Aman covece, ko nece da postuje subotu i ko se namerno suprotstavlja Bogu?
Ko ratuje protiv crkve koja drži sve Božje zapovesti?
Rev 12:17
Aždaja se razgnevi na
ženu pa ode i povede
rat protiv
ostalih njenih potomaka - onih koji se
drže Božijih zapovesti i imaju
Isusovo svedočanstvo
Aždaja = Sotona
Žena = Crkva
ostalih njenih potomaka = kontekst govori o crkvi koja nastaje nakon perioda progonstva od tri i po vremena (progonstva mračnog srednjeg veka 538-1798. god)
drže Božijih zapovesti = Crkva koja drži sve Božje zapovesti uključujući i IV Božju zapovest
Isusovo svedočanstvo = Duh proroštva
Rev 19:10 I padnuvši pred nogama njegovim poklonih mu se; i reče mi: Gle, nemoj, ja sam sluga kao i ti i braća tvoja koja imaju svedočanstvo Isusovo. Bogu se pokloni;
jer je svedočanstvo Isusovo Duh Proroštva.
Hoces li ti doci k sebi vec jednom?
Da se otreznim da sam u zabludi koju mi Vi predovačavate? Da Božji zakon više ne važi?
Odvraćate ljude!
Od poštovanja svoga Tvorca.
Mat 23:13 Teško vama književnici i fariseji, licemeri, što zatvarate carstvo nebesko od ljudi; jer vi ne ulazite niti date da ulaze koji bi hteli.
A vi im stavljate teret koji im ni apostoli ne stavise..
Izvrćete Božju reč.
Teret mnogobrojnih ljudskih zabrana!
Gde je Bog zapovedio zabrane kojima su fariseji proganjali Isusa? Nigde!
Vi to namerno pripisujete vernim ljudima. Kao da oni nameću ljudske zabrane. Ne!
Bog zapoveda! I napisao je sve zapovesti svojom rukom. A ljudi neka odluče sami. Hoće li služiti svome Tvorcu iz ljubavi, ili će ići za svojim željama. Vi ste izabrali i zato ratujete protiv Božjeg naroda.
Nadji mi u NZ gde su apostoli zapovedili subotu, a gde je Hristos zapovedio istu?
Zašto bi se iznova ponavljale Božje zapovesti?
Ja se ne sećam nešto da je Isus ponavljao drugu Božju zapovesti ikome. Da li ona važi i dalje?
Ne sećam se ni da je spomenuta treća zapovest. Da li je i ona ukinuta?
Zašto bi apostoli trebali da zapovedaju ono što je jasno?
Apostoli su zapovedali da ljudi moraju da poštuju Božje zapovesti. To je jasno!
Jas 2:10 Jer koji sav zakon održi a sagreši u jednom, kriv je za sve,
Jas 2:11 Jer Onaj koji je rekao: Ne čini preljube, rekao je i: Ne ubij. Ako dakle ne učiniš preljube a ubiješ, postao si prestupnik zakona.
1Jn 2:3 I po tom razumemo da Ga poznasmo, ako zapovesti Njegove držimo.
1Jn 2:4 Koji govori: Poznajem Ga, a zapovesti Njegove ne drži, laža je, i u njemu istine nema;
Takvih stihova ima mnogo.
Umesto toga pise da je subota "sen od onoga sto scase da dodje i telo je Hristovo'' i da "ni jedan dan nije iznad drugoga" i sve zajedno jos pise da su reci ispisane na kamenu "slovo koje ubija" i da nisu trajnog karakter jer Pavle za njih kaze da one "prestaju" - zasto ucite suprotno recima apostola???
Sve ste lepo izvadili iz konteksta i dali im tumačenje da se može kršiti Božji zakon.
IV Božja zapovest nije sen Hristovog tela, već uspomena na stvaranje.
Godišnji praznici koji su se nazivali subotama (odmorom) su bili senka tela Hristovog (pasha). I taj praznik ne treba više da se praznuje jer je našao ispunjene u jagnjetu Božjem koje je uzelo grehe sveta.
Imate detaljno objašnjen ovaj stih u odličnom diplomskom radu:
Priroda pavlovog upozorenja u kološanima 2:16
Sa naglaskom na pitanje subote
http://www.subotasedmidan.org/images/imgs/PDF/eb/Kolosanima_2_16_Lazic.pdf