Da li slaviti subotu ili nedelju

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Slažem se. Ni dete iz ovih tekstova ne bi zaključilo da Isus priča o Božanskoj prirodi već o veri u Njega :).

Samo ti pročitaj djetetu. I pazi, dijete mora biti da bar već tri mjeseca ne nosi pelene. Za svaki slučaj evo ti još jednom rečenica koju ćeš pročitati djetetu i tražiti da ti je pojasni.

"Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim."

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Samo ti pročitaj djetetu. I pazi, dijete mora biti da bar već tri mjeseca ne nosi pelene.

To i pričam. I dete ovde neće videti da Isus priča o nekoj prirodi, vanzemaljcima i sl... već o Sebi kao Nekome koga treba da primimo u srcu tj. da budemo kao On.

Dete ne čina između redova i ne priča ono što ne vidi i ne govori ono što ne piše.

No, i dalje ostaje da ti ne smatraš poniznost, skrušenost i novorođenje kao nešto što spasava već samo kruta dogma o nekakvim prirodama.

Ok, ti tako veruješ. To nije dobro, jer nećeš biti ponzan, skrušen i nanovorođen već ćeš pričati o prirodama kao nečemu što spasava.

Zato mislim da to nije dobro.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
To i pričam. I dete ovde neće videti da Isus priča o nekoj prirodi, vanzemaljcima i sl... već o Sebi kao

Samo ti djetetu naglas pročitaj, i čuj što će ti dijete reći. Samo pazi, mora biti dijete koje bar već tri mjeseca ne nosi pelene. A evo ti još jednom tekst koji trebaš djetetu pročitati.

"Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim."

P.S. I ne javljaj se ovdje više prije nego što ti dijete sve lijepo objasni.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ok, ti si spasen zato što veruješ u Hristovo Božanstvo(iako tekst to ne sugeriše).

Ok i ti si onda spasen drzeci zakon "u svojoj sili", iako tekst to ne govori..

Tvrdoglav si..

Lepo sam ti objasnio, da su onda i muslimani Hriscani i da u njima zivi Hristos, posto veruju da je on "covek" - Bozji poslanik - priznaju ga..

To je nakaradnost od teologije! Hristos nema nikakve veze sa onima koji ne veruju u njega kao Boga i u njima on ne obitava!

Zato je vera u Hristovo Bozanatvo - presudna! Ako u to ne verujes, onda ti verujes u "drugog Boga", sto se kosi sa prvom zapovescu, pa si onda "prestupnik Bozjeg zakona"!

Muslimani kao i ti sa ovom teologijom, prestupate 1. Bozju zapovest!

Ali kažem ni jedan tekst koji navodiš uopšte ne govori o tome. Govori o Hristu koji je bez greha, koji kao takav treba da bude naša zamena.

Tebi ne vredi ni 1000 stihova postaviti! Slap ti je pisao i ja sam, pa ne vredi..

Onaj koji ne veruje da su "Otac i Sin - JEDNO" taj ne poznaje Oca, i ne poznaje njegovu prirodu, ne zna ga. Samim tim on veruje u "drugog Boga" i krsi 1. Bozju zapovest!

Sa takvima Bog nema nista, nece im dati pobedu nad grehom, niti bilo sta, kad ne priznaju njegovog Sina da je - ON ONAJ KOJI JESTE!

Bez toga, nema spasenja! Jer ostajes u gresima svojim!

Sam si sebe ovom teologijom doveo u opasnost! A jos gore je sto druge ubedjujes u to!

Pod dva. Odgovor na tvoje pitanje je da Hristov dolazak nije bio da bi se ljudi mogli menjati i nanovo rađati te spasavati jer su to mogli pre dolaska Hrista(nanovo rođenje, delo Duha Svetoga) . Imamo verne Avrama, Isaka, Jakova i milione drugih svetih.Svi su oni bili nanovo rođeni i obraćeni.

Svi Patrijarsi su znali da je Hristos Bog! Znali su ko je on! Sav, sistem zrtava je ukazivao na njega! I Avram je to znao!

Pavle kaze da su svi "pili iz duhovne stene koja ih je pratila, a stena bese HRISTOS"!

I za Mojsija se kaze da je „sramotu HRISTOVU smatrao većim bogatstvom od egipatskog blaga“ (Jevrejima 11:26; Izlazak 3:1 - 4:17).

Dakle, pricas nebuloze!

BEZ HRISTA, NEMA SPASENJA! NI U STAROM NI U NOVOM ZAVETU! BEZ POZNAVANJA NJEGOVE PRAVE PRIRODE - DA JE ON ONAJ KOJI JESTE TJ. - BOG!

Hristos je došao da uzme greh sa nas na Sebe, i da potvrdi delo spasenja tj.omogući ga de facto jer time je spasenje zaista realno

Jeste "covek te je spasao" a ne Bog!?

Ovo patrijarsi nisu verovali! Vec da je BOG NJIHOV OTKUPITELJ!

Jov ti kaze:

"Ali znam da je živ moj OTKUPITELJ, i na posljedak da ce stati nad prahom.."

“Ovako govori Kralj Izraelov i OTKUPITELJ njegov, JAHVE nad Vojskama: JA SAM PRVI I JA SAM POSLEDNJI: osim Mene Boga nema.” (Isaija 44,6).

Ovo sto ti ispovedas je dakle, antihriscanska teologija!

Ceo Stari Zavet ukazuje na BOGA NASEG OTKUPITELJA - TO JE HRISTOS!

Pitao sam a odgovor dobio nisam.

Ni ja od tebe nisam dobio odgovor ni na jedno pitanje! Sve si preskocio..

A to je zato, jer mislis da si "nadahnut", i da nas treba da ucis, da si "poslan" i "izabran", a nadahnuo te je licno sotona!

To i pričam. I dete ovde neće videti da Isus priča o nekoj prirodi

Nece videti samo onaj koji ne pripada Bozjem toru - ovcama. Kao sto je i rekao:

"JA ZNAM MOJE OVCE I MOJE OVCE MENE ZNAJU.. A ZA TUDJINOM NECE ICI"

"VI NISTE OD MOJIH OVACA, ZATO I NE VERUJETE ONO STO VAM GOVORIM"

SVI STAROZAVETNI PATRIJASI SU ZNALI HRISTA, VEROVALI SU DA JE ON BOG I NJIHOV OTKUPITELJ
, kad im se javljao i ukazivao na svoj dolazak u telu, kroz obredni sistem, kroz zrtve.. Kad je govorio, svi su znali DA JE ON ONAJ KOJI JESTE - HRISTOS!

Samo muslimani i ti koji ga ovde porices, to ne znate, i ne mozete to da pojmite! Sami ste sebe iskljucili!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Mire, pitao sam prosto pitanje. Odgovori jednostavno na pitanje da li verovanje da je Hristos Bog samo po sebi čini nekoga boljim čovekom ili ne?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, pitao sam prosto pitanje. Odgovori jednostavno na pitanje da li verovanje da je Hristos Bog samo po sebi čini nekoga boljim čovekom ili ne?

Ja sam tebi odgovorio na to pitanje jedno 10 puta. Jesi li ti slep? Vrati se gore pa procitaj!

A ti meni nisi odgovorio ni na jedno pitanje i post.. Sto dokazuje, da je tvoja nauka falš. Ti ne mozes stihovima nista da potvrdis! Samo trazis da ti mi nesto dokazujemo (i dokazali smo), a ti nisi nista stihovima..

Odgovoricu ponovo:

VERA U HRISTA BOGA, CINI COVEKA BOLJIM NA SVAKOJ RAZINI! DOK VERA U HRISTA COVEKA, NE CINI BOLJIM (ON JE SAMO NAIZGLED BOLJI, KAO STO JE I SVAKI ATEISTA).

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ni jednom. Naravno odgovor ne može postojati jer i sam znaš da samo verovanje da je Hristos Bog ili da nije nikoga nije učinilo promenjenim čovekom. Mire, nešto drugo je potrebno kada je u pitanju promena života. Zato je pogrešno tvoje insistiranje da su Božiji isključivo oni koji veruju u Božanstvo Hrista. Ta dogmatska postavka nije presudna kako ti tvrdiš u precesu onoga što vodi u spasenje.

Natrag