Da li slaviti subotu ili nedelju

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
XIV.
1 U dan Gospodnji sabirajte se, lomite hleb i pričešćujte se, priznajući javno svoje prestupe. Tako će vaša žrtva biti čista. 2 Niko ko ima kakav spor sa svojim bližnjim neka se ne pojavljuje na vašem sastanku dok se ne izmiri. Tako će vaša žrtva biti neokaljana. 3 To je ono o čemu je Gospod rekao: "Na svakom mestu i u svako doba neka mi se prinosi žrtva čista, jer sam ja car veliki" - govori Gospod - "i čudesno je ime moje među narodima".

Didahe

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
> I zasto onda vi se ne obrezujete , i ne drzite sve kao i oni zasto nesto da nesto ne, ili kakvo vam se svidja,iz njihove doktrine i zakona!

Zato što mi ne tumačimo Pismo slepo po slovu niti po želji srca kao evandjeoski. katolički i pravoslavni hrišćani, nego po duhu i smislu ljubavi Božje.

Tebi je isto obrezati se i drzati zapovest "ne ukradi" pa ako je je ukinuto obrezanje, onda smatraš da su ukinute i moralne zapovesti kao, na primer, Četvrta o suboti.

Ti bi ili držao sve ili bi kršio sve, jer po tebi nema razlika izmedju zapovesti.

A to je zato što nemaš ljubavi i Svetoga Duha da shvatiš duh i smisao Božje reči i Zakona.

Medjutim, apostol Pavle shvata razliku koju vi ne shvatate:

"I obrezanje je ništa, i neobrezanje je ništa; nego držanje zapovesti Božjih." (1.Korinćanima 7,19)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
kaže: Prekinuli ste s Kristom vi koji se u Zakonu mislite opravdati; iz milosti ste ispali.

> "Odvojili ste se od Hrista VI KOJI SE ZAKONOM OPRAVDAVATE, otpali ste od blagodati." Galatima 5:4

To niko ne osporava. Zakon nije način iskupljenja, ali jeste dokaz vere, i zato apostol Jovan kaže:

"I po tom razumemo da Ga poznasmo, ako zapovesti Njegove držimo. Koji govori: Poznajem Ga, a zapovesti Njegove ne drži, laža je, i u njemu istine nema. Jer je ovo ljubav Božija da zapovesti Njegove držimo." (1.Jovanova 2,3-4;5,3)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
To niko ne osporava. Zakon nije način iskupljenja, ali jeste dokaz vere, i zato apostol Jovan kaže:

"I po tom razumemo da Ga poznasmo, ako zapovesti Njegove držimo. Koji govori: Poznajem Ga, a zapovesti Njegove ne drži, laža je, i u njemu istine nema. Jer je ovo ljubav Božija da zapovesti Njegove držimo." (1.Jovanova 2,3-4;5,3)

A držite li vi adventisti zapovijedi Božije? Na primjer, držite li ovu Božju zapovijed?

Izl 31,15: Šest dana neka se vrše poslovi, ali sedmi dan neka bude dan posvemašnjeg odmora, Jahvi posvećen. Tko bi u dan subotni obavljao kakav posao neka se pogubi.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A držite li vi adventisti zapovijedi Božije? Na primjer, držite li ovu Božju zapovijed?

Izl 31,15: Šest dana neka se vrše poslovi, ali sedmi dan neka bude dan posvemašnjeg odmora, Jahvi posvećen. Tko bi u dan subotni obavljao kakav posao neka se pogubi.

Sada će ti on ponavljati o "formalizmu", jer se na časovima O.T.O, predavanjima na prvoj godini Geologije, ili u gimnaziji ne učl šta je zaista "formalno"....

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Sada će ti on ponavljati o "formalizmu", jer se na časovima O.T.O, predavanjima na prvoj godini Geologije, ili u gimnaziji ne učl šta je zaista "formalno"....

Samo imbecil može nijekati da je ovo Božja zapovijed: Izl 31,15: Šest dana neka se vrše poslovi, ali sedmi dan neka bude dan posvemašnjeg odmora, Jahvi posvećen. Tko bi u dan subotni obavljao kakav posao neka se pogubi.

Uostalom, neka se javi i neka se očituje. Je li ovo gore (Izl 31,15) Božja ili đavlija zapovijed. Ako je Božja, poštuju li je. Ako je đavlija, i oni je ne poštaju, ja ću im skinuti kapu. Zar nije pošteno s moje strane?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Vi možete samod a popljuvavate ili da se rugate.

A ja ću da se bavim vašim arg. i da ih osporavam.

> Zar odjednom ta sinagoga i ti učitelji rabini koji strogo drže Zakon i subotu nevaljaju a Pavle zna bolje od njih?

Isus upravo zamera farisejima što ne drže zakon:

"Ne dade li vama Mojsije zakon i niko od vas ne živi po zakonu? Vi ste oni koji se gradite pravedni pred ljudima; ali Bog zna srca vasa; jer sto je u ljudi visoko ono je mrzost pred Bogom." (Jovan 7,19; Luka 16,15)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Uostalom, neka se javi i neka se očituje. Je li ovo gore (Izl 31,15) Božja ili đavlija zapovijed. Ako je Božja, poštuju li je. Ako je đavlija, i oni je ne poštaju, ja ću im skinuti kapu. Zar nije pošteno s moje strane?

Tako, je, neka se očituje.

Ps. I te kako je pošteno s tvoje strane. No bojim se da ti "on" neće odgovoriti,

Natrag