Ja ne raspravljam je li Bog ili ne. Nego o tvojoj ubeđenosti da oni koji tvrde da je Bog jedino mogu biti pravedni. To veze nema sa time. Pitanje Hristove prirode ne dovodi u pravednost već posvećen život.
Ponovio sam 1000 puta i opet cu:
AKO NE VERUJES DA JE ISUS BOG, ONDA NEMAS SVETOGA DUHA, KOJI TI U SRCE STAVLJA OVU ISTINU. A BUDUCI DA BEZ SVETOG DUHA NIJE MOGUCE IMATI "POSVECEN ZIVOT", NEMOGUCE JE SPASITI SE VLASTITOM PRAVDOM!
To je onda farisejski pokusaj drzanja zakona, bez Hrista.. Neces ga imati nikako, ako ne priznas da je
ON ONAJ KOJI JESTE!
Zajednica sa Bogom je kada ga poznajes (od toga zavisi spasenje), zato i kaze:
OVO JE VECNI ZIVOT - DA POZNAJU TEBE JEDINOG ISTINITOG BOGA I ONOGA KOGA SI POSLAO ISUSA HRISTA!
I ponovo:
KOJI SE GOD ODRICE SINA NI OCA NEMA!.. JA I OTAC JEDNO SMO.. KOJI VIDE MENE VIDE OCA!
Jovane, ovo je fumdamentalno ucenje Hriscanske crkve, a ne neka "trivijalna dogma", kako ti zelis da je predstavis!
Bitno je dakle poznavati njegovu prirodu! I u apostolsko doba su postojali gnostici, i oni su verovali u Hrista Boga, ali nisu priznavali
"njegovu pravu prirodu" - telesnost. Jovan ti kaze da su oni
"antihristi"!
Dakle, i ti si sa ovom naukom na strani "antihtista" jer tvrdis da je on na zemlji samo
"obican covek" (kao fariseji sto su govorili), a Hristos je svo vreme Bog!
I te price, kako ti verujes u Trojstvo, pricaj nekom drugom - a ne meni! Jer ti ne bi ni dosao do ovog zakljucka da nisi u Trojstvo posumnjao! Ja dobro znam da i sad sumnjas u Trojstvo (jer na to te podstice isti duh - i mene je..). Dakle ti i sad sumnjas u to da je
ISUS BOG, zato i branis one koji ga poricu!
Tu ima svega pomalo, pokusaja da sebi umiris savest zbog sumnje, kao i zelja da objedinis verovanja. U svemu tome te vodi antihristov duh! (izvini ali to je tako, znam dobro o cemu pricam).
Zato sam te pitao, ako je to tako, ako ta doktrina vodi u pravednost, kako to onda sa milioni koji veruju u tu doktrinu, nisu pravedni i nisu obraćeni
Ajde ovako, ako Arijeva jeres vodi u pravednost, kako to da onda milioni onih koji to veruju nisu pravedni? Ima ih groznih!
Jovane, zaista je bespredmetno o tome pricati, jer kao prvo, ti ne poznajes ljudska srca, a kao drugo Trojicara je vise, Arijevaca manje, pa samo na oci izgleda kao da su "Trojicari losiji'!
To je isto kao da vidis nekog adventistickog pastora ili pravoslavnog svestenika kako vozi besna kola, ide na letovanje, jede, pije, ponasa se nemoralno, i onda tvrdis kako su svi takvi?
Nisu svi takvi, a rodovi se ne posmatraju u globalu, vec se to pravilo odnosi na "pojedince". I ako si citao uputstvo "po rodovima cete ih poznati", to se odnosi na "prepoznavanje proroka" (coveka - pojedinaca) a ne na "grupe"!
Dakle, ovo ti je nikakav argumenat i skretanje teme.. A ja sam 1000 puta odgovorio na to pitanje, dok se ti ponasas kao da odgovor nije dat!
Da li uopste dopire do tebe, ili ja gubim vreme? Jovane, probudi se!
Onaj koji Hrista Boga ne veruje, on nije Hriscanin. Muslimani nisu Hriscani, ni oni koji sebe tako nazivaju a Hrista covekom (andjelom) smatraju kao ti i Jehovini Svedoci, fariseji i njima slicni! Isus sa takvima nema nista! Jer kao sto je rekao:
"MOJE OVCE MENE POZNAJU I JA POZNAJEM SVOJE.. ONE CUJU GLAS MOJ I ZA MNOM IDU.. ZA TUDJINOM NECE ICI.. A VI NISTE OD MOJIH OVACA ZATO I NE SLUSATE STO VAM GOVORIM.. " ---> Dakle, ako si Hristov ti neces ici za "miki mausima" - laznim predstavama Boga vec za HRSTOM BOGOM..
A Bog ne moze imati nista sa onima koji "krse njegovu prvu zapovest" -
NEMOJ IMATI DRUGIH BOGOVA UZA ME!
TI SI SEBI IZMISLIO NEKOG SVOG BOGA! ISTO TAKO I ARIJEVCI, NEGIRAJUCI ISUSA!
Ovo je dakle otpad! Subote, praznici, jela i pica, su trivijalna pitanja, dok je ovo sustinsko pitanje, i bez toga nema Hriscanstva, jer
HRISCANSTVO JE HRISTOS! NE HRISTOS - COVEK VEC HRISTOS BOG!
Ti nisi dakle samo otpadnik od Hriscanstva, nego i od adventizma, jer oni takodje uce Trojstvo a ne ovakve fantazije!
EGW pise da Hriscanin postaje "sudeonik Bozanske prirode" (i to je njen najvise citirani stih pisma), pa si ti negirajuci ovo negirao i svoju prorocicu!
Pozdrav!