Da li slaviti subotu ili nedelju

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A zašto ona odbacuješ ove Isusove riječi:

"Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim."

Dakle, lažeš meni i izruguješ se ovim Isusovim riječima.

P.S. Bar je pošteno od tebe da si priznao da selektivno biraš Isusove riječi kojima ćeš vjerovati. Pa, evo, vjeruješ da je Isus bezgrešan, ali ne vjeruješ Isusovim riječima koje sam gore citirao.

Inače, kakve logičke veze ima Hristovo Božanstvo te vera u to i oprost grehova? Nikakve.

Dakle, Hristos govori o sebi kao Onom bez greha a ne Onom Božanske prirode.

Naravno, zamračio ti sotona i vid i um, pa ne vidiš. Gore ti je, ni manje ni više, 1 zapovijed Dekaloga - Ja sam Bog vaš, ne povjerujete li u mene, umrijet ćete u grijesima svojim, kaže im Isus.

P.S. Potražit ću i stavit ću ovdje koji su to pogani koji vjeruju kao ti, da jedančovjek može na sebe uzimati grijehe cijelog svijeta i da jedan čovjek može opraštati grijehe svim ljudima.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ja sam te pitao konkretno, primer. Sve me ovo podseća na antivaks priču..tj.ima otprilike blisku konotaciju. Kada se traži konkretan dokaz ili primer štetnosti vakcina ili sličnih insinuacija, uvek se skreće tema, uvek se navode sasvim nove tvrdnje a nikada se konkretno ne odgovori na postvljeno pitanje. Ja sam pitao u praksi kako deluje to ispovedanje jeste Bog ili nije Bog

Sta je sa tobom Jovane? Konkretno i precizno sam ti odgovorio da covek POSTAJE BOLJI , upravo verom u Hrista Boga!

I ne samo to, vec Pavle kaze da mi postajemo "sudeonici Bozanske prirode", to i tvoja cenjena EGW nebrojeno puta navodi (hoces i nju poreci?), i zato je toliko bitno priznati ga kao Boga. Zato sto mi kroz Hrista postajemo njegova "deca"! Kod nas se to naziva obozenje, a kod vas drugacije, ali nije bitno..

Nase telo sa slastima i zeljama je "razapeto" (onesposobljeno - nepokretno) a mi duhom kroz Hrista zivimo! To je sve ono sto predstavlja "novorodjenje" - grehu smo mrtvi i dobijamo novi zivot kroz Hrista, ti uopste nisi u adventistickoj teologiji..

Koliko dugo si adventista?

Ono priznanjem ne donosi promenjen život. Ja sam siguran da i ti ovo znaš i veruješ, ali prosto sada moraš braniti ovaj stav iako iz iskustva i konkretnog primera zaista ne možeš pokazati da samo ispovedanje vere Hristos Bog ne donosi nikakav duhovni rod sam po sebi

Nista ne donosi "duhovni rod samo po sebi"!

Nije dovoljno biti ubedjen u neistinu kao ti, jer ta ubedjenost u neistinu ti ne daje silu da budes bolji! Samo ubedjenost u istinu ti daje istinsku silu da budes bolji, a to je vera u Hrista Boga! Ako si pravi vernik!

Lepo sam rekao, ti govoris kako vera u laz moze doneti iste rezultate kao i vera u istinu! To nikako ne moze biti!

Po tebi je isto, bilo da si musliman ili Hriscanin, tebi su rezultati isti! To ne moze nikako biti!

To je Mire, brate moj samo ispovedanje usnama vere u određenu dogmu.

Vera u Hrista Boga uopste nije "dogma", jer bez toga Hriscanstvo i ne postoji!

Ne mozes ti biti Hriscanin a poricati njegovo Bozanstvo!

Kako ces uopste biti "sudeonik bozanske prirode" ako on nije Bog vec samo covek!

Pricas budalastine!

Da to ne donosi nkakvu stvarnu promenu u životu jaasno je iz primera milijardi koji ispovedaju baš tu veru Hristos Bog a žive svetovno i neispravno. Dakel, to samo po seni ne donosi plod.

Izvini sto cu ti ovo sad reci, ali Slap ti je dobro rekao!

Ako neko kaze da veruje u Isusa Boga, a nije dobar, gresan je, i ti iz toga zakljucis kako Isus nije Bog, zaista ovo moze zakljuciti samo jako duhovno bolesna osoba..

Duhovni rod donosi naša povezanost sa Bogom, kada Mu dopustimo da nas menja

Aman covece! Ne mozes ti biti povezan sa Hristom niti ces sa njim imati vezu ako ga "ne priznajes"!

Ako tvrdis da je on "covek" ti nemas Isusa! Jer on nije covek on je Bog, i Duh Sveti ti ovo daje u srce (DUH SVETI VICE U TEBI I SLAVI GA!), a duh oca lazi ti govori kako on "nije Bog", tvrdi da je on "samo covek"!

Ovo drugo je u tvom slucaju!

Ali samo ukazujem na manjkavost vaše priče da to samo ispovedanje jeste krucijalni korak u spasenju i be toga nema spasenja

Kojim stihom si ti dokazao da ovo nije bitno? Ja sam stihovima dokazao da jeste!

Znaci sve sto ti pricas je cista tvoja filozofija i poricanje..

Ja polazim od postavke da Isus jeste Bog. Samo ispovedanje nikome ne donosi promenjen život. Znamo dakle šta donosi proemu. Tu promenu mogu ostvariti i oni koji veruju da Isus jeste Bog i koji ne veruju da Isus jeste Bog.

E sad smo dosli do kljucne stvari!

Ti ovamo "verujes da Isus jeste Bog" a branis one koji "poricu da je on Bog"!

Tvrdis kako iste rezultate mogu ostvariti i muslimani i da imaju isti duhovni zivot..

Zasto sve ovo radis, zasto ih branis?

Pa zato sto ni ti zaista ne verujes da je on Bog, i zato sto te vodi lazljivi duh!

A ja ovo Jovane znam od pocetka, ti mozes tu da se pretvaras, mene ne mozes prevariti, jer ja sam to isto doziveo! Ti sumnjas u Hrista Boga, lutas i izgubljen si!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ako tvrdis da je on "covek" ti nemas Isusa! Jer on nije covek on je Bog, i Duh Sveti ti ovo daje u srce (DUH SVETI VICE U TEBI I SLAVI GA!), a duh oca lazi ti govori kako on "nije Bog", tvrdi da je on "samo covek"!

Evo društva "poštara oca laži".

Što kažu, tko sam ja? Pitao je Isus svoje učenike.

Židovi: Iv 10,33: Odgovoriše mu Židovi: "Zbog dobra te djela ne kamenujemo, nego zbog hule: što ti - čovjek - sebe Bogom praviš."

Kuran: Меѕіh, ѕіn Меrјеmіn, ѕаmо је роѕlаnіk – і рrіје nјеgа ѕu dоlаzіlі і оdlаzіlі роѕlаnісі – а mајkа nјеgоvа је uvіјеk іѕtіnu gоvоrіlа; і оbоје ѕu hrаnu јеlі. Роglеdај kаkо Мі іznоѕіmо јаѕnе dоkаzе, і роglеdај, zаtіm, nјіh kаkо ѕе оdmеću.

Masoni: Isus Krist je samo čovjek i u rangu je religioznih propovjedika kao što su Buda, Muhamed, Zaratustra, ....

Thomas Paine - "protestantski prosvjetitelj": Po rođenju i po vjeroispovijedi bio je Židov [Isus] i bio je Božji sin na isti način kao i svaka druga osoba, jer je Stvoritelj Otac Sviju.

Jovan Prezviter je napisao(la):
Pismo veli da je Isus samo Čovek.

'Niđe razlike' među antikristima. :)

A što kažu Kristovi?

Iv 1,1 U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog. ... I Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu - slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca - pun milosti i istine.

Iv 20,28: Odgovori mu Toma: "Gospodin moj i Bog moj!"

1 Iv 5,20: Znamo: Sin je Božji došao i dao nam razum da poznamo Istinitoga. I mi smo u Istinitom, u Sinu njegovu, Isusu Kristu. On je Bog istiniti i Život vječni.

Tit 2,13: iščekujući blaženu nadu i pojavak slave velikoga Boga i Spasitelja našega Isusa Krista.

Tvrdis kako iste rezultate mogu ostvariti i muslimani i da imaju isti duhovni zivot..

Mesijanski ego. "Netko" mu je u um i u duh "usadio" ovu misao i tako ga opsjeo. Eto, Jovan je na 'mesijanstvo' navučen obećanjem da ga Bog priprema i šalje da ujedini Židove, kršćane i muhamedance. Nešto slično Laodikeji, ali nije isto. Jovan nije rijetkost, samo su "rijetki Jovani" koji su dogurali toliko daleko da su postali osnivači svojih sekti i da su namlatili novce prodajući svoj 'duh proroštva' - reklo bi se "muda pod bubrege".

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sta je sa tobom Jovane? Konkretno i precizno sam ti odgovorio da covek POSTAJE BOLJI , upravo verom u Hrista Boga!

I ne samo to, vec Pavle kaze da mi postajemo "sudeonici Bozanske prirode", to i tvoja cenjena EGW nebrojeno puta navodi (hoces i nju poreci?), i zato je toliko bitno priznati ga kao Boga. Zato sto mi kroz Hrista postajemo njegova "deca"! Kod nas se to naziva obozenje, a kod vas drugacije, ali nije bitno..

Nase telo sa slastima i zeljama je "razapeto" (onesposobljeno - nepokretno) a mi duhom kroz Hrista zivimo! To je sve ono sto predstavlja "novorodjenje" - grehu smo mrtvi i dobijamo novi zivot kroz Hrista, ti uopst7e nisi u adventistickoj teologiji..

Koliko dugo si adventista?

Nista ne donosi "duhovni rod samo po sebi"!

Nije dovoljno biti ubedjen u neistinu kao ti, jer ta ubedjenost u neistinu ti ne daje silu da budes bolji! Samo ubedjenost u istinu ti daje istinsku silu da budes bolji, a to je vera u Hrista Boga! Ako si pravi vernik!

Lepo sam rekao, ti govoris kako vera u laz moze doneti iste rezultate kao i vera u istinu! To nikako ne moze biti!

Po tebi je isto, bilo da si musliman ili Hriscanin, tebi su rezultati isti! To ne moze nikako biti!

Vera u Hrista Boga uopste nije "dogma", jer bez toga Hriscanstvo i ne postoji!

Ne mozes ti biti Hriscanin a poricati njegovo Bozanstvo!

Kako ces uopste biti "sudeonik bozanske prirode" ako on nije Bog vec samo covek!

Pricas budalastine!

Izvini sto cu ti ovo sad reci, ali Slap ti je dobro rekao!

Ako neko kaze da veruje u Isusa Boga, a nije dobar, gresan je, i ti iz toga zakljucis kako Isus nije Bog, zaista ovo moze zakljuciti samo jako duhovno bolesna osoba..

Aman covece! Ne mozes ti biti povezan sa Hristom niti ces sa njim imati vezu ako ga "ne priznajes"!

Ovo drugo je u tvom slucaju!

Kojim stihom si ti dokazao da ovo nije bitno? Ja sam stihovima dokazao da jeste!

Znaci sve sto ti pricas je cista tvoja filozofija i poricanje..

E sad smo dosli do kljucne stvari!

Ti ovamo "verujes da Isus jeste Bog" a branis one koji "poricu da je on Bog"!

Pa zato sto ni ti zaista ne verujes da je on Bog, i zato sto te vodi lazljivi duh!

A ja ovo Jovane znam od pocetka, ti mozes tu da se pretvaras, mene ne mozes prevariti, jer ja sam to isto doziveo! Ti sumnjas u Hrista Boga, lutas i izgubljen si!
Ja ne raspravljam je li Bog ili ne. Nego o tvojoj ubeđenosti da oni koji tvrde da je Bog jedino mogu biti pravedni. To veze nema sa time. Pitanje Hristove prirode ne dovodi u pravednost već posvećen život.

Zato sam te pitao, ako je to tako, ako ta doktrina vodi u pravednost, kako to onda sa milioni koji veruju u tu doktrinu, nisu pravedni i nisu obraćeni.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Evo društva "poštara oca laži".

Što kažu, tko sam ja? Pitao je Isus svoje učenike.

Židovi: Iv 10,33: Odgovoriše mu Židovi: "Zbog dobra te djela ne kamenujemo, nego zbog hule: što ti - čovjek - sebe Bogom praviš."

Kuran: Меѕіh, ѕіn Меrјеmіn, ѕаmо је роѕlаnіk – і рrіје nјеgа ѕu dоlаzіlі і оdlаzіlі роѕlаnісі – а mајkа nјеgоvа је uvіјеk іѕtіnu gоvоrіlа; і оbоје ѕu hrаnu јеlі. Роglеdај kаkо Мі іznоѕіmо јаѕnе dоkаzе, і роglеdај, zаtіm, nјіh kаkо ѕе оdmеću.

Masoni: Isus Krist je samo čovjek i u rangu je religioznih propovjedika kao što su Buda, Muhamed, Zaratustra, ....

Thomas Paine - "protestantski prosvjetitelj": Po rođenju i po vjeroispovijedi bio je Židov [Isus] i bio je Božji sin na isti način kao i svaka druga osoba, jer je Stvoritelj Otac Sviju.

Hmm, krasno društvo, a najgori od sviju su masoni taj produkt incesta gnostičara i "protestanata" soj pogibli i laži, za koga je, a ovo govorim iz dna duše rezervisan 10 krug Pakla.

Upravo su oni, zbog svoje degensko debilne opsesije židovstvom i voljom za moći i krivci za "oporavak" islama nakon što je isti padom osmanske imperije krenuo silaznom putanjom. Isti, taj degenski nakot stoji i iza genderizma, feminizma, marskiszma i podmukle islamizacije Europe.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ja ne raspravljam je li Bog ili ne. Nego o tvojoj ubeđenosti da oni koji tvrde da je Bog jedino mogu biti pravedni. To veze nema sa time. Pitanje Hristove prirode ne dovodi u pravednost već posvećen život.

Ponovio sam 1000 puta i opet cu:

AKO NE VERUJES DA JE ISUS BOG, ONDA NEMAS SVETOGA DUHA, KOJI TI U SRCE STAVLJA OVU ISTINU. A BUDUCI DA BEZ SVETOG DUHA NIJE MOGUCE IMATI "POSVECEN ZIVOT", NEMOGUCE JE SPASITI SE VLASTITOM PRAVDOM!

To je onda farisejski pokusaj drzanja zakona, bez Hrista.. Neces ga imati nikako, ako ne priznas da je ON ONAJ KOJI JESTE!

Zajednica sa Bogom je kada ga poznajes (od toga zavisi spasenje), zato i kaze:

OVO JE VECNI ZIVOT - DA POZNAJU TEBE JEDINOG ISTINITOG BOGA I ONOGA KOGA SI POSLAO ISUSA HRISTA!

I ponovo:

KOJI SE GOD ODRICE SINA NI OCA NEMA!.. JA I OTAC JEDNO SMO.. KOJI VIDE MENE VIDE OCA!

Jovane, ovo je fumdamentalno ucenje Hriscanske crkve, a ne neka "trivijalna dogma", kako ti zelis da je predstavis!

Bitno je dakle poznavati njegovu prirodu! I u apostolsko doba su postojali gnostici, i oni su verovali u Hrista Boga, ali nisu priznavali "njegovu pravu prirodu" - telesnost. Jovan ti kaze da su oni "antihristi"!

Dakle, i ti si sa ovom naukom na strani "antihtista" jer tvrdis da je on na zemlji samo "obican covek" (kao fariseji sto su govorili), a Hristos je svo vreme Bog!

I te price, kako ti verujes u Trojstvo, pricaj nekom drugom - a ne meni! Jer ti ne bi ni dosao do ovog zakljucka da nisi u Trojstvo posumnjao! Ja dobro znam da i sad sumnjas u Trojstvo (jer na to te podstice isti duh - i mene je..). Dakle ti i sad sumnjas u to da je ISUS BOG, zato i branis one koji ga poricu!

Tu ima svega pomalo, pokusaja da sebi umiris savest zbog sumnje, kao i zelja da objedinis verovanja. U svemu tome te vodi antihristov duh! (izvini ali to je tako, znam dobro o cemu pricam).

Zato sam te pitao, ako je to tako, ako ta doktrina vodi u pravednost, kako to onda sa milioni koji veruju u tu doktrinu, nisu pravedni i nisu obraćeni

Ajde ovako, ako Arijeva jeres vodi u pravednost, kako to da onda milioni onih koji to veruju nisu pravedni? Ima ih groznih!

Jovane, zaista je bespredmetno o tome pricati, jer kao prvo, ti ne poznajes ljudska srca, a kao drugo Trojicara je vise, Arijevaca manje, pa samo na oci izgleda kao da su "Trojicari losiji'!

To je isto kao da vidis nekog adventistickog pastora ili pravoslavnog svestenika kako vozi besna kola, ide na letovanje, jede, pije, ponasa se nemoralno, i onda tvrdis kako su svi takvi?

Nisu svi takvi, a rodovi se ne posmatraju u globalu, vec se to pravilo odnosi na "pojedince". I ako si citao uputstvo "po rodovima cete ih poznati", to se odnosi na "prepoznavanje proroka" (coveka - pojedinaca) a ne na "grupe"!

Dakle, ovo ti je nikakav argumenat i skretanje teme.. A ja sam 1000 puta odgovorio na to pitanje, dok se ti ponasas kao da odgovor nije dat!

Da li uopste dopire do tebe, ili ja gubim vreme? Jovane, probudi se!

Onaj koji Hrista Boga ne veruje, on nije Hriscanin. Muslimani nisu Hriscani, ni oni koji sebe tako nazivaju a Hrista covekom (andjelom) smatraju kao ti i Jehovini Svedoci, fariseji i njima slicni! Isus sa takvima nema nista! Jer kao sto je rekao: "MOJE OVCE MENE POZNAJU I JA POZNAJEM SVOJE.. ONE CUJU GLAS MOJ I ZA MNOM IDU.. ZA TUDJINOM NECE ICI.. A VI NISTE OD MOJIH OVACA ZATO I NE SLUSATE STO VAM GOVORIM.. " ---> Dakle, ako si Hristov ti neces ici za "miki mausima" - laznim predstavama Boga vec za HRSTOM BOGOM..

A Bog ne moze imati nista sa onima koji "krse njegovu prvu zapovest" - NEMOJ IMATI DRUGIH BOGOVA UZA ME!

TI SI SEBI IZMISLIO NEKOG SVOG BOGA! ISTO TAKO I ARIJEVCI, NEGIRAJUCI ISUSA!

Ovo je dakle otpad! Subote, praznici, jela i pica, su trivijalna pitanja, dok je ovo sustinsko pitanje, i bez toga nema Hriscanstva, jer HRISCANSTVO JE HRISTOS! NE HRISTOS - COVEK VEC HRISTOS BOG!

Ti nisi dakle samo otpadnik od Hriscanstva, nego i od adventizma, jer oni takodje uce Trojstvo a ne ovakve fantazije!

EGW pise da Hriscanin postaje "sudeonik Bozanske prirode" (i to je njen najvise citirani stih pisma), pa si ti negirajuci ovo negirao i svoju prorocicu!

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Mire, ja ne govorim da oni koji ne veruju u Božanstvo Hrista da su pravedni zato što ne veruju.

Nisi razumeo poentu. Ja insistiram da ni dogma o Božanstvu ni dogma da nije Bog ne vodi u pravednost.

Tako ne možeš insistirati da sama dogma tj.verovanje u prirodu Hristovu da spasava. Ne spasava.

Već posvećen život. Nadam se da ćeš shvatiti poentu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Mire, ja ne govorim da oni koji ne veruju u Božanstvo Hrista da su pravedni zato što ne veruju.

Nisi razumeo poentu. Ja insistiram da ni dogma o Božanstvu ni dogma da nije Bog ne vodi u pravednost.

Ti inzistiraš? A Bog tvrdi baš suprotno od ovoga što ti inzistiraš. Vidi: "Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim."

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
EGW pise da Hriscanin postaje "sudeonik Bozanske prirode" (i to je njen najvise citirani stih pisma), pa si ti negirajuci ovo negirao i svoju prorocicu!

Ahahahahahahah... nije, nažalost nije.

Ti inzistiraš? A Bog tvrdi baš suprotno od ovoga što ti inzistiraš. Vidi: "Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim."

Naravno da on to insistira, kako ne shvatamo da se radi o simptomu virusa gnosticizma, tako čestog kod američkog soja.....

TI SI SEBI IZMISLIO NEKOG SVOG BOGA! ISTO TAKO I ARIJEVCI, NEGIRAJUCI ISUSA!

Ah, pa kako da ne izmisli. No, nešto se drugo, mnogo gore vidi iz njihovog (Jovana i njemu sličnih) verovanja i "propovedaja". Naime, oni se kunu kako "najbolje poznaju PIsama" u toj meri čak da se ponašaju kao da im je samo Pismo Bog, a ta ista Pisma govore ovo:

"Ja sam Gospodin i nema drugoga: ja tvorim svjetlost i stvaram tamu. Ja stvaram sreću i dovodim nesreću, ja, Gospodin, činim sve to.

Rosite, nebesa, odozgo, i oblaci, daždite pravednošću. Neka se rastvori zemlja da procvjeta spasenje, da proklija izbavljenje! Ja, Gospodin, stvaram sve.

Da, ovako govori, Gospodin, nebesa Stvoritelj — on je Bog — koji je oblikovao i sazdao zemlju, koji ju je učvrstio; nije je stvorio pustu, već ju je uobličio za obitavanje: »Ja sam Gospodin i nema drugoga.

Nisam li ja, Gospodin? Nema drugoga boga do mene; Boga pravednog i Spasitelja osim mene nema. Obratite se k meni da se spasite, svi krajevi zemlje, jer ja sam Bog i nema drugoga! Sobom se samim kunem, iz mojih usta izlazi istina, riječ neopoziva, da će se preda mnom prignuti svako koljeno, svaki će me jezik priznati: Jedino je u Gospodinu pobjeda i snaga! K njemu će doći, postiđeni, svi što na nj su bjesnjeli. U Gospodinu će pobijediti i proslavit se sve potomstvo Izraelovo!« Iz 45,6b-8.18.21b-25

Što se sasvim jasno pojašnjava i ostvaruje ovde:

"On, trajni lik Božji, nije se kao plijena držao svoje jednakosti s Bogom, nego sam sebe "oplijeni" uzevši lik sluge, postavši ljudima sličan; obličjem čovjeku nalik, ponizi sam sebe, poslušan do smrti, smrti na križu. Zato Bog njega preuzvisi i darova mu ime, ime nad svakim imenom, da se na ime Isusovo prigne svako koljeno nebesnika, zemnika i podzemnika. I svaki će jezik priznati: "Isus Krist jest Gospodin!" - na slavu Boga Oca.
Fil 2,6-11

Ko je dakle Isus? Šta je dakle Isus?

Slava Božija.

A kako Bog svoje slave ne deli ni sa kime, Isus je onda šta?

Sam Bog.

Šta nam onda ponašanje i laprdanje onih koji se kunu kako poznaju Pisama, a Isusu negiraju Božanstvo, govori, šta su oni? Čiji su oni?

Govori nam:

1. Da su licemeri i samohvalisavci

2. Da su lažovi (jer Pisama ne poznaju)

i možda najvažnije da su:

3. Od sotone, da propovedaju sotonu, jednom rečju da su Antikristoi - Antihristi.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Bog takvu plitku teologiju nije uspostavio. To je delo ljudi. Reči Hristove su pogrešno protumačene od ljudi.

Hristos uvek govori isto a ne različito. Hristos i tu govori ako ne verujete da sam ja bezgrešan(i da se samo njome spasavate), umrećete u gresima. Isus govori o gresima zbog kojih se umire. Dakle, sasvim jasno da Isus govori o rešenju problema greha a ne o teologiji o prirodi. Jer samo verovanje da Isus jeste Bog ili da nije Bog ne oslobađa od greha. Od greha oslobađa jedino Hristova pravda.

Natrag