Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Ajde ne izmisljaj i Timotej je pio sok po vama! Vama svi piju sok! A lepo pise u tekstu da 'kada se ljudi opiju, onda se iznosi losije vino' jer pijan covek ne moze vise razlikovati kvalitet vina!Dakle, Isus je na veceri pio takozvano vino "DIBOSH" koje se spravljalo posebnim metodama kuvanja, i stajanja u zemljanim sudovima da se spreci fermentacija, i u koje se dodavalo maslinovo ulje.
Hristos je pretvorio vodu u alkoholno vino, i stihovima sam dokazao da svestenici u NZ piju alkoholno vino, da se i za euharistiju koristi alkoholno vino, da su i jevreji za pashu koristili alkoholno vino!
Naveo sam ranije stih i iz SZ gde se zapoveda slavljenje Boga uz "zestoko vino" (dakle alkholno).
Vase fantazije stvarno nikog ne zanimaju. Sve ste izmesali i promesali da zavedete ljude!
Ne bi za Hrista onda govorili da je 'izjelica i pijanica' da nije pio vino, a za Jovana da ima demona jer 'niti jede niti pije' . Naime Jovan je bio nazirej a njima je vino bilo zabranjeno! I tu se vidi ocigledan kontrast! Pisete gluposti!
Osim toga, za reci i nazive o vinu kojima manipulisete, pobijaju vas jevrejski strucnjaci!
Nemas ti nikakve PISMENE DOKAZE za pretvaranje paganskih obicaja u Hriscanske, bas nikakve! Nigde ne pise da je osoba po imenu ta u ta pretvorila paganski obicaj u Hriscanski! Sve gluposti na temelju "slicnosti". A sve religije su slicne, pa se izvedba i prelazak moze traziti i sa paganizma na judaizam recimo. Jedan primer je tamjan! Tako mozemo tvrditi da su jevreji preuzeli paganski obicaj prinosenja tamjana, ili prinosenje zrtava, ili da su preuzeli od pagana pricu o edmeskom vrtu, velikom potpu i slicno. Drugim recima, na temelju "slicnosti" mi celu bibliju mozemo dovesti u pitanje!Sto se tice ostalog u vezi tradicije, ja te koje si naveo nisam ni pomenuo, vec su ovo sve istorijske informacije koje upucuju na istorisko mesanje jednog dela otpalog Hriscanstva sa mnogobozackim filozofijama.
Poslednja izmena: