Dali postoji raj?i dali postoji pakao?sta vi mislite o tome?

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Za tebe tebra biblija ima na sve odgovore:(2 petrova3:3)

!!! I ovo znajte najpre da će u poslednje dane doći rugači koji će živeti po svojim željama,!!! a mozes da procitas i celu glavu korisno je.

Dodato posle 5 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

DNK nije stvorila nauka ona je samo otkrila kreatizam u DNK pogledaj dok. film DNK protiv nas ili procitaj knjigu s istim nazivom.

i jos nauka otkriva formule koje je kreator postavio ka o zakone a oni ih kradu i kopiraju od njega da bi sebe proslavili a ne boga. Na primer video kamera zar to nije kopija oka kompijuter zar to nije kopija mozga itd.

Ok vracamo se temi!!!

Kompjuter kopija mozga?? Hahahaha, ovo je najveća glupost koju sam imao prilike čuti u skorije vreme.

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
sta se cerekas tebra mojne da njaske neznalico da bi napravili jedan procesor moralisu da izvade 1000 mozgova da bi provalili kako funkcionise pamet,memorija,misao itd. a da bi kompijuter mogao da radi jedno pitanje za tebe? sta je bilo potrebno osim materijala da se stvori kompijuter?

ili po tvome kompijuter je postao putem evolucije?
dali ti znas sta znaci inteligentni procesor uopste ako je inteligentni onda znaci razmislja, a ako nesto razmislja onda je to um a gde je um u
mozgu agde je mozak u glavi a gde se nalaze ti procesori u kompijuteru znaci elekronski mozak u plasticnoj kutiji bez slobodne volje a skoro ce da naprave i sa slobodnom voljom a onda smo ga najebali .

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
sta se cerekas tebra mojne da njaske neznalico da bi napravili jedan procesor moralisu da izvade 1000 mozgova da bi provalili kako funkcionise pamet,memorija,misao itd. a da bi kompijuter mogao da radi jedno pitanje za tebe? sta je bilo potrebno osim materijala da se stvori kompijuter?

dali ti znas sta znaci inteligentni procesor uopste ako je inteligentni onda znaci razmislja, a ako nesto razmislja onda je to um a gde je um u
mozgu agde je mozak u glavi a gde se nalaze ti procesori u kompijuteru znaci elekronski mozak u plasticnoj kutiji bez slobodne volje a skoro ce da naprave i sa slobodnom voljom a onda smo ga najebali .
Daj, vanhelsing, uozbilji se ako je to moguće!? Kakvih hiljadu mozgova? Mozak funkcioniše dok ima dotok kiseonika. Kad toga nema, mrtav je! Znači li to da su vadili žive mozgove, da bi ih kopirali i napravili kompjuter? Kompjuter, odnosno procesor je najprostija stvar koju možeš zamisliti. Funkcioniše samo na dvije vrijednosti - na binarnom računu. Ljudski mozak ima, čini mi se, oko 8 milijardi neurona. Zato je smiješno i pomisliti a kamo li tvrditi da je kompjuter kopija mozga.

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544

Prvo bih te zamolio da pričaš i pišeš na Srpskom, a ne kretenskom jeziku. Drugo bih te zamolio da, pošto se čini da nikad nisi, proučiš malo prirodu inteligencije kod čoveka, zatim prirodu kognitivnih procesa i načina rešavanja problema koji se odvijaju u ljudskom mozgu. Zatim bi mogao da proučiš prirodu električnih čipova i procesora koji se ugrađuju u kompjutere, zatim način na koji oni funkcionišu u celini i daju ono što nazivamo kompjuter. Zatim bi mogao da proučiš kako, u celini, radi kompjuter a kako ljudski mozak, i onda ćeš videti (ako uspeš da shvatiš) zašto sam se smijao tvojoj konstataciji da je "kompjuter kopija mozga".

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
100Dinara

Prvo tebra nevredjaj ja isto znam da vredjam i to ako pocnem pobecices s foruma.

drugo ja sam rodjen u norveskoj u oslo i zivim tamo i srpski mi je los to je pravda , i mi ovde pisemo i govorimo norveski a srpski su nas slabo naucili ima takvih koji uopste neznaju da pisu ja sam jos i dobar.
Drugo sta je robot kopija coveka sta mu pomera ruke noge glavu kamere kako vidi kako cuje kao hoda kako raspoznaje stvari sta mu je u glavi ali to sad nije bitno postavicu ti link da vidis ko je u pravu samo da ga nadjem do sutra a ti frajeru koji znas tako dobro srpski dali znas da pises na norveski,svedski,danski finski,nemacki ,e vidis ja i govorim i pisem mnogo bolje nego na srpskom.

!!! "UDALJILI SMO SE OD TEME TEMA JE RAJ I PAKAO"!!!

P.S
Upravu si kad kazes da se nerazumem bas u tu tehnologiju ali govorim ono sto sam procitao i video po internetu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Nije mi bio cilj da vređam, i ovim putem se izvinjavam što sam ti prigovorio za pisanje. No, hoću da kažem da moja kritika nije bila upućena na gramatiku i pravopis nego na korišćenje reči kao što su "tebra, mojne" i slično. Tako ovde pričaju kreteni. No, budući da si iz Norveške, još jednom se izvinjavam.

Ne znam koliko imaš godina pa ću pretpostaviti da još ideš u školu i da nisi imao prilike da učiš kako funkcioniše ljudski mozak, a kako funkcionišu kompjuteri. Iako postoje neke male sličnosti, postoje ogromne razlike a ona osnovna i trenutno nepremostiva jeste - inteligencija. Kognitivni procesi koji se dešavaju u mozgu (primanje informacija, obrada, skladištenje) daleko su kompleksniji u mozgu nego što su analogni procesi u kompjuterskoj obradi podataka. Naravno, o mišljenju, uviđanju odnosa, sposobnosti apstrakcije, generalizacije, formiranju pojmova i sličnom ne možemo ni da govorimo kod kompjutera. Zbog toga je konstatacija da su kompjuteri kopija mozga vulgarna simplifikacija.

Što se tiče jezika, znam i ja da tečno pišem na srpskom, hrvatskom i bosanskom (pored engleskog).

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
100Dinara
izvinjenje primam.

to tebra sam naucio od nasih azilanata oni su ovde svi tipa neki frajeri a tamo normalno kreteni dobro sto mi kaza da vise ne upotrebljavam te reci.evo ti link gde je"" napisano mozak i nema sta kao covek"" pa onda sudi.

ovde ti je sve naucno dokazano.

1) PDF, 107KB - Korak po korak - robot

2)Dijelovi računala - HArDware napravio Ivan Zubovic 8.c

U ovom drugom linku ces najbolje videti dokaz o onom o cemu sam napisao

pozdrav

P.S

Procesor

Informatika i programiranje: Procesor

Najveći deo rada računara svodi se na obradu podataka. Dok igramo igricu, kucamo tekst ili crtamo, sve to vreme negde u računaru obrađuju se milioni podataka u deliću sekunde. ""!!!!!!Procesor ili CPU (eng. central processing unit) zaslužan je za obradu svih tih podataka, i kao takav predstavlja mozak računara.""!!!! On, praktično, upravlja radom čitavog računara, i u velikoj meri posreduje između pojedinih komponenti koje se u njemu nalaze. Takođe u najvećoj meri određuje brzinu rada računara.

Dali si se sad uverio da govorim istinu proveri -te

Vanhelsing je uvek ozbiljan,i radi sfaktima a imam 42g
sb_unknownannotation.png

Dodato posle 17 minuta:

P.S 2

Obrati paznju!!! ja sam rekao da naucnici kopiraju sazdatelja i pokusavaju da ga imitiraju normalno da procesori nisu mozak ali rade kao mozak,
ti procesori komanduju svim robotskim telom humanoida skoro kao covek zar to nije kopija coveka a kompijuter nece bar za sada da razmislja kao covek jos nam samo to fali i onda smo ga naje

A ovde vam je na ruskom jeziku ero pa sad vidite forumasi dali ja znam sta pisem ili neznam:

Микропроцессор, работающий как головной мозг человека |

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Hmm, sve što si dokazao sa ovim tekstovima jeste da naučnici pokušavaju da kopiraju neke (jednostavne) funkcije ljudskog mozga. U tekstu koji si dao lepo piše da roboti imaju "mozak" bubašvabe. Međutim, to je još toliko daleko od složenosti ljudskog mozga da je "kopija" ljudskog mozga i dalje apsolutno pogrešan naziv kada govorimo o procesoru. I sam lepo pišeš, da dok radimo nešto na kompu on obrađuje "milione podataka u sekundi" i određuje brzinu rada kompjutera. Ono što određuje brzinu rada jeste brzina procesora, čije su novije verzije sve brže i brže. A brži su zbog toga što je potrebno što više računskih operacija u sekundi da bi kompjuter mogao da radi složenije zadatke. No, opet se moram ponoviti, to je sve još daleko, daleko od ljudskog mozga jer ljudski mozak ne radi mnogo jednostavnih operacija po sekundi, on razmišlja, apstrahuje, sintetiše i analizira, u stanju je da smišlja nove proizvode, može da formira pojmove, da razvrstava i prepoznaje klase. Kompjuter može neke od ovih stvari samo u granicama u kojima je programiran. Iako postoji analogija u nazivima nekih komponenti (radna memorija, dugotrajna memorija) kompjuteri rade na mnogo jednostavniji način nego što to radi ljudski mozak (a nemojmo zaboraviti da je isti za nas još uvek, u najvećoj meri, misterija). Otiđi na "google translate" i probaj da prevedeš jedan jednostavan iskaz na neki jezik i zapitaj se zašto nikada ne možeš da dobiješ sto posto tačan prevod.

U slučaju da neko smatra da je ovo off topic - nije. Ako ste hrišćanin onda "znate" da je Bog stvorio sve, raj i pakao, kompjutere i ljudski mozak, i zbog toga su ove teme povezane na jedan dublji, Božji način. Ako niste hrišćanin, onda znate da Bog nije stvorio ni jedno od navedenoga, i zboga toga imaju zajedničku karakteristiku da "nisu stvoreni od Boga" što ih čini povezanima :)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
100Dinara
slazem se stobom da je procesor ili komp za sada daleko od mozga, ja sam rekao da je samo kopija tj ukrali su ideju od sazdatelja ovde se radi o vec stvorenom mozgu zivom mozgu, a roboti su losa kopija ljudi koje je stvorio sazdatelj imam u vidu sama ideja je ukradena od boga razumes,
evo na primer avion ako malo bolje razmislis to je kopija ptice zar ne opet ukradena ideja od gospoda. Recimo podmornica zar covek nije izucavao recimo kita a potom napravio podmornicu itd opet ukradena ideja reci mo atom covek ga nije stvorio atom je stvorio bog a ljudi su ga samo otkrili taj isti atom je bio miran a posle otkrica covekom postao je bomba itd.

Znaci stvar koju ja hocu ovim da objasnim je kradja slave bozje sbog njihovih egoisticnih razloga razumes,po svaku cenu unistiti bozju slavu i proslaviti sebe coveka jer "sotona je rekao u raju i bicete kao bogovi"u tome je cela stvar nauciti ljude da je covek veci od boga i da nikakav bog ne postoji. Razmisli malo o tome kome je najvise to potrebno? i procitaj malo (rimljanima 1:18-32)(obrati paznju na stihove od 18-23)kad ovo procitas razumeces o cemu ja to ajd pa se javi da vidim tvoje misljenje posle citanja.CAO

Dodato posle 24 minuta:

P.S

Egoisti,materijalisti,ateisti,evolucionisti,filozofi, itd njihova je cilj da uniste veru u boga da bi sami stali bogovima, a kako ce to postici ubedjenjem svih ljudi da sazdatelj ne postoji onda nemoraju da se pravdaju nikom na zemlji za svoje postupke. Ubediti ih u tome da nece odogvarati pred bogom tj pred sudom bozjim sto je katastrofalna greska.!!Oni zive po principu uzmi sve sto ti zivot pruza danas si cvet sutra uvela ruza!!!
Zato i nemaju milosti prema nikome jer oni su prodali dusu djavolu i oni dobro znaju da za njih nema vecni zivot oni ginu s djavolom u jezeru ognjenom sem ako se ne pokaju u hristu.

(rimljanima 1:9,16)procitaj nadam se da ces shvatiti!!!

Dodato posle 2 Sati 27 minuta:

!!!Bio bih ti zahvalan ako bi se vratili na temu raj i pakao!!!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Pročitao sam delove koje si spomenuo. Na kakvu se to tačno pravdu Bog poziva? Onu koju pokazuje kroz Bibliju gde čini svakakve zločine protiv nevinih ljudi?

Koliko sam shvatio, ti tvrdiš da je sav napredak ljudi zapravo namera da se pokrade Bog? Drugim rečima, trebali smo ostati verni Bogu i živeti u plemenima, divljački ratovati sa svima koji nam se ne sviđaju, prodavati decu u seksualno roblje i karati životinje kada nam je dosadno?

Da nije bilo tih filozofa, ateista, materijalista i sličnih ti i ja bismo se sada mogli dopisivati jedino preko kurira (mada bih ja već verovatno bio mrtav zbog bogohulstva).

Što se tiče teme, zanima me stav vas hrišćana - kakav je, zapravo raj? Šta ima u njemu? Da li je moguće da postoji univerzalni raj? Jer da li je raj za nekoga ko voli brze automobile da ode negde gde automobila nema? Da li je raj za nekoga ko voli fudbal da ode tamo gde fudbala nema?

Natrag