Dali postoji raj?i dali postoji pakao?sta vi mislite o tome?

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Arhanđel Mihailo je veliki knez koji dolazi u vreme kraja ovog poretka kako je opisano u starom zavetu ali baš tada dolazi i Isus kako je opisano u novom zavetu.Dakle ko dolazi Isus ili ahranđel Mihailo.
Da povežemo stihove:
Danilo 12.1 A u to će se vreme podignuti Mihailo veliki KNEZ koji brani tvoj narod i biće žalosno vreme kakvog nije bilo odkako je naroda do tada i u to će se vreme izbaviti tvoj narod svaki koji se nađe zapisan u knjizi.
Matej 24.30. I tada će se pokazati znak sina čovečijeg na nebu i tada će proplakati sva plemena na zemlji i ugledaće sina čovečijeg gde ide na oblacima nebeskim sa silom i slavom velikom 31. I poslaće anđele svoje s velikim glasom i sabraće izabrane njegove od četri vetra od kraja do kraja nebesa.

I jedan i drugi stih govore o istom događaju,obratimo pažnju na KNEZ.

Isaija 9.6. Jer nam se rodilo dete,dobili smo sina kome će KNEŽEVSKA vlast biti na ramenu.Ime će mu biti divni savetnik, moćni bog, večni otac,KNEZ mira.Nadaleko će se prostirati njegova KNEŽEVSKA vlast...

Ovo bi tebalo biti dovoljno i shvatiti da je Isus pre svog rođenja na zemlji bio i sad je Ahranđel o kom govori prorok Danilo.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
peko 71

Ti peko nemas veze isus nije nikad bio andjeo on je bog bio i bice,kako andjeo moze da stvori iz sebe boga?On je sustina oca i on je bog.
A mihail je prvi andjeo general svih andjela mihailo ima zadatak samo da naglasi trubom dolazak gospoda, citaj malo bolje jer kroz isusa je sve postalo a ne kroz mihaila ( jovanova 1:1-4)a da isus nije bio andjeo to procitaj (jevrejima 1:5,6)

Sto u stihu bog jasno govori opet cemu biiti oatac i on njemu sin to znaci da ga opet radja a ne stvara.

(5 Jer kome od anđela reče kad: Sin moj ti si, ja te danas rodih? !!!!!I opet: Ja ću Mu biti Otac,!!!!!! i On će mi biti Sin.
6 I opet uvodeći Prvorodnoga u svet govori: i da Mu se poklone svi anđeli Božiji.)

I nemoj da lazes ljude ovde po forumu vise, ti si JS ili mormon samo vi mislite da je isus andjeo . Vesto ste prepravili bibliju i ¨sad palite narod
o svojim izmisljotinama, kako vas nije sramota nepriznajete boga a hiljadu dokaza ima u bibliji,da je isus bog i stvaraoc svega.

Citaj ti tebra originale a ne falsifikate pa mi se onda javi i necitaj vise iz biblije djavola.

Postavio peko 71

Isaija 9.6. Jer nam se rodilo dete,dobili smo sina kome će KNEŽEVSKA vlast biti na ramenu.Ime će mu biti divni savetnik, moćni bog, večni otac,KNEZ mira.Nadaleko će se prostirati njegova KNEŽEVSKA vlast...

Ovo se ne odnosi na mihaila nego na boga jer niko sebe nesma da nazove bogom ako nije bog!!!!!

(isaija 9:7) jasno pise gospod-7 Bez kraja će rasti vlast i mir na prestolu Davidovom i u carstvu njegovom da se uredi i utvrdi sudom i pravdom od sada doveka. To će učiniti revnost Gospoda nad vojskama.

To ce uciniti gospod a ne mmihail .

P:S
Isus je vec rekao ko vide mene on je video i oca jer ja i otac smo jedno.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Pakao su smislili hrišćani da bi plašili one koji ne dele njihova verovanja, a raj su takođe smislili hrišćani, da bi uveravali sebe kako je ispravno ono u šta oni veruju.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Za VALHENSING G Nije tema ovde ali još ovo: obrati pažnju na imena koja se odnose na Isusa.

Isaia 9.6.Divni savetnik,MOĆNI BOG,VEČNI OTAC,KNEZ MIRA sve se ovo odnosi na Isusa.Za one koji površno razmišljaju;Kako je sad Isus VEČNI OTAC zar on nije SIN ? On je sin za svog oca a ne za nas pošto je preko njega sve postalo uključujući i nas onda je sa našeg gledišta večni otac.U suštini sa naše tačke gledišta jako je mala razlika između Isusa i Jehove.Vaš problem je što zanemarujete Jehovu Isusovog oca.

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
peko tebra sama ti rec govori da je on .Divni savetnik,!!!!!MOĆNI BOG,VEČNI OTAC!!!!,KNEZ MIRA!!!!

Evo ti jedan dobar tekst mislim da se tripo nece lutiti . "NAPISAO TRIPO 41"Исус јесте Бог и Створитељ. Врло вјешто избјегаваш оно што је Бог рекао апостолу Јовану и што је потврђено у Ефесцима. Али нека сада тога.
Ево доказа да је ЈЕДАН БОГ у више лица све створио. "По том рече Бог: да НАЧИНИМО човјека по својему обличју КАО ШТО СМО МИ, који ће бити господар...(1. МОЈСИЈЕВА 1,26) Е сада добро читај овај текст Библије па онда реци своје мишљење.

Па већ је све јасно да му је Исус Бог чим Му се клања, јер само се Богу треба клањати. Наравно Исус је постао и човјек када се родио у тијелу. Тако да ја вјерујем у једнога Бога. А ко не признаје Исуса као Бога, џабе се клања Оцу јер Он и Отац су једно. А већ сам ти рекао "и Бог бјеше ријеч" (Јован 1,1) и потврда у Ефесцима 3,9

За оно Јеврејима 1,8 видиш да се ради о Исусу мало напријед стихове прочитај од 1. до овог 8. па ће ти бити јасније. А можеш и 9. и 10.

Ево још једног доказа "Јер у Њему живи свака пунина Божанства телесно" (Колошанима 2,9) И свугдје се Отац и Син заједно славе. И Дух Свети не може доћи док Исус не оде на Небо. А само се Богу треба клањати а јасно је да се Тома Исусу клањао а Исус га није укорио.
Да је створен не би му се клањали људи. Анђелима се не треба клањати. И само Богу се треба клањати да поновим.

Такође се слава даје само Богу а да је Исус Бог налази се у (2. Петрова 3,18)Такође је и Дух Свети Бог (1. Јованова 4,13) Ово је сасвим логично да је Бог који је свемогућ у исто вријеме може бити на пријестолу у тијелу као Исус и Дух Свети који је Утјешитељ и који долази након одласка Исуса. А ево ти сада крунског доказа "Јер је троје што свједочи на небу: Отац, Ријеч (зна се да је Ријеч Син Исус) и Свети Дух и ово је Троје једно" (1. Јованова 5,7)
Извини ако сам мало био груб у сваком случају намјера ми је позитивна.

!!!PAZNJA OVAJ TEKST NAPISAO tripo 41!!!! molim tripo41 da se neljuti za tekst, stavio sam ga jer nam je ista cilj da doka zemo da je isus bog.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Ovo je tema o raju i paklu. Molim pišite o temi![/WARNING]

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
ZA 100Dinara
Ako svi mi kazemo da je ovaj ili onaj stih izmisljen za to sto nam se nesvidja, i li ga izbacimo iz biblije kao sto to neki rade, od biblije ce ostati samo korice.

"JASNO TEBRA"

Član
Učlanjen(a)
05.02.2010
Poruka
968
ne verujem da postoji raj i pakao,covek kada umre je isto kao kada spava ne zna za sebe ili kao kada dobijes anesteziju ... ja to tako zamisljam .. jednostavno ne verujem da postoji zagrobni zivot

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
ZA 100Dinara
Ako svi mi kazemo da je ovaj ili onaj stih izmisljen za to sto nam se nesvidja, i li ga izbacimo iz biblije kao sto to neki rade, od biblije ce ostati samo korice.

"JASNO TEBRA"

Znači li to da treba da prihvatimo i sve one delove koji upućuju na silovanje, ubijanje, mučenja i ropstvo? Pogledaj temu "Biblijski tekstovi" ako ne znaš o čemu pričam..

Master Of The Universe
Član
Učlanjen(a)
28.10.2009
Poruka
911
Čitam par prethodnih postova i ne mogu da se načudim kako ljudi "padaju u vatru" zbog nekih stvari i razlike mišljenja i tumačenja. To već može da se nazove nekim blažim oblikom verskog fanatizma. C...C...C...
Ljudska glupost nema granica. Tako su i ljudi ratovali, jer neko veruje u jedno, a drugi u drugo. E, sad, ako ti verujes u drugo, ti si los i treba te ukloniti. Verujte u sta hocete i svoju veru cuvajte za sebe. Niko od vas nije Isus da ubedjuje druge.
Uzgred, udaljavate se od teme.

Natrag