагини 397. године све је канонизовано.

Ти си починио велика (не)дела користећи Библију да докажеш да је Хелен Вајт у праву и да докажеш њене визије и пророчанства, Милерове глупости и прорачуне. А како би твоја секта била ауторитет поред православне и римокатоличке? Никако. Зато и мораш по налогу и науци твоје секте да доказујеш како смо ми антихристови под "жигом звери".

Зато је теби Хелен једини ауторитет који може да тумачи Библију, по вама је она изнад Библије као осведочени тумач и пророк, визионар. Поред свих мученика Христосових које ви одбацујете уздижете неку "баба Вангу".

Brate Adriane, ti po obicaju, kad nemas dokaza da pobijes necije tvrdnje onda iz srca ti vri mrznja i prosipas klevete za koje i sma znas da nisu istinite. Kako si se usudio da izgovoris ovu cistu laz koja nema ni trunke istine: "Зато је теби Хелен једини ауторитет који може да тумачи Библију, по вама је она изнад Библије."

Mogu jasno pred svima da kazem da je to cista Adriasnova laz i izmisljotina.
Sama Elen Vajt je pisala da je Biblija iznad svih i jedini autoritet za hriscane.
Tako nije na odmet da znate da nazalos Adrian prosipa lazi o drugima i pokazuje mrznju umesto ljubavi koju propagira,

Pa ko danas cini razna cuda?bolnice zar ne?ko je jos izasao iz dusevne bolnice ili iz invalidckih kolica iz bolnice?okani se bre Laodikeja gluposti ja znam kome cu da verujem bez tebe 100%ali necu sigurno vasim pastorima koji na TV-u isceljavaju kao alan cumak invalide,isteruju besove u to samo ludak moze da poveruje,ako si bolestan samo poveruj u Hrista i da ti je vera kako makovo zrno mocices da pomeris Brda tako je rekao nas Gospod Isus Hrist.

Pozdrav od Gere.

Gero, ti po neki put vaszno je da si protiv, imalo to ikakvog smisla ili ne.

Muz otisao na liturgiju a zena ostala kod kuce da spremi ruca. Kad se muz vratio, zena ga je pitala sta je svetenik govori.
Muz je rekao govorio je o grehu. Pa sta je rekao o grehu, upitala je zena. A Miz je odgovori: Izgleda da je protiv.
Pa sta je drugo i mogao ocekivati od svestenika nego d abude protiv greha?

Tako i ti Gero, izgleda da si protiv svega sto je dobor.

Pre svega ja sam svedok, mnogi su uz pomoc lekara ustali iz invalidskih kolica. Mnogima su pomogli i lekovi, pojedincvi su preziveli jer su dobili presadjene druge organe, lekovi su za mnoge bolesnike korisni. A tamo gde ljudi vise ne mogu da ucine nista, Bog cini i cuda. Mnogi su uz pomoc molitve ozdravili. Slazem se sa tobom, da ozdrave oni koji veruju. Tako brate Geru u sluzbi i pomoci ljudi danas sluze i pomazu mnoga sredstva i sam Bog cini suda tamo gde on nadje za dobro.

Кажем лепо и читко: користиш (злоупотребљаваш) Библију да подржиш науку Хелен Вајт, као што муслимани користе Библију да докажу да је Мухамед у праву. Исти начин деловања. И ви имате брдо књига које конкретно испуњавате (као муслимани Куран), а Библија вам служи да оправдате оно што радите и верујете.

Ни Јеховини сведоци не цитирају Расела, мормони Џосефа Смита итд., већ сви ви од реда користите Библију да подржите свог "пророка". И уопште вам није сумњиво како то да настајете у исто време, како то да сви имате по неког "пророка", како то да сваки од њих тврди да је "изабран", како то да сваки напада црквене оце и свеце Божије (мученике и страдалнике), како то да су вам исти начини "мисионарења", како то да пробирате које ћете Каноне прихватити, а које одбацити, како то да не признајете свештенство и литургију коју је сам Господ започео, а први епископ Јерусалимски и сви остали одржали, ...

Adriane, lepo si ti to ovde opisao. Sada reci nam pred svima ovde na forumu:
Zar vi pravoslavni nemate "
брдо књига које конкретно испуњавате (као муслимани Куран), а Библија вам служи да оправдате оно што радите и верујете"?
Zar vi pravoslavni nemate svoje proroke i svece koje obozavate, koje slusate i kojima se molite, kao i muslimani Muhameda?
Onda u cemu je razlika?

Nije? wacko2 O, dragi Bože! Kako se ne poznaješ i nisi svjestan svojih djela. Ne možeš ni biti kad ne gledaš na sebe, već stalno na druge. Ni ti, kao ni večina fudamentalista ne znate voditi dijalog, već samo ponavljati naučeni tekst za koje vi smatrate da je istina. Drugim riječima, svim silama se trudite nauku Elen White ugurati u Bibliju, a to je Sizifov posao.

Izabeleta, niko se ne trudi da EGW nauku ugura u Bibliju. Biblija je sama za sebe dovoljna, nego steta je sto je vi dovoljno ne postojete a druge osudjujete.

Kako si, Mika? :al:
Iskreno rečeno, ne znam, ali, ono što znam jest da je to vjerovanje bilo prisutno kroz povijest.
Čini mi se da i pravoslavci to vjeruju, iako nemaju dogmu.

Teologija nas uči da je Marijino uznesenje dušom i tijelom na nebo kruna njezina bogomajčinstva, vječnog djevičanstva i bezgrješnog začeća. Nauk o Marijinu uznesenju na nebo po završetku njezina zemaljskoga života proglasio je člankom vjere 1. studenoga 1950. papa Pio XII. Iako je ta dogma proglašena tek u novije vrijeme, njoj prethodi duga tradicija, stara gotovo kao i sama Crkva.

Sveti Epifanije u četvrtom stoljeću prvi je istočni otac koji govori izričito o Marijinu uznesenju na nebo. On piše: "Kako je moguće da Marija svojim tijelom ne posjeduje nebesko kraljevstvo, ona koja nije učinila u tijelu nikakvo ružno djelo, već je ostala bezgrješna?" Prema njemu razlozi bi Marijinom uznesenju na nebo i u tijelu bili u njezinoj potpunoj bezgrješnosti. Na njoj se prvoj i u punini ispunilo šesto blaženstvo: "Blago onima koji su čista srca jer će Boga gledati!" (Mt 5,8).

Sveti Grgur Turonski († 593) prvi je zapadni crkveni pisac koji izričito govori o Marijinu uznesenju na nebo.
Sveti Modest, jeruzalemski patrijarh († 634), uči izričito ovo: "U nebesku ložnicu ulazi ona koja postade preslavna zaručnica hipostatske unije dviju naravi u Kristu… Zbog toga je Marija, budući preslavna majka Krista Spasitelja, našega Boga koji je davalac života i besmrtnosti, oživljena od njega samoga, sudionica s njime kroz sve vjekove u neraspadljivosti, a on ju je probudio iz groba i uzeo k sebi onako kako on jedini zna."
Sveti German, carigradski patrijarh († 733), u prilog Marijina uznesenja navodi ove razloge: "Kako bi smrt mogla progutati onu, uistinu preblaženu, koja je slušala Božju riječ, bez požude i sudjelovanja muža začela osobu Božje Riječi, rodivši je bez boli te koja se posve sjedinila s Bogom? Kako bi raspadljivost mogla zahvatiti ono tijelo od kojeg je došao život? Te se stvari protive i potpuno su tuđe duši i tijelu koje nosijaše Boga...
"
Sveti Ivan Damaščanin († 749) ostavio nam je tri govora o usnuću BD Marije, a koja su pod dogmatskim vidom izuzetno važna. U drugome od njih kaže: "I tako je presveto tijelo položeno u veoma lijep i bogat grob, a odande nakon tri dana odneseno u nebeske šatore.
"
Sveti Bernard († 1153) u svom govoru o uznesenju kaže: "Djevica, uzlazeći danas slavna na nebo, bez sumnje umnožava obilno užitke građana.Možemo misliti kakva je bila njihova slava kad su zaslužili čuti njezin glas, vidjeti lice te uživati blaženu prisutnost?"

Sveti Toma Akvinski († 1274)
naučava: "Zbog grijeha su čovjeku bila dana tri prokletstva… Od trećeg je bila netaknuta Blažena Djevica, jer je s tijelom bila uznesena na nebo."

Sv. Antun Padovanski († 1231) kaže: "Gospodin je uskrsnuo kad je uzašao s desne Oca. Uskrsnula je i škrinja njegova posvećenja, kad je na ovaj dan Djevica Majka bila uznesena u vječnu ložnicu…"
Od XIII. stoljeća pa dalje čitava je kršćanska tradicija jednodušna u vjerovanju u Marijino uznesenje na nebo dušom i tijelom.
Papa Benedikt XIV. u XVIII. stoljeću, raspravljajući o blagdanima Majke Božje, piše: "Tkogod se potrudi da prouči stare dokumente, u kojima se ovaj blagdan naziva usnuće, naći će ovaj odgovor: usnuće je i uznesenje jedna te ista stvar."

Teolog kardinal Newman
piše ovako: "Marija je otajstvena ruža, a to znači tajanstvena i sakrivena, jer to označuje pojam 'rosa mystica'. Zašto na zemlji ne čujemo da bi Marijan grob bio ovdje ili ondje, meta hodočašća, niti se označavaju i izlažu - kao u slučaju svetaca - Marijine relikvije? Ako pak postoji koje tijelo - prije svakog drugog dostojno da mu bude posvećena naročita pažnja - onda bi to bilo upravo tijelo naše Gospe. Zašto je Marija uvijek bila tako sakrivena ruža? Zar je lako prihvatljivo da bi oni koji su bili tako puni poštovanja i brige za tjelesa svetaca i mučenika, zanemarili nju, Kraljicu mučenika i Kraljicu svetaca, samu Majku našega Gospodina? To je nemoguće. Zašto je ona, dakle, ruža tako sakrivena? Razlog je u sebi jasan: njezino je sveto tijelo na nebu: ono je dignuto sa zemlje." Istini za volju, u Newmanovo tumačenje valja unijeti neke neznatne ispravke koji njegov nauk u biti ne mijenjaju. Na brdu Sionu u Jeruzalemu nalazi se crkva Marijina usnuća iz novijeg doba, gdje je Marija, prema predaji, usnula u Gospodinu. Nedaleko pak od Getsemanija nalazi se njezin grob, danas crkva u rukama pravoslavaca. Dakako da je i prema pravoslavnoj i katoličkoj predaji taj grob prazan jer je Marija, ne samo dušom, već i tijelom uznesena na nebo. II. vatikanski sabor u osmom poglavlju Uredbe o Crkvi doslovno navodi riječi dogmatske bule o Marijinu uznesenju Pija XII.: "Napokon je Bezgrješna Djevica, sačuvana čista od svake ljage istočnoga grijeha, ispunivši tijek zemaljskog života, s dušom i tijelom bila uznesena u nebesku slavu." A zatim izriče kristološku svrhovitost te Marijine povlastice ovim riječima: "Ona je od Gospodina bila uzvišena sa svojim Sinom, Gospodarom gospodar i pobjednikom nad grijehom i smrću."

O. Karlo Balić: "Krist, pobjednik grijeha i smrti, zadobiva u Mariji najveću od svojih pobjeda izuzimajući je od grijeha i dajući joj unaprijed - tj. prije općeg uskrsnuća tjelesa - proslavu u duši i tijelu. Time je Marija, uzeta na nebo, jamstvo budućeg uskrsnuća i proslave svih onih koji vjeruju u Krista, a zbog toga isti motiv nade i utjehe za Božji narod u očekivanju parusije."

O tome nam govori i II. vatikanski sabor. "Međutim, Isusova Majka, kao što je, tijelom i dušom već proslavljena na nebu, slika i početak Crkve kakva ima biti u budućnosti, tako i na ovoj zemlji, dok ne dođe dan Gospodnji, svijetli putujućem Božjem narodu kao znak pouzdane nade i utjehe" (Svjetlo naroda, br. 68).

O. Karlo Balić misli da nauk i dogma o Marijinu uznesenju baca svjetlo i na teologiju o posljednjim stvarima, ukoliko će u Kristu i po Kristu doći do konačne i savršene proslave čitavog čovjeka i svega stvorenja, kad dođu nova zemlja i nova nebesa. Slaveći ovu veliku Marijinu svetkovinu, kao uostalom i druge njezine blagdane i spomendane, možemo se s pravom pitati: a kakve veze Marija ima s današnjim svijetom, što mu ona može dati?
Belgijski kardinal Marty piše: "Današnjem je svijetu potreban susret s licem njegova Spasitelja i licem njegove Majke. Svijet je sit ideologija i filozofija koje, kakav god bio njihov prilog, ne odgovaraju ipak na njegovu životnu potrebu, na njegova bitna pitanja: koji je konačno posljednji smisao čovjekove avanture i moga života ovdje na zemlji? [to se nalazi s onu stranu smrti, makar se ona po volji umjetno odgađa? Eto, u tome se nalazi čovjekov istinski nemir i o čemu se čovječanstvo pita. Na ta nam je pitanja po svaku cijenu potreban odgovor. Nije dosta samo umnožavati sredstva za život i unapređivati tehniku; čovjek ima još dublju potrebu da zna razlog zašto živi."

Na pitanje zašto danas opada marijanska pobožnost u Crkvi Karl Rahner je odgovorio: "Odviše kršćana, kakva god bila njihova religiozna pripadnost, ima težnju da od kršćanstva učini ideologiju, apstrakciju. A apstrakcijama nije potrebna majka."

Ono što Marija nudi svijetu danas jest živa i konkretna stvarnost Spasitelja svijeta u njegovu utjelovljenju. Ona nas tjera na vjeru u Krista, ali ne onakvoga kakvim ga katkad i nesvjesno zamišljamo, kao biće koje je djelomično Bog i djelomično čovjek, već kao biće koje je potpuno božansko i potpuno ljudsko. Marija je čuvarica stvarnosti utjelovljenja. Neprestano nam poručuje: "Učinite sve što vam Isus kaže!

Izabeleta, hvala ti sto si ulozila truda da odgovoris na moja pitanja.
To je ono sto mene pomalo zbunjuje, otkuda to da hrtiscani (prema izvestajima koje si navela) najmanje 600 godina nisu ni spominjali Marijino uznesenja na nebu. Ja sma bio skoiran kad sam to prvi put cuo u Katolickoj crkvi jos 1954. godine.
Zasto je Crkvi trebali 1950 godina pa tek tada da uspostave dogmu o tome? Zar to tebi nije sumnjivo?
Ako tome jos dodamo "cuda u Medjugorju", koje je cak i Papa osudio, sve to nam govori da je to verovanje osnovano na slabim temeljima.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Pa koliko si ti to mator kad si još `54 doživljavao šokove? A da nisi, slučajno, doživeo i pokoji elektro - šok pre nego šta si prezreo i odbacio vlastitu veru i postao sektaš? Bez uvrede. Pitam zato što je još u to vreme elektro - šok terapija bila uobičajena metoda lečenja pacijenata koji doživljavaju šokove kad čuju nešto. Danas su elektro - šokovi zabranjeni, ali zato postoje druge, mnogo naprednije i uspešnije metode lečenja, pa nemoj da gubiš nadu (kad si dušu već izgubio u veri). Samo treba da se obratiš na "pravo mesto".

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380

Zar vi pravoslavni nemate svoje proroke i svece koje obozavate, koje slusate i kojima se molite, kao i muslimani Muhameda?
Onda u cemu je razlika?

Mika, ja ću ti odgovoriti na ovo, a Adrian kad (ako) bude htio. O ovome smo već odgovorili na temi Zablude protstantizma, a i mnooogim drugim temam vi potežete to pitanje, jer ste u zabludi. Ne obožavamo svece, nego Boga, svece častimo i molimo za pomoć jer su nam daju konkretan primjer kako živjeti kršćanski u ovom bezbožnom svijetu. To je sv. Augustin rekao: "Kad su mogli ini i ine, što ne bi i ti Augustine?"
Hoće reći, sveci su bili ljudi koji su već za vrijeme zemaljskog života postigli puninu i postali jedno s Kristom.
Usporedba s Muhamedom je neumjesna, pa je neću komentirati.

Protestanti nas optužuju da samo idolopoklonici. Mi kažemo: nismo, jer znamo da nismo. Ne kažemo jesmo, svecima se treba klanjati ili svetac će me uslišati, a Bog neće već po svecima častimo Boga.
Ali, ima jedna zaniimljiva stvar. Vi koji nas optužujete za idolopoklonstvo i ne častoite svece, obožavate druge ljude, u mnogim protestnakim sljedbama je prisutniji kult ličnosti nego kod nas. Vaši duhovni lideri imaju veći upliv/utjecaj na vaš život i mišljenje nego što to ima npr. Papa u svakidašnjem životu ednog katolika. Taj kult ličnosti je izrazit kod vas. Katolički vjernici se Papi raduju jer je znak jedinstva Katoličke crkve, slavimo s njim Misu, slušamo propovijed itd, ali vi protestanti uzdižu čovjeka, opijeni su s njim, ne bi znali što bi rekli ni mislili da nije određenog lidera.

Izabeleta, niko se ne trudi da EGW nauku ugura u Bibliju. Biblija je sama za sebe dovoljna, nego steta je sto je vi dovoljno ne postojete a druge osudjujete.

Dvaputa sam načinila istu grešku: "branila" sam adventiste ( ovdje Laodikeju, na drugom forumu Satora) od "napada" pravoslavaca. Bilo mi žao da se osjećate loše. Još uvijek smatram da smo braća, ali vi ste vrlo zločesta braća i bolje da smo odvojeni.
Ti si, po meni, malo umjereniji, ali svejedn, mislim da ste svi adventisti jednostavno začarani Elenom White i ne možete si više pomoći. Ako njena proročanstva i nauk nisu istiniti, (a nisu) vi ste promašili...

Već sama pomisao na to stvara jako mučan osjećaj i zato vam je lakše ustrajati na tom putu.

Izabeleta, hvala ti sto si ulozila truda da odgovoris na moja pitanja.
To je ono sto mene pomalo zbunjuje, otkuda to da hrtiscani (prema izvestajima koje si navela) najmanje 600 godina nisu ni spominjali Marijino uznesenja na nebu.
Zasto je Crkvi trebali 1950 godina pa tek tada da uspostave dogmu o tome? Zar to tebi nije sumnjivo?
Ako tome jos dodamo "cuda u Medjugorju", koje je cak i Papa osudio, sve to nam govori da je to verovanje osnovano na slabim temeljima.

Nije mi sumnjivo. Zašto? Ta dogma nije uvjet spasenja. Ona obavezuje katolike, ali nikad nisam čula da bi koji katolika imao problema s tim. Zašto? Pa, zato što mi Mariju častimo kao Bogorodicu. Znamo da nije obična žena, da nije imala druge djece ni drugog supruga, niti je itko ismijava ni piše tako ružne stvari kao što rade protestanti. I Englezi ( anglikanci) su grdi.
Sad mi pada na pamet da je dogma nastala kao odgovor protestantima, ne znam, morala bih provjeriti. Ali, ima logike. Večina dogmi je nastala kao odgovor krivovjerju.
Osim toga, kao što si vidio, tijekom povijesti su crkveni oci otome razmišljali i pisali, a onda je došao, tj. sazreo pravi trenutak da se ta istina definira.

Međugorje nije osuđeno od Pape, jer se Papa time ne bavi već Kongregacija za nauk vjere. Ali, točno je, viđenja ( za čuda nisam čula) u Međugorju nije priznato od Katoličke Crkve jer nedostaju nadnaravni elementi. Ipak, imenovano kao Gospino svetište. To znači da vjernici mogu hodočastiti u Međugorje, a da li će vjerovati u ukazanja ili ne, to je njihova osobna stvar. Kod mnogih takvih privatnih objava i viđenja uvijek stoji napomena da to nije službeno stajalište Katoličke Crkve i da ga vjernici koriste za vlastitu pobožnost, ako ih to potiče na pobožost. Ali, može stajati i zabrana u stilu: Katolička Crkva ne odobrava ovo ili ono. To samo znači da katolici imaju učiteljstvo Crkve koje su dužni poslušati.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Adrian, na tvoje komentare mogu odgovoriti samo u kontekstu biblije.

U ovom svetu razlicitih ideologija postoje samo dva puta:

1) Put istine koja je objavljena u Bozjoj reci i koja je tako jasna da joj ne treba neko spoljasnje tumacenje, a u ciju istinitost Duh Sveti svedoci svakom coveku koji je primi srcem.

2) Put lazi i prevare koji se zasniva na ljudskom mudrovanju, oduzimanju i dodavanju od reci da bi se dokazala teorija, njeno tumacenje tradicionalnim shvatanjima, spisima crkvenih otaca, vanbiblijskim ili apokrifnim spisima, itd.

Licna covekova molitva i trazenje od Boga da ga povede ispravnim putem - moze mnogo pomoci, ali treba prvo otkloniti predrasude, predubedjenja i versku iskljucivost, jer one su kao zid koji onemogucavaju Boga da deluje u covekovu korist.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Obozavanje Marije kao device je cisto idolopoklonstvo.

I dan danas mnogi obozavaju Mriju kao devicu,cak joj neki odaju vise pocasti nego samom Bogu Stvoritelju,smatraju je cak vecom od Boga Stvoritelja. Cudo da ne obozavaju i Josifa njenog muza.
Ali da se vratimo na temu.Marija je kao sto Biblija kaze bila devica dok nije rodila Isusa.
Nakon njega je u braku sa Josifom imala najmanje 6 dece. I da ne bude rekla kazala ,bez ikakve filozofije,da ne bude da vas ja lazem,otvorite Vase Biblije pa procitajte sledece stihove:

Matej 13:55,56 "Nije li ovo drvodeljin sin?,ne zove li se MATI njegova MARIJA,i BRACA njegova JAKOV i JOSIJA i SIMON i JUDA? I SESTRE njegove nisu li sve kod nas?Odkud njemu sve ovo?
I sablaznjavahu se o njega. A Isus im rece ......" Iz ovoga se jasno vidi da je Isus imao najmanje 6 brace i sestara.

Luka 8:19-21 "Dodjose pak njemu MATI i BRACA njegova...."

Marija,iako je rodila Isusa ,nije bila njegov sledbenik sve do njegove smrti. Postala je njegova ucenica,tj hriscanka tek posle njegove smrti.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
@Ris
Onaj koji ne poštuje Mariju ne poštuje ni Njezinog Sina.
Ništa neobično od tebe/vas. U stanju ste sve iskrenuti i uništiti.
:)

Natrag