Bio sam na putu brate moj.
Ne vidim da je iko oborio moje tvrdnje da Isus nije rekopa da je on Bog, i da trojsrtvo takodje nije reklo da je ono Big.
To sto neko izvlaci brze i netacne zakljucke koji su suprotni vecem dijelu knjige u kojoj je bez sumnje : Ja sam Koji Jesam, znaci da je Necastivi polucio "uspjeh" navodeci ih na smrtni grijeh - napustanje vjere koju je imao Abraham.
nedavno je na tV bilo objasnjenje o tome kada i kako su uvedene ikone (kipüovi) u crkve (cime se skrnavi na taj nacinm svaki hram u kojem se slavi Svemoguci Bog)
Ukratko, jedan od "svetaca" se naopravio pametab da napravi poredjnje sa satorom sastanka oko kojeg us bili kerubini, pa da umjesti kerubina stavi sliku svoju i sliku njemu slicnih.
Eto, nisi to znao.
A sad mi potvrdi da ti je vezanija rijec nekog usraniog tipa nego Bozja, jer tako i pises.
Pokusavas da skrenes sa teme ja sad necu citirati reci svetaca i apostola vec isusa a ti cenis njegove reci nije mi jasno kako mi je ovo promaklo:
6 Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me.
Mt. 11:27, Jn. 1:4, Jn. 1:17, Jn. 10:9, Rim. 5:2, Jev. 9:8, Jev. 10:20, 2 Jn. 1:9, Otk. 5:8
7 Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog; i odsele poznajete Ga, i videste Ga.
Jn. 8:19, Filip. 3:8
8 Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta.
9 Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?
Kol. 1:15, Jev. 1:3
10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.
Jn. 5:19, Jn. 10:38, 1 Jn. 5:7
11 Verujte meni da sam ja u Ocu i Otac u meni; ako li meni ne verujete, verujte mi po tim delima.
12 Zaista, zaista vam kažem: koji veruje mene, dela koja ja tvorim i on će tvoriti, i veća će od ovih tvoriti; jer ja idem k Ocu svom;
Dan. 11:33
13 I šta god zaištete u Oca u ime moje, ono ću vam učiniti, da se proslavi Otac u Sinu.
Mt. 7:7, Mk. 11:24, Lk. 11:9, Jn. 15:7, Jn. 15:16, Jak. 1:5
14 I ako šta zaištete u ime moje, ja ću učiniti.
15 Ako imate ljubav k meni, zapovesti moje držite.
Mt. 10:37, 1 Kor. 16:22, 1 Jn. 5:3
a da ne pominjem isusove reci ja i otac smo jedno
a sad sto se tice idolopoklonstva znas li ti uopste sustinu sta je to?