Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Ovde sam se naslusao kontradiktornosti koje nisam cuo ni na jednom mestu.
Mire Mire, ti si se potpuno okrenuo protiv istine, a u privatnim porukama si pisao sasvim drugacije, i nisi se uhvatio za Hrista, i sotona je dosao i uzeo seme istine koje je Bog posejao u tvoje srce.
Imam samo jedno pitanje.
Procitaj deset zapovesti i odgovori.
Da li Hriscanin treba da krsi ove zapovesti da to ne bi bilo slovo koje ubija.
Evo primera.
Da li moram da izadjem na ulicu da nekog ubijem, da ne bi postovao zapovest "ne ubi" koja je po vama slovo koje ubija, ili necu ubiti jer ljubim coveka i postujem zivot koji je Bog dao.
Ovo prenesi na svaku zapovest, i prvo daj sebi odgovor, a meni i ne trebas, jer ja odgovor vec imam za sebe..
Laodikeja, JA NE GOVORIM O KRSENJU ZAPOVESTI!
Mozes li to zapamtiti, ja govorim o "duhu zakona" onome sto vi ne razumete.
Evo ti primer:
"Zivis u vreme drugog svetskog rata, sakrio si jevreje u podrum, i dodje ti nemac iz gestapoa na vrata i pita: ''imas li jevreje"?
Sta ces ti odgovoriti "po slovu zakona"???
*Ako kazes "nemam" - prekrsices zapovest "ne lazi"!
*Ako kazes "imam" - prekrsices zapovest "ne ubij"!
U oba slucaja si postao "prestupnik zakona"!
To je tako ako se drzis samo "slova zakona".
Ali ako razumes duh zakona, shvatices da zapovest "ne slazi" tada postaje zapovest "slazi da spasis zivot" i da je "milost iznad zakona", i ti u ovom slucaju dakle - "MORAS LAGATI!" da bi spasao zivot!
To je po vama drzaocima "spoljasnjeg slova" nepojmljivo "da prekrsis pisano", pogotovo nesto sto je "Bog napisao svojim prstom", pa ga se drzite kao pijan plota!
LEPO REKOH, VAMA JE "ZAKON SPOLJASNJI" A NAMA JE "UNUTRASNJI" ZATO VI NE RAZUMETE "DUH"
Postoji "unutrasnji zakon", i on je u karakteru zapisan, a to je ono sto vi nemate, pa ste onda sebe doveli u apsurd!
To pokazuje i tvoje pitanje gore("moze li se zakon krsiti i menjati), da ti ne poznajes duh zakona i ne shvatas njegovu svrhu!
Po vama se u takvoj situaciji "zakon krsi" a po nama se "zakon i duh ispunjava" i nismo krivi!
*Tako je i kod subote, gde po nama (i po Hristu): ne postuje subotu farisej "koji drzi doslovnu zapovest" "ne hodaj, ne radi, sedi i odmaraj" vec onaj koji duhom shvata "pravi znacaj subote" i "odmora u Isusu Hristu" - a to je "svakodnevna" sluzba Bogu, proslavljanje njega za sve stvoreno, i svakodnevno posvecivanje, a ne samo "jednom nedeljno - subotom".
Vi ste formalisti, kao i fariseji, pa gledate slovo.
Sad mi ti kazi, da li onaj koji "svakodnevno slavi Boga i velica ga za sve stvoreno" ukljucujuci i subotom, krsi 4. zapovest, ako razume "duh" i razlog davanja te zapovesti, odnosno da je "subota radi coveka" nacinjena???
Lekari krse subotu i nisu krivi, Bog krsi subotu jel odrzava sve stvoreno i nije kriv, andjeo ne drzi subotu, jer niti se umara niti moze ostaviti svoju duznost.. A zasto bi covek izdvajao jedan dan iznad ostalih za slavljenje Boga kada to moze svakoga dana ciniti?
Ti ne razmisljas duhovno, vec se drzis prazne "forme".