Људско срце је поводљиво и сам лик није проблем, али сам човек је проблем. Као што сам већ написао, ако је филм скуп покретних слика, значи ли то да не треба да гледамо Јеванђеље? Можемо слободно да гледамо, али знамо да то нису прави ликови већ глумци који представљају те библијске ликове. Код икона је иста ствар, то може да буде живопис или нешто као фотографија,
али људи у срцу не виде тако. Ако поред иконе (кипа) прођете као да је нема онда није проблем, али ако се ње "плашите", верујете да је она посебна и да има неке исцелитељске моћи и да је сам Христ или неки светац на њој (у срцу, мислим), онда је то чисто
идолопоклонство. Управо је то случај, изговор да се само
поштује у народу се лакше може описати речима:
није шија него врат.
Имамо случај када су Израиљане уједале отровне змије па је Господ рекао Мојсију да направи
змију коју кад погледа човек који је уједен одмах оздрави. После тога се у самом храму од те змије направио
култ и народ се клањао тој змији под изговором да се Богу клања јер је он дао да се људи излече. Чак су јој и име дали. То је наљутило Господа много. Ето доказа да он познаје човека (Христ је знао шта је у њиховим срцима), отуда и
забрана да се прави било шта што може да саблазни и понесе човека.
А
култ мајке и сина, што се код католика описује као
Краљица неба (проверите) је у ствари стари римски (
вавилонски) култ Краљице Вавилона Семирамис. Зато да вас не чуде све ове слике јер статуе мајке са дететом су биле у Риму
много пре Христа и Марије. Само су преименоване касније.
[FONT=&]Ако сте пратили серију "Рим" која је ишла на РТС-у, могли сте да видите управо све те слике и кипове (ко је обратио пажњу). Наравно, проблем је систем, не људи. Људи морају да отворе очи и виде да и сами греше, после је лако...напустиће Вавилон.
[/FONT]
Псалам 135
15. Идоли су незнабожачки сребро и злато, дело руку човечијих;
16. Уста имају, а не говоре; очи имају, а не виде;
17. Уши имају, а не чују; нити има дихања у устима њиховим.
18.
Какви су они онакви су и они који их граде, и сви који се уздају у њих.
Ево простог примера: ако неко оправдава иконе и кипове,
нека проба да замисли апостоле који их "поштују". Ако то било ко може да тврди и да помисли уопште, ја се повлачим из дискусије. Нема силе! То да је Лука насликао икону је обично подметање (наводно по предању). Не будите тако наивни међу вуковима које је апостол Павле најавио.