Nije se gero izgubio!nego ti nisi razumeo1zasto bi se kovceg pojavio ako je Isus doneo blagodat svetu svojom krvlju?Jer svako ko poveruje u ime Moje vec je oprosten.Zakon je dobar to je tacno ali ni jedno telo se nece spasiti zakonom dali ti je to jasno?Gero nevidikao ni ja razlog da Onda Bog ponovo metne Kovceg u svet,dali znas sta to znaci?to znaci da ce ceo svet poginuti od ruke Bozje,zato ga je Bog i sklonio,jer raspece Hristovo nebi imalo silu ako bi se covek vratio ctovanju zakona.
Faky, Toli8ko puta sam ovde p0onovio, da adventisti ne veruju da se spasavaju zakonom, niti veruju da se iko tim putem moze otkupityi od greha. Da li ti je ovo jasno? Zakon nikad nikoga nije mogaop da spase, ali je oduvek mogao da ga osudi.
Bog Stvoritelj nikada nije namenio ulogu zakona d abude spasitelj niti na mesto Spasitelja, nego Bog ga je napisao kao pravilo Njegove volje i merilo Bozje pravde. Faky, zar zbilja mozes d apoverujes da ce se savrseni Bog odreci svoje pravde i st6vorenim bicima dati blagodat bez pravde. Fajy to ne postoji. Vidis d aje uloga zakona jedna, a uloga blagodati ili milosti je druga ali one idu zajedno, ruku pod ruku a ne suprotstavljaju se, jer i jedna i druga izviro od savrsenog Boga Stvoritelja.
------------------
Zato Gero i kaze da je samo jednoj licnosti stalo do pogibije coveka sotoni zato on zeli da se kovceg vrati u svet!da se nebi spasilo ni jedno telo Raspecem Hristovim! odnosno blagodacu jer ako imamo zakon sta ce nam Hristova zrtva?
Naprotiv Faky, sotonin cilj je od samoga pocetka bio, a takav je i danas i ostace zauvek, da unisti Bozjiu autoritet, izlozi ruglu Njegov karakter i obori Bozji zakon koji je merilo Bozje pravde.
Pa nije valjda d ai ti verujes d aje Bog pogrtesio sto je ljudima dao svoj Zakon.
---------------------
Kovceg ce se vratiti na zemlju mozda?ali neznam zasto bi kad je bog jasno napisao ove stihove: Jevreima 7
15 I još je više poznato da će po redu Melhisedekovom drugi sveštenik postati,
16 Koji nije postao po zakonu telesne zapovesti nego po sili života večnog.
17 Jer svedoči: Ti si sveštenik vavek po redu Melhisedekovom.
Ps. 110:4, Jev. 5:6, Jev. 5:10
18 Tako se ukida pređašnja zapovest, što bi slaba i zaludna.
3 Moj. 7:36, Rim. 8:3
19 Jer zakon nije ništa savršio; a postavi bolju nadu, kroz koju se približujemo k Bogu.
Faky brate, dobar tekst si odrabrao, on zaista mnogo nam kaze. Koju prvu informaciju imamo?
Daje nam se ko je u Novom zabetu nas prvosvetenika. Sada mi reci kome zakonu su pripadali prvosvestenici Starog zaveta
i cemu su oni sluzili? Vidis da je tu rec o obrednom zakonu. Svestenici su prinaslai zrtve i po tom zakonu su imali veliku duznost i odgovoirnost, ali kada je Hristos dosao taj zakon o zrtvama i svestenstvu u Hrtistu nasao je svoje ispunjenje.
Tako nasa nada nije u zakonu obrednom ni moralnom, nego u Hrisrtu i Njegovoj zrtvi.
Medjutim, Hristos nije ukunuo merilo Bozje pravde, jer bi time dosao u sukom sa svojim Ocem, a to ne postoji niti bi smelo da postoji.
------------------
15 I reče im: Idite po svemu svetu i propovedite jevanđelje svakom stvorenju.
Jn. 15:16, Kol. 1:23
16 Koji uzveruje i pokrsti se, spašće se; a ko ne veruje osudiće se.
17 A znaci onima koji veruju biće ovi: imenom mojim izgoniće đavole; govoriće novim jezicima;
18 Uzimaće zmije u ruke, ako i smrtno šta popiju, neće im nauditi; na bolesnike metaće ruke, i ozdravljaće.
19 A Gospod, pošto im izgovori, uze se na nebo, i sede Bogu s desne strane.
20 A oni izađoše i propovedaše svuda, i Gospod ih potpomaga, i reč potvrđiva znacima koji su se potom pokazivali. Amin.
Oslobođen optužbe
Slavni početak našeg života s Bogom. Mi koji smo rođeni Jevreji, a ne grešnici iz neznabožaca, pa doznavši da se čovek neće opravdati delima zakona, nego samo verom Isusa Hrista, i mi verovasmo Hrista Isusa da se opravdamo verom Hristovom, a ne delima zakona: jer se delima zakona nikakvo telo neće opravdati. (Galatima 2,15.16)(A ovde ne samo da se slazem nego i tvrdim to!!)
Faky, mi adventisti svaku rec iz ovoga teksta koji si naveo verujemo, priznajemo i trudimo se da je sprovedemo u zivot. Ponavljam: Spasavamo se smao Bozjom miloscu, a ne zakonom, jer zakon nije spasitelj. Zako je savrseni Bog dao kao merilo Njegove pravde, i svaki onaj koji je zaista primio Hrista za svoga Spasitelja i blagodat Bozju koja spasava, nastojace da zivi po savrsenim merilima Bozje pravde koja je propisao Bog a ne covek. Oni koji ne zive po tim pravilima, jos nsu primili Hrista niti su prihvatili blagodat koja spasava.
------------------
»Preko kojega primismo blagodat i apostolstvo, da pokorimo sve neznabošce veri imena Njegova [... da ljude iz neznaboštva dozovemo u poslušnost koja je od vere] (Rimljanima 1,5).(A ne od Zakona)
Apsolutno je tako, da ljude dovedemo u poslusnost, ali poslusnost u cemu, kojim pravilima da budu poslusni? Poslusni kome i kako?