VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Jedna bitna pojedinost koja ukazuje na to da nedelja nije mogla biti
uspostavljena na mesto biblijske Subote je to - sto u bibliji postoji
jasna definicija greha koja se nije menjala od pocetka ni u starom ni
u novom zavetu.
U bibliji greh je prikazan kao "HAMATIA ANOMIJA" krsenje Bozjeg
zakona ljubavi deset zapovesti.
Apostol Pavle je to definisao gornjim izrazom "Hamatia anomia" ili BEZAKONJE - krsenje Bozjeg zakona.
Ako je Bog koji je greh predstavio kao krsenje njegovih zapovesti -
sam taj zakon u jednom trenutku promenio i sam ga krsio, onda je Bog
sam napravio kompromis sa grehom i prihvatio ga sam ga krseci.
Osim toga - sto je najbitnije, ako je Bog proglasio da krsenje Subote koje je bilo greh u starom zavetu - u novom zavetu vise nije greh i postavio novi dan "nedelju" kao novi dan za postovanje, to znaci da je on preneo i prokletstvo greha koje krsenje ovog dana nosi sa sobom, odnosno - da je nepostovanje ili krsenje ovog dana greh.
Ako je to tako - onda bi to moralo biti naglaseno u bibliji u novom
zavetu, da krsenje nedelje predstavlja greh i da ce oni koji ga ne
postuju biti osudjeni kao gresnici.
Mi vidimo da u bibliji tako nesto ne postoji, vec da je upravo
naglaseno - da je krsenje i jedne zapovestu u Bozjem zakonu greh, pa i
Subote koja je deo tog zakona.
Vazno je naglasiti - da u bibliji ne postoji polovican greh ili polovicna pravda.
Sve Bozje zapovesti u dekalogu ili deset zapovesti su obavezujuce i sluze za izgradnju karaktera i postizanje savrsene pravde.
Ovde smo od pojedinih culi da neko moze drzati Subotu, neko Nedelju, jer to navodno nije toliko bitno.
Ovde se podrazumevaju i razliciti praznici, svetkovine i obicaji koji danas postoje u tradicionalnim crkvama, koji u ovim crkvama MOGU ali i NE MORAJU da se obavljaju u potpunosti.
Tako u selima imamo slucaj gde se za praznike obavljaju mnostvo razlicitih obicaja i ceremonija za odredjene praznike - dok je u gradovima to manje zastupljeno.
Dakle - u tradicionalnim crkvama ne postoji jasna definicija greha.
Ovo je samovolja koju propagiraju satanisti u principu "Cini sto ti je volja"
U bibbliji ovako nesto ne postoji, vec jasno zacrtana volja Bozja koja je zapisana u njegovim zapovestima, i krsenje ove Bozje volje predstavlja greh - upravo onako kako to biiblija i definise:
"Jer koji sav zakon održi a sagreši u jednom, kriv je za sve,
Jer Onaj koji je rekao: Ne čini preljube, rekao je i: Ne ubij. Ako dakle ne učiniš preljube a ubiješ, postao si prestupnik zakona" ( Jakovu poslanica 2. 10 - 11 )
Amin!
uspostavljena na mesto biblijske Subote je to - sto u bibliji postoji
jasna definicija greha koja se nije menjala od pocetka ni u starom ni
u novom zavetu.
U bibliji greh je prikazan kao "HAMATIA ANOMIJA" krsenje Bozjeg
zakona ljubavi deset zapovesti.
Apostol Pavle je to definisao gornjim izrazom "Hamatia anomia" ili BEZAKONJE - krsenje Bozjeg zakona.
Ako je Bog koji je greh predstavio kao krsenje njegovih zapovesti -
sam taj zakon u jednom trenutku promenio i sam ga krsio, onda je Bog
sam napravio kompromis sa grehom i prihvatio ga sam ga krseci.
Osim toga - sto je najbitnije, ako je Bog proglasio da krsenje Subote koje je bilo greh u starom zavetu - u novom zavetu vise nije greh i postavio novi dan "nedelju" kao novi dan za postovanje, to znaci da je on preneo i prokletstvo greha koje krsenje ovog dana nosi sa sobom, odnosno - da je nepostovanje ili krsenje ovog dana greh.
Ako je to tako - onda bi to moralo biti naglaseno u bibliji u novom
zavetu, da krsenje nedelje predstavlja greh i da ce oni koji ga ne
postuju biti osudjeni kao gresnici.
Mi vidimo da u bibliji tako nesto ne postoji, vec da je upravo
naglaseno - da je krsenje i jedne zapovestu u Bozjem zakonu greh, pa i
Subote koja je deo tog zakona.
Vazno je naglasiti - da u bibliji ne postoji polovican greh ili polovicna pravda.
Sve Bozje zapovesti u dekalogu ili deset zapovesti su obavezujuce i sluze za izgradnju karaktera i postizanje savrsene pravde.
Ovde smo od pojedinih culi da neko moze drzati Subotu, neko Nedelju, jer to navodno nije toliko bitno.
Ovde se podrazumevaju i razliciti praznici, svetkovine i obicaji koji danas postoje u tradicionalnim crkvama, koji u ovim crkvama MOGU ali i NE MORAJU da se obavljaju u potpunosti.
Tako u selima imamo slucaj gde se za praznike obavljaju mnostvo razlicitih obicaja i ceremonija za odredjene praznike - dok je u gradovima to manje zastupljeno.
Dakle - u tradicionalnim crkvama ne postoji jasna definicija greha.
Ovo je samovolja koju propagiraju satanisti u principu "Cini sto ti je volja"
U bibbliji ovako nesto ne postoji, vec jasno zacrtana volja Bozja koja je zapisana u njegovim zapovestima, i krsenje ove Bozje volje predstavlja greh - upravo onako kako to biiblija i definise:
"Jer koji sav zakon održi a sagreši u jednom, kriv je za sve,
Jer Onaj koji je rekao: Ne čini preljube, rekao je i: Ne ubij. Ako dakle ne učiniš preljube a ubiješ, postao si prestupnik zakona" ( Jakovu poslanica 2. 10 - 11 )
Amin!
Poslednja izmena: