Da li slaviti subotu ili nedelju

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Mar 10:29 A Isus odgovarajući reče: Zaista vam kažem: nema nikoga koji je ostavio kuću, ili braću, ili sestre, ili oca, ili mater, ili ženu, ili decu, ili zemlju, mene radi i jevanđelja radi,
Mar 10:30 A da neće primiti sad u ovo vreme sto puta onoliko kuća, i braće, i sestara, i otaca, i matera, i dece, i zemlje, u progonjenju, a na onom svetu život večni.

KONTEKST

Mar 10:17 I kad izađe na put, pritrča neko, i kleknuvši na kolena pred Njim pitaše Ga: Učitelju blagi! Šta mi treba činiti da dobijem život večni?
Mar 10:18 A Isus reče mu: Što me zoveš blagim? Niko nije blag osim jednog Boga.
Mar 10:19 Zapovesti znaš: ne čini preljube; ne ubij; ne ukradi; ne svedoči lažno; ne čini nepravde nikome; poštuj oca svog i mater.
Mar 10:20 A on odgovarajući reče Mu: Učitelju! Sve sam ovo sačuvao od mladosti svoje.
Mar 10:21 A Isus pogledavši na nj, omile mu, i reče mu: Još ti jedno nedostaje: idi prodaj sve što imaš i podaj siromasima; i imaćeš blago na nebu; i dođi, te hajde za mnom uzevši krst.
Mar 10:22 A on posta zlovoljan od ove reči, i ode žalostan; jer beše vrlo bogat.
Mar 10:23 I pogledavši Isus reče učenicima svojim: Kako je teško bogatima ući u carstvo nebesko!
Mar 10:24 A učenici se uplašiše od reči Njegovih. A Isus opet odgovarajući reče im: Deco! Kako je teško onima koji se uzdaju u svoje bogatstvo ući u carstvo Božje!
Mar 10:25 Lakše je kamili proći kroz iglene uši negoli bogatome ući u carstvo Božje.

Evo gde ljudi nalaze svoju sigurnost. U novcu!

Ljudi misle da ako imaju novac da su sigurni. Mnogi žrtvuju Boga radi novca.

A danas mnogi neće da podnesu sramotu u društvu da otvoreno kažu da vole svoga Tvorca, poštujući IV Božju zapovest.

Mar 10:26 A oni se vrlo divljahu govoreći u sebi: Ko se dakle može spasti?
Mar 10:27 A Isus pogledavši na njih reče: Ljudima je nemoguće, ali nije Bogu: jer je sve moguće Bogu.
Mar 10:28 A Petar Mu poče govoriti: Eto mi smo ostavili sve, i za Tobom idemo.
Mar 10:29 A Isus odgovarajući reče: Zaista vam kažem: nema nikoga koji je ostavio kuću, ili braću, ili sestre, ili oca, ili mater, ili ženu, ili decu, ili zemlju, mene radi i jevanđelja radi,
Mar 10:30 A da neće primiti sad u ovo vreme sto puta onoliko kuća, i braće, i sestara, i otaca, i matera, i dece, i zemlje, u progonjenju, a na onom svetu život večni.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nema kontradiktornosti, jer deset zapovesti su date u starom zavetu kao merilo pravde, i da je to poseban i po vaznosti i po trajnosti - govori sama cinjenica da je njega napisao sam Bog svojom rukom, i da je on stavljen u kovceg zaveta u Svetinji nad Svetinjama.

Obredni zakon sa svim obrednim pravilima i propisima nije napisao Bog - vec Mojsije, i on nije bio stavljen u kovceg zaveta.

Sam obredni zakon je bio TIPOS ili predslika buducih realnosti vezanih za dolazak Mesije.

Deset zapovesti nisu TIPOS ili predslika, vec jednostavna moralna nacela ponasanja u Bozjem carstvu.

Isus nije ukinuo deset zapovesti - vec je jos prosirio njihove zahteve, svake zapovesti.

Vi kazete "zapovesti su ukinute i ne moramo da ih drzimo" sto je snizavanje merila pravde koju covek treba dostici u poslusnosti zapovestima.

Isus za razliku od vas kaze "ako pravda vasa ne bude VECA od knjizevnika i Fariseja, necete uci u carstvo nebesko"

Sami zakljucite kome treba verovati, vama ili Gospodu Isusu.

Ti nista nisi odgovorio, kao i uvek.
Ja ti pokazem da u tvojim 10 zapovestima nedostaju drugi zakoni koje ako cinis gresnik si, i to govori o nedeljivosti zakona(Tore), a ti ga i dalje delis i tako ucis ljude.. Meni je to nepojmljivo da neko moze tako da se pravi nerazuman..

*Sudija, kad ces ti prestati da pises kilometarske postove koji nemaju veze sa onim o cemu mi pricamo? Misaon covek moze u par recenica sastaviti i reci sta ima tako da svima bude jasno i to u skladu sa temom. Meni se cini da ti uopste ne razmisljas vec prosipas pripremljen materijal, kako stignes(imalo to smisla ili ne imalo).. I jos aminujes Laodikeju, a da ne shvatas svu besmislenost recenog.. Meni ne trebaju copy-paste roboti, vec razgovor sa verujucima. I ne treba ti da nam "svedocis" vasu veru koju mi i vise nego dobro poznajemo..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Nepojmljivo je kada je Tvorac napisao svojom rukom svih 10 Božjih zapovesti da vidimo da postoje ljudi koji se trude da ospore IV Božju zapovest!

Osporavaju jedinu zapovest u kojoj se vidi da je autor zapovesti naš Tvorac!

Zašto to rade ljudi?

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Zašto postoje ljudi koji ne vole Tvorca i ljude?

Zašto postoji Sotona i njegovi anđeli?

Postoje zato što su razumom obdarena stvorenja slobodna bića.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Svi grešnici mogu da drže Božji zakon ako se nanovo rode vodom i duhom!

Isus Hrist nikada nije učinio greh. Bio je savršen od rođenja do smrti.

I svako ko hoće da se odvoji od greha, može ako to hoće.

Koliki si ti biljojed to je neverovatno!
Tebi je Isus samo čovek čim Ga pominješ kako održa zakon...ti neznaš da je to UTELOVLJENI BOG nesrećo!
Pitam te od ljudi ko održa zakon daj mi takvog da vidimo kako ovo vaše piskaranje ima smisla u protivnom ste teološka nula.

Meni je to nepojmljivo da neko moze tako da se pravi nerazuman..

.

Ne pravi se on uopšte već je takav.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ima li veze s vezom to sto ti pises???
Biblija kaze da zakon napisan na kamenim plocama "prestaje" i da je to "slovo koje ubija" a ti kazes "napisao ga je Bog svojim prstom"! Ne shvatas njegov duh i insistiras na slovu!?

Subota se drzi u Hristu, ne doslovno slovom vec duhom!

I dosadan si jer pises bezveze, pises prekoreda, samo nabacujes i ne drzis se teme razgovora.
Razuman covek kada pise postupno razvija jednu temu, a ti nabacujes.. To pokazuje da si u umu opterecen i opsesivan..

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Ne može se očekivati da odnos prema istini iz Božje reči bude fer i razuman, ako čovek neće da je poštuje.

Ako svi vi smatrate da ne treba poštovati IV Božju zapovest, zašto gubite vreme na ovoj temi?

Hoćete da odvratite druge ljude od poštovanja svoga Tvorca! A ko se stalno trudi da to uradi?

Ko se stalno trudi da odvrati ljude od svoga Tvorca i da ih ubedi da Bog ne postoji?
Ko se trudi da reklamira greh? Ko govori da svi čine greh? Ko govori da IV Božja zapovest nije neophodna! Itd. Itd.

Ko je taj ko odvraća ljude od Boga i Njegovih zapovesti?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Mire štosi na kraj srca...pa imaju i biljojedi pravo da pokažu kakvi su zaista samo im pustiš uzde i oni galopiraju izbacujući penu party.
To je posebna vrsta ljudi kojima nedostaju još dve noge.
Da ih ne hvalim više uobraziće da su 144000 i onda ta vrsta neće umreti i zamisli takvog sagovornika za večnost.....onda bi pevao:

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Tebi je Isus samo čovek čim Ga pominješ kako održa zakon...ti neznaš da je to UTELOVLJENI BOG nesrećo!

Isus je kao čovek održao Božji zakon. On nam je primer na koji način i mi možemo biti bez greha.

Zavisio je od Oca.

Joh 14:6 Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me.
Joh 14:7 Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog; i odsele poznajete Ga, i videste Ga.
Joh 14:8 Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta.
Joh 14:9 Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?
Joh 14:10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.
Joh 14:11 Verujte meni da sam ja u Ocu i Otac u meni; ako li meni ne verujete, verujte mi po tim delima.
...
Joh 14:15 Ako imate ljubav k meni, zapovesti moje držite.
Joh 14:16 I ja ću umoliti Oca, i daće vam drugog utešitelja da bude s vama vavek:
Joh 14:17 Duha istine, kog svet ne može primiti, jer Ga ne vidi niti Ga poznaje; a vi Ga poznajete, jer u vama stoji, i u vama će biti.
Joh 14:18 Neću vas ostaviti sirotne; doći ću k vama.
Joh 14:19 Još malo i svet mene više neće videti; a vi ćete me videti; jer ja živim, i vi ćete živeti.
Joh 14:20 U onaj ćete vi dan doznati da sam ja u Ocu svom, i vi u meni, i ja u vama.
Joh 14:21 Ko ima zapovesti moje i drži ih, on je onaj što ima ljubav k meni; a koji ima ljubav k meni imaće k njemu ljubav Otac moj; i ja ću imati ljubav k njemu, i javiću mu se sam.
Joh 14:22 I reče Mu Juda, ne Iskariotski: Gospode! Šta je to da ćeš se nama javiti a ne svetu?
Joh 14:23 Isus odgovori i reče mu: Ko ima ljubav k meni, držaće reč moju; i Otac moj imaće ljubav k njemu; i k njemu ćemo doći, i u njega ćemo se staniti.
Joh 14:24 Koji nema ljubavi k meni ne drži moje reči; a reč što čujete nije moja nego Oca koji me posla.

Pitam te od ljudi ko održa zakon daj mi takvog da vidimo kako ovo vaše piskaranje ima smisla u protivnom ste teološka nula.

U bilo koje vreme da se čovek rodio. Ako nije bio spreman da se pokaje za greh i da ga ostavi, onda on ne može videti carstvo Božje.

Vera u Hrista čoveka ne oslobađa tereta odgovornosti.

Svako je odgovoran pred Bogom!

Vi svi hoćete da budete spaseni u grehu a ne od greha! A to je teološka neistina.

To se zove Vavilon veliki.

Rev 14:8 I drugi anđeo za njim ide govoreći: Pade, pade Vavilon grad veliki: jer otrovnim vinom kurvarstva svog napoji sve narode.

Bog osuđuje lažne religije kojima uljuljkuje grešnike da su spaseni a zapravo su izgubljeni.

A vi ste izgubljeni jer se uzdate da će vas Bog prihvatiti iako namerno kršite Njegov zakon.

I ne samo što ste izgubljeni, već ubeđujete druge da idu za vašim primerom.

Podstičete druge da odbace IV Božju zapovest. I govorite kako je nepotrebno da se poštuje IV Božja zapovest za spasenje.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Aman covece, ko nece da postuje subotu i ko se namerno suprotstavlja Bogu?
Hoces li ti doci k sebi vec jednom?
Sta mi odvracamo ljude? A vi im stavljate teret koji im ni apostoli ne stavise.. Nadji mi u NZ gde su apostoli zapovedili subotu, a gde je Hristos zapovedio istu?
Umesto toga pise da je subota "sen od onoga sto scase da dodje i telo je Hristovo'' i da "ni jedan dan nije iznad drugoga" i sve zajedno jos pise da su reci ispisane na kamenu "slovo koje ubija" i da nisu trajnog karakter jer Pavle za njih kaze da one "prestaju" - zasto ucite suprotno recima apostola???

Natrag