Da li znas da spremis nesto od klope?

Učlanjen(a)
26.04.2010
Poruka
2.667
Ima li nešto što posebno voliš .....da ti spremi tvoj mačor....

Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
5.646
Ima li nešto što posebno voliš .....da ti spremi tvoj mačor....

Volim ribu da jedem ali nisam majstor da je spremim...ako me moj macor vican spremanju eto..to bih volela ..jednog pijanog sarana na primer..:)
p.s. samo ne suvise pijanog nego onako...:) pripitog...:)

Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
Dosta toga......Omiljena jela za spremanje su mi sosovi, a sto se tice kolaca...tu bas nisam vicna..na zalost.....

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679
Omiljeni recept. U aluminijskoj foliji (komad folije dužine oko 120 cm presaviti na pola da folija bude dupla) nasložiti smuđeve i somove šnicle (može i sva druga riba i meso), posotiti,posuti puno original mađarskog "Kotanjy" začina za ribu (ili za meso), hermetički zatvoriti foliju presavijanjem i stiskanjem ruba. Kući pečem u staroj aluminijskoj tavi u koju stavim par kapi ulja da folija "ne zagori" na 3/4 jačine plina, ili ovako pripremljeno ponesem na ribolov i tamo pečem na žaru. Iskustveno, svakoj strani treba dvadesetak minuta. Tokom pečenja je jedina aktivnost probušiti foliju na par mjesta čačkalicom da ne "eksplodira" jer "pakovanje" zbog hermetičnosti bubri. I skoro zaboravih, okrenuti nakon dvadesetak minuta.

Ovaj sistem s folijom sam koristio i za pripremu povrća. Odlično. Nema ulja kod ove pripreme, idealno za dijete.
Dobar tek tko proba.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
5.646
Hvala Wayne na ovako dobrom receptu...:yea: a to sa folijom je dobar stos...:D
Probacu ovo da spremim u najskorije vreme ali sa filetima oslica...valjda ce biti dobro...:dntknw:

Član
Učlanjen(a)
12.04.2009
Poruka
1.545
Kad ja napravim sendvič,prosto mi bude žao da ga pojedem. Od kuvanih jela mislim da ne znam ništa...Ili znam ,ali ne znam da znam jer nikad nisam probao...Ali dobro...tek mi je 20. Ima vremena da naučim.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
5.646
A jel može što pre ... Nerado priznajem ali .... Gladan sam

Pa spremi nesto majstore...rekao si da znas svasta nesto da spremis...:) kad budem spremila...zvacu te..:)

Kad ja napravim sendvič,prosto mi bude žao da ga pojedem. Od kuvanih jela mislim da ne znam ništa...Ili znam ,ali ne znam da znam jer nikad nisam probao...Ali dobro...tek mi je 20. Ima vremena da naučim.

Zonki umetnost je i sendvic spremiti...ne brini dovoljno je za tvoje godine..uvek je mama tu...da spremi nesto dobro...;)

Byk

Član
Učlanjen(a)
04.02.2010
Poruka
2.355
Pa spremi nesto majstore...rekao si da znas svasta nesto da spremis...:) kad budem spremila...zvacu te..:)

Zonki umetnost je i sendvic spremiti...ne brini dovoljno je za tvoje godine..uvek je mama tu...da spremi nesto dobro...;)

Poslednja izmena od urednika:
Natrag