Da li slaviti subotu ili nedelju

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ni jednom. Naravno odgovor ne može postojati jer i sam znaš da samo verovanje da je Hristos Bog ili da nije nikoga nije učinilo promenjenim čovekom

Vera u "Hrista Boga" menja coveka, zato sto Hristos tada verom obitava u tebi i vrsi tu promenu!

Vera u Hrista "coveka" ne moze promeniti nikoga jer je to ANTI-VERA! Ateista ga nema u sebi, jer ga smatra "covekom", isto tako i musliman!

Ni ti ga nemas u sebi, jer ga drzis za obicnog coveka i ne verujes da on vrsi promenu u tebi! (vidimo da ne verujes).

Sta ti tu nije jasno?
Zasto si tvrdoglav?

Ne uci li i biblija da "promena dolazi kroz Hrista"? A kako ces ti uopste imati Hrista, ako ga smatras "obicnim covekom"? Ne moze tada ni obitavati u tebi, jer ga ti ne priznajes da je on - ONAJ KOJI JESTE! (kako je sebe i opisao). Ne moze tada vrsiti promenu u tebi!

Sva spoljasnja poboznost, je u tom slucaju samo maska. A ti si dobar, onoliko koliko to moze biti i obican atesita!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ta dogmatska postavka nije presudna kako ti tvrdiš u precesu onoga što vodi u spasenje.

Na osnovu cega tvrdis da vera u Bozanstvo Hristovo nije presudna? I sta je to "drugo" sto je presudno?

Ti ne znas ni sta pricas!

Ako ti verujes da je BOG MIKI MAUS (a to je jednako onome sto ucis), tada ako budes dobar lik kao Miki Maus u crtanom fimu, da li si ti onda spasen?

To je "vestacka poboznost"! Izmisljena poboznost!

Hristos VEROM OBITAVA U TEBI (verom se useljava), i samo ako ga priznas da je on ONAJ KOJI JESTE (kako je sam sebe opisao), tada se mozes nadati "zivoj poboznosti"!

Sve ostalo je vestacka poboznost i iluzija!

Zato je vera u HRISTA BOGA, presudna za spasenje!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Vera u "Hrista Boga" menja coveka, zato sto Hristos tada verom obitava u tebi i vrsi tu promenu!

Iz iskustva sam te pitao. Gde si video da se neko promenio time što je rekao da je Isus Bog? Pusti teorije.

Dakle, koliko ljudi danas ispoveda Hrista Boga a nije promenjen i ne živi verno.

O tome ti govorim. U tom smislu to ispovedanje Hristos Bog ne može da promeni. Ne menja to saznanje jer ono nije povezano sa moralnim već dogmatskim motivima. Zato ono nije "presudno" u procesu spasenja. Ono je bitno iz dogmatskih razloga..ispravno ili ne...ali ne presudno za spasenje.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Iz iskustva sam te pitao. Gde si video da se neko promenio time što je rekao da je Isus Bog? Pusti teorije.

Jovane, zasto izvrces moje reci?

Ko je rekao da se neko promeni na bolje cim izjavi da je ISUS HRISTOS BOG? Gde sam ja to napisao?

Zasto si zaobisao sve ostalo, gde sam objasnio nacin na koji se taj proces promene odvija?

Dakle, koliko ljudi danas ispoveda Hrista Boga a nije promenjen i ne živi verno.

Kakve to veze ima?

Gde sam ja rekao da ce onaj koji poveruje u Hrista automatski biti promenjen covek?

I djavoli veruju i drhcu, pa su gresnici najveci!

Ali Jovane, bez vere u Hrista, nema promene i to je sustina! A TA VERA MORA BITI UTEMELJENA NA CINJENICAMA A NE NA LAZIMA I MIKI MAUS FILOZOFIJI!

Zasto izbegavas sustinu?

Odgovori mi, jel se ti menjas "svojom silom"???

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
U tom smislu to ispovedanje Hristos Bog ne može da promeni.

Ne, nego ce te promeniti ispovedanje da je ISUS MIKI MAUS!?

Znaci evo Jovane, po tebi ja verujem (nekako sam biblijom to i dokazao) da je ISUS MIKI MAUS!

I onda ja oponasam tog MIKI MAUSA, ugledam se na njega, sledim ga, molim mu se.. I zaista, ja postajem bolji covek i menjam se..

Ti ovde tvrdis, da PRAVI ISUS ne mari za to, i da je on u vezi sa (i vodi one) koji ispovedaju da je ON MIKI MAUS!

Pa ovo je tragedija.. Rekao bih komedija, ali je tragicno to sta pises!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ono je bitno iz dogmatskih razloga..ispravno ili ne...ali ne presudno za spasenje.

Jos cu ovo dodati i zavrsio sam za danas..

Jovane, seti se kako je apostol Jovan pisao protiv gnostika koji su verovali sve isto o Hristu, samo mu telesnost nisu priznavali..

Dakle, radi se o PRIRODI!

I kako ih je Jovan nazvao, sta su bili oni?

ANTIHRISTI!

I zato je ovo jako bitno za spasenje Jovane! Ovo je pitanje svih pitanja:

KO JE ISUS HRISTOS? (ODNOSNO KAKVA MU JE PRIRODA).

Da li ti je sada jasno u kakvoj si zabludi i opasnosti?

Zelim ti mirnu subotu. Bog te blagoslovio..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

Apostoli! Hoćeš li dalje?

Ali to nije anomalija Boga, nego čovjeka. Zaista, oprosti, samo idiot može izvući ovakav zaključak :ludd/::ludd/::ludd/: Čuj, ako netko kaže da vjeruje u Isusa Boga, a nije dobar, griješan je, i iz toga zaključiti da Isus nije Bog, zaista može samo toliko duhovno bolestan um kojemu više ni Bog 'ne može' pomoći. Ovo je stanje hule na Duha Svetoga.

U tom smislu to ispovedanje Hristos Bog ne može da promeni. Ne menja to saznanje jer ono nije povezano sa moralnim već dogmatskim motivima. Zato ono nije "presudno" u procesu spasenja. Ono je bitno iz dogmatskih razloga..ispravno ili ne...ali ne presudno za spasenje.

Ovako, kao ti, sotona nadahnjuje svoje, a nas kršćane naš Bog nadahnjuje ovako:

"Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim."

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
os cu ovo dodati i zavrsio sam za danas..

Jovane, seti se kako je apostol Jovan pisao protiv gnostika koji su verovali sve isto o Hristu, samo mu telesnost nisu priznavali..

Dakle, radi se o PRIRODI!

I kako ih je Jovan nazvao, sta su bili oni?

ANTIHRISTI!

I zato je ovo jako bitno za spasenje Jovane! Ovo je pitanje svih pitanja:

KO JE ISUS HRISTOS? (ODNOSNO KAKVA MU JE PRIRODA).

Da li ti je sada jasno u kakvoj si zabludi i opasnosti?

Ja sam te pitao konkretno, primer. Sve me ovo podseća na antivaks priču..tj.ima otprilike blisku konotaciju. Kada se traži konkretan dokaz ili primer štetnosti vakcina ili sličnih insinuacija, uvek se skreće tema, uvek se navode sasvim nove tvrdnje a nikada se konkretno ne odgovori na postvljeno pitanje. Ja sam pitao u praksi kako deluje to ispovedanje jeste Bog ili nije Bog. Ono priznanjem ne donosi promenjen život. Ja sam siguran da i ti ovo znaš i veruješ, ali prosto sada moraš braniti ovaj stav iako iz iskustva i konkretnog primera zaista ne možeš pokazati da samo ispovedanje vere Hristos Bog ne donosi nikakav duhovni rod sam po sebi. Ka ošto ne donosi ni to da Hristos nije Bog..ni to da se razumemo ne donosi nikakav duhovni rod. To je Mire, brate moj samo ispovedanje usnama vere u određenu dogmu. Da to ne donosi nkakvu stvarnu promenu u životu jaasno je iz primera milijardi koji ispovedaju baš tu veru Hristos Bog a žive svetovno i neispravno. Dakel, to samo po seni ne donosi plod.

Duhovni rod donosi naša povezanost sa Bogom, kada Mu dopustimo da nas menja. To ne ma veze sa ispovedanjem Bog-nije Bog. Naravno, da mi trebam da znamo dogmatski o tome i da istražujemo. Ali samo ukazujem na manjkavost vaše priče da to samo ispovedanje jeste krucijalni korak u spasenju i be toga nema spasenja. Ja polazim od postavke da Isus jeste Bog. Samo ispovedanje nikome ne donosi promenjen život. Znamo dakle šta donosi proemu. Tu promenu mogu ostvariti i oni koji veruju da Isus jeste Bog i koji ne veruju da Isus jeste Bog.

Zelim ti mirnu subotu. Bog te blagoslovio..

Amin. I tebi i svima mir i blagoslov.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
To je Mire, brate moj samo ispovedanje usnama vere u određenu dogmu.

Zašto podmećeš, zli čovječe?!?!?! Tko je ovdje govorio da je dovoljno "ispovjedanje vjere usnama".

Tu promenu mogu ostvariti i oni koji veruju da Isus jeste Bog i koji ne veruju da Isus jeste Bog.

Lijepo, lijepo. "Trta te pakla". Hrabriš sam sebe kako nećeš završiti u paklu zbog idolopoklonstva. I to ti je od sotone. Sotona te najprije nahuška na Krista, da mu niječeš Bošto i da mrziš i nasrćeš na Kristovu crkvu, a onda kad se počneš "valjati u toj mržnji", isti taj sotona počne te plašiti kako bi mogao završiti u vječnoj paklenoj muci. I to je ponovo trenutak kad se čovjek odlučuje - za Krista ili za sotonu. Onaj tko se odluči za Krista, kaže ovako: Sotono odlazi od mene, moj Bog i Spasitelj je Isus Krist". A svi oni, kao i ti sada ovdje, koji i dalje pristaju uz sotonu, kažu ovako: " Spasit se mogu i oni koji ne vjeruju da je Isus Bog".

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Tko je ovdje govorio da je dovoljno "ispovjedanje vjere usnama".

Navlači te u klasičnom maniru sotoninih sledbenika (Mileritskog nakota američkog soja protestantske zaraze) da bi onda mogao da nastavi s blafemijama u koje ga je i uvukla pomenuta zaraza.

Samo oni koji Krista ne poznaju, niti razumeju Njegove reči, samo oni kojima je sve materijalno mogu da iznose stvari koje Jovan iznosi.

Zar smo zaboravili reči koje nam premosi Evanđelje koje se čita na početku korizme, reči "Neće svi koji mi govore Gospode, Gospode ući u kraljevstvo"? One se upravo odnose na one koji su verovali kako je dovoljno rečima priznavati Krista Bogom"...

A to upravo čine oni među nakotom Mileritskim koji navodno veruju u Kristovo Božanstvo.

Naime, ako li je njima Krist Bog, zašto onda slede pravila i verovanja koja Krist nije naredio? Zašto shabati, mlađaci, zašto obrezanje i mlaćenje "zakonom"?

Ako je dakle Krist za njih Bog (navodno ispovedaju to) zašto Ga ne slušaju?

Kome li se to umiljvaju i koga to pokušavaju da uslove?

Jer to je namera koja stoji iza svog Mileritskog bogohuljenja.

Natrag