Dali postoji raj?i dali postoji pakao?sta vi mislite o tome?

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
ZA jevreina
Normalno da je mogao ga unisti ali nije iz nekoliko razloga: Da je to ucinio ostala bi sumnja medju andjelima i svim drugim bicima koje je on stvorio.
On je osporio bozju vladavinu rekavsi ljudi i andjeli mogu da zive bez njega samo zato sto je i sam hteo da bude bogom,samim tim on je osporio bozje pravo vladavine pred andjelima, i medju njima se rodila sumnja i tada su se mnogi andjeli razdvojili neki su otisli s djavolom tj demoni,a ostali su ostali sa bogom! i brate moj za sav taj nesporazum koji se desio na nebu mi ispastamo na zemlji.

Zato mu je dao jedan period vremena da dokaze ono sto tvrdi, tj da ljudi i andjeli mogu da zive bez njega i njegovog zakona.
to se desilo u raju kad je djavo udario na njegov suverenitet,kad je sklopio savez lazi sa evom.

Recimo u skoli profesor predaje neku teoriju a ucenik kaze,nije to dobra teorija ja imam bolju "staje uradio ucenik stavio je ucitelja u nezgodnu situaciju pred celim razredom i rodila se sumnja"!!! sta ce uraditi ucitelj? da ga izbaci napole? to bi bila fatalna greska, pametan ucitelj ce mu reci izadji na tablu i dokazi da je tvoja teorija tacna i tek kada se uvere i profesor i studenti da teorija nije tacna onda ga moze izbaciti uvereno da medju studentima nece biti nikakve sumnje u teoriju profesora. To je to nadam se da si razumeo.

Dodato posle 4 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

P.S hvala ti za bibliju

Evo i tebi jedna grcko ruski prevod s kontekstom ruska nacional biblioteka garantuje da je najbliza k orginalu treba ce ti:PDF-версию.

Dodato posle 20 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Dali znas zasto je bog stupio u savez s jevreima? moje misljenje je:pa dabi spasio covecanstvo od pogibije tj od sobstvenog prokletsva,
kad je prokleo zemlju i sve sto je na njoj zbog saveza adama i eve s djavolom,bog voli ljude i on hoce po svaku cenu da se ljudi spasu-
zato je i dao svog jedino rodjenog sina u vecnu zrtvu za spasenje svih ljudi.Racun je prost savrseni covek adam za greh smrt,a savrseni isus bez greha , isus zasto bas on zato sto je jedino rodjen iz njegovog sopstvenog duha to jest drugo lice boga jer seti se isusovih reci, ko je video mene video je oca. toliko idem da spavam!!!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
01.06.2010
Poruka
309
ZA jevreina
Normalno da je mogao ga unisti ali nije iz nekoliko razloga: Da je to ucinio ostala bi sumnja medju andjelima i svim drugim bicima koje je on stvorio.
On je osporio bozju vladavinu rekavsi ljudi i andjeli mogu da zive bez njega samo zato sto je i sam hteo da bude bogom,samim tim on je osporio bozje pravo vladavine pred andjelima, i medju njima se rodila sumnja i tada su se mnogi andjeli razdvojili neki su otisli s djavolom tj demoni,a ostali su ostali sa bogom! i brate moj za sav taj nesporazum koji se desio na nebu mi ispastamo na zemlji.

Zato mu je dao jedan period vremena da dokaze ono sto tvrdi, tj da ljudi i andjeli mogu da zive bez njega i njegovog zakona.
to se desilo u raju kad je djavo udario na njegov suverenitet,kad je sklopio savez lazi sa evom.

Recimo u skoli profesor predaje neku teoriju a ucenik kaze,nije to dobra teorija ja imam bolju "staje uradio ucenik stavio je ucitelja u nezgodnu situaciju pred celim razredom i rodila se sumnja"!!! sta ce uraditi ucitelj? da ga izbaci napole? to bi bila fatalna greska, pametan ucitelj ce mu reci izadji na tablu i dokazi da je tvoja teorija tacna i tek kada se uvere i profesor i studenti da teorija nije tacna onda ga moze izbaciti uvereno da medju studentima nece biti nikakve sumnje u teoriju profesora. To je to nadam se da si razumeo.
Da, sve je to proizvod nepoznavanja zla...jer se do tog trenutka niko nije pobunio, pa čak ni pomislio nešto opako, zlo. Lucifer je prvi koji je počeo da seje seme zla, i Bog je pustio da se to zlo razvija da bi se stvorenja upoznala sa zlom i videla gde ono vodi. Da bi na kraju istorije, kada budu sva stvorenja upoznata sa zlom, kada budu videli rezultat pobune, Bog uništio zlo zauvjek. Dakle, da li razumeš šta je Božji cilj? Da uništi zlo, da se zlo više ne pojavljuje...ne da stvara pakao i da širi zlo....čemu bi to služilo? Gde bi to odvelo? Sada su sva stvorenja upoznata sa zlom, i svi mi vidimo da je to nešto loše, i svi se mi slažemo da Bog uništi to zlo, jer nam više odgovara život u ljubavi i slozi. Zar misliš da neko ko je živeo 80god. zaslužuje da večno pati? Pa da je celi život činio greh on ne može zaslužiti kaznu u kojoj se muči u večnost...tu nema zdravog razuma, nema logike. To se kosi Božjem karakteru! Dok na jednom delu vlada Božja volja, ljubav, sreća, sloga...na drugom delu su muke i pošast...zar je to potrebno? Da večno postoji zlo..pa ispade da je Tvorac nesposoban da reši problem zla...da je zlo jače od Njega.
Samo malo uključi mozak, nemoj da živiš u zabludi, ove stvari je jedostavno shvatiti...treba slediti činjenice ma gde da nas odvedu...to je jedini način da napredujemo, ne da tapkamo u mestu i da prihvatamo ono što se reklamira, ono što bi mi voleli, ono što veruje većina.

P.S hvala ti za bibliju

Evo i tebi jedna grcko ruski prevod s kontekstom ruska nacional biblioteka garantuje da je najbliza k orginalu treba ce ti:PDF-версию.
Ok..ali predpostavljam da se i ovde govori o paklu i sličnim zabludama. U nekom narednom postu ću ti detaljno izneti problematiku o paklu, koje su to reči prevođene kao paka, večne muke...a koje je njihovo prao značenje.

Dali znas zasto je bog stupio u savez s jevreima? moje misljenje je:pa dabi spasio covecanstvo od pogibije tj od sobstvenog prokletsva,
kad je prokleo zemlju i sve sto je na njoj zbog saveza adama i eve s djavolom,bog voli ljude i on hoce po svaku cenu da se ljudi spasu-
zato je i dao svog jedino rodjenog sina u vecnu zrtvu za spasenje svih ljudi.Racun je prost savrseni covek adam za greh smrt,a savrseni isus bez greha , isus zasto bas on zato sto je jedino rodjen iz njegovog sopstvenog duha to jest drugo lice boga jer seti se isusovih reci, ko je video mene video je oca. toliko idem da spavam!!!
Upravo tako, Bog sve što radi želi da radi uz nas, zajedno sa nama, da i mi učestvujemo u Njegovim namerama. Bog ne može da nas prisiljava da prihvatimo Njegov koncept ako mi to nećemo. Izrael je izabrani narod preko kog je Bog delovao u prošlosti, narod preko kog će Bog delovati u budućnosti. Vidimo da se situacija oko Izraela zakuvala i da možemo vrlo brzo očekivati Božju reakciju, gde će se On direktno umešati.
Zašto baš Isus,...jer zakon nalaže da je plata za greh smrt. Po tom zakonu Adam i Eva zaslužuju smrt. Jedini način da oni budu pomilovani, je da neko potpuno nevin, čist, bez greha, plati za njih...Isus, Sin Božji, Tvorac, na to pristaje, i On dolazi u ljudskom obličju i plaća otkup za naš greh, jer smo svi kroz Adama i Evu sagrešili. Tvorac je mogao da nas jednostavno uništi, jer smo to i zaslužili, ali On je prihvatio da bude ismejavan, izrugivan, pljuvan, bičevan, i na kraju razapet (smrt na krstu je najgora moguća smrt koju čovek može da doživi.), umire najgorom mogućom smrću, sve to da bi jedan deo nas, koji Ga hoćemo bili sa Njim na kraju istorije....mi ni ne možemo zamisliti koliku je žrtvu Tvorac podneo radi nas.

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Znas potpuno se slazem stobom u tvom poslednjem postu i zadji na post:
"u sta treba verovati utoru s.zavet ili jevandjelje n.zavet" znas koja frka tamo i mislim da bi trebalo tvije umesateljstvo.
pozdrav.
sto se tice onog posta proveri ja nisam sve citaao ja proveravam samo druge prevode tamo.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Plata za greh je smrt a ne večno mučenje u najstrašnijim mukama. Rimljanima 6.23. Jer je plata za greh smrt a dar božiji je život večni u Hristu Isusu gospodu našem. Ovakvo čistilište bi satana napravio da mu to Bog dozvoli.Kakva zverstva je čovek u stanju da napravi.Za pojedince nije dovoljno ako njihov neprijatelj umre pogotovu ako umre lakom smrću.Ima takvih zverstava da žrtvi ne daju da izdahne ona mora što više da se muči.Takvi zli ljudi u stvari deca zla su izmislili i pakao.To verovanje potiče iz drevnog Vavilona davno pre Hrista.
Za one koji veruju u raj pitam ih kako vi zamišljate taj raj.Ako su to neke lepote kakve mi možemo da zamislimo,lepa priroda, parkovi,zar to nije na Zemlji ?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Kratko i jasno NE postoji, to je paganizam koji se uvukao u crkvu. Posebno ga katolička crkva potencira.

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
ZA tripo 41
objasni molim te na sta si mislio na pakao ili raj?.

ZA peko 71

Objasni sta ti mislis o raju gde je on? mada ja predpostavljam tvoj odgovor,ce biti iz knjige JS "ti mozes ziveti u raj na zemlji" ili tako nekako.

Objasni dali je to tvoje licno misljenje ili kule strazara?

Ali sve jedno zeleo bih da znam tvoje misljenje.

Sto se tice zlih ljudi potpuno si u pravu ja sam se toga nagledao.I nebih zeleo da to iko vise gleda.

Pozdrav oboici od FAKY swerige

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
На обоје, јер рај тек треба да буде на Божијој новој Земљи. Пакао не постоји то је католичка догма. Ово што се ради на Земљи и што ће се радити то ће бити пакао. Куд ће нам гори пакао од Антихриста када дође на власт.

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
Za tripo 41

sad sam te razumeo u pravu si slazem se s tobom .

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
ZA tripo 41
objasni molim te na sta si mislio na pakao ili raj?.

ZA peko 71

Objasni sta ti mislis o raju gde je on? mada ja predpostavljam tvoj odgovor,ce biti iz knjige JS "ti mozes ziveti u raj na zemlji" ili tako nekako.

Objasni dali je to tvoje licno misljenje ili kule strazara?

Ali sve jedno zeleo bih da znam tvoje misljenje.

Sto se tice zlih ljudi potpuno si u pravu ja sam se toga nagledao.I nebih zeleo da to iko vise gleda.

Pozdrav oboici od FAKY swerige

O tome govori sveto pismo da će Zemlja biti raj i drugo ljudi koji veruju u raj u takozvanom onom svetu opisuju taj raj sa stvarima koje su ovde na Zemlji jer drugačiji raj ne mogu ni da zamisle.To govori da je čovek stvoren da živi na Zemlji a ne u nekoj drugoj dimenziji.Mene ne zanima tradicija i šta je pričao moj deda,mene zanima samo istina i smatram da znam istinu o tim stvarima.Jednom sam pomenuo i da sam komunicirao sa duhovima tako da sam sto posto siguran da postoji duhovni svet.Jehovini svedoci i biblija su mi mnogo pomogli da sve to razumem,ali naravno daleko od toga da slepo verujem sve proveravam da budem siguran u šta verujem.

Član
Učlanjen(a)
15.10.2010
Poruka
572
ZA peko 71

Znas za raj sam se setio u pravu su a sto se tice JS i meni su pomogli da bolje razumem bibliju ali ja sam otiso od njih kada sam saznao da su masoni,ikada sam dosao do originalnih prevoda biblije a to su:grcki ,irvitski,arijski.Prosto bio sam sokiran u razlici prevoda.

Pitanje za tebe? ko je arhangel mihail andjeo ili gospod?

Natrag