Da li ste za ulazak Srbije u EU?

Da li ste za ulazak Srbije u Evropsku Uniju?

  • Da

    Votes: 49 31,0%
  • Ne

    Votes: 92 58,2%
  • Uzdrzan

    Votes: 17 10,8%

  • Total voters
    158
Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.640
Jeste da se mi mnogo i ne pitamo, ali kada bi se sutra održao referendum, da li biste bili za ili protiv ulaska Srbije u EU?
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
6:6

Nisam, ali ovde je nebitno šta narod misli. Ko god bude bio na vlasti težiće ka EU tako da ćemo sigurno ući u tu zajednicu. A kad se to bude desilo ima da pričam kako sam oduvek bio za EU :)
 
Član
Učlanjen(a)
04.12.2009
Poruka
11
He he he mi i EU??? Ljudi mi se nista "ne " pitamo tako je to kod nas...
 
Master Of The Universe
Član
Učlanjen(a)
28.10.2009
Poruka
911
Ima tu argumenata i za "da" i za "ne".

Dakle, za "da":

-sistem ce biti mnogo uredjeniji, i nasi politicari prvenstveno, a i ostali, nece moci da "love u mutnom", da sada ne nabrajam sta sam sve mislio pod tim, citajte "izmedju redova",

za "ne":

-suplje su price da ce se obavezno i bolje ziveti, da ce nam se podici standard, "ruze ce da cvetaju na svakom koraku" i tako dalje. EU je kao kompozicija voza, ko je prvi usao, zauzeo je bolja mesta, za ostale je pridodat teretni vagon (primer Bugarske i Rumunije). Bicemo zavisni u svakom smislu, pre svega ekonomskom od ostataka EU, i na taj nacin biti taoci.


Zakljucak:

Da su nasi vajni politicari i samozvani eksperti za period od 2000. godine kada su dosli na scenu, uradili ista na ozivljavanju ekonomije (jer ocito je da u ovoj zemlji maltene nista ne radi, i da nije stranih donacija i zaduzivanja sa kreditima, ovaj pokusaj od drzave odavno bi bankrotirao, kao Island), mi bi sada bili "na konju" i mogli bi da ekonomski saradjujemo sa Unijom kao Švajcarska ili Norveška čini mi se. Ništa im ne fali što nisu u toj dodatnoj državi SAD-a na teritoriji Evrope, a sigurno zive bolje od nas.
E, zbog toga, na zalost, moracemo da nabacimo sebi omcu oko vrata i da udjemo u EU.
 
Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Ja sam protiv, kad dostignemo ekonomsku snagu (dobro, možda nekad) neke od država članica EU (ne računam ove imitacije u zadnjih par godina) i kad budemo ravnopravno mogli da ekonomski sarađujemo sa njima-onda u redu! Ovako, da nam nameću svoje standarde, prodaju svoje proizvode (jer naši nisu po "pravilu") i još više nas zakopaju sa kreditima, neka hvala...
 
Natrag
Top