Немојте се свађати међусобно, то не води никуда. Сви су у праву и сви су у криву. Све су деноминације (цркве) па и оне нехришћанске у истој причи (екуменској). Много година су језуити преко масона уложили да завуку прсте у све поре хришћанског света. Свако треба да буде свестан да су њихови знаци очигледни. Не треба да се бранимо, нити нападамо оне друге. Нико од нас то није тражио нити хтео.
Сваком ће савест појединачно рећи да ли руши заповест или не. Ако се оправдава за идолатрију, значи да је ипак свестан. Ако напада оног који греши, опет не чини добро. Не треба нападати већ с љубављу разговарати. Христ није дошао да напада оне који греше већ да им опрости и отвори очи да не греше више. На нама је да дамо све од себе да заједно напредујемо, не да се вређамо. Ако неко неће да учествује или да се мења, шта се може - његова воља.
Бог није дозвољавао никакав лик, не зато што је то лоше, већ што познаје човечије срце и зна да ће се искварити и да ће почети да греши. Ако је филм скуп покретних слика, значи ли то да не треба да гледамо филм о јеванђељу? Наравно да не. Чувамо ли слику оца или мајке, да је поцепамо? Али то не значи да ћемо са сликама разговарати поред живих родитеља. Све и да поразговарамо ако нам ближњи премине, ми знамо да та слика није жива и да нема духа у њој. Па у чему је онда поента икона? Ако описују живот и понашање првих хришћана, старозаветних пророка, онда и нек остану, ал што да гледамо како се људи поклањају и моле неживим сликама без духа? Новац, продаја реликвија и икона, линија мањег отпора, не замери се људима, дај што више верника.,,
Да поткрепим са писмом:
15. Зато чувајте добро душе своје; јер не видесте никакав лик у онај дан кад вам говори Господ на Хориву исред огња,
16. Да се не бисте покварили и начинили себи лик резан или какву год слику од човека или од жене,
17. Слику од каквог живинчета које је на земљи, или слику од какве птице крилате која лети испод неба;
18. Слику од чега што пуже по земљи, или слику од какве рибе која је у води под земљом;
19. И да не би подигавши очи своје к небу и видевши сунце и месец и звезде, сву војску небеску, преварио се и клањао им се и служио им; јер их Господ Бог твој даде свим народима под целим небом;
Дела 17:29 29. Кад смо дакле род Божји, не треба да мислимо да је Божанство као иконе златне или сребрне или камене, које су људи мајсторски начинили по смишљању свом.
Ипак, сви видимо да наши ближњи греше свакодневно, ми са њима у незнању. Ево до чега доводи оно: само слика, само кип:
Немојте мислити да православци не виде да им је црква у апостасији (отпадништву), такође виде да су и све остале заједно. Ми се овде препуцавамо, док наше верске вође одржавају зајено молитве, литургије, окупљања, поделу послова и новца итд. Антихрист је завукао прсте у баш све хришћанске и нехришћанске заједнице, само што нас све убеђују како смо само ми специфични, само ћемо ми бити спашени, сви остали су у заблуди и секташи (отпадници) и све тако нас и даље задржавају у Вавилону (лажним учењима, паганским традицијама). Отуда да ће се цео свет поклонити звери, а да није ни свестан шта га је снашло.
Хришћански је бити кротак и дарежљив, зато дарујте осталима разумевање и добронамерну реч, ако га и критикујете, то нек буде из добре намере.