Mozes ti da pricas sta god hoces kad biblija to ne uci!
Zahteva se da "poznajes Hrista i imas licni odnos sa njim", a to znaci poznavati "ko je on"! Sam Hristos je to naveo kao bitno! (citirao sam stihove).
Po tebi onda nije vazno jesi li musliman, hindus, budista i da li uopste verujes u Hrista, jer dobar karakter mozes razviti i ako verujes da je Bog - MIKI MAUS!
Eto meni je MIKI MAUS lep i zabavan, i ja mislim da je Isus Hristos isti kao lik iz crtanog filma, pa ja onda njega oponasam i razvijam slican karakter!
Bas lepo!
Ta tvoja telogija je "miki maus" telogija!
Hristos je taj koji menja karakter, ne menjas ga ti. Vec sam objasnio da ti nista ne vredi karakter bez Hrista! Jer on u tebi uzrokuje promenu karaktera! Medjutim on ne moze biti u tebi ako ga ne priznajes da je on ONAJ KOJI JESTE!
Ta tvoja prica je "miki maus" teologija!
Onda i muslimani mogu imati karakter slican Bozjem, koji Bog odobrava, jer i oni veruju u HRISTA COVEKA!
Odgovori mi Jovane, jesu li muslimani Hriscani? Zivi li u njima Hristos?
Boze sacuvaj!
Kako mozes pitanje "poznanja Hrista" nazivati dogmom? To je pitanje svih pitanja, osnova Hriscanstva je verovanje da je on MESIJA SIN BOGA ZIVOGA, ODNOSNO DA JE ON BOG!
Bez toga, ne mozes imati odnos sa njim, on ne moze u tebi ziveti i ne moze te promeniti (tvoj karakter)!
U tom slicaju, ti pokusavas vlastitim snagama biti dobar i drzati zakon! A to nikakve vrednosti nema!
Ovo su totalne besmislice sta ti pises, a pises jedno te isto samo zato sto ne zelis priznati da nisi u pravu! Suprotis se bibliji i jasnim stihovima koji o tome govore!
Zaista zalosno!