U svim ovim pričama oko subote i nedelje, Božijih zakona i njihovog važenja, izabrabog naroda..., za objektivnog posmatrača, ima mnogo nedoumica, nelogičnosti i sumnji, koje dovode u pitanje i sam Božiji autoritet, odnosno, Božije atribute sveznajućeg, nepogrešivog i svemoćnog tvorca neba i Zemlje i života na Zemlji..
Postovanje urednice,
neobicno mi je drago da si se prikljuciuo nasoj diskusiji, koja zaista ne odvija se kako treba.
Pitanja o Bozjem sveznanju i providjenju uporedjena sa svi zlima koja se nalaze u nasem svetu, je vec davno postavio i Volter. On je postavio pitanje, ako je Bog svemocan, zasto ne ukloni zlo sa zemlje? Ako ne moze, onda nije svemocan, a ako moze a nece, onda je zloiban..."
Volim ja da proucavam filozofiju i iz svega toga ponesto naucim.
Ovome bismo mogli jos dodati, ako je Bog znao da ce Adam zgresiti, zasto ga je stvorio?
Ako je Isus znao da ce Ga Juda izdati i da ce se sam obesiti, zasto ga je primiuo za svoga ucenika?
Od samog pocetka Bog je predvideo mogucnost pojave pobune i otpada, ali tome uvek vodi pravo izbora i slobodne volje.
Sve pojedinosti nama ljudima nisu pznate. Znamo samo ono sto nam je dato da znamo, ali ima detalja koji su nepoznati.
Bog jeste svemoca. Problem nije samo za nas nego i za Boga, koji ne zeli da bude despot ni tiranin, jer je njegovo carstrvo osnovano na ljubavi i dobroj volji. Najveci problem je PRAVO SLOBODNOIG IZBORA. Svoijim stvorenim bicima Bog je dao sloboidu. On ih poziva na poslusnost, ali ne zeli da ih primora ili silom natera na to.
Sotona, je tu slobodu zloupotrebio i na sebe i sve ljude navukao prokletstvo i greh koji vodi unistenju. Covek se udruzio s njim u pobuni protiv Boga.
Nismo mi jedina inteligentna bica u svemiru, postoje i drugi svetovi koji prate zalosnu istoriju nase Zemlje. Zato je Bog dao dovoljno vremena da bi ljudi na Zemlji kao i ostali svetovi mogli da shvate pravicnost Bozijeg delovanja i Njegovih sudova. Ipak, na kraju Bog ce morati da unisti greh sa svim njegovim nosiocima.
Nama je jos uvek dato da biramo koga cemo sledi, Boga ili uzrocnika zla. Zato se kaze da je svako "kovac svoje srece."
I svima nama danas, data je sloboda i mi biramo. Imamo pravo da stanemo na Bozju stranu, da cinimo i objavljujemo dobro, ili da se pridruzimu nosiocima zla. Na kraju svako ce primiti ono sto je izabrao.[/QUOTE]
Na pitanjhe i primedbu Jurivakje, Stvarnoslap je odgovorio:
"Među kršćanima ne postoji nikakva "zavrzlama".
Ili Stvarnoslap nije posten, ili samo sebe i svcojemisljenike smatra hriscanima, ili ne zeli da prizna istinu, ali Jurivaka je u pravu, ova nasa diskusija zaista otriva "zavrzlamu"
Stvarnoslap neprestano ponavlja privce, da su se apodstoli sakupljali u nedelju. Niko jos nije tvrdio da nisu. Medjutim, Biblija dokazuje da su se sakupljali svcakoga dana i da im je sve bilo zajednicko.
Da li to onda dokazuje da treba da svetkujemo sve dane u sedmici?
Od Stvarnoslapa. sedmicama nas nekoliko zahtevamo da nam postira APOSTOLSKUY ODREDBU, za koju je najavio da postoji i do danas jos nam je nije pokazao, jer svi znamo da su to samo price za obdaniste, a ne za teologe. Zato dok ne prilozi ono sto je najavio, sve price su neosnovane i zaista strvaraju samo zavrzlsamu.
Sve najbolje