Dali postoji raj?i dali postoji pakao?sta vi mislite o tome?

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
peko71: Da, samo za nju. Ako pitaš da li se može ući u carstvo nebesko sa LAŽJU .....može. Ako si ubeđen da je to istina. Jer ljubav pokriva mnoštvo greha. 1.Petrova 4.8. Pre svega imajte među sobom istrajnu ljubav, jer ljubav pokriva mnoštvo greha.

Čovjek ne može rasti ako ne živi u istini. Međutim, slažem se s tobom da oni koji nisu svjesni svoje zablude, Bog će suditi prema njihovom uvjerenju. Druga stvar je ukoliko tvrdoglavo ustraju u svojim zabludama. Zato je veoma važan stav poniznosti i poučljiosti. Bog nikoga ne ostavlja u neznanju.
Sva ova pitanja oko pakla...znam da ga neke kršćanske zajednice niječu.
Ali, pakao je prema Isusovim riječima stvaran. Upozoravao je i opominjao ljude. Zašto bi ih upozoravao ako ljudi prestaju postojati. Nije mi jasno što si želio reći da se naš duh vraća k Bogu samo kao memorija? I da nas ON može odbaciti? wacko2 Ili te nisam razumjela
Postojali smo u Božjoj zamisli prije rođenja i postali dio Njega. Nikoga On neće izbaciti, osim ako se sami ne osudimo
Što se tiče razmimoilaženja u tumačenju vjerskih istina, slažem se s tobom da treba prema riječima sv. Pavla govoriti i djelovati s ljubavlju. Ljubav bez istine je slijepa, ali istina bez ljubavi ubija.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Isus je bio u pravu kada je upozoravao ljude da se čuvaju pakla. Samo..., on je mislio na pakao koji postoji na zemlji.
I raj i pakao stvara čovjek!

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Čovjek ne može rasti ako ne živi u istini. Međutim, slažem se s tobom da oni koji nisu svjesni svoje zablude, Bog će suditi prema njihovom uvjerenju. Druga stvar je ukoliko tvrdoglavo ustraju u svojim zabludama. Zato je veoma važan stav poniznosti i poučljiosti. Bog nikoga ne ostavlja u neznanju.
Sva ova pitanja oko pakla...znam da ga neke kršćanske zajednice niječu.
Ali, pakao je prema Isusovim riječima stvaran. Upozoravao je i opominjao ljude. Zašto bi ih upozoravao ako ljudi prestaju postojati. Nije mi jasno što si želio reći da se naš duh vraća k Bogu samo kao memorija? I da nas ON može odbaciti? wacko2 Ili te nisam razumjela
Postojali smo u Božjoj zamisli prije rođenja i postali dio Njega. Nikoga On neće izbaciti, osim ako se sami ne osudimo
Što se tiče razmimoilaženja u tumačenju vjerskih istina, slažem se s tobom da treba prema riječima sv. Pavla govoriti i djelovati s ljubavlju. Ljubav bez istine je slijepa, ali istina bez ljubavi ubija.

Zar ti veruješ u pakao ? :dtyste: Isus je govorio kroz priče da bi ga neki razumeli a neki ne. Pakao nije u skladu sa njegovom ličnosti. Ima niz stihova iz biblije koji govore da je najveća kazna za čoveka večna smrt , večno nepostojanje. Priču je koristio da bi pojačao taj strah u skladu sa vremenom ali to vreme je prošlost jer ljudi su tada imali drugačiji mentalitet nego što je naš. Ima jedan stih koji nikako ne bi trebali pogrešno da razumemo.Jevrejima 6.1. Zato ostavimo početak Hristove nauke i da se damo na savršenstvo: da ne postavljamo opet temelja pokajanja od mrtvih dela, i vere u Boga. To znači da treba duhovno da sazrevamo još dugo i dugo. Hrist ima još puno šta da nam kaže što nije rekao Jovan 16 12. Imam još mnogo toga da vam kažem, ali sada to ne možete nositi.

Nije mi jasno što si želio reći da se naš duh vraća k Bogu samo kao memorija? I da nas ON može odbaciti?
wacko2Ili te nisam
razumjela.

Postoji mnogo bolje objašnjenje šta je naš duh, šta je šeol i gehena nego ona tradicionalna objašnjenja koja pomućuju razum. Memorija sadrži sve informacije o nama kakvi jesmo. Tu memoriju je napravio Bog i nalazi se u DNK ima i drugih oblika memorije ali mi znamo samo za DNK. Ako naše telo nestane i pretvori se u prah Bog uz pomoć te iste memorije može da nas stvori kakvi smo bili i pre. Ako se sa našim telom gubi i naša svest onda će period smrti za čaveka koji vaskrsne izgledati kao jedan tren iako je bio mrtav recimo 1000 godina. Bog nas neće odbaciti ako mi njega ne odbacimo.

Pošto ti veruješ u pakao jer su te tako ubedili i naučili možda bi valjalo da zaviriš u te mračne odaje da vidiš kako je to što su opisali. Zatim razmisli dobro i reci da li postoji neko za koga bi ti volela da se nađe na takvom mestu. Ako bi ....onda se zapitaj da li je tvoja ljubav prema bližnjim zdrava ili ....... samo razmatramo a ti veruj šta hoćeš.

<font size="3"><span style="font-family:arial;">

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
U tvom pisanju osećam mržnju, drugar, a Isus je rekao da će njegov narod da se prepozna po ljubavi. To za mene znači ako naiđem na nekog pravoslavca ili katolika ili JS ili Adventistu u kom osetim da ima ljubavi to će da me privuče i zbliži sa tim čovekom ili ženom. Nasuprot ako osetim mržnju bilo kod koga to će da me odbije automatski. Odbaciti sve zaključke adventista i JS samo zato što su kako kažeš " sekturina " je vaš problem. Ja sam u dobrim odnosima sa svim ljudima dobre volje i koji umesto mržnje šire ljubav.
I ovo ti je bio loš argumenat da pakao postoji.

Једно ме не чуди уопште, али ово друго ме јако чуди:

Zahvalili se:
harrybonnot, Isabeleta

Да, омрзнух све што може човеку душу да зароби и одврати од Христа и Спасења. То аутоматски не значи да бих ја побио све који изврћу Писмо и "лове" људске душе. Да, то раде СЕКТУРИНЕ (култови). Можда делујем оштро, али то је једино што могу да урадим против саблазни које владају у огромном броју и са много варијација на тему.

Може теби да буде аргумент добар или лош, поента је да буде ИСТИНИТ. Ти следиш једну од три секте које су настале пре 150 година и све три су сличне са учењима, тј. јересима. Једина борба коју ја могу да водим је борба речима и ту сам веома темељно и прецизно показао ко где лажно говори и преводи.

Ја не припадам "деци цвећа" или "харе кришна" секти да "ширим љубав" на уштрб истине. Ако је већ и ширим, то не радим лицемерно и лажно, већ искрено. Моја борба против лажи је такође љубав, према истини и према онима које покушавам да отргнем од ловаца на душе. Ако мислиш да
Христ није био оштар према лицемерима, јеретичарима, фарисејима, књижевницима и лажним пророцима, онда ниси довољно добро читао јеванђеље. Никад компромис са светом није правио, а нису ни апостоли. Ти си се одрицао Три Сведока (Тројства), одрицао да је Исус Син Божији (Бог који се јави у телу) - говорио си да је створен, тј. анђео, и такође држиш остале јереси секте где си учио те ствари, а кажеш да си се ослободио њих. Ево шта Господ каже фарисејима:

4. Ваш је отац ђаво; и сласти оца свог хоћете да чините: он је крвник људски од почетка, и не стоји на истини; јер нема истине у њему; кад говори лаж, своје говори: јер је лажа и отац лажи. (Јован 8)

33. Змије, породи аспидини! Како ћете побећи од пресуде у огањ паклени? (Матеј 23)

7. А кад виде (Јован) многе фарисеје и садукеје где иду да их крсти, рече им: Породи аспидини! Ко каза вама да бежите од гнева који иде?8. Родите дакле род достојан покајања. (Матеј 3)

Да ли Господ осећа мржњу или укорава лажну побожност и науку, само да се људи тргну од своје заблуде? Нема то везе са мржњом, мени ти не сметаш (напротив), али ми смета јерес која може да превари и уништи човека да остане без Спасења.

И шта ти вреди што "шириш љубав", када се одричеш Сина Божијег? Апсолутно ништа, одлазиш у пакао за кога говориш да не постоји. Мени ништа не чиниш нити ме спомињеш, дакле немам разлог мржњу да осећам. А треба да "ширим љубав" иако знам да тај пут води у пропаст? Не пада ми на памет, ја се грчевито борим за сваку душу, за сваког брата и сестру, а колико ћу успети, Бог Свети зна. Мала је сила моја, мала је мудрост моја, а ако бар неко одступи од безакоња, велики је успех постигнут. Јер, сетимо се, Небеса се радују свакој души која се Христу врати (на прави Пут).

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Kakva vam psihologija takvo vam je i rezonovanje svetog pisma. Ne kažem da sam bolji od drugih u bilo čemu mada smatram da i ja imam malo svetog duha. Odkud znam da li ovo što pišem radim svojom voljom ili neki od svetih duhova za koje smatram da ih ima sedam deluje kroz mene. Da samo još malo kažem nešta u vezi pakla. Isus je često govorio da će za neke biti plač i škrgut zuba. Ovo neke asocira na pakao u podzemlju. Mene isto asocira na pakao ali ne u podzemlju nego na zemlji. Sudnji dan će biti paklena stihija. Vatreno i užareno jezero o kom se govorilo biće tu na zemlji. Kad se zemlja od bezakonja raspadne na taj dan kad se Maslinska gora raspadne na dva dela Zaharija 14.4. I kad se veliki grad kao Rim raspadne na tri dela Otkrivenje 16.19. zemlja će iz sebe pustiti vatrene stihije i eto pakla plača i škrguta zuba. Tada će se setiti svega što je govoreno ali će biti prekasno. Dok hule na Boga zemlja pluta na užarenoj masi a Bog ih gleda i smeje se.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Adrian, ko ti je rekao da se boris protiv lazi i da je to protiv cega se boris laz..?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Толико теолога и свештеника говори, да је моја улога сасвим мала. А ко каже да ви говорите истину? Само ви и вама слични.

Људи много тога занемарују, све врлине и реч Божију, али зато добро просперирају данас многе секте и култови (свих врста и категорија). Ја не желим да ћутим и пустим да тек тако прођу ваше обмане, тако да никоме сем Христу и нећу полагати рачуне. Ви имате своје послодавце и организације, тако да мерило истине ће се знати веома добро када се Христ врати. Дотле ви заводите, ја ћу се борити да нечије дете не увучете у своје редове. Има вас толико да човек може да се изгуби која секта шта заговара и како изврће и Писмо и разум људи.

Неки су агресивни, неки имају широк осмех (лажни), а сви имају лажну и изврнуту науку. Занимљиво, а сви тврде да баш они имају истину. Баш то ђаво и хоће, да се човек збуни пред толиким налетом "истине" и да не зна ко говори тачно, а ко изопачено. Дакле, сваком појединачно Господ мора да постопено "отвара очи" које све обмане данас постоје.

Ја сам чињеницама и библијским оригиналним речима показао да сви ви који говорите да нема пакла и душе, да душе "спавају", имате погрешно и умишљено тумачење. Доказали смо и одакле долазе те измишљотине, али на другој теми. Ви само можете да кажете да није тачно и да убаците свој материјал који понављате као хипнотисани по некој команди, надајући се да ће људи занемарити наше постове, а само ваше узимати у обзир. Опасна, али провидна игра и тактика секташка.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Isus je bio u pravu kada je upozoravao ljude da se čuvaju pakla. Samo..., on je mislio na pakao koji postoji na zemlji. I raj i pakao stvara čovjek!

...u svom srcu? Mislio si da čovjek u svom životu već iskusi dio raja ili pakla ili da to stvara drugima? Rekla bih da je točno i jedno i drugo. " Kraljevstvo je Božje među vama", a kad jednom pronađemo Boga u sebi, imat ćemo već predokus neba u duši. Prema tome, zavisno od onoga što imamo u srcu, za druge možemo biti izvor blagoslova ili nesreće. U ovome moramo biti jako oprezni. Sve teške, svjesne i ustrajne povrede, sve zlo učinjeno bližnjemu, Bog će strogo kažnjavati.
Jedna ilustracija. Na nekom crtežu kojeg sam vidjela je prikazan Bog i sv. Petar. Pored njih čovjek ( s omčom oko vata) dakle, samoubojica. Petar kaže: Bože, ovaj samoubojica mora u pakao, a Bog odgovara: Ne, Petre, zar ne vidiš da ovaj dolazi iz pakla?

peko71: Zar ti veruješ u pakao ?
:dtyste:

Ja vjerujem u Boga koji je Ljubav, ali koji je i pravedan. Pakao postoji jednako kao i nebo. Ne mislim o njemu kao nekom mjestu u kojem gori vatra...itd, već kao o stanju duše. Kad je čovjek sasvim lišen Boga, njegova ispunjena mržnjom, ne može se kajati, ne može moliti za oproštenje. Eto, to je vječna muka.
Imamo primjer dobrog razbojnika, molio je Isusa i u svom srcu se pokajao zbog razbojništva i bi spašen.
Vjerujem da Bog u svojoj dobroti svakom čovjeku, barem jednom u životu, daje priliku da se opredjeli za Krista, za dobro, za život. Ne mogu razumjeti kakav je to psihički sklop i koja pamet čovjeka može svjesno i ustrajno izabirati zlo. Tvrdo srce ili srce od kamena. To znaći da se čovjek sasvim izobličio.
Također, vjerujem, da u paklu neće biti mnogo ljudi. Svjedoci smo jednog izopačenog svijeta, ali pomisao da je Isus, Bog umro za naše spasenje i nadam se/molim da Njegova žrtva ne bude uzaludna za tolike duše koje hode putem propasti.

Učlanjen(a)
10.10.2011
Poruka
89
Najgore je draga Pisateljice to što u pogledu ko je bližnji postoji Zamka. Jer postoje ¨Bližnji¨koji hode, u Bogu, putem propasti, ali oni zapravo izgledaju kao sretni i pravedni ljudi, koji pomažu Bližnjem, da bi i sami izgledali Bližnjima, a zapravo su Zlotvori, koji9ma ako povjerujemo, idem u Smrt, a onda oni tajanstvenim obredom, u kojem se korste Prvlju, oduzimaju, vjerovali vi to ili ne, Dušu Bližnjega, kojega su na ovaj Skriveni, obredom omeđeni, način Prokleli. Pa vi sad vidite ko vam je Bližnji. Da li znate Jezik Srca i Istine? Ako ne, onda će te ovom Prepredenom Opčinom na zemlji Biti izdvojeni iz Kraljevstva Nebesskog. Reče Ipak ¨Približi se vama Carstvo Božije¨ali pre ¨i vidim veliku Borbu na nebu i Zmija će Pokušati da Proguta Žwenu i Dete¨jer ako ovo uspije onda - zna njegovo je carstvo Zemaljsko i sva Sveta i topla Prv koju misli da, kao i do sada, kroz Vjekove, Smije i može uzimati i darivati Sljedbenicima da bi prestigao Boga. Međutim i ne zna da je Car Nebeski već stigao u Svoje Carstvo te će Rukom svojom po vratu a Prstom .

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Isus je bio u pravu kada je upozoravao ljude da se čuvaju pakla. Samo..., on je mislio na pakao koji postoji na zemlji.
I raj i pakao stvara čovjek!

on je o tome i govorio sao sto to osporavaju religiski fanatici
njegovo propovedanje o tome je nesto ovako bilo
ako vas neko uci da je raj samo na nekom drugom mestu a nije u vama i oko vas u ovom trenutku, onda taj veoma gresi
osoba koja bude radila na sebi sticice na nivo na kome ce da prepozna pravog istinitog sebe, kad bude prepoznala istinitog sebe, videce da smo svi mi deca od zivog boga i da ja nisam jedini

Natrag