Član
- Učlanjen(a)
- 01.02.2011
- Poruka
- 702
Pitaj ih bratko kome je Isus propovedao u srcu zemlje i zasto?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Pitaj ih bratko kome je Isus propovedao u srcu zemlje i zasto?
Где нађе ту масонску подвалу? Ту се чак и говори да је Исус неко египатско божанство, упоређују Га са Хорусом и сл. Лепо ти је горе објашњено која се реч користи за гроб (Квебер), која за пакао где иду душе оних који су одбацили Спасење, тј. Христа (Шеол, Хадес на грчком језику) и која се реч користи за пакао након Суда (Гехена) на кога је Христ мислио када је рекао: овако ће изгледати, показујући на оно место где се спаљивало. Имаш и Лукину 16. главу где лепо описује шта се дешава када човек премине, где одлази праведник, а где неправедник.
Само две секте које имају заједничке корене (осниваче) тврде то што ти говориш у историји људског рода. Чак и атеисти кажу да човек има душу, а ови говоре да је нема, већ да је човек цео душа или да му је само крв душа па им деца умиру јер не дозвољавају трансфузију. Какав је то човек који нема душу (личност, ентитет, животну јединственост)? Лепо се говори да душа још беше у човеку или да човек испусти душу, полаже своју душу зарад вишег циља. Молим те, прочитај детаљно текст који си цитирао, потражи у Библији где се која реч налази и за шта се користи (истражи) и видећеш сам ко је у јереси.
Jer ako verujemo da Isus umre i vaskrse, tako će Bog i one koji su umrli u Isusu dovesti s Njim.
Jer vam ovo kazujemo rečju Gospodnjom da mi koji živimo i ostanemo za dolazak Gospodnji, nećemo preteći onih koji su pomrli.
Jer će sam Gospod sa zapovešću, sa glasom Arhanđelovim, i s trubom Božjom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre;
Како не видиш да Христ доводи оне праведнике чије душе почивају и онда тек васкрсавају (Откривење 6. и 20.)?
Ma nemoj mi reci nesto cesto vi te textove menjate,pravite iz nas idiote!lepo kaze vuk karadjic (citaj kako pise,pisi kako si procitao) najbolji zakon citanja u svetu.Nikome, bio je u grobu.
Taj tekst govori o prepotopnom vremenu kada je Bog svojim Duhom propovedao preko svog sluge Noja o dolasku potopa ljudima onoga vremena.
Peko,peko opet ulazis u jeres!svako ko uci da nema pakla on samo propoveda kriminalcima,ubicama da nece odgovarati pred sudom,pakao upravo postoji za ljude koji delaju zlocin i oni su duzni da znaju da ce tamo zavrsiti.Isto kao sto lopov,ubica zna da ako sacini tako nesto ceka ga zatvor ili smrtna kazna,iako on ne zeli u to da veruje on cini takva prestupljenja zbog kojih se posle kaje!kad je dosao do dozivotnog zatvora.A cinio je to jer nije verovao da postoji zatvor u kome ce provesti sav svoj zivot,ili docekati smrt???????????????????Taj zatvor i treba da nas asocira na pakao!jer nije on djaba na zemlji.Opet neću sve reći u vezi ove teme ali da počnem od ovog stiha. Luka 8.10. On im je odgovorio : Vama je dato da razumete svete tajne Božijeg kraljevstva a ostalima se govori u poređenjima da gledaju i ne vide i da slušaju a ne razumeju. Ovo je po meni jako bitan stih da bi razumeli na koji način je Isus opisivao Božije kraljevstvo. Nije opisivao na način da ga svi razumeju već na način da ga neki slušajući o čemu govori razumeju a drugi ne razumeju. U svakoj priči Isus je ostsvljao pojedinosti koje govore da se ne radi o stvarnom događaju već da te priče imaju prenosno značenje za nešta drugo a ne za doslovan pakao. Recimo u priči o bogatašu i Lazaru jedini greh bogataša koji je naveden je što je taj bogataš bio bogat. Zbog toga je navodno zaslužio najgore muke u paklu za sva vremena. Druga pojedinost je što je Lazar u ovom slučaju otišao u naručije Avramu. Zašto je Isus ovde u priču ubacio Avrama umesto Boga. Trće može li šta da mu znači jedna kap vode na vrhu jezika koju je tražio od Lazara. Sve to govori da je značenje ove priče ne govori o doslovnom paklu već da ima drugačiju poruku.
Reč kveber znači doslovan grob dubok dva ili tri metra u zemlji. Dobro ste protumačili i da je Gehena gora od Šeola ali niste dobro protumačili zašto. Po vašem shvatanju mi sad živimo u proseku relativno teško ali nas čekaju teže muke kad umremo a nakon toga još teže muke kad pređemo u Gehenu, jer ako je Bogataš iz priče zaslužio večne muke u paklu samo zato što je bio bogat čemu da se mi nadamo jer smo svi grešnici od a do š. Ja lično imam verovanje da je naš duh koji se vraća Bogu nakon smrti samo memorija koja nas sačinjava ovakvi kakvi jesmo. Memeorija koja je zapisana u DNK. Kada od našeg tela ostane samo ta memorija koju zna Bog to je šeol. Kad Bog odbaci tu memoriju i pošalje nas u večni zaborav to bi bila gehena ili večna smrt.
Ipak je pored toga bila potrebna i izvesna doza straha. Poslovice 1.7. Neki su iz tog straha prihvatili Isusa i na kraju se spasili. Shvatanje ljudi se menja tako da je strah od pakla zamenjen strahom od večnog nepostojanja.
Misliš ADVENTISTIČKO TUMAČENJE, a greškom si napisao :''TO JE SUŠTINA OVOG TEKSTA''.
Kontekst ovog teksta je stradanje i ociscenje od greha, i u tom konteksu ga i treba tumaciti i nikako drugacije.
"Jer je bolje, ako je takva volja Božja, da pretrpite čineći dobro, nego li čineći zlo.
I Hristos jedanput za grehe našr pretrpi, pravednik za nepravednike, da nas privede k Bogu; ubijen bivši u puti, ali oživivši u Duhu, kojim propoveda i duhovima u tamnici, koji nekad behu neverni, kada se trpljenje Božje produžavaše u dane Nojeve, dok se građaše korablja, u kojoj malo, to jest osam duša, spase se kroz vodu.
Ta je voda bila slika krštenja, koje nije pranje putene nečistote, nego zaloga dobre savesti prema Bogu, i koje spasava sad i vas uskrsenjem Isusa Hrista, koji je s desne strane Bogu, pošto pođe na nebo, te se njemu i anđeli i vlasti i sile pokoriše. ( 1 Petrova 3. 18 - 22 )
Dakle Hristos je ubijen i stavljen u grob, ali je posle tri dana je vaskrsao Duhom Svetim.
Tim Duhom je u vreme prepotopnog narastaja propovedao preko sluge Noja da ce doci potop ljudima koji su bili u tamnici neverstva od kojih se samo osam ljudi spasilo od vode.
Ta voda je simbol krstenja odnosno pranja od greha i zle savesti.
To je sustina ovog teksta.
Isus u zemlji a ne u paklu:
"А он одговарајући рече им: род зли и прељуботворни тражи знак; и не ће му се дати знак осим знака Јоне пророка.
Јер као што је Јона био у трбуху китовом три дана и три ноћи: тако ће бити и син човјечиј у срцу земље три дана и три ноћи" ( Matej 12. 39 - 40 )
Ljudi robovi grehu:
Tada Isus govoraše onim Jevrejima koji Mu verovaše: Ako vi ostanete na mojoj besedi, zaista ćete biti učenici moji, I poznaćete istinu, i istina će vas izbaviti.
Odgovoriše i rekoše Mu: Mi smo seme Avraamovo, i nikome nismo robovali nikad; kako ti govoriš da ćemo se izbavitiIsus im odgovori: Zaista, zaista vam kažem da je svaki koji čini greh rob grehu.
A rob ne ostaje u kući vavek, sin ostaje vavek.
Ako vas, dakle, Sin izbavi, zaista ćete biti izbavljeni. ( Jovan 8. 31 - 36 )
Samo nemojte jos reci da smo coravi i nevidimo sta pise!!!