- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
1. Dan Gospodnji je Subota i u starom i u novom zavetu:
"Ja Jovan, brat vaš i drug u trpljenju, u kraljevstvu i u postojanosti u Isusu, bejah na ostrvu koje se zove Patmos, za reč Božju i za svedočanstvo Isusovo. Bejah u duhu u dan Gospodnji.." ( Jovan 1. 10 )
Veliš, dan Gospodnji je subota, i onda to dokazuješ citatom Otk 1,10. Baš prelijepo. Sveti Ivan ovdje koristi grčku sintagmu κυριακῇ ἡμέρᾳ - dan Gospodnji. A nakon Ivana, njegovi učenici i sljedbenici upravo nedjelju nazivaju tim imenom. Tako se već 19 stoljeća nedjelja u grčkom jeziku naziva kirjake (κυριακῇ). Eto, prema Laodikeji i adventistima, očito su Ivanovi učenici i sljedbenici bili gluhi ili glupi, ili i gluhi i slijepi. Ivan subotu nazvao κυριακῇ ἡμέρᾳ - dan Gospodnji, kažu adventisti, a Ivanovi učenici i sljedbenici u svojoj gluhoći i glupoći čuli i mislili da je Ivan tako nazvao nedjelju, i već 19 stoljeća tako nazivaju nedjelju. Da se 18 stoljeća kasnije ne pojaviše adventisti, nikada ne bismo saznali da je Ivan ipak subotu nazvao κυριακῇ ἡμέρᾳ - dan Gospodnji. I što je još važnije, da ne bude adventista nikada ne bismo saznali da su Ivanovi učenici i sljedbenici bili gluhi i glupi.
Govoreci o Crkvi u Konstantinopolju u vreme Jovana Krizostoma, ON JE DRZAO SUBOTU I DAN GOSPODNJ, DVA VELIKA SLAVLJA SVAKE SEDMICE U KOJIMA SU IMALI BOGOSLUZENJA
Egipatske crkve uvekj su imale bogosluzenja subotom i nedeljom.
U manastirima u Egiptu, nisu imali drugim danima Bogosluzenja, osim navece, izuzev subotom i u dan Gospodnji.” BC Vol 9 p. 864.865
Marko, znam što je subota, ali što ti je ovo crveno - dan Gospodnji, u ovim citatima koje ti sam navodiš kao prilog i argument svojim tvrdnjama? Stvarno, što ti je ovaj dan Gospodnji koji se dva puta uz subotu ponavlja u tvojim citatima?
Slape, da li si najzad shvatio istinu koju je i tvoj kardinal potvrdioi,
da "ADVENTISTI SEDMOG DANA IMAJU SVE DOKAZE (Iz Biblije) NA SVOJOJ STRANI.
Lako je vama adventistima, kad ste samom Bogu preoteli monopol u tumačenju Biblije. Imate "jedini i nepogrešivi tumač biblijskih principa" (Jelenine spise), tko vam može biti ravan?