Da svi budu jedno!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Za šta bi ti kao mene optužio? hajd da vidimo.

Koju radosnu vest kao ti i Laodikejac ovde u Hristu i Duhu Svetome ste promotirali? TROJSTVO ili TROJEDINI ali MNOŠTVO u JEDNINI možda? Ili jedan Bog sa tri lica, ha. Ne, nego jedan Bog sa tri različite osobe koje su u svemu jednaki, isti i ravni, tako? To su vaše radosne vesti u Svetome Duhu, tako?
I ovdje pišeš o Svetom Trojstvu, a tema je sasvim druga. O Svetom Trojstvu piši na temi "Sveto Trojstvo"!

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
U šta da se vi kao ujedinite? vi koji se odrićete Jedinoga Boga i Ismejavate Gospoda našega Hristosa jevanđelje? Sa kim bi vi kao da budete jedno, sa Atanasijem možda i Konstantinom. Oni vama su temelj te vaše dogme od vere, tako.
Zašto spamujem kada ti odgovaram na hulu i bezbožnost, zar ne primećuješ?

Dakle! Temi naslov " Da svi budu jedno"

Pojasnite mi u šta bi si vi ujedinili da budete jedno? Držite se teme.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Iznišljaš! i rugaš se Bogu i Isusu, to sam ja tebi reko, tako?

Napisano je i u tvoju Bibliju da JEHOVA je jedan JEHOVA a ti kažeš da su tri! koga treba slušati tebe ili Bibliju?
Mark 12
12:29 And Yahushua answered him, The first of all the commandments is, Hear, O Israel; YHWH is our Elohim, YHWH is one:

Od istine Božije pravio si laž, ismejavaš se Bogu a od Isusa praviš šarlatana i prevaranta.

Sramotiš li se tvojih bogohula?

Kontradiktoran si, jer si u jednom od ranijih komentara upravo naveo tekst gde JHWH kaze da je on ELOHIM...a Elohim je kao sto smo videli mnozina.

Dakle JHWH je mnozina, Otac, Sin i Sveti Duh..

Kako mogu da se sramotim tako jasnih biblijskih istina koje mi sam Gospod svojim Duhom Svedoci.

Sramota je na tvojoj strani, jer verujes da Bog nije licno ni prstom mrdnuo za covekovo spasenje, vec je stvorio bice da odradi posao u njegovo ime, znajuci da ce covek pasti u greh i da bi on izbegao licnu zrtvuda.
Takav Bog koga ti objavljujes nije vredan paznje, to je jedan egistican Bog koga krase sve lose karakterne osobine, koji nije spreman da se sam zrtvuje za coveka.

Hvala Bogu sto biblijski Bog nije takav..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Kontradiktoran si, jer si u jednom od ranijih komentara upravo naveo tekst gde JHWH kaze da je on ELOHIM...a Elohim je kao sto smo videli mnozina.

Dakle JHWH je mnozina, Otac, Sin i Sveti Duh..

Kako mogu da se sramotim tako jasnih biblijskih istina koje mi sam Gospod svojim Duhom Svedoci.

Sramota je na tvojoj strani, jer verujes da Bog nije licno ni prstom mrdnuo za covekovo spasenje, vec je stvorio bice da odradi posao u njegovo ime, znajuci da ce covek pasti u greh i da bi on izbegao licnu zrtvuda.
Takav Bog koga ti objavljujes nije vredan paznje, to je jedan egistican Bog koga krase sve lose karakterne osobine, koji nije spreman da se sam zrtvuje za coveka.

Hvala Bogu sto biblijski Bog nije takav..

Kažeš:

Meni Elohim nije množina Bogova! a ti šta vidiš u to ja ne bi da ulazim, samo mogu reć da nisi kadar veru si pojasniti. Ništa što sam te do sada pito nisi ko čovek pojasnio.

Meni Elohim ide ovako:

12:29 And Yahushua answered him, The first of all the commandments is, Hear, O Israel; YHWH is our Elohim, YHWH is one:

Marko 12,29Isus odgovori: "Prva je: Slušaj, Izraele! Gospodin Bog naš Gospodin je jedini.

Gde ti vidiš ovde mnoštvo Bogova, gde?

Koga treba slediti, Bibliju i Gospoda našega Isusa, Hristosa Božijega ili Adventizam i njegovu dogmu?
Šta je tebi i Adventizmu ovaj Isus? varalica i prevarant kad se ne slaže sa tom vašom Teologijom, ha?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mark 12:29 "And Yahushua answered him, The first of all the commandments is, Hear, O Israel; YHWH is our Elohim, YHWH is one"

"A Isus odgovori mu, oprva od svih zapovesti je, Cuj o Izrailju JHWH je nas ELOHIM, JHWH je jedan"

Dakle, tekst jasno kaze da je JHWH "ELOHIM" a posto Elohim pretstavlja vise licnosti - to znaci da i Otac, i Sin i Sveti Duh cine Jhwh kao jednog Boga.

BOG ELOHIM ( mnozina ) STVORIO COVEKA PO SVOM LIKU - PO LIKU VISE LICNOSTI KOJI CINE JEDNOG BOGA ELOHIMA ILI JHWH:

"And God ( ELOHIM ) said, Let US make man in OUR IMAGE, like US: and let him have rule over the fish of the sea and over the birds of the air and over the cattle and over all the earth and over every living thing which goes flat on the earth.
And God ( ELOHIM ) made man in HIS image, in the image of GOD he made him: male and female he made them.

"Потом рече БOG: да NACINIMO човјека по SVOJEMU обличју, као што SMO MI, који ће бити господар од риба морских и од птица небеских и од стоке и од цијеле земље и од свијех животиња што се мичу по земљи.
И створи БOG човјека по обличју SVOJEMU, по обличју BOZJEM створи га; мушко и женско створи их" ( 1 Mojsijeva 1. 26 - 27 )

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
BOG ELOHIM ( mnozina ) STVORIO COVEKA PO SVOM LIKU - PO LIKU VISE LICNOSTI KOJI CINE JEDNOG BOGA ELOHIMA ILI JHWH:

"And God ( ELOHIM ) said, Let US make man in OUR IMAGE, like US: and let him have rule over the fish of the sea and over the birds of the air and over the cattle and over all the earth and over every living thing which goes flat on the earth.
And God ( ELOHIM ) made man in HIS image, in the image of GOD he made him: male and female he made them.

"Потом рече БOG: да NACINIMO човјека по SVOJEMU обличју, као што SMO MI, који ће бити господар од риба морских и од птица небеских и од стоке и од цијеле земље и од свијех животиња што се мичу по земљи.
И створи БOG човјека по обличју SVOJEMU, по обличју BOZJEM створи га; мушко и женско створи их" ( 1 Mojsijeva 1. 26 - 27 )

Ja sam ti pokakao primerom iz Biblije da Bog nije mnoštvo ili množina, jesam li?
Meni Elohim ide ovako: Po Bibliji i sa Biblijom!

Marko 12,29Isus odgovori: "Prva je: Slušaj, Izraele! Gospodin Bog naš Gospodin je jedini.

Gde ti vidiš ovde mnoštvo Bogova, gde? Nisi izdražao ni pet minuta a da ne promotiraš Atanasijevo učenje o Trojstvu i onda ja sam taj koju svaku temu pretvara u TROJSTVO, kako to?

Evo kako enciklopidie interpretiraju Elohim

H430 אלהים 'ĕlôhı̂ym el-o-heem',
Plural of H433; gods in the ordinary sense; but specifically used (in the plural thus, especially with the article) of the supremeGod; occasionally applied by way of deference to magistrates; and sometimes as a superlative: - angels, X exceeding, God (gods) (-dess, -ly), X (very) great, judges, X mighty.

Množina od H433, bogovi u uobičajenom smislu, ali posebno se koristi (u množini tako, pogotovo s člankom) vrhovnog Boga, povremeno primjenjivati na način poštovanja prema sucima, a ponekad i kao superlativ: - anđeli, X prekoračenja, Bog (bogovi) (-ginje,-ji), X (vrlo) velik, suci, X moćni.

Evo šta si ti kopi paste iz 1 Mojsijeve 1,26-27

"Потом рече БOG"
"по SVOJEMU обличју"
"по обличју SVOJEMU,"

"по обличју BOZJEM"

To nije množina, izmišljaš i širiš dezinformacije. U zabludi si.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jasno je napisano u bibliji - mnozina ELOHIM u jednini.

- da NACINIMO
- po SVOJEMU
- kao sto SMO MI

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305

- da NACINIMO
- po SVOJEMU
- kao sto SMO MI

I šta si ti iz toga zaključio! Da Biblija je sama sebi kontradiktorna, da Bogu nije verovati i da je Isus varalica i prevarant jer se ne slaže tvojom crkvenom dogmom, tačno!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne, Isus i sam kontekst biblije je u potpunom skladu sa ovim iznetim, vec je problem upravo prevarno ucenje Jehowinih svedoka po ovom pitanju, koje nije biblijsko - vec u potpunosti ljudsko.

Neka ti Gospod pomogne da ovo razumes i prihvatis kao cinjenicu, i neka te sam Duh Sveti u to uveri.

Pozdrav

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302

- da NACINIMO
- po SVOJEMU
- kao sto SMO MI

Da Bog to kaze nekom, ali kome?!
Ako ti nije jasno iz ovih stihova, ti onda pogledas i druge delove Biblije, pa ce ti se razjasniti!

Ovo sto ti tvrdis je potpuno nakaradno - Bog prica sam sa sobom! - Bog prica sa Bogovima u sebi. Smesno.

Kada procitas izvestaj iz poslovica 8:22-31 bice ti u potpunosti jasno kome je to Jehova rekao, ko je bio pored njega dok je sve stvarao, ko se rodio pre svakog vremena, ko se veselio pred Jehovom svaki dan....

Gospod me je imao u početku puta svojega, prije djela svojih, prije svakoga vremena. Prije vijekova postavljena sam, prije početka, prije postanja zemlje. Kad jošte ne bijaše bezdana, rodila sam se, kad još ne bijaše izvora obilatijeh vodom. Prije nego se gore osnovaše, prije humova ja sam se rodila; Još ne bješe načinio zemlje ni polja ni početka prahu vasiljenskom; Kad je uređivao nebesa, ondje bijah; kad je razmjeravao krug nad bezdanom. Kad je utvrđivao oblake gore i krijepio izvore bezdanu; Kad je postavljao moru među i vodama da ne prestupaju zapovijesti njegove, kad je postavljao temelje zemlji; Tada bijah kod njega hranjenica, bijah mu milina svaki dan, i veseljah se pred njim svagda; Veseljah se na vasiljenoj njegovoj, i milina mi je sa sinovima ljudskim.

A evo i Jeruzalemska ovaj 22 stih, mozda ce ti biti jasnije.

Jahve me stvori kao počelo svoga djela, kao najraniji od svojih čina, u pradoba;

A evo ti i iz otkrivenja gde ti jasno kaze da je Jehova njega prvo stvorio!

I anđelu Laodikijske crkve napiši: tako govori Amin, svjedok vjerni i istiniti, početak stvorenja Božijega:

Eto, sada ti je valjda jasno da Bog ne prica sam sa sobom, vec sa svojim sinom kog je prvo stvorio!

Da se ogradim!

Ovo nisu moje reci vec Hristove, ja mu svim srcem verujem!

Natrag