Dali postoji raj?i dali postoji pakao?sta vi mislite o tome?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Potpuno si u pravu, Kalimerčice. I raj i pakao su na zemlji! I jedno i drugo stvaraju ljudi.

Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
Potpuno si u pravu, Kalimerčice. I raj i pakao su na zemlji! I jedno i drugo stvaraju ljudi.

Bravo, dragi moj pravoslavni ateisto :).

I još... sveti ocu kažu a ja im verujem. U kakvom se stanju duša zatekne u trenutku smrti u takvom će stanju biti i posle fizičke smrti. Ako je pakao loš ovde jednako je loš i tamo ili gori. Zašto bih eksperimentisala kad priliku za popravni život nemam :) ?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Bravo, dragi moj pravoslavni ateisto :).

I još... sveti ocu kažu a ja im verujem. U kakvom se stanju duša zatekne u trenutku smrti u takvom će stanju biti i posle fizičke smrti. Ako je pakao loš ovde jednako je loš i tamo ili gori. Zašto bih eksperimentisala kad priliku za popravni život nemam :) ?
:lol: Pravoslavni ateista!? Dobro, ti se razumiješ u te stvari, pa šta misliš, mogu li pravoslavni ateisti nekako do raja?

Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
Naravno, ima mesta za sve koji žele da tamo stignu. Za početak, samo treba da obrišu u srcu i umu jedno slovo "a" u svom deklarisanju i - gotovo :).

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za kalimercicu
E bas zekis urednika hahaha, pravoslavni ateista nisam znao da postoje takvi, u svakom slucaju urednik je onda najbolji pravoslavni ateista, jer
je realan u svemu, mislim nelicimeri se kao neki ovde na forumu sto ti kaze to ti je.Posteno.

Nego kalimercice sta ti mislis o ovim stihovima, gde je to isus bio u srcu zemlje. dali je to izmisljena laz ili pravda, ali oprezno radi se o gospodu.

Po meni nije ovo pakao u nama.

1)efez. 4:9)9 A šta iziđe, šta je, osim da i siđe u najdonja mesta zemlje? u srce zemlje isus je bio.
(matvej 12:40)
40 Jer kao što je Jona bio u trbuhu kitovom tri dana i tri noći: tako će biti i Sin čovečiji u srcu zemlje tri dana i tri noći.(ON ne govori o pecini!!!)

(1petrova 3:18-20)na ovo sam mislio, , procitaj kome je isus propovedao spasenje u tamnici u srcu zemlje.I kao sto rekoh ja stavljam, samo sto pise u bibliji. a duse gresnika je spasavao tj propovedao spasenje evo na sta mislim:

1petrova 3:18-20)18 Jer i Hristos jedanput za grehe naše postrada, pravednik za nepravednike, da nas privede k Bogu, ubijen, istina, bivši telom, no oživevši Duhom;
19 Kojim sišavši propoveda i duhovima koji su u tamnici,!!!ima se u vidu pakao!!!

20 Koji nekad ne hteše da slušaju kad ih očekivaše Božije trpljenje u vreme Nojevo, kad se građaše kovčeg, u kome malo, to jeste osam duša, ostade od vode.
Sto znaci da su oni negde bili, dok isus nije sišao u srce zemlje da im propoveda da se spasu.

A ovo je za demone.

(matvej 8:28-32)28 A kad dođe na one strane u zemlju gergesinsku, sretoše Ga dva besna, koji izlaze iz grobova, tako zla da ne mogaše niko proći putem onim.
29 I gle, povikaše: Šta je Tebi do nas, Isuse, Sine Božji? Zar si došao amo pre vremena da mučiš nas?

30 A daleko od njih pasaše veliko krdo svinja.

31 I đavoli moljahu Ga govoreći: Ako nas izgoniš, pošlji nas da idemo u krdo svinja.

32 I reče im: Idite. I oni izišavši otidoše u svinje. I gle, navali svo krdo s brega u more, i potopiše se u vodi.

Kad malo bolje razmislim nije to izmisljotina, a ima jos puno dokaza da postoji pakao i raj.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
nisam gledala temu, pa nisam ni videla pitanje.

Uopšte me ne zanima gde je lociran pakao. Uostalom, to niko i ne zna. Pakao je odlučenje od Božije ljubavi i milosti, pa gde god bio, u zemlji, u vodi, u svemiru, ne menja stvar.

Ljudi su skloni da isto duhovno iskustvo ilustruju na potpuno različite načine ne bi li nekako preneli rečima ono što nije moguće ispričati.

Zar je važno gde je? Važno je to da ako neko veruje da postoji, pokuša da ne dospe u njega. Kao što rekoh, priliku za popravni život nemamo, pa zašto rizikovati ? :)

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Za Kalimerčicu i Aleksandru :Budite sigurni da ne postoji ni pakao ni raj. Raj tek treba da se uspostavi ovde na zemlji to je obećanje koje nam daje Bog preko pisane reči Biblije. Ne postoji zagrobni život kako vas uče vaši sveti oci a to je nastavak satanske priče iz Edena kada je satana rekao ženi : nećete vi umreti. Imamo drugo obećanje za one koji su umrli a to je uskrsenje.

Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
Za Kalimerčicu i Aleksandru :Budite sigurni da ne postoji ni pakao ni raj. Raj tek treba da se uspostavi ovde na zemlji to je obećanje koje nam daje Bog preko pisane reči Biblije. Ne postoji zagrobni život kako vas uče vaši sveti oci a to je nastavak satanske priče iz Edena kada je satana rekao ženi : nećete vi umreti. Imamo drugo obećanje za one koji su umrli a to je uskrsenje.

A odkuta si ti toliko siguran da ne postoji, pa ćemo zdravo za gotovo da poverujemo baš tebi? Anonimusu sa foruma. Vrlo kompetentno...Nisam nikome rekla da veruje ili ne veruje, niti nešto savetovala a još manje garantovala.

Što se drugog dela tvoje tvrdnje tiče, da bi neko vaskrsao, mora prvo da umre zar ne? Dakle, smrt postoji i svi ćemo ipak prvo umreti.

Ako još uvek ne postoji raj, odakle se onda i kako javljaju svetitelji i čine čuda, usliše molitve itd? Gde je to boravio Isus Hristos kada je umro ako još uvek ne postoji pakao? Ako se već pozivaš na Sveto Pismo, ovo piše u Svetom Pismu, ne u spisima Svetih Otaca.

Natrag