Da li slaviti subotu ili nedelju

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nije Ignacije falsifikator, vec oni koji su prepravljali njegove spise.
O tome sam vec pisao.

Naravno da Ignacije nije falsifikator, nego je falsifikatorica i plagijatorica upravo vaša proročica Jelena. Od mizerije njenog plagiranja jedino je mizerniji njezin užasan izbor pri odabiru onoga što će plagirati.

Ti se brukas jer iznosis neistine.

Nigde Ellen White nije napisala "da se Bozja rezidencija nalazi na Orionu"

Ona je napisala "da ce Isus prilikom svog drugog dolaska pojaviti IZ PRAVCA Oriona, odnosno njegove magline.

A jeli vidjela Orion, odakle je dolazio Božji glas?

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Prilozio sam nekoliko izjava iz Katolickog katehizma, i Spale jos nije udostojio da odgovori ni na jedan od njih.
Zasto? Zato sto se njegovo zastranjenje ne suprostavlja samo Bibliji, ono se suprotstavlja i ucenju Katolicke crkve.

Evo da ga ponovo upitam:

Katehizam:
Pitanje: “Zasto Crkva zahteva da praznujemo nedelju? (Crkva, a ne Bog)
Odgovor: Rana Crkva PROMENULA JE DAN BOGOSLUZENJA OD SUBOTE NA NEDELJU, po autoritetu koji je primila od Hrista.
(Hristos je izjavio da nije dosao da menaj zakon, a katolici tvrde da je dao njima pravo da to cine. Gde vam je dao pravo da kvarite Bozji zakon? NIGDE!)

U Ketehismu dsalje pise:
"NOVI ZAVET NE SPOMINJE DA SU APOSTOLI PRPOMENILI DAN BOGOSLUZENJA
MI TO ZNAMO IZ TRADICIJE.”
Katehizam, Ovo mi veriujemo br.3 str. 189-193.

1. Ovaj Katehisam priznaje da Hristos ni apostoli nisu izvrsili nikakvu promenu u danu Bogosluzenja.

2. On takodje navodi biblijsku cinjenicu da je Subota dan od odmora i da vodi svoje poreklo od stvaranja, a ne od Sinaja kao sto mesecima tvrdi Slape.

3. Priznaje da u Novom zavetu se ne nalazi nikakva promena dana Bogosluzenja.
(Ako je tako,sta onda Slape jednako mlati, "Sastajali su se, Pavao je izjavio da je Subota ukinuta, Jovan je primio viziju u Dan Gospodnji...". Njegov katehizam tvrdi da to nema nikakve veze sa promenom dana Bogosluzenja.)

Slape, znam da nista neces prihvatiti sto adventisti uce i veruju, ali, hoces li javno odbaciti i ono sto tvoja crkva uci?

Tvoj Katehizam prizbaje
4. Priznaje da tu promenu nisu ucinili apostoli, nego da su je uzeli iz Tradicije.

Slape, kada ces uzeti makar malo hrabrosti da nam onbjasnis izjave svoga Ketehizma?
Shvati, apostoli nisu izvrsili promenu, u Novom zavetu nema promerne, ali ako je zelos naci nacices je u tradiciji. Zato sve sto ces odsada reci po pitanju proimene gledacemo kroz tu vasu definiciju.

A ti posto nista nemas ni da kazes na ove izjave, pricsaj o magli i zvezdama.

Sve najbolje

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Na sve ti je odgovoreno. A na onih stotinjak pitanja koja su tebi upućena ne moraš više ni odgovarati.

Slape, nisi nam odgovorio ni na jednu izjavu iz tvoga Katerhizma, ako jesi, kopiraj je ovde sada da je svi vide.
Unapred hvala.

Kada si odgovorio na ovu vasu izjavu:

Katehizam:
TRECA ZAPOVEST (cetvrta)

Pitanje: Sta znaci rec Subota?
Odgovor: To znaci dan odmora.

Pitanje: Odkada je pocelo svetkovanje suboite?
Odgovor: Od stvaranja sveta, jer tada je Bog blagoslovio sedmi dan i pocinuo od svih dela svojih (1. Mojsoijeva 2,3).

Pitanje: Kada je ta ZAPOVEST BILA OBNOVLJENA? (Slape, OBNOVLJENA, a ne tek na Sinaju prvi put data, kao sto ti tvrdis.)

Odgovor: U starom zakonu, onda kada je Bog dao zapovesti Mojsiju na Sinaju pisane Njegovim prstom na dve ploce kamene. (2. Mojsijeva 20)
(Dakle tada je BILA OBNOVLJENA, a ne data)

Pitanje: Kako mozemo dokazati da Crkva ima vlast da odredjuje praznike i slavlja?
Odgovor: Upravo tim delom sto je promenila subotu u nedelju.”
Manuel of Christian Doctrine of Catholoc Belife (1916) pp. 67.68.

(Slape, reci nam sada da li je to istina da je Katolicka crkva ucinila tu zamenu?
Ko iznosi nestinu, Slape ili Katehizam? Jedan od njih iznosi neistinu.)

“Posto je NEMOGUCE PPRONACI JEDNO JEDINO MESTO U SVETOM PISMU, koje bi potvrdilo da je Gospod Isus ili da su apostoli naredili tu promenu od subote na nedelju,onda nije lako odgovoiriti na pitanje; Ko je poromenio Subotu u nedelju i ko je imao pravo da to ucini?” George Sverdrup, BC9 p. 891.

“Rimokatolicka crkva je promenula cetvrtu zapovest odbacivanjem subote iz Reci Gospoodnje i uspostavila svetkovanje nedelje..” Nedelja i Njeno svetkovanje, (1879) str. 342.

Slape, izvoli, svi cekamo na tvoje objasnjenje.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Naravno da Ignacije nije falsifikator, nego je falsifikatorica i plagijatorica upravo vaša proročica Jelena. Od mizerije njenog plagiranja jedino je mizerniji njezin užasan izbor pri odabiru onoga što će plagirati.

A jeli vidjela Orion, odakle je dolazio Božji glas?

Pogresan ti je princip pisanja na forumu.
Na postavljeno pitanje ili sugestiju - odgovara se u skladu sa onim sto to pitanje ili sugestija sadrze.

Za razliku od toga - ti na svako pitanje ili sugestiju odgovaras napadom na Ellen White.
TO je bruka, a ne ono sto se iznosi u duhu teme koja se obradjuje.

Na teoriju o falsifikovanju spisa Ellen White - ja sam vec dao odgovor.
Ne postoje falsifikati Ellen White.

Sto se tice Bozjeg glasa iz pravca Oriona - ponavljam, ona nigde nije pisala da se Bozje carstvo, njegov presto, ili rezidencija ( kako ti kazes ), nalaze NA Orionu, vec da ce se iz tog pravca Isus pojaviti prilikom
svog drugog dolaska, sto ne znaci da se bilo sta nalazi u samom sazvezdju Orion, vec da je to pravac odakle ce se pojaviti Isus sa hiljadama andjela.

ORION

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pogresan ti je princip pisanja na forumu.
Na postavljeno pitanje ili sugestiju - odgovara se u skladu sa onim sto to pitanje ili sugestija sadrze.

A što si to ti mene pitao?

Na teoriju o falsifikovanju spisa Ellen White - ja sam vec dao odgovor.
Ne postoje falsifikati Ellen White.

Postoje užasno loši plagaijati.

Sto se tice Bozjeg glasa iz pravca Oriona - ponavljam, ona nigde nije pisala da se Bozje carstvo, njegov presto, ili rezidencija ( kako ti kazes ), nalaze NA Orionu, vec da ce se iz tog pravca Isus pojaviti prilikom
svog drugog dolaska, sto ne znaci da se bilo sta nalazi u samom sazvezdju Orion, vec da je to pravac odakle ce se pojaviti Isus sa hiljadama andjela.

A jeli njoj ipak Božji glas dolazio od Oriona?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mnostvo pitanja i sugestija cije odgovore si do danas izbegavao kontra napadima na Ellen White.

Ne postoji ni jedan plagijat Ellen White.
Svesno lazes i sebe i druge.

Sto se tice Oriona - odgovor je dat.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Mnostvo pitanja i sugestija cije odgovore si do danas izbegavao kontra napadima na Ellen White.

Zaista ne znam što si me to pitao, a što se tvojih sugestija tiče, bolje za tebe da ih ne spominjemo. Jedna od zadnjih je bila kako je sveti Ivan subotu nazvao Kirjake hemera, a kako su mu učenici i sljedbenici bili gluhi i glupi, oni mislili da se radi o nedjelji, pa nedjelji dali to ime. Evo, tvoje sugestije su uglavnom ovakve i ovakvog nivoa.

Ne postoji ni jedan plagijat Ellen White.
Svesno lazes i sebe i druge.

Naravno, Jeleni govorio Bog s Oriona, šta bi ona plagirala.

Sto se tice Oriona - odgovor je dat.[/QUOTE]

A Jelena kaže da joj je dolazio Božji glas s Oriona. Zar ćeš zanijekati nešto što je Jelena napisala?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zaista ne znam što si me to pitao, a što se tvojih sugestija tiče, bolje za tebe da ih ne spominjemo. Jedna od zadnjih je bila kako je sveti Ivan subotu nazvao Kirjake hemera, a kako su mu učenici i sljedbenici bili gluhi i glupi, oni mislili da se radi o nedjelji, pa nedjelji dali to ime. Evo, tvoje sugestije su uglavnom ovakve i ovakvog nivoa.

Daj biblijski dokaz da je Jovan velicao Nedelju i u otkrivenju ukazao na postovanje nedelje.

Ako je nedelja bitna - to bi moralo u otkrivenju da bude naglaseno.

Naravno, Jeleni govorio Bog s Oriona, šta bi ona plagirala.

A Jelena kaže da joj je dolazio Božji glas s Oriona. Zar ćeš zanijekati nešto što je Jelena napisala?

Izvadio si iz konteksta.

Ona govori o Hristovoj pojavi prilikom svog drugog dolaska iz pravca Oriona, i Bozji glas koji se cuo u tom trenutku iz tog pravca.

Natrag