Jasno je napisano u bibliji - mnozina ELOHIM u jednini.
- da NACINIMO
- po SVOJEMU
- kao sto SMO MI
"Потом рече БOG: да NACINIMO човјека по SVOJEMU обличју, као што SMO MI, који ће бити господар од риба морских и од птица небеских и од стоке и од цијеле земље и од свијех животиња што се мичу по земљи.
И створи БOG човјека по обличју SVOJEMU, по обличју BOZJEM створи га; мушко и женско створи их" ( 1 Mojsijeva 1. 26 - 27 )
Da Bog to kaze nekom, ali kome?!
Ako ti nije jasno iz ovih stihova, ti onda pogledas i druge delove Biblije, pa ce ti se razjasniti!
Ovo sto ti tvrdis je potpuno nakaradno - Bog prica sam sa sobom! - Bog prica sa Bogovima u sebi. Smesno.
Kada procitas izvestaj iz poslovica 8:22-31 bice ti u potpunosti jasno kome je to Jehova rekao, ko je bio pored njega dok je sve stvarao, ko se rodio pre svakog vremena, ko se veselio pred Jehovom svaki dan....
Gospod me je imao u početku puta svojega, prije djela svojih, prije svakoga vremena. Prije vijekova
postavljena sam, prije početka, prije postanja zemlje. Kad jošte ne bijaše bezdana,
rodila sam se, kad još ne bijaše izvora obilatijeh vodom. Prije nego se gore osnovaše, prije humova ja sam se rodila;
Još ne bješe načinio zemlje ni polja ni početka prahu vasiljenskom;
Kad je uređivao nebesa, ondje bijah;
kad je razmjeravao krug nad bezdanom.
Kad je utvrđivao oblake gore i krijepio izvore bezdanu;
Kad je postavljao moru među i vodama da ne prestupaju zapovijesti njegove,
kad je postavljao temelje zemlji;
Tada bijah kod njega hranjenica, bijah mu milina svaki dan, i veseljah se pred njim svagda; Veseljah se na vasiljenoj njegovoj, i milina mi je sa sinovima ljudskim.
A evo i Jeruzalemska ovaj 22 stih, mozda ce ti biti jasnije.
Jahve me stvori kao počelo svoga djela, kao najraniji od svojih čina, u pradoba;
A evo ti i iz otkrivenja gde ti jasno kaze da je Jehova njega prvo stvorio!
I anđelu Laodikijske crkve napiši:
tako govori Amin, svjedok vjerni i istiniti, početak stvorenja Božijega:
Eto, sada ti je valjda jasno da Bog ne prica sam sa sobom, vec sa svojim sinom kog je prvo stvorio!
Da se ogradim!
Ovo nisu moje reci vec Hristove, ja mu svim srcem verujem!