LEGEND
- Učlanjen(a)
- 14.09.2009
- Poruka
- 8.464
Da, raj i pakao stvara sam čovjek na ovoj Zemlji. To može uraditi i radi, kako sebi samom tako i drugima - tu se slažem sa tobom. Međutim, ako se čovjek nađe u paklu svojom krivicom, ako sam od svoga života napravi pakao, onda, po nekoj kosmičkoj pravdi, sam snosi odgovornost za to. Ali, problem je kada se čovjek nađe u paklu koji mu drugi prirede i projektuju taj pakao....u svom srcu? Mislio si da čovjek u svom životu već iskusi dio raja ili pakla ili da to stvara drugima? Rekla bih da je točno i jedno i drugo. " Kraljevstvo je Božje među vama", a kad jednom pronađemo Boga u sebi, imat ćemo već predokus neba u duši. Prema tome, zavisno od onoga što imamo u srcu, za druge možemo biti izvor blagoslova ili nesreće. U ovome moramo biti jako oprezni. Sve teške, svjesne i ustrajne povrede, sve zlo učinjeno bližnjemu, Bog će strogo kažnjavati.
Jedna ilustracija. Na nekom crtežu kojeg sam vidjela je prikazan Bog i sv. Petar. Pored njih čovjek ( s omčom oko vata) dakle, samoubojica. Petar kaže: Bože, ovaj samoubojica mora u pakao, a Bog odgovara: Ne, Petre, zar ne vidiš da ovaj dolazi iz pakla?
Kažeš da će Bog takve kažnjavati?! Te kazne su samo hipoteze, utjeha za žrtve i po pravilu uvijek dolaze kasno, naravno, pod pretpostavkom da uopšte i postoje. Znaš li zašto u pravu postoji institucija zastarijevanja? Zato što kazna, ako je previše zakasnila, gubi svoj smisao.