Dali postoji raj?i dali postoji pakao?sta vi mislite o tome?

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Da, 1.Petrova 3.19-20 je stih koji može da zavara.Problem za takvo rezonovanje je što se gubi iz vida da su ti duhovi anđeli u predpotopnom dobu imali ljudsko obličije da bi imali seksualne odnose sa ženama i od njih su se izrodili nefilimi. Potop je uništio nefilime i tela anđela koji su bili u ljudskom obličiju ali oni su duhovi tako da su izašli iz tela sad zarobljeni u predelima tartara. Tako da je problem ako njih pomešamo sa duhovima umrlih.

Peko 71! brate moguce da su medju ljudima bili i andjeli,oni jesu spavali s ljudckim zenama!i rodili su se NEFILI,to jest veoma snazni ljudi

koji su sebe smatrali za bogove:Mozda su odatle i potekle legende o Herkulesu i sta ja znam tamo kakvih sve polubogova koje legende opisuju.
Ali radi se o tome da se u stihovima govori da je ostalo samo OSAM dusa na spasenje!sta to znaci?znaci da su i ostali-ljudi bili unisteni a ne samo ti andjeli-nefili.Oni nisu poznavali jevandjelje Isusovo-Bozje kako?jer tada nije postojala biblija i zakon dekaloga!A jevandjelje je nastalo mnogo kasnije,zato je Gospod i sisao u srce zemlje da (PROPOVEDA) izgubljenim dusama da se svi spasu ko uzveruje da je on Gospod.

Nije slucajno napisana rec (PROPOVEDA)!!!

Ja podrzavam Helsinga!

Pozdrav od Gere.

Peko 71 brate mili sad ugledah da u stihu pise (I) duhovima!?sto se odnosi i na njih.

Pozdrav

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ja lično imam verovanje da je naš duh koji se vraća Bogu nakon smrti samo memorija koja nas sačinjava ovakvi kakvi jesmo. Memeorija koja je zapisana u DNK.

Очигледан је још увек утицај учења одређених секти, у твом случају "сведока", а ни адвентисти нису ништа бољи. Мало су само модификовали јер су порадили на бољој масци и паковању. Ти си се наводно отргао од те сектурине, а овамо се виде још увек последице њеног учења. Још увек држиш јереси тог зла, што опет показује колико је штетан утицај секти на човека. Ове секте које уче о "спавању" душе, да ми немамо душу и сл. су веома опасне и веома дубоко задиру у психу (душу) човека.

То доказује и другу ствар о којој стално пишемо, а то је да није битно где се човек налази, већ колико се држи речи Божије, а небитно је да човек напусти култ (секту), а задржи учења исте. Јесте велики помак на боље, али мора да се одвоји и од лажних учења, јер због њих ће му душа завршити у Хадесу, па у Гехени. Али ко је био или још јесте у сектурини, јасно може да потврди да оне много инсистирају на "лошем преводу" речи пакао и значењу тих речи, а заправо их погрешно тумаче. Имате веома јасно показано значење и кад се за шта користи одређена реч, тако да је на сваком појединачно да ли ће остати у учењу сектурина или проверити у Библији.

LEGEND
Učlanjen(a)
06.08.2009
Poruka
24.424
Рај у хришћанству означава место где обитава Бог и почивају душе свих оних који су прихватили Исуса Христа, сина Божјега, као свога спаситеља. Супротност је Паклу у кога одлазе сви они који су живели у греху и нису прихватили Исуса као спаситеља.

Рај у
Светоме Писму има неколико синонима тако да се може поистоветити са библијским терминима Царство небеско и Царство Божије. Такође у хришћанској теологији термин рај може бити поистовећен са појмом Есхатон (грч. το εσχατον - крај, послетак) који у теологији означава идеалну димензију постојања Божијег Царства. Сама реч појављује се у Библији, тако на пример у Јеванђељу по Луци (23,43) или у Откривењу Јовановом (2,7).
Термин рај је изворно реч
грчког порекла - грч. ο παραδεισος, и означава реално есхатолошко место или димензију постојања и то идеалну и савршену и у том смислу се и користи у библијском тексту, нарочито у новозаветним списима. У старозаветном тексту, реч рај означава и конкретно географски одређено место познато под именом Еденски врт који се налазио у Месопотамији, у долинама река Нил, Еуфрат и Тигар, која се сматра колевком човечанства, и тај идеаелни земаљски врт помиње се као религиозни архетип у свим цивилизацијама тако да је то, према Карлу Г. Јунгу, један од доказа да је човек према својој исконској природи религиозно биће - биће које тражи и жуди за својим Творцем Богом.
Библијска историја учи да је првобитни Едемски врт изгубљен
Прародитељским грехом, али је зато на свет дошао Нови Адам, Спаситељ човечанства - Исус Христос. Христос је својом искупитељском жртвом на Часном Крсту поново отворио човечанству врата раја тако да сада, након Његовог Васкрсења
, свако ко верује у Њега може наследити вечни живот у рају или Царству небеском. Заједно са овим, хришћанска теологија, нарочито православна, уче да ће пуноћа Царства небеског или раја бити остварена на земљи, у будућности, приликом Другог доласка Исуса Христа. То нарочито означава библијски термин за Исусов поновни долазак у слави који су користили и Свети Оци Хришћанске Цркве : то је термин Парусија. На грчком језику реч Парусија (грч. η παρουσια)означава присуство, појаву и долазак Христа и то реално и физичко присуство Христа у свету. Тако је рај поистовећен и са термином заједнице са Христом јер, заправо, то је суштина учења о рају. То показује и једна дидактична православна химна (тропар): Ти си, Христе, рај пун зеленила, Ти си земља кротких, Ти си царство обећано.... То значи да је суштина поимања раја као места вечног блаженства и у његовом онтолошком својству - рај је заједница и то са Христом који је Носилац вечности и победитељ смрти. Тако учење о рају негира феномен смрти као небића. Смрт није небиће јер је рај знак Христове победе и присутности а Његова близина одгони сваку опасност од небића јер Христова божанска љубав је гаранција и залог вечнога живота. Тако смо дошли до једне од најлепших дефиниција раја: „Рај ... то је постојање у Христовој љубави“. Тако рај може почети за искреног хришћанина већ у току овоземаљског живота и наставити се у вечности кроз заједницу љубави са Христом. Јер, према Светоме Максиму Исповеднику (7. век), за оне који прихватају Христову љубав јединство са Њим ће бити божанско и непојмљиво уживање и радост (Св. Максим, Богословска поглавља, I, 51. Patrologia Graeca 90, 1101 C) јер постоји само један најважнији квалитет рајског живота или начина постојања Осмога дана (рај који долази изнад категорија времена и простора) а тај рајски квалитет постојања јесте онтологија љубави. То је идеални начин постојања са божанским Христом у непосредној близини Његове савршене Богочовечанске Личности и љубави.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246

Очигледан је још увек утицај учења одређених секти, у твом случају "сведока", а ни адвентисти нису ништа бољи. Мало су само модификовали јер су порадили на бољој масци и паковању. Ти си се наводно отргао од те сектурине, а овамо се виде још увек последице њеног учења. Још увек држиш јереси тог зла, што опет показује колико је штетан утицај секти на човека. Ове секте које уче о "спавању" душе, да ми немамо душу и сл. су веома опасне и веома дубоко задиру у психу (душу) човека.

Али ко је био или још јесте у ,
сектурини.

U tvom pisanju osećam mržnju, drugar, a Isus je rekao da će njegov narod da se prepozna po ljubavi. To za mene znači ako naiđem na nekog pravoslavca ili katolika ili JS ili Adventistu u kom osetim da ima ljubavi to će da me privuče i zbliži sa tim čovekom ili ženom. Nasuprot ako osetim mržnju bilo kod koga to će da me odbije automatski. Odbaciti sve zaključke adventista i JS samo zato što su kako kažeš " sekturina " je vaš problem. Ja sam u dobrim odnosima sa svim ljudima dobre volje i koji umesto mržnje šire ljubav.
I ovo ti je bio loš argumenat da pakao postoji.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
U tvom pisanju osećam mržnju, drugar, a Isus je rekao da će njegov narod da se prepozna po ljubavi. To za mene znači ako naiđem na nekog pravoslavca ili katolika ili JS ili Adventistu u kom osetim da ima ljubavi to će da me privuče i zbliži sa tim čovekom ili ženom. Nasuprot ako osetim mržnju bilo kod koga to će da me odbije automatski. Odbaciti sve zaključke adventista i JS samo zato što su kako kažeš " sekturina " je vaš problem. Ja sam u dobrim odnosima sa svim ljudima dobre volje i koji umesto mržnje šire ljubav.
Šta osećaš ti to najbolje znaš. Ja se u to ne bih mešao. Tačno je da je ljubav jako bitna u Hrišćanstvu i spasenju, i ako bih išta rekao protiv nje pogrešio bih. Mogu reći samo za nju.
Zato ću pitati nešto sasvim drugo:

1. Da li su ljudi subjektivna biće ili objektivna;

2. Da li se može ući u Carstvo Nebesko s lažju ?

Hvala

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Šta osećaš ti to najbolje znaš. Ja se u to ne bih mešao. Tačno je da je ljubav jako bitna u Hrišćanstvu i spasenju, i ako bih išta rekao protiv nje pogrešio bih. Mogu reći samo za nju.
Zato ću pitati nešto sasvim drugo:

1. Da li su ljudi subjektivna biće ili objektivna;

2. Da li se može ući u Carstvo Nebesko s lažju ?

Hvala

Da, samo za nju. Ako pitaš da li se može ući u carstvo nebesko sa LAŽJU .....može. Ako si ubeđen da je to istina. Jer ljubav pokriva mnoštvo greha. 1.Petrova 4.8. Pre svega imajte među sobom istrajnu ljubav, jer ljubav pokriva mnoštvo greha.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Da, samo za nju. Ako pitaš da li se može ući u carstvo nebesko sa LAŽJU .....može. Ako si ubeđen da je to istina. Jer ljubav pokriva mnoštvo greha. 1.Petrova 4.8. Pre svega imajte među sobom istrajnu ljubav, jer ljubav pokriva mnoštvo greha.

Ovo se ocito primjenjuje u svijetu: kolji i voli, lazi i voli, varaj i voli.... mislim da je na ovaj nacin shvacen Petar olicenje sotone licno!

Ljubav te nece spasiti niti ista sto poznajes osim Bozje Milosti.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Ovo se ocito primjenjuje u svijetu: kolji i voli, lazi i voli, varaj i voli.... mislim da je na ovaj nacin shvacen Petar olicenje sotone licno!

Ljubav te nece spasiti niti ista sto poznajes osim Bozje Milosti.

E pa neće da može jer onaj koji kolje ne voli nego mrzi i onaj koji zna da laže pa nastavi da laže i dalje takođe ne voli nego mrzi, i onaj koji vara i on ne voli nego mrzi jer Bog se ne da zavaravati. U prvom redu mislim na izgubljeno Božije stado koje iskrenog srca traži istinu ali zbog okova ovog satanizovanog sveta sve vidi kao zagonetku kroz zamagljeno staklo.

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562

OK, razumeo. Ali pošto je otac laži - sotona, a Hrist rekao za sebe – Ja sam put, istina i život - ajde još samo da stavimo u usporedbu sa tri stvari ovaj tvoj stih. Da vidimo da li on važi i za laž i za koju laž.

Šta nam je Jovan u njegovoj prvoj poslanici hteo reći sa ovim stihovima:

1,6 Ако кажемо да имамо заједницу с Њим а у тами ходимо, лажемо и не творимо истине.
2, [SUP]4[/SUP] Који говори: Познајем Га, а заповести Његове не држи, лажа је, и у њему истине нема; [SUP]21[/SUP] Не писах вам као да не знате истине, него што је знате, и знате да никаква лаж није од истине. [SUP]27[/SUP] И ви помазање што примисте од Њега, у вама стоји, и не требујете да вас ко учи; него како вас то само помазање учи у свему, и истинито је, и није лаж, и као што вас научи останите у њему.

Ili Pavle hteo sa ovim:

Римљ. 1, 25 Који претворише истину Божију у лаж, и већма поштоваше и послужише твар него Творца, који је благословен ва век. Амин.
Ефеж 4, 25 Зато одбаците лаж, и говорите истину сваки са својим ближњим; јер смо уди један другом.

Ili Hrist sa ovim reći:
Марко 6,11 И ако вас ко не прими и не послуша вас, излазећи оданде отресите прах с ногу својих за сведочанство њима. Заиста вам кажем: лакше ће бити Содому и Гомору у дан страшног суда него граду оном.
Матеј 23,13 Тешко вама књижевници и фарисеји, лицемери, што затварате царство небеско од људи; јер ви не улазите нити дате да улазе који би хтели.

Znači uzmimo neku Crkvu koja ima 10 JERESI ili 20, nebitno. I vernika koji je ubeđen 6 miliona posto da je ta njegova Crkva jedina istinita, sveta, prava, .... Da li ima razlike između onog vernika, koji nikada s nikim nije govorio o JERESIMA njegove Crkve. Znači nikada nije čuo. Ili možda je čuo par puta ali ništa nije razumeo. I vernika koji odlično poznaje Pismo, razgovarao na temu tih JERESI njegove Crkve hiljadu puta, bio upozoren na njih 5.000 X, proverio u Pismu, nakon tih diskusija više puta u istinitost iznetog. A i dalje je ubeđen da je on u pravu i ide dalje i propoveda te jeresi drugima.... I kako je moguće kada mu neko da čvrste argumente /Biblijske stihove/ da su to JERESI, on i dalje duva u istu tikvu.

I još jedna jako važna stvar – Kako te nehotične jeresi kod vernika utiču na njegovu ljubav.
Da li uopšte ne utiču, ili smanjuju ljubav kod vernika ili povećavaju.

Eto toliko brate, pa ako treba nastavićemo.

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702

Peko bratko!Adrian je jako dobar momak,vernik!jeste malo ostar ali ako neko i ima iskrenu ljubav to su:Adrijan,Sardi,Gero!

To su iskreni momci i nisu licimeri kao neki ovde!koji na oci ima da te lazu,Isus je takodje propovedao ljubav zar ne?a seti se kako je bio ostar kad je usao u hram i poceo da baca robu trgovcima,novac po zemlji.Kako je vikao na fariseje,sadukeje!

Istina je takva bratko ima ostice sa obe strane i sece na pola,kad je u pitanju laz,prevara.

Upozorenje u danasnjem svetu je puno licimerne ljubavi ili popularno dvosmislene.

Jagnjeca koza je najopasnija,a kad ono tamo pod nju VUK, a ti vukovi su licimeri, lukavi su ko lisice,pa ne druze se dzabe VUK i KUMA LIJA!!!

kazem ti ti momci su najiskreniji ovde na forumu zato su i ostri jer nisu licimerni.

P.S

Ah zaboravih da napomenem i poelbustera,tripo 41 oni su takodje iskreni..

Poslednja izmena:
Natrag