Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Da, toliko o tome..
Paganski nastrojeni Hrišćani uvek navrću vodu na svoju vodenicu, tako su i uneli Nedelju u Hrišćanstvo.
Konstantin je bio paganin koji je slavio Mitru Boga sunca i iz tog razloga je i preneo Nedelju u Hrišćanstvo - da bi i u novoj veri nastavio sa svojom mnogobožačkom praksom.
To je i osnovni razlog postojanja svih apokrifnih navoda koje su pisali oni koji su postali Hrišćani a ujedno čvrsto se držali paganstva.
Greška.
Pagani su imali nedelju kao "DIES SOLIS" dan sunca.
Ovaj dan je prenesen u Hrišćanstvo kao dan Hristovog vaskrsenja.
Ti tvrdiš da pagani nisu održavali nikakvu službu u DAN SUNCA.
Ja tvrdim da jesu.
Ovo gore je sasvim nebitno da li je postojala služba u tom danu,
činjenica je da je taj dan prenesen iz mnogoboštva i posvećen Hristovom vaskrsenju.
Još jedna greška.
Hrišćani su se okupljali svaki dan i Nedelju nisu smatrali svetim u odnosu na druge dane ' već Subotu po 4 zapovesti.
To je upravo bilo obeležje prvih Hrišćana u Jerusalimu nazvanim Nazareni.
Ovo je samo tvoj sud, a o stvarnom njegovu prijestupništvu neka Bog sudi.
U onome što sam ja citirao potpuno je nebitno je li Canright uobražen ili nije. Za ovu našu temu bitni su jedino odgovori na pitanja onih gore citiranih povjesničara.
Ja sam pročitao Bibliju (doduše, samo pročitao, nisam je izučavao kao ti), pa te pitam: spominjeli se negdje u Bibliji, osim subote i nedelja?U bibliji jasno piše da je to sedmi dan Subota, da je to sveti dan Gospodnji, da je to dan Svetog sabora u hramu, i da predstavlja znak izmedju Boga i njegovog naroda.
spominjeli se negdje u Bibliji, osim subote i nedelja?
Marko hvala ti za Jevsevija to je moj omiljeni pisac koji je odradio veliki posao.