Da li slaviti subotu ili nedelju

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
To su ljudi koji zovu subotom milinom...

Isa 58:13 Ako odvratiš nogu svoju od subote da ne činiš šta je tebi drago na moj sveti dan, i ako prozoveš subotu milinom, sveti dan Gospodnji slavnim, i budeš ga slavio ne idući svojim putevima i ne čineći šta je tebi drago, ni govoreći reči, (Daničić)

Isa 58:13 Zadržiš li nogu da ne pogaziš subotu i u sveti dan ne obavljaš poslove; nazoveš li subotu milinom a časnim dan Jahvi posvećen; častiš li ga odustajuć' od puta, bavljenja poslom i pregovaranja - (Kršćanska sadašnost)

Isa 58:13 Ako nogu svoju u subotu ustaviš, tako da na sveti dan moj ne obavljaš svojih poslova i subotu prozoveš milinom, a sveti dan Gospodnji poštovanja dostojnim i stim ga slaviš, da na njemu ne činiš svojih putova i ne obavljaš svojih poslova i ne govoriš za svoje stvari: (Šarić)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ovo je ucenje Hrista i apostola.

"Јер пред Богом нијесу праведни они који слушају закон, него ће се они оправдати који га творе" ( Rimljanima 2. 13 )

"I po tom razumemo da Ga poznasmo, ako zapovesti Njegove držimo.
Koji govori: Poznajem Ga, a zapovesti Njegove ne drži, laža je, i u njemu istine nema"
( 1 Jovanova 2. 3 - 4 )

"Po tom znamo da ljubimo decu Božiju kad Boga ljubimo i Njegove zapovesti držimo.
Jer je ovo ljubav Božija da zapovesti Njegove držimo; i zapovesti Njegove nisu teške.
Jer svaki koji je rođen od Boga pobeđuje svet; i vera je naša ova pobeda koja pobedi svet" ( 1 Jovanova 5. 2 - 4 )

Miloscu se spasavamo i to je biblijska cinjenica, ali tu se govori o proslom vremenu, da je Bog imao ljubav prema nama i stvorio plan spasenja koji podrazumeva da ce Isus doci na ovaj svet da umre za ljudske grehe, i da pomogne ljudima da vise ne grese, vec da mogu ziveti u potpunom skladu sa Bozjom voljom zapisanom u Bozjim zapovestima.

Covek koji ceo ceo zivot gresi i nada se Bozjoj milosti na njegovom sudu - ustvari obmanjuje samog sebe da ce ga Bog kao takvog gresnog koji se nije pokajao, obratio, i odbacio greh - iz milosti pustiti u carstvo nebesko.
Po tome, Isus nije ni morao da umre na krst, vec je mogao iz milosti da spasi gresnike sa svojim gresima.
Ali stvar je sasvim suprotna, da je Isus umro upravo zato sto su ljudi krsili Bozje zapovesti, i time bili osudjeni na propast i vecnu smrt, i iz tog razloga Hristos je dosao i umro umesto coveka oslobodivsi ga osude zbog greha krsenja zapovesti.

Tim cinom smrti za ljudske grehe - Isus nije oslobodio coveka od poslusnosti zapovestima, jer je on upravo umro zato sto su ljudi krsili zapovesti, vec je on preuzeo prosle grehe i osudu zbog krsenja zapovesti na sebe, i on ocekuje da covek verom u njega vise ne gresi krseci zapovesti, vec da kroz potpuno predanje, priznanje greha, i posvecenje, ciji je rod poslusnost i posvecen moralan zivot - covek izgradi sebe duhovno za carstvo nebesko..

Amin!

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Nisam čuo ko je održao zakon ponovi mi glasnije nečuje deda sinko?

Jovanova 5. 2 - 4 )

Miloscu se spasavamo i to je biblijska cinjenica, ................................

Covek koji ceo ceo zivot gresi i nada se Bozjoj milosti na njegovom sudu - ustvari obmanjuje samog sebe ..................................
Po tome, Isus nije ni morao da umre na krst, vec je mogao iz milosti da spasi gresnike sa svojim gresima............................

Ali stvar je sasvim suprotna, da je Isus umro upravo zato sto su ljudi krsili Bozje zapovesti, i time bili osudjeni na propast i vecnu smrt, i iz tog razloga Hristos je dosao i umro umesto coveka oslobodivsi ga osude zbog greha krsenja zapovesti.

Biljojed garant!
Ko ono održa zakon?

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Zlonamernost je kada pokušavate da osporite potrebu da se poštuje Božji zakon, time što konstatujete da su svi grešnici prekršili taj zakon.

Već Vam je objašnjeno. I nema nikakve potrebe stalno iznova ponavljati objašnjenja po ko zna koji put. Niste oštećenog razuma. Razumeli ste potrebu da poštujete Božji zakon.

Vi možete ponavljati svoje optužbe i pokazivati drskost koju ispoljavaju samo stvorenja koja neće da poštuju svoga Tvorca.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Zlonamernost je kada pokušavate da osporite potrebu da se poštuje Božji zakon, time što konstatujete da su svi grešnici prekršili taj zakon.

Već Vam je objašnjeno.

Vi možete ponavljati svoje optužbe i pokazivati drskost koju ispoljavaju samo stvorenja koja neće da poštuju svoga Tvorca.

Druže sudijo dozvolite molim Vas jedno pitanje da postavim,a ono glasi:
KO JE ODRŽAO ZAKON? Veoma sam zahvalan na odgovoru jer odgovor mogu dati samo misaoni i verujući ljudi.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taj tekst na koji aludiras, ne govori "da Oci nisu odrzali deset zapovesti" vec obredni zakon i propise, i apostoli savetuju da se neznaboscima ne namece obredni zakon i starozavetna obredna pravila.

Stari zavet jasno kaze da je bilo onih koji su odrzali potpuno zapovesti.
Naravno, bilo je i onih koji su ga krsili, kao i uvek u istoriji i danas.

Zato apostol Jovan kaze "Dečice moja! Ovo vam pišem da ne grešite; i ako ko sagreši, imamo zastupnika kod Oca, Isusa Hrista pravednika, I On očišća grehe naše, i ne samo naše nego i svega sveta.
I po tom razumemo da Ga poznasmo, ako zapovesti Njegove držimo.

Koji govori: Poznajem Ga, a zapovesti Njegove ne drži, laža je, i u njemu istine nema;
A koji drži reč Njegovu, u njemu je zaista ljubav Božija savršena; po tom poznajemo da smo u Njemu.
Koji govori da u Njemu stoji, i taj treba tako da hodi kao što je On hodio" ( 1 Jovanova 2. 1 - 6 )

U Jovanovim ocima greh je krsenje Bozjih zapovesti.

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Svi grešnici mogu da drže Božji zakon ako se nanovo rode vodom i duhom!

Isus Hrist nikada nije učinio greh. Bio je savršen od rođenja do smrti.

I svako ko hoće da se odvoji od greha, može ako to hoće.

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Umesto da se grešnici pokaju za grehe koje Bog osuđuje, oni pokušavaju da iznađu opravdanja da postoje ljudi koji nisu dostigli Hristovo savršenstvo! Prema tome nisu savršeni.

Evo šta apostol Pavle svima nama kaže šta je savršenstvo...

Php 3:8 Jer sve držim za štetu prema prevažnom poznanju Hrista Isusa Gospoda svog, kog radi sve ostavih, i držim sve da su trice, samo da Hrista dobijem,
Php 3:9 I da se nađem u Njemu, ne imajući svoje pravde koja je od zakona, nego koja je od vere Isusa Hrista, pravdu koja je od Boga u veri;
Php 3:10 Da poznam Njega i silu vaskrsenja Njegovog i zajednicu Njegovih muka, da budem nalik na smrt Njegovu,
Php 3:11 Da bih, kako dostigao u vaskrsenje mrtvih;
Php 3:12 Ne kao da već dostigoh ili se već savrših, nego teram ne bih li dostigao kao što me dostiže Hristos Isus.
Php 3:13 Braćo! Ja još ne mislim da sam dostigao; jedno pak velim: Šta je ostrag zaboravljam, a za onim što je napred sežem se,
Php 3:14 I trčim k belezi, k daru gornjeg zvanja Božijeg u Hristu Isusu.
Php 3:15 Koji smo god dakle savršeni ovako da mislimo; ako li šta drugo mislite, i ovo će vam Bog otkriti.
Php 3:16 Ali šta dostigosmo u onome jednako da mislimo, i po onom pravilu da živimo.
Php 3:17 Ugledajte se na mene, braćo, i gledajte na one koji tako žive kao što nas imate za ugled.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Zašto ne krenete da poštujete IV Božju zapovest?

Učite se kako da budete verni svome Tvorcu u svim okolnostima koje Sotona nameće vernoj deci.

Trpite nepravdu!

Blagosiljajte one koji Vas ne podnose i kunu, uzvratite sa ljubavlju i pažnjom onima koji vas mrze i molite se za one koji vas vređaju i gone...

Mat 5:44 А ја вам кажем: Љубите непријатеље своје, благосиљајте оне који вас куну, чините добро онима који вас мрзе и молите се за оне који вас вријеђају и гоне,

Isus Hrist

...

Poslednja izmena:
Natrag