Da li slaviti subotu ili nedelju

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, onda prihvati cinjenicu - da drzati Duhom zapovesti ne znaci krsiti zapovesti, jer ako mi kazemo "deset zapovesti ne vaze za nas Hriscane" onda mi imamo slobodu da ih krsimo.

Ako nasuprot tome kazemo da ne drzimo slovo zakona vec Duh, da li to znaci da ih mozemo duhom krsiti, ili Duhom ispunjavati.

Drzati Duhom znaci "ne u svojoj sili, vec u sili novorodjenja, gde sam Bog u coveku cini dela pravde"

Mi bukvalno drzimo svaku zapovest, ali ne formalno, vec ocisceni od greha u duhu novoga zivota, i sile posvecenja.

Da se razumemo, u Adventizmu ima i onih koji stvarno ne razumeju sta znaci prava sluzba Bogu, i kakva je priroda pravog posvecenja i promene koju Bog cini u coveku.
I ti ljudi - formalni Adventisti i mogu imati neki oblik formalnog oblicja poboznosti,
ali to ne znaci da ne postoje oni koji se stvarno predaju Bogu, i dopustaju Duhu Svetome da ih menja, i cini u njima da njihov zivot poslusnosti bude prirodan odraz te promene i posvecenja.

Dakle, postoje oni koji formalno ispunjavaju pravdu koja je njihov licni pokusaj da zive po principima Bozjim bez pravog duha predanja i posvecenja.
I na drugom mestu postoje oni koji imaju duh pravog predanja i posvecenja iz koga proizilazi Bozja pravda koju oni ispunjavaju.

Prvi cine sami od sebe.
Drugi ne cine vec se predaju Bogu i Duh Sveti cini u njima.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Duhom se ispunjavaju sve zapovesti Laodikeja a ne formalnim cinom, kako to vec nisi razumeo sta ja tvrdim toliko sam pisao da sam se vec umorio..

Nije isto "ne uciniti preljubu" i "ne pozeleti tudju zenu" - nije isto "ne ubiti" i "ne gneviti se na bliznjega", nije isto "ne krasti" i "ne pozeleti tudje" i nije isto "jedan dan posvetiti Bogu" i "svaki dan ga slaviti".

Zakon se izvrsava Duhom, a ne slovom, a kad to budes shvatio, shvatices da sam cin odmaranja subotom ne spasava, vec svakodnevno posvecenje i odmor u Gospodu, pa neces osudjivati one koji ne odmaraju subotom, i neces reci da takav krsi zakon..

Sem toga, ove zapovesti u starom vise nisu iste u novom, one su "unapredjene" tako je subota "unapredjena", nije vise forma.

A ti ne gresis kada drzis subotu, i ja tebe ne osudjujem ako zelis odrzati subotu duhom i ne osudjujem te ni kad bi odrzao pashu i obrezanje i prinosio zrtvu duhom, i nista od toga nije pogresno , ali to nije neophodno. U tome je greska, to vase insistiranje na formi, a iskljucivanje srca..

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Ja nisam dugo pisao na ovom forumu, ali ovo kratko što pišem mogu da vidim kako drugi razmišljaju.

Čitam šta ljudi govore. Gledam šta veruju. Šta kažu da im se događa. I prirodno je da svako od nas dolazi do zaključaka.

Šta možemo zaključiti?

Možemo zaključiti da danas mali broj ljudi odlučuje da se odrekne sebe i da uzme svoj krst i da ide za Hristom.

Hrist kaže da ko to nije uradio ne može biti Njegov učenik.

Onaj koji je to uradio krenuo je na put posvećenja. Na tom putu ima dosta prepreka.

Treba položiti sve ispite. Podneti ruganje. Odbacivanje ljudi. Privlačnost sveta.

Hristov učenik se uči kako da se ne odrekne Boga kada ga se svi odriču! Hrist je to iskusio. I svaki od nas mora stajati sam. I zato nas Bog vodi da iskusimo odbacivanje.

Postoje mnogi ispiti vere.

Između ostalih jedna od najvećih prepreka jeste da čovek bude nezavisan od tela Hristovog. Ako misli da mu drugi ne trebaju neka se seti koliko dugo mu je trebalo da bi shvatio istinu. Koliko dugo mu je trebalo da stekne uvid u mnoge zamke. Da shvati šta je istina a šta je zabluda.

Na žalost, mnogi iskreni ljudi mogu biti prevareni. I misliti da Bogu službu čine.

...

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Bog nas je sve otkupio i svako od nas treba da pripremi karakter za večni život.

Čovek bezakonja je vrlo ljubazan. Ali je i dalje čovek bezakonja.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Nije isto "ne uciniti preljubu" i "ne pozeleti tudju zenu" - nije isto "ne ubiti" i "ne gneviti se na bliznjega", nije isto "ne krasti" i "ne pozeleti tudje" i nije isto "jedan dan posvetiti Bogu" i "svaki dan ga slaviti".

Nije isto jedno govoriti a drugo raditi.

Govoriti da se svaki dan slavi Bog a kršiti namerno IV Božju zapovest.

Zakon se izvrsava Duhom, a ne slovom, a kad to budes shvatio, shvatices da sam cin odmaranja subotom ne spasava, vec svakodnevno posvecenje i odmor u Gospodu, pa neces osudjivati one koji ne odmaraju subotom, i neces reci da takav krsi zakon..

Vi kažete da Duhom ispunjavate Božji zakon.

A zatim skrećete pažnju da se ne sme osuditi greh kršenja IV Božje zapovesti.

Hoćete da kažete da Vama ne sme da se kaže da kršite Božji zakon? Jer ga navodno držite.

Ako je to tako, Vi ne biste ovde osporavali IV Božju zapovest dan i noć.

Sem toga, ove zapovesti u starom vise nisu iste u novom, one su "unapredjene" tako je subota "unapredjena", nije vise forma.

Zapovesti unapređene.
Subota forma!

I u starom zavetu se govori o pobudama. I njima subota nije bila forma. Bila je teret onima koji su prihvatili ljudska tumačenja.

Vernim ljudima je subota uvek bila milina.

A ti ne gresis kada drzis subotu, i ja tebe ne osudjujem ako zelis odrzati subotu duhom i ne osudjujem te ni kad bi odrzao pashu i obrezanje i prinosio zrtvu duhom, i nista od toga nije pogresno , ali to nije neophodno.

To Vi tako mislite.

Božji zakon govori suprotno. To je dan posvećen našemu Stvoritelju.

I svako ko voli svoga Tvorca pokazaće iz ljubavi svoju zahvalnost slaveći ga sedmoga dana kao Tvorca neba i zemlje.

Tako hrišćani gledaju na našega Tvorca i Spasitelja Isusa Hrista. Volimo ga! I volimo Njegov zakon.

I Vas opominjemo da se odreknete zablude koja Vas vodi u propast.

U tome je greska, to vase insistiranje na formi, a iskljucivanje srca..

Hrist nije grešio. Dao nam je svoj primer.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pravi posveceni Adventisti to i cine, oni drze svaku Bozju zapovest Duhom, pa i zapovest o Suboti, ne forme radi - vec ljubavlju prema Bogu i bliznjima koja ih na to nagoni, i Duh Sveti u njihovom srcu, i koji im daje da ne grese ni u mislima, ni u delima.

Neka ti Bog da da vidis prevaru onoga sto predumisljas, jer tvoja kontradiktornost je ocigledna, govoreci o drzanju zapovesti Duhom, koje tumacis kao krsenje nekih od zapovesti.

U tvojoj interpretaciji - to znaci da je sotona bio u pravu kada je navodio ljude u starm zavetu da krse iste te zapovesti, i to isto znaci - da je Hristos uzalud umro, jer on je umro da preuzme grehe krsenja Bozjih zapovesti na sebe, i da covek vise ne gresi, a ti kazes "moze da gresi Duhom i da ne postuje Subotu" i ko zna koju jos zapovest.

To je paradoks, ali ovo ti govorim da bih ti ukazao na potpunu pogresnost i promasaj jedne takve ljudske filozofije koja velica Lucifera sotonu, i postavlja ga kao pobednika nad Bogom u borbi sa grehom.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Rat protiv istine će se nastaviti sve do kraja.

Verujem ti i da ne kažeš.
Veštica se borila protiv istine,masoni redom u istoj borbi.
Đaci Oriona su uvek bili i biće u borbi protiv istine.
Sudijo nereče ti ko ono održa zakon....pokušaj ponovo možda nađeš nekog,oni apostoli nisu ali ti ćeš naći samo duboko trebaš zagnjuriti i iskopati.
Ako ne nađeš nikog onda pitaj tvog ortaka zašto radite posao protiv Boga i učite izvrnutu nauku kako se zakonom samozapečaćava.

Jel i kod tebe Turci vladali 150 godina i nikog nisu ubili?
Jel i ti tvrdiš da su proroci spaljeni umesto da oni spale neprijatelje?
Jel i tebi Orion javio da su čaše zala 2011 počele da sipaju?
Jel i tebi nadahnuće stiže sa Oriona kao veštici ili imaš drugi izvor nadahnuća recimo bure sa vinom?

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Ako hoćete sa grehom da uđete u večni život, znajte da to nije moguće.

Čovek mora odbaciti greh!

Isus je došao da nas spase od greha, a ne da nas spase u grehu.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Ako ste svesni da imate greh, onda priđite Isusu Hristu i priznajte svoj problem. Priznajte greh!

I donesite odluku da Božjom pomoću više ne budete rob greha.

Kršenje IV Božje zapovesti jeste isto tako greh kao i kršenje neke druge Božje zapovesti.

Nemojte tražiti opravdanja za greh! Ne napadajte istinu! Ne hulite na Svetoga Duha!

Budite ponizni u molitvi pred Bogom i priznajte svoje kršenje Božjeg zakona.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Veliki je problem kada čovek istinu nazove da je laž!

To se zove hula na Svetoga Duha.

Ako ste čitali jevanđelja onda se sećate da Isus upozorava da se greh protiv hule na Svetoga Duha neće oprostiti. Ni na ovom svetu. Ni na onom drugom.

Mat 12:30 Koji nije sa mnom, protiv mene je; i koji ne sabira sa mnom, prosipa.
Mat 12:31 Zato vam kažem: svaki greh i hula oprostiće se ljudima; a na Duha Svetog hula neće se oprostiti ljudima.
Mat 12:32 I ako ko reče reč na Sina čovečijeg, oprostiće mu se; a koji reče reč na Duha Svetog, neće mu se oprostiti ni na ovom svetu ni na onom.
Mat 12:33 Ili usadite drvo dobro, i rod njegov biće dobar; ili usadite drvo zlo, i rod njegov zao biće; jer se po rodu drvo poznaje.
Mat 12:34 Porodi aspidini! Kako možete dobro govoriti, kad ste zli? Jer usta govore od suviška srca.
Mat 12:35 Dobar čovek iz dobre kleti iznosi dobro; a zao čovek iz zle kleti iznosi zlo.
Mat 12:36 A ja vam kažem da će za svaku praznu reč koju kažu ljudi dati odgovor u dan strašnog suda.
Mat 12:37 Jer ćeš se svojim rečima opravdati, i svojim ćeš se rečima osuditi.

Isus Hrist

Poslednja izmena:
Natrag