- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Veruješ li Hristu Sinu Božijem onako kako se sam prdstavio?
On ističe da je bez greha. Veruješ li u to?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Veruješ li Hristu Sinu Božijem onako kako se sam prdstavio?
Jovan Prezviter je napisao(la):
Upravo želim reći sledeće. Hristos je jedna ličnost u kojoj su spojene i nerazdvojne dve prirode(ljudska i Božanska). I baš zato što su te dve prirode nerazdvojive u Hristu obe trpe kaznu. ..... Zato Hristos i kao Bog i kao čovek je morao pretrpeti kaznu. Ako Hristos kao Bog nije pretprpeo kaznu onda ona nije otplaćena. Ako je Hristos pretrpeo kaznu samo kao čovek onda je kaznu moglo platiti i stvoreno biće ili koji anđeo.
Pa upravo tako. Njegove reči negde ne pominju Božansku prirodu.
Jovan Prezviter je napisao(la):
Darth, nema veze ovde jezik..isto kao i Slapu napominjem i tebi da Elen Vajt govori o Hristu kao Bogu..to je nesumnjivo.
Naravno da je Hristos Bog i Čovek ali u sukobu sa strastima i pobedom nad njima nije koristio "Božansku snagu"..
Ja svo vreme govorim da vi Hristove reči pogrešno tumačite. I nadodajte ono što On ne kaže u tom stihu da je Bog.
Slušaj ti mene.
Ne, slušam Hrista.
On kaže da je bez greha. Ja Mu verujem. A ti?
A zašto ona odbacuješ ove Isusove riječi:
"Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim."
Pa da li ti ove reči Hristove poštuješ? Ja da. A ti?
Isus govori o opraštanju greha a ne o prirodi Božanstva. Zato tako reči i trebamo razumeti.
Dakle, ti si klasičan primjer poganskog idolopoklonika - vjeruješ u 'ljude bogove' koji opraštaju grijehe.
Ja Isusovim gornjim riječima vjerujem 100%, i da je Isus Bog (Ja jesam)
Vidiš, Isus tu govori o tome da je on Onaj(Ja jesam, ja sam taj) preko koga dobijamo oprost grehova.
Sve drugo, je nadodavanje.
Isus tu govori točno ono što piše,
"Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim."