Dali postoji raj?i dali postoji pakao?sta vi mislite o tome?

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za geru
ne osporavam ja sveto pismo,nego ti
O kojim dusama govoris da ih je Isus poveo sa sobom dok je bio u paklu????
Covece Isus je bio MRTAV tri dana,nista nije ni znao ni radio ta tri dana.
Treci dan kad ga je Bog vratio u zivot javio se svojim ucenicima,nije im dovodio demone...
kako si se ti uopste krstio kao JS?
Ko je tebe uopste krstio kao JS?
Kolko si vremena bio kao JS?
Pa cak ni pravoslavci ne veruju u takve stvari koje ti govoris.
Bogu ni na pamet nije doslo da muci nekoga u vatri.
Takvom naukom se samo zeli naneti steta Bogu,kao mucitelju ljudi,ODVRATNO!!!
Jeremija 7:31
Саградили су обредне узвишице у Тофету, у долини Еномовог сина, да би своје синове и кћери спаљивали у ватри, што им никад нисам заповедио, нити ми је то икад на ум пало.‘(NS)

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Prvo ja uvek potvrdim sto kazem, samo da ti nadjem u bibliji pacemo da vidimo ko je ko.
Drugo ja se nikad nisam krstio kod JS-ka nisam valjda lud.
1)efez. 4:9)9 A šta iziđe, šta je, osim da i siđe u najdonja mesta zemlje? u srce zemlje isus je bio.
(matvej 12:40)
40 Jer kao što je Jona bio u trbuhu kitovom tri dana i tri noći: tako će biti i Sin čovečiji u srcu zemlje tri dana i tri noći.(ON ne govori o pecini!!!)

(1petrova 3:18-20)na ovo sam mislio, procitaj pa da vidimo gde je ko i kad krsten, procitaj kome je isus propovedao spasenje u tamnici u srcu zemlje.I kao sto rekoh ja stavljam, samo sto pise u bibliji.I nisam rekao da je doveo demone,nego oterao citaj malo bolje, a duse gresnika je spasavao tj propovedao spasenje evo na sta sam mislio:

1petrova 3:18-20)18 Jer i Hristos jedanput za grehe naše postrada, pravednik za nepravednike, da nas privede k Bogu, ubijen, istina, bivši telom, no oživevši Duhom;
19 Kojim sišavši propoveda i duhovima koji su u tamnici,!!!ima se u vidu pakao!!!

20 Koji nekad ne hteše da slušaju kad ih očekivaše Božije trpljenje u vreme Nojevo, kad se građaše kovčeg, u kome malo, to jeste osam duša, ostade od vode.

A ovo ti je za demone. Koje ti nisi tamo na postu razumeo.Krsteni JS-ce

(matvej 8:28-32)28 A kad dođe na one strane u zemlju gergesinsku, sretoše Ga dva besna, koji izlaze iz grobova, tako zla da ne mogaše niko proći putem onim.
29 I gle, povikaše: Šta je Tebi do nas, Isuse, Sine Božji? Zar si došao amo pre vremena da mučiš nas?

30 A daleko od njih pasaše veliko krdo svinja.

31 I đavoli moljahu Ga govoreći: Ako nas izgoniš, pošlji nas da idemo u krdo svinja.

32 I reče im: Idite. I oni izišavši otidoše u svinje. I gle, navali svo krdo s brega u more, i potopiše se u vodi.

Evo ti krsteni.

Ma koju vi to nauku imate majketi, ja u zivotu nisam video vece licimere nego u kraljevskoj dvorani, i ko je to vas proglasio jehovinim svedocima, vi ste samozvanci, bolje ti je da proispitas istoriju svadoka dok ti nije kasno.I da molite boga da vam oprosti za to sto kasapite bibliju, i izvrcete reci od onog sto istinito pise.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Kao prvo nisam Jehovin svjedok da se zna...no jedno pitanje za one koje misle da postoji vječni raj i vječni pakao. Ako je Lazar brat Marije i Marte uživao u raju, zašto ga je Isus ponovo pozvao da živi na ovoj grešnoj zemlji, da se opet razboli i umre?

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Ja se nesto nesecam da je neko rekao da je lazar bio u raju, ja sam napisao da ni ja sam neznam o tome nista,samo sam napisao stihove iz biblije.
Mi to nemozemo i necemo shvatiti dok neumremo, jer se za sada niko od ljudi iz nasih vremena nije vratio od ande, da nam kaze, pa zato prosto diskutujemo, mozda ima neki odgovor o tome u bibliji.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Ja se nesto nesecam da je neko rekao da je lazar bio u raju, ja sam napisao da ni ja sam neznam o tome nista,samo sam napisao stihove iz biblije.
Mi to nemozemo i necemo shvatiti dok neumremo, jer se za sada niko od ljudi iz nasih vremena nije vratio od ande, da nam kaze, pa zato prosto diskutujemo, mozda ima neki odgovor o tome u bibliji.

Biblija je jasna po tom pitanju....ili postoje raj i pakao ili ne. Ne znam što većina ovdje misli jer sam novi. To bi mi pomoglo u diskusiji.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Neznam sta misle drugi, ali ja mislim da si normalan hriscanin, samo malo da se dopunis s znanjem.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Neznam sta misle drugi, ali ja mislim da si normalan hriscanin, samo malo da se dopunis s znanjem.

Objasni malo bolje da se dopunim znanjem....nije mi bio cilj iznositi što sam, ali sam završio teologiju 4 godine, i za ovu mi temu ne treba neko posebno znanje.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
No izvini nisam znao, mislim ne mo se ljutis, tako mi se ucinilo, ako je tako cenim tvoje znanje, s velikim uvazenjem pozdrav.
Ja nisam nista zavrsio, ali mislim da sam bolji barem od JS.tj moj fakultet je dugogodisnje izucavanje biblije, i samo biblije, a ne razne doktrine
biblija je jedna, i doktrina je jedna, i isus je jedan, i otac je jedan, i sv. duh je jedan, a oni su jedno.Zar ne.

Član
Učlanjen(a)
17.01.2010
Poruka
749
Da kažem i ja nešto. Unapred se izvinjavam svima ako je već bilo reči o tome. Nisam baš svaki post pročitala.

Ja mislim da i raj i pakao postoje, ali prvenstveno u nama samima. To je naše stanje duše još na zemlji i u ovom životu. Ko od nas nije rekao kad mu je loše, "ma pusti, pakao". Ili ako je srećan, ko nije rekao " u raju sam"?

Ako imamo neki problem, ljuti smo na nekoga, zamerili smo se nekome, ili još gore nekome zavidimo ili mrzimo ga, onda nam je duša u stanju pakla. Ne možemo mirno da spavamo, nervozni smo, napeti, stalno razmišljamo o osveti, ljubomorni smo.... Nikako nam nije dobro, tj u paklu smo.

Sasvim suprotna stanja ili osećanja su prijatna i osećamo se blaženo. Ni na koga nismo ljuti, oprostili smo, nismo zavidni, ljubomorni, volimo, nadamo se, praštamo....Zaspimo mirno i spokojni smo, ispunjeni ljubavlju i zadovoljstvom.

Natrag