Dali postoji raj?i dali postoji pakao?sta vi mislite o tome?

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
100Dinara
Niukom slucaju netreba ziveti kao divljak i u opste nije stvar u tome.
prvo da bi znao sve to i shvatio zasto je to tako moras dobro da procitas 5-knjizje mojsija da bi znao zasto je bog bio takav, a potom i ceo stari zavet,i ti i ja znamo da mi nismo bas tako nevini.sto se tice roblja i danas ga ima na pretek nikad na svetu nije bilo prostitucije kao sada pun je internet i to su sve robinje zar ne,prodavanje dece i organa.
Ratova imas koliko hoces u poslednjih 20g zar ne,narkotika,alkohola,nasilja,silovanja,kradje itd.

Tako da se u principu nase vreme nista narocito nerazlikuje od starog zar ne.

Osim toga sto imamo bolje tehnologije !!!"DZABA TI PRIJATELJU MOJ DA DOBIJES I CEO SVET NA DLAN KAD IZGUBIS DUSU"!!!

Zar te neinteresuje sta ce biti kroz 1000g ili 5000g, covek ti to nemoze dati jer on je smrtan smrt i nema nade a u bogu ima nade jer on je zivot.
A da bi zasluzili zivot vecni treba dobro da upoznamo nasega gospoda a da bi ga upoznali moramo da citamo uputstvo zivota tj bibliju.
Sto se tice raja,raj niko nije video osim adama i eve tako da svako ko prica o raju to su samo fantazije ljudi. A pakao kako ga ljudi predstavljaju ja neverujem jer ga niko nije iz zivih video.I zasto bi bog ljubavi mucio svoju decu koju je i sam spasio upravo od pakla. Kroz sina gospoda nasega.

A ovaj raj u koji ti verujes moze iz dana u dan da nestane, kako je pocelo i kako biblija poucava i prorokuje, sve se ispunjava samo treba citati i citati ne odvajati se od biblije, osim toga ja sam video ovaj zemaljski raj gde moram ceo zivot da radim da bih napravio kucu a kad treba da zivim u njoj sa porodicom ja umrem pih al mi je neki raj. Tim bolje covek moze da unisti ovaj raj za sedam dana nekoliko bombica i the end zar ne.
A umiremo mi zbo adamovog greha jer smo od njegove ploti a kazna za greh je smrt.

Ako ti mislis da se zivot sastoji samo od besnih auta i fudbala ti si na pogresnom putu. Brate ostaj ti meni zbogom u ovom raju koji gine ja cu ipak da sacekam onaj novi bas me interesuje kakav ce biti pa cu ti javiti ako vaskrsnes u dan strasnog suda.

P.S
Procitaj ove stihove obavezno:(otkrivenje 21:3-8)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Šta brabonja ovaj VANHELSING G@. Prvo piše kako ljudi kradu od boga njegovo delo jer je navodno Bog stvorio životinje a ne evolucija pa ljudi kopirajući funkcije životinje kradu od Božijeg dela . Prva stvar je da činjenica što je čovek kopirao funkcije životinja nije nikakav dokaz da je Bog stvorio te životinje.
. Druga stvar je što postoji veliki broj pronalazaka koji se ne zasnivaju na kopiranju životinjskih organa i funkcija . Jedan od najstarijih pronalazaka je točak ni jedna životinja ne koristi točkove za vlastiti prevoz niti ima životinja koje poseduju organ za kretanje sličan točku. Zatim tu su pismo , knjige , vatra, parna mašina , tkački strojevi , električni uređaji itd itd.
Osim ovog lupetanja počeo je da podmeće priču kako neko današnjicu u svetu naziva rajem . Današnji svet nikako se ne može nazvati rajem a jedan od uzroka je i religiozna zatucanost. Što su države siromašnije , manje je obrazovnih a religijska manipulacija veća. U Skandinavskim zemljama najveći procenat je ateista a i obrazovanih takođe . Naravno sama razvijenost društva je visoka a između ovih činjenica visok je stepen korelacije.
U vezi ovoga , nije reč da li je u biblijskim vremenima ili danas bio raj, već stoji činjenica da je Bog onakav kakav je opisan u bibliji podržavao robovlasništvo i prodavanje roblja , podržavao je ratove, ubijanja , a i sam je učestvovao u ubijanju nevinih.
A interesovati se o budućnosti kakva će biti za 5000 godina i interesovati se o zagrobnom životu a ne intersovati se za sadašnjost i blisku budućnost jeste jedno licemerje i demagogija . Zapravo ceo koncept pakla i raja je jedno kretenoidno zastrašivanje na pomisao o nepokornosti , kao što je kretenoidan i celi ovaj verski diskurs.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
i ti i ja znamo da mi nismo bas tako nevini.sto se tice roblja i danas ga ima na pretek nikad na svetu nije bilo prostitucije kao sada pun je internet i to su sve robinje zar ne,prodavanje dece i organa.
Ratova imas koliko hoces u poslednjih 20g zar ne,narkotika,alkohola,nasilja,silovanja,kradje itd.

Ne znam na šta misliš u vezi te nevinosti; ja nisam nikoga ubio niti nekome naneo zlo. No, da živim po "Svetom pismu" očigledno bih imao svako pravo na to.. Ako veruješ u to da mi treba da ispaštamo zbog grehova naših predaka, onda je to vrlo tužno.

Ako ti mislis da se zivot sastoji samo od besnih auta i fudbala ti si na pogresnom putu. Brate ostaj ti meni zbogom u ovom raju koji gine ja cu ipak da sacekam onaj novi bas me interesuje kakav ce biti pa cu ti javiti ako vaskrsnes u dan strasnog suda.

Moje pitanje je vrlo smisleno - a auti i fudbal nisu moje područje zanimanja - nego je pitanje bilo da li postoji univerzalni raj? Ako je raj, znači da je lepo, a znamo da ne postoji univerzalno lepo. Neko voli automobile (što nije ništa loše), neko voli fudbal, neko golf, neko dobru muziku, u tome nema ničega lošeg. Da li bi tebi bio raj da ne možeš da radiš ono što najviše voliš (jer, recimo, u raju nema interneta, ili nema motornih čamaca)?

8 A strašljivima i nevernima i poganima i krvnicima, i kurvarima, i vračarima, i idolopoklonicima, i svima lažama, njima je deo u jezeru što gori ognjem i sumporom; koje je smrt druga.

Očigledno je da postoji pakao po Bibliji.

Ako vaskrsnem u dan strašnog suda? Pa gle, ako i ne odem u raj znaš kako vele: Raj je raj, al' u paklu je ekipa:)

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
100Dinara

E bas si dobar slatko sam se nasmejao,a otkud znas da u raju nema interneta i ostalo, ja kazah da neznam sta ima tamo a bog govori da ce dati mnogo vise nego covek sto je dao. Ja verujem vise bogu nego coveku.

izadji malo na temu "svete trojice" tamo je sou prijatelju.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
a bog govori da ce dati mnogo vise nego covek sto je dao. Ja verujem vise bogu nego coveku.

Pa nisam rekao da znam, ja sam pitao šta hrišćani misle o tome. Jer po meni je raj mesto gde će čovek da se oseća lepo; a da bi se osećao lepo mora da zadovolji svoje potrebe pa bile one potrebe za duhovnom poezijom ili internetom. Ako je raj takvo mesto onda i to mora postojati, zar ne?
Onima koji veruju u raj ostaje da veruju i u to da Bog poznaje individualne razlike među ljudima, pa će svako da ima raj onakvim kakvim ga zamišlja.

što se tiče teme "svete trojice" čitao sam malo, ali nemam želje da se upuštam u raspravu.

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
100Dinara

sto se tice raja nije ti to lose ali ja mislim da bi raj trebao da bude jedna velikolepna harmonija i sasvim druge potrebe i razmisljanja od ovih sada.

za rollmilan

Posto nisu mogli da naprave noge na autu morali su da izmisle tocak, a tocak je izmisljen kad je slucajno ili s bozjom namerom bacen okrugli kamen i on se zakotrljao zar kamen nije bozji i zar nije okrugli itd.

Kako ti dokazujes da je evolucija "stvorila telo"onako slucajno bez ikakvog razloga a.Poverovati u slucajnost nikad to je isto kao kad bi mi neko reko stels ili c.kompijuter su se pojavili slucajno pre milijardu godina bila je eksplozija i pojavila se dioda i ona je putem evolucije postala tranzistor a kroz nekoliko miliona god, tranzistor je postao procesor i zamislite pojavio se covekoliki mislim po mozgu smo slicni robot, kompijuter, i rodio milione malih robota, kompijutercica i oni su porasli i sad prave sami seme putem elektronkog sexa, ili nebo se otvorilo i pojavio se stels slucajno onako iz cistog mira bez ikakvog cilja.

Imam dva pitanja za tebe:
Sta je bilo potrebno da se stvori kompijuter izuzev materijala?
Sta je bilo potrebno da se stvori covek izuzev materijala?

Pazi dobro jedno je elektronski mozak a drugo je zivi mozak!!!

sta je iz ova dva pitanja savrsenije to sto je stvorio covek ili bog.

Prijatelju kose boga odrice gine:Citaj rimljanima 1:18-32 i bice ti jasno sta ja trabunjam.

I videces da bas sada zivimo u takvom vremenu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
c --> Posto nisu mogli da naprave noge na autu morali su da izmisle tocak, a tocak je izmisljen kad je slucajno ili s bozjom namerom bacen okrugli kamen i on se zakotrljao zar kamen nije bozji i zar nije okrugli itd.
Ovo boldovano , znači i sam priznaješ da je točak izmišljen . Upravo se o tome radi, jer niko točak nije dao čoveku već je čovek posmatrajući prirodu sam došao do nekih zaključaka. Ponavljam, čovek odkad postoji oslanja se na prirodu i njegove elemente i iz toga donosi zaključke . Čovek živi na zemlji i normalno je da one elemente koje vidi oko sebe koristi za svoje potrebe . Da živi na nebesima koristio bi nebeske elemente , recimo krila anđela ili oblake , da živi na nekoj užasrenoj planeti i da je vatren koristio bi užarenu lavu za svoje potrebe, da živi na planeti od plastelina koristio bi plastelin, ali pošto živi u okruženju u kakvom živi koristi one elemente sa kojima raspolaže .
Cela ova tvoja priča ne daje nikakav dokaz niti jake argumente da je Bog stvorio te elemente. Znači bez obzira što čovek koristi životinje , kamenje i sve ostalo to nisu nikakvi dokazi da su te životinje, kamenje i ostalo stvorene od Boga.
Drugo, i sam kompijuter je posledica evolucije ,ovoga puta tehnološke evolucije jer čovek nije odmah stvorio kompijuter , bilo mu je potrebno nekoliko miliona godina razvoja znanja i tehnologije (postepenog i ubrzanaog) da bi napravio kompijuter.
Što se tiče prave evolucije za to još i imamo neke dokaze (prelazni fosili, genetski dokazi,morfoloski dokazi , fizioloski dokazi) a za stvaranje nemamo nikakve . Biblija je isuviše slab dokaz.

Prvobitno napisao VANHELSING G.--> Imam dva pitanja za tebe:
Sta je bilo potrebno da se stvori kompijuter izuzev materijala?
Sta je bilo potrebno da se stvori covek izuzev materijala?
Da bi se stvorio kompijuter bila je potrebna ljudska potreba za njim, znanje i tehnologija.
Da bi se stvorio čovek bile su potrebni milioni godina postepenih ili ubrzanih mutacija a kao što rekoh takvih dokaza ima.

Prvobitno napisao VANHELSING G.--> Pazi dobro jedno je elektronski mozak a drugo je zivi mozak!!!

sta je iz ova dva pitanja savrsenije to sto je stvorio covek ili bog.

Pošto je sama premisa pogrešna , a to je da je Bog stvorio čoveka bilo kakav odgovor bio bi pogrešan.
Drugo , ove dve stvari su neuporedive jer se zasnivaju na različitim principima , komp. se zasniva na matematičko- binarnom principu dok je funkcionisanje ljudskog mozga drugačiji (o ovome je već pisao 100dinara@).
Zaključak bi bio da su pitanja u svakom kontekstu pogrešno postavljena.

Prvobitno napisao VANHELSING G.-->
Prijatelju kose boga odrice gine:Citaj rimljanima 1:18-32 i bice ti jasno sta ja trabunjam.

I videces da bas sada zivimo u takvom vremenu.

Čovek može sebe da ubedi da je svaki spis ne samo istinit i osnova postanka i funkcionisanja života, već da je u njemu određena naša sudbina , znači i budućnost. Tako ljudi veruju u različite "večne knjige " kao što su kuran , biblija, kabala , Mormonova knjiga, "Moja borba" , Kapital itd. Iako se radi o različitim knjigama (kako vrednosno tako i tematski ) sve one ako se dovoljno kritički ne sagledaju mogu osobu odvesti u verski fanatizam, slepilo u kojem se događaji iz spoljašnje sredine prepoznaju kao već predodređeni i zapisani u "večnoj knjizi " a one stvari koje su potpuno suprotne predviđanjima potpuno se potiskuju.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
za roiimilan

Napisao rol milan:
Da bi se stvorio kompijuter bila je potrebna ljudska potreba za njim, znanje i tehnologija.
Da bi se stvorio čovek bile su potrebni milioni godina postepenih ili ubrzanih mutacija a kao što rekoh takvih dokaza ima.

Nepravilan odgovor da bi se stvorio kompijuter potreban je um!!!

Da bi se stvorio covecji mozak potreban je jos veci um!!!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ja neznam sta sam ja to priznao covek koristi materijal koji je stvoren bogom i sam to kazes.

Napisao rollmilan:
Ovo boldovano , znači i sam priznaješ da je točak izmišljen . Upravo se o tome radi, jer niko točak nije dao čoveku već je čovek posmatrajući prirodu sam došao do nekih zaključaka. Ponavljam, čovek odkad postoji oslanja se na prirodu i njegove elemente i iz toga donosi zaključke . Čovek živi na zemlji i normalno je da one elemente koje vidi oko sebe koristi za svoje potrebe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sam tvrdis da koristi prirodne elemente i onda izmislja covek nije postavio nijedan zakon u prirodi a vesto kopira vec postavljene zakone,
to je i malom detetu jasno.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sto se tice zivog mozga i elektronskog mozga ni si u pravu vec sam to objasnio na ranije postavljenim postovima.

Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

ovde ti je sve naucno dokazano.

1) PDF, 107KB - Korak po korak - robot

2)Dijelovi računala - HArDware napravio Ivan Zubovic 8.c

U ovom drugom linku ces najbolje videti dokaz o onom o cemu sam napisao

pozdrav

P.S

Procesor

Informatika i programiranje: Procesor

Dodato posle 4 minuta:

Imam puno naucnih dokaza da su procesori i kompijuteri sazdani ni manje ni vise iskljucivo od kopiranja covekovog mozga.

Ali nemam nameru da se bakcem na tu temu ovo je tema pakao i raj!!!

Dodato posle 4 minuta:

procesor.jpgmozak.jpg levo je skaniranje procesora a desno je skanirovanje mozga!

ovde:В человеческом мозге столько же «транзисторов», сколько в мировой ...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Nepravilan odgovor da bi se stvorio kompijuter potreban je um!!!

Da bi se stvorio covecji mozak potreban je jos veci um!!!
Da bi se napravio kompijuter potrebno je mnogo štošta što se podrazumeva , ne samo um, već i ruke, oči, svetlost da bi se videlo itd itd. Međutim čovek je imao sve te stvari (i um , i oči, i ruke) milionima godina pa nije napravio kompijuter . Ove elemente koje sam nabrojao u mom prethodnom postu (potreba za njim, znanje i tehnologija) jesu presudno uticali na stvaranje kompijutera a napisao sam i to da do tih elemenata čovek nije došao odmah, već kroz veliki vremenski period vlastitog razvoja (u znanju i tehnologiji).
Ova boldovana rečenica je krajnje problematična. Prvo nije nužno da nečiji stvoritelj mora da ima veći um od onoga koga je stvorio jer ima toliko inteligentnije dece od roditelja. Drugo , ovakva vrsta zaključivanja je pogrešna jer se zasniva na pogrešnoj premisi a to je da je neko stvorio čovečiji mozak koji je sposoban da napravi kompijuter , valjda je jasno da takav čovečiji mozak niko nije stvorio već ga je čovek kroz veliki broj generacija razvijao i još uvek ga razvija .

Sam tvrdis da koristi prirodne elemente i onda izmislja covek nije postavio nijedan zakon u prirodi a vesto kopira vec postavljene zakone,
to je i malom detetu jasno.

Sa ovim bi se složio , s tim da postoje i društveni zakoni čiji je tvorac čovek. Osnovna nesuglasica je što ja tvrdim da su zakoni u prirodi delo procesa u prirodi a ne Boga , a možda su i delo Boga ali za to nema nikakvih dokaza.

Što se tiče rada kompijutera on prosto ne funkcioniše kao ljudski mozak , o tome je reč . Njegova osnova funkcionisanja je matematičko binarna a čovekov mozak ne funkcioniše na taj način već na drugačijim mnogo komplikovanijim princima (perceptivnim, kongnitvnim , misaonim, emotivnim,asocijativnim, simboličkim itd. ). Osim toga, sama materijalna osnova kompijutera je neorganska a ne organska kao kod mozga .
Konfiguracija kompijutera može se tumačiti kao pokušaj kopiranja modela jednog inteligentnog sistema poput mozga ali veoma ugrubo (ne bukvalno preslikavanje). Procesor koji je zadužen za obradu podataka sastoji se od miliona tranzistora a podatke obrađuje na osnovu binarnog matematičkog principa. Ljudski mozak se ne sastoji od tranzistora a i ne funkcioniše na osnovu matematičko binarnog principa (ovo sam već pisao).
Ono što je najbitnije , uloga kompijutera nije da zameni mozak tj. da se napravi drugi mozak, već da bude od pomoći čoveku ,u čemu se i uspelo .
No vratimo se na temu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
PRIJATELJU POGLEDAJ LINKOVE PA CEMO ONDA DA PRICAMO AKO TI JE MALO POSTAVICU TI JOS 20 TO SU FAKTI A JA RADIM SAMO S FAKTIMA .

Najveći deo rada računara svodi se na obradu podataka. Dok igramo igricu, kucamo tekst ili crtamo, sve to vreme negde u računaru obrađuju se milioni podataka u deliću sekunde. ""!!!!!!Procesor ili CPU (eng. central processing unit) zaslužan je za obradu svih tih podataka, i kao takav predstavlja mozak računara.""!!!! On, praktično, upravlja radom čitavog računara, i u velikoj meri posreduje između pojedinih komponenti koje se u njemu nalaze. Takođe u najvećoj meri određuje brzinu rada računara.

ELEKTRONSKI MOZAK POBEĐUJE?

Enormni razvoj kompjutera, u skladu sa Murovim zakonom da se svakih 18 meseci moć kompjutera udvostručava, uzdigao ih je od računaljki do upravljača i kontrolora gotovo svih aktivnosti na planeti Zemlji; oni su vanredni pomoćnici i izvršioci naloga ali se postavlja pitanje kada će postati pametniji od svojih tvoraca, kada će se 'roditi' prve veštačke inteligencije kao samostalni entitieti i kako će se, moćne i neprikosnovene, odnositi prema ljudima. Ova neizvesnost vrlo je bolna. Ljude manje brine to što će pacovi i insekati, po futurolozima, sigurno nadživeti čoveka zahvaljujući sposobnostima da se prilagode okolnostima i da se besomučno razmnožavaju. Mnogo im više smeta gubljenje primata na polju sposobnosti razmišljanja jer je samohvalisanje mozgom i njegovim sposobnosti specijalitet čoveka, mada, istini za volju, većina nikako ne preteruju u korišćenju svoje sive mase. "!!Pobeda elektronskog mozga!!" bila bi nepodnošljiv udarac za antropošovinizam; otuda se mnogi zalažu za prekid istraživanja na polju veštačke inteligencije. Šta će se zaista desiti i kuda će nas kompjuteri odvesti u narednih 25 ili 60 godina, videćemo. Ko preživi - pisaće memoare (možda poslednjeg čoveka).

obavezno procitaj!!!
Elektronski mozak ili bela tehnika

Sto se tice miliona godina kako ti to dokazujes dali si sam bio tamo pa znas daj fakte prijatelju samo fakte.

Koliko vidim nisi ni pogledao linkove a nisi ih nisi ni procitao,nije ti na uvredu ovo sto cu napisati ljudi koji veruju da su njegovi preci bili zivotinje oni i sebe smatraju takvim,moje misljenje je sasvim drugacije od tvog prijatelju ja verujem da sam covek i preci su mi bili takvi
i verujem da sam stvoren svevisnjim umom koji je sazdao sve vidljivo i nevidljivo,materije i nematerije i kroz njega je sve postalo i za njega sve postoji. A koja je tvoja vera u sta verujes ti u evoluciju i smrt, ja ne ja verujem u vecni zivot u gospoda koji je put i istina a ne u smrtne naucnike i filozofe koji unistavaju prirodu tj ekologiju zbog svoje materijalne egoisticnosti oni moraju da ubede svet da su majmuni tj zivotinje a da sami sebe uzdignu do bogova.

I molio bih te da se vratimo na temu ovo nije tema kompijuter nego o raju i paklu!!!!

Dokazi za boga su svuda oko tebe na zemlji,nebu,kosmosu,prirodi,biologiji,fizici,hemiji( DNK-DNA ) itd.

A najveci dokaz ti je u rimljanima 1:18-32 procitaj ovo pa ces shvatiti neke stvari.

Pogledaj ovaj link obavezno i shvatices o cemu ja to: KO SU BOGOVI?

Dodato posle 2 minuta:

Ako ne procitas ovaj pdf link nevidim svrhu za daljnje diskutovanje stobom POZDRAV CENJENOM ROLLMILANU.

Poslednja izmena:
Natrag