Prilozio sam nekoliko izjava iz Katolickog katehizma, i Spale jos nije udostojio da odgovori ni na jedan od njih.
Zasto? Zato sto se njegovo zastranjenje ne suprostavlja samo Bibliji, ono se suprotstavlja i ucenju Katolicke crkve.
Evo da ga ponovo upitam:
Katehizam:
Pitanje: “Zasto Crkva zahteva da praznujemo nedelju? (Crkva, a ne Bog)
Odgovor: Rana Crkva PROMENULA JE DAN BOGOSLUZENJA OD SUBOTE NA NEDELJU, po autoritetu koji je primila od Hrista.
(Hristos je izjavio da nije dosao da menaj zakon, a katolici tvrde da je dao njima pravo da to cine. Gde vam je dao pravo da kvarite Bozji zakon? NIGDE!)
U Ketehismu dsalje pise:
"NOVI ZAVET NE SPOMINJE DA SU APOSTOLI PRPOMENILI DAN BOGOSLUZENJA
MI TO ZNAMO IZ TRADICIJE.” Katehizam, Ovo mi veriujemo br.3 str. 189-193.
1. Ovaj Katehisam priznaje da Hristos ni apostoli nisu izvrsili nikakvu promenu u danu Bogosluzenja.
2. On takodje navodi biblijsku cinjenicu da je Subota dan od odmora i da vodi svoje poreklo od stvaranja, a ne od Sinaja kao sto mesecima tvrdi Slape.
3. Priznaje da u Novom zavetu se ne nalazi nikakva promena dana Bogosluzenja.
(Ako je tako,sta onda Slape jednako mlati, "Sastajali su se, Pavao je izjavio da je Subota ukinuta, Jovan je primio viziju u Dan Gospodnji...". Njegov katehizam tvrdi da to nema nikakve veze sa promenom dana Bogosluzenja.)
Slape, znam da nista neces prihvatiti sto adventisti uce i veruju, ali, hoces li javno odbaciti i ono sto tvoja crkva uci?
Tvoj Katehizam prizbaje
4. Priznaje da tu promenu nisu ucinili apostoli, nego da su je uzeli iz Tradicije.
Slape, kada ces uzeti makar malo hrabrosti da nam onbjasnis izjave svoga Ketehizma?
Shvati, apostoli nisu izvrsili promenu, u Novom zavetu nema promerne, ali ako je zelos naci nacices je u tradiciji. Zato sve sto ces odsada reci po pitanju proimene gledacemo kroz tu vasu definiciju.
A ti posto nista nemas ni da kazes na ove izjave, pricsaj o magli i zvezdama.
Sve najbolje