Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.301
Pavle je subotu iz dekaloga simbolicno povezao sa 'odmorom u obecanoj zemlji' i time je nacinio senkom!
Rekao Mire, da je subota iz Dekaloga ukazivala na žrtvu onda je Bog ne bi stavio u Dekalog.
Znači da je to neka druga subota. Ne iz Dekaloga.
Sveti Ivan piše da je Isus kršio subotu.
Slapova logika, kao da je napisao da je Luka kršio zakon kada su ubijeni Ananaija i Sapfira jer je on napisao taj slučaj u Delima.
Je, složio se je da krši subotu. Evo što je rekao: "Otac moj sve do sada radi pa i ja radim."
Ista logika kao i JS "što me zoveš dobrim, niko nije dobar osim Boga" i sa tim dokazuju da je Isus negirao da je Bog.
Citaj 3. i 4. poglavlje jevrejima gde je "sedmi dan" povezao sa "mestom pocinka" tj.
I nigdje tu nije ukinuta subota, nego čak naprotiv potvrđena sa spominjanjem stvaranja i vezivanjem za subotu.
u koji su jevreji trebali uci ali nisu zbog neverstva,
Pa ušli su oni koji su verovali.
Jevreji su trebali da se odmore od robovanja u egiptu (i duhovno i fizicki) a mi od robovanja grehu!
Znači oni su bili bezgrešni. I ko kaže da je subota odmor od greha? Šta trebaš 6 dana da kradeš, a 7. da ne kradeš.
Tako se sedmicna subota kao simbol ispunjava na Hristu!
U Isusovoj žrtvi se nije ispunila. Nema veze Dekalog sa žrtvom.
Zato je u ponovljenim zakonima sedmicna subota i povezana sa "odmorom od robovanja u egiptu" jer kaze - "seti se da si bio rob u zemlji egipatskoj.. zato ti je Gospod Bog tvoj zapovedio dan subotnji"!
I u 1. zapov. se spominje Egipat. Znači 1. zapov. važi od Izlaska.
U kolosanima 2:16 o istom govori! Tamo je subota isto simbol (senka) kao i u jevrejima. I na krstu se ispunjava!
A ne možeš konkretno da daš kako subota iz dekaloga ukazuje na žrtvu koja je bila na krstu.
Ali ti nisi cak ni primetio da je Pavle u jevrejima poslanici 'sedmicnu subotu' eksplicitno nacinio 'senkom' (simbolom)!
Naravno da nije iz dekaloga jer je povezana sa jelom i pićem koje ukazuju na Isusovu žrtvu, a toga nigdje nema u 4. zapov. iz Dekaloga.
Trebas teoloski da se obrazujes pa onda druge da ucis!
Obavezno ovo sve kopiram i šaljem dalje.