Ok, ti si spasen zato što veruješ u Hristovo Božanstvo(iako tekst to ne sugeriše).
Ok i ti si onda spasen drzeci zakon "u svojoj sili", iako tekst to ne govori..
Tvrdoglav si..
Lepo sam ti objasnio, da su onda i muslimani Hriscani i da u njima zivi Hristos, posto veruju da je on
"covek" - Bozji poslanik - priznaju ga..
To je nakaradnost od teologije! Hristos nema nikakve veze sa onima koji ne veruju u njega kao Boga i u njima on ne obitava!
Zato je vera u Hristovo Bozanatvo - presudna! Ako u to ne verujes, onda ti verujes u
"drugog Boga", sto se kosi sa prvom zapovescu, pa si onda
"prestupnik Bozjeg zakona"!
Muslimani kao i ti sa ovom teologijom, prestupate 1. Bozju zapovest!
Ali kažem ni jedan tekst koji navodiš uopšte ne govori o tome. Govori o Hristu koji je bez greha, koji kao takav treba da bude naša zamena.
Tebi ne vredi ni 1000 stihova postaviti! Slap ti je pisao i ja sam, pa ne vredi..
Onaj koji ne veruje da su
"Otac i Sin - JEDNO" taj ne poznaje Oca, i ne poznaje njegovu prirodu, ne zna ga. Samim tim on veruje u
"drugog Boga" i
krsi 1. Bozju zapovest!
Sa takvima Bog nema nista, nece im dati pobedu nad grehom, niti bilo sta, kad ne priznaju njegovog Sina da je -
ON ONAJ KOJI JESTE!
Bez toga, nema spasenja! Jer ostajes u gresima svojim!
Sam si sebe ovom teologijom doveo u opasnost! A jos gore je sto druge ubedjujes u to!
Pod dva. Odgovor na tvoje pitanje je da Hristov dolazak nije bio da bi se ljudi mogli menjati i nanovo rađati te spasavati jer su to mogli pre dolaska Hrista(nanovo rođenje, delo Duha Svetoga) . Imamo verne Avrama, Isaka, Jakova i milione drugih svetih.Svi su oni bili nanovo rođeni i obraćeni.
Svi Patrijarsi su znali da je Hristos Bog! Znali su ko je on! Sav, sistem zrtava je ukazivao na njega! I Avram je to znao!
Pavle kaze da su svi
"pili iz duhovne stene koja ih je pratila, a stena bese HRISTOS"!
I za Mojsija se kaze da je
„sramotu HRISTOVU smatrao većim bogatstvom od egipatskog blaga“ (Jevrejima 11:26; Izlazak 3:1 - 4:17).
Dakle, pricas nebuloze!
BEZ HRISTA, NEMA SPASENJA! NI U STAROM NI U NOVOM ZAVETU! BEZ POZNAVANJA NJEGOVE PRAVE PRIRODE - DA JE ON ONAJ KOJI JESTE TJ. - BOG!
Hristos je došao da uzme greh sa nas na Sebe, i da potvrdi delo spasenja tj.omogući ga de facto jer time je spasenje zaista realno
Jeste
"covek te je spasao" a ne Bog!?
Ovo patrijarsi nisu verovali! Vec da je
BOG NJIHOV OTKUPITELJ!
Jov ti kaze:
"Ali znam da je živ moj OTKUPITELJ, i na posljedak da ce stati nad prahom.."
“Ovako govori Kralj Izraelov i OTKUPITELJ njegov, JAHVE nad Vojskama: JA SAM PRVI I JA SAM POSLEDNJI: osim Mene Boga nema.” (Isaija 44,6).
Ovo sto ti ispovedas je dakle, antihriscanska teologija!
Ceo Stari Zavet ukazuje na
BOGA NASEG OTKUPITELJA - TO JE HRISTOS!
Pitao sam a odgovor dobio nisam.
Ni ja od tebe nisam dobio odgovor ni na jedno pitanje! Sve si preskocio..
A to je zato, jer mislis da si "nadahnut", i da nas treba da ucis, da si "poslan" i "izabran", a nadahnuo te je licno sotona!
To i pričam. I dete ovde neće videti da Isus priča o nekoj prirodi
Nece videti samo onaj koji ne pripada Bozjem toru - ovcama. Kao sto je i rekao:
"JA ZNAM MOJE OVCE I MOJE OVCE MENE ZNAJU.. A ZA TUDJINOM NECE ICI"
"VI NISTE OD MOJIH OVACA, ZATO I NE VERUJETE ONO STO VAM GOVORIM"
SVI STAROZAVETNI PATRIJASI SU ZNALI HRISTA, VEROVALI SU DA JE ON BOG I NJIHOV OTKUPITELJ, kad im se javljao i ukazivao na svoj dolazak u telu, kroz obredni sistem, kroz zrtve.. Kad je govorio, svi su znali
DA JE ON ONAJ KOJI JESTE - HRISTOS!
Samo muslimani i ti koji ga ovde porices, to ne znate, i ne mozete to da pojmite! Sami ste sebe iskljucili!