Da li slaviti subotu ili nedelju

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Hah, zapeo ti da Isus laže, a i dijete zna što Isus kaže. Evo još jednom.

"Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim."

Nađi dijete da ti kaže što gore piše.

Opet me lažno optužuješ. Ne znam, to nije u duhu Hrista. Time Ga se odričeš.

Ja svo vreme govorim da vi Hristove reči pogrešno tumačite. I nadodajte ono što On ne kaže u tom stihu da je Bog.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja svo vreme govorim da vi Hristove reči pogrešno tumačite. I nadodajte ono što On ne kaže u tom stihu da je Bog.

Kristove riječi treba samo pročitati, i sve je jasno. Uopće ih ne treba tumačiti. Zato ću ja tebi još jednom citirati ove Isusove riječi, a ti nađi dijete koje ne nosi pelene, pročitaj mu i dijete će ti sve objasniti.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Kristove riječi treba samo pročitati, i sve je jasno. Uopće ih ne treba tumačiti. Zato ću ja tebi još jednom citirati ove Isusove riječi, a ti nađi dijete koje ne nosi pelene, pročitaj mu i dijete će ti sve objasniti.

Pa upravo tako. Njegove reči negde ne pominju Božansku prirodu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Pa upravo tako. Njegove reči negde ne pominju Božansku prirodu.

Ako ne želiš od drugih, evo ti dolje pa "uči sam od sebe". :)

Upravo želim reći sledeće. Hristos je jedna ličnost u kojoj su spojene i nerazdvojne dve prirode(ljudska i Božanska). I baš zato što su te dve prirode nerazdvojive u Hristu obe trpe kaznu. ..... Zato Hristos i kao Bog i kao čovek je morao pretrpeti kaznu. Ako Hristos kao Bog nije pretprpeo kaznu onda ona nije otplaćena. Ako je Hristos pretrpeo kaznu samo kao čovek onda je kaznu moglo platiti i stvoreno biće ili koji anđeo.

Sam Hristos govori o sebi na dva načina. Nekad ističe svoju Božansku moć(kad recimo oprašta grehe) a nekada ističe svoju ljudsku prirodu preuzetu na sebe kada recimo kaže da samo Bog zna vreme drugog dolaska a Sin ne zna. Eto mali primer gde Hristos pokazuje dvostrukost svoje prirode i na zemlji. Ima još mnogo sličnih primera i to verujem da znaš stihove.

P.S. I što ti bi da "zaniječeš Sina"? Zar ne znaš da onaj tko niječe Boga Sina nema ni Boga Oca, reče sveti Ivan?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Zanjenkati Sina znači šta? Ako ne veruješ u Božansku prorodu? Ne, to Jovan ne govori.

Njekanje Sina znači nešto drugo. Nešto sasvim drugo. Hajde da vidmo šta kaže Isus.

Isus im odgovori: zaista zaista vam kažem, da je svaki koji čini greh rob grehu. A rob ne ostaje u kući zauvek, sin ostaje. Ako vas dakle sin izbavi, zaista ćete biti izbavljeni", Jovan 8,34-36.

Šta znači "sin Božiji"? Jasno. Svaki čoek je "rob grehu" jer svi imamo nasleđen greh i činomo ga u svom životu. Ko je "sin" ovde? Da li se ovde raspravlja o Božanskoj prirodi? Ne. Sin Božiji je neko ko nije rob greha tj. ko je bezgrešan. Onaj koji priznaje Sina znači da priznaje da je samo on bezgrešan. To je sasvim jasno. To priznanje vodi u pokajanje i priznanje da nam On treba jer je bezgrešan. Njegovo izbavljenje predstavlja zapravo pripis Njegovog karaktara vernima. Tako nas izbavlja.

Tako da razjasnimo šta znali prizanje sina Božijega. To znači dve stvari: 1. Priznaje da je On samo bezgrešan; 2. Prizanje da smo mi grešni i da nam treba izbavljenje od greha.

E zato je to spasonosno jer priznanjem naših greha i odbacivanjem istih mi dobijamo sapsenje od Sina Božijega.

A priča o prirodi Božanskoj jeste svojevrsno skretanje sa teme, glavne teme o kojoj sam Hristos govori. On nas upućuje na Sebe koji je bez greha i koji nas jedini takav može izbaviti.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
I što ti bi da "zaniječeš Sina"? Zar ne znaš da onaj tko niječe Boga Sina nema ni Boga Oca, reče sveti Ivan?

Jao, jao, kako je to providno i nadasve očekivano.

Zamislimo samo Boga, dakle svemoguće i svemoćno Biće, koji eto, zato što se to ne sviđa ljudskom (ograničenom) umu, ne može, ne sme čak, imati Sina....Interesantno je da takve stvari, dakle, negiranje Božije svemoći, dolaze upravo od onih koji se trse kao "poznavaoci" "ispravnog" bogoštovlja, ili da budem precizniji, koji se trse kako je njihova "vera" jedina ispravna.

U tome prednjače pored nakota američkog ludila iz XIX stoljeća, i sledbenici trgovca kamilama, krvoloka, secikese i pedofila muhameda, čiji "sveznalica" alah, pojma nema gde sunce zalazi (zalazi u nekakvoj bari), šalje garotera (davitelja) da hatidžinog supruga (gore pomenutog trgovca) davi i tera ga da čita, nema sinova, ali zato jelte "stvara" Issu (ne to nije Isus) duvajući u intimne predele Merjemine (koja je o gle čuda sestra Musina - Mojsijeva i Harunova - Aronova) i u slobodno vreme, drži bordel za ženskim mesom gladne shasue (arapi u staroegipatskom).........

Jovan i njemu slilčni "veleumnici" bi da nas navedu da poverujemo u dve stvari:

1. Da su YHWH i alah jedno te isto.

2. Da je Bog monada koja ne može niti sme imati Sina, tačnije NIJE SVEMOĆAN.

Usporedimo li to s onim što Bog o sebi govori onda moramo postaviti pitanje o tome trebamo li mi onda, ako su ovi bezumnici slučajno u pravu uopšte verovati u takvog, nemoćnog, lažljivog bezumnog kupler majstora?

Naime, ovde se nama ljudima nudi izbor između Boga koji je u svojoj svemoćnoj milosti da bi spasio svoju sliku od nje same i greha koje je počinila, poslao svoju Reč, Svoj Um, Svoje Ja Jesam, Sina koji je Lik (ne slika, LIK) Očev, u koga Crkva Njegova veruje, i nekakvog "Boga" koji kako vidimo nije svemoćan, koji meri nekakvim zakonima.... I pri tome se ovaj drugi "Bog" od strane "prosvetljenih" nudi kao jedini ispravni, a mi proglašavamo neznalicama, grešnicima, otpadnicima jer takvo "božanstvo" ne sledimo niti u takvo verujemo.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zanjenkati Sina znači šta? Ako ne veruješ u Božansku prorodu? Ne, to Jovan ne govori.

Njekanje Sina znači nešto drugo. Nešto sasvim drugo. Hajde da vidmo šta kaže Isus.

Isus im odgovori: zaista zaista vam kažem, da je svaki koji čini greh rob grehu. A rob ne ostaje u kući zauvek, sin ostaje. Ako vas dakle sin izbavi, zaista ćete biti izbavljeni", Jovan 8,34-36.

Šta znači "sin Božiji"? Jasno. Svaki čoek je "rob grehu" jer svi imamo nasleđen greh i činomo ga u svom životu. Ko je "sin" ovde? Da li se ovde raspravlja o Božanskoj prirodi? Ne. Sin Božiji je neko ko nije rob greha tj. ko je bezgrešan. Onaj koji priznaje Sina znači da priznaje da je samo on bezgrešan. To je sasvim jasno. To priznanje vodi u pokajanje i priznanje da nam On treba jer je bezgrešan. Njegovo izbavljenje predstavlja zapravo pripis Njegovog karaktara vernima. Tako nas izbavlja.

Tako da razjasnimo šta znali prizanje sina Božijega. To znači dve stvari: 1. Priznaje da je On samo bezgrešan; 2. Prizanje da smo mi grešni i da nam treba izbavljenje od greha.

E zato je to spasonosno jer priznanjem našig greha i odbacivanjem istih mi dobijamo sapsenje od Sina Božijega.

A priča o prirodi Boćanskoj jeste svojevrsno skretanje sa teme, glavne teme o kojoj sam Hristos govori. On nas upućuje na Sebe koji je bez greha i koji nas jedini takav može izbaviti.

Zaista si slijepac. Ne vidiš ni što si ti sam pisao. Evo ti još jednom, možda ti se Bog smiluje i da da progledaš, pa onda pročitaš svoje vlastite riječi.

Jovan Prezviter je napisao(la):
Upravo želim reći sledeće. Hristos je jedna ličnost u kojoj su spojene i nerazdvojne dve prirode(ljudska i Božanska). I baš zato što su te dve prirode nerazdvojive u Hristu obe trpe kaznu. ..... Zato Hristos i kao Bog i kao čovek je morao pretrpeti kaznu. Ako Hristos kao Bog nije pretprpeo kaznu onda ona nije otplaćena. Ako je Hristos pretrpeo kaznu samo kao čovek onda je kaznu moglo platiti i stvoreno biće ili koji anđeo.

Sam Hristos govori o sebi na dva načina. Nekad ističe svoju Božansku moć(kad recimo oprašta grehe) a nekada ističe svoju ljudsku prirodu preuzetu na sebe kada recimo kaže da samo Bog zna vreme drugog dolaska a Sin ne zna. Eto mali primer gde Hristos pokazuje dvostrukost svoje prirode i na zemlji. Ima još mnogo sličnih primera i to verujem da znaš stihove.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ti ne vidiš šta Hristos kaže. Rob-mi(greh); Sin-On(bez greha).

Priznaješ li ti Sina Božijega?

Ne vjeruješ Isusu, ne vjeruješ meni, ne vjeruješ sebi, evo ti pa bar povjeruj vašoj subotarskoj proročici i boginji Ellen White.

Tako samo po sebi je jasno da Elena ne negira Hristovu Božansku prirodu niti se njen citat bavi time...

Darth, nema veze ovde jezik..isto kao i Slapu napominjem i tebi da Elen Vajt govori o Hristu kao Bogu..to je nesumnjivo.

Naravno da je Hristos Bog i Čovek ali u sukobu sa strastima i pobedom nad njima nije koristio "Božansku snagu"..

Natrag