Da li slaviti subotu ili nedelju

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ovde sam se naslusao kontradiktornosti koje nisam cuo ni na jednom mestu.

Mire Mire, ti si se potpuno okrenuo protiv istine, a u privatnim porukama si pisao sasvim drugacije, i nisi se uhvatio za Hrista, i sotona je dosao i uzeo seme istine koje je Bog posejao u tvoje srce.

Imam samo jedno pitanje.

Procitaj deset zapovesti i odgovori.
Da li Hriscanin treba da krsi ove zapovesti da to ne bi bilo slovo koje ubija.

Evo primera.

Da li moram da izadjem na ulicu da nekog ubijem, da ne bi postovao zapovest "ne ubi" koja je po vama slovo koje ubija, ili necu ubiti jer ljubim coveka i postujem zivot koji je Bog dao.

Ovo prenesi na svaku zapovest, i prvo daj sebi odgovor, a meni i ne trebas, jer ja odgovor vec imam za sebe..

Laodikeja, JA NE GOVORIM O KRSENJU ZAPOVESTI!

Mozes li to zapamtiti, ja govorim o "duhu zakona" onome sto vi ne razumete.

Evo ti primer:

"Zivis u vreme drugog svetskog rata, sakrio si jevreje u podrum, i dodje ti nemac iz gestapoa na vrata i pita: ''imas li jevreje"?

Sta ces ti odgovoriti "po slovu zakona"???

*Ako kazes "nemam" - prekrsices zapovest "ne lazi"!

*Ako kazes "imam" - prekrsices zapovest "ne ubij"!

U oba slucaja si postao "prestupnik zakona"!

To je tako ako se drzis samo "slova zakona".
Ali ako razumes duh zakona, shvatices da zapovest "ne slazi" tada postaje zapovest "slazi da spasis zivot" i da je "milost iznad zakona", i ti u ovom slucaju dakle - "MORAS LAGATI!" da bi spasao zivot!

To je po vama drzaocima "spoljasnjeg slova" nepojmljivo "da prekrsis pisano", pogotovo nesto sto je "Bog napisao svojim prstom", pa ga se drzite kao pijan plota!

LEPO REKOH, VAMA JE "ZAKON SPOLJASNJI" A NAMA JE "UNUTRASNJI" ZATO VI NE RAZUMETE "DUH"

Postoji "unutrasnji zakon", i on je u karakteru zapisan, a to je ono sto vi nemate, pa ste onda sebe doveli u apsurd!

To pokazuje i tvoje pitanje gore("moze li se zakon krsiti i menjati), da ti ne poznajes duh zakona i ne shvatas njegovu svrhu!

Po vama se u takvoj situaciji "zakon krsi" a po nama se "zakon i duh ispunjava" i nismo krivi!

*Tako je i kod subote, gde po nama (i po Hristu): ne postuje subotu farisej "koji drzi doslovnu zapovest" "ne hodaj, ne radi, sedi i odmaraj" vec onaj koji duhom shvata "pravi znacaj subote" i "odmora u Isusu Hristu" - a to je "svakodnevna" sluzba Bogu, proslavljanje njega za sve stvoreno, i svakodnevno posvecivanje, a ne samo "jednom nedeljno - subotom".

Vi ste formalisti, kao i fariseji, pa gledate slovo.

Sad mi ti kazi, da li onaj koji "svakodnevno slavi Boga i velica ga za sve stvoreno" ukljucujuci i subotom, krsi 4. zapovest, ako razume "duh" i razlog davanja te zapovesti, odnosno da je "subota radi coveka" nacinjena???

Lekari krse subotu i nisu krivi, Bog krsi subotu jel odrzava sve stvoreno i nije kriv, andjeo ne drzi subotu, jer niti se umara niti moze ostaviti svoju duznost.. A zasto bi covek izdvajao jedan dan iznad ostalih za slavljenje Boga kada to moze svakoga dana ciniti?

Ti ne razmisljas duhovno, vec se drzis prazne "forme".

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Pisao sam o gubljenju zdravog razuma...

Kada se odbaci istina i kada čovek pokušava da svojim intelektom odbrani laž onda se gubi razum.

Razum nas upućuje na istinu a pošto grešnik ne želi da prihvati istinu jer ga moralno obavezuje, on onda počinje da napada istinu da bi odbranio svoju ljubav prema grehu (zlu) i onda svoj intelekt koristi da bi branio laž koja se ne može odbraniti.

Ali, pošto ne želi da se pokori istini jer voli greh, onda čovek prelazi iz tog razumnog stanja u stanje kada počinje da veruje u laž koju je prigrlio da bi odbacio istinu.

U početku on nije zaista verovao u laž, jer mu je razum govorio jasno šta je istina a šta laž. Ali pošto nije hteo da se izbori sa problemom (nije hteo da iskreno prizna grešku ili greh) grešnik radije prihvata neko opravdanje svojih postupaka a to opravdanje nalazi u zabludi.

Vremenom čovek počinje toliko da se identifikuje sa zabludom, da ona postaje deo njegovog identiteta.

Tako se gubi razum.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, ti sam znas da sam u vise navrata govorio o duhu zakona i o promeni koju Bog cini u coveku da se prirodno ponasa po nacelima Bozjih zapovesti onako kako ga Duh vodi.

I vec sam te pitao - zasto u nedogled ponavljas jednu neistinu, da Adventisti navodno drze slovo zakona, formalisticki, kada je to apsolutna neistina"

Ja te razumem zasto to ponavljas, jer kada ne bi - onda bi morao da prihvatis cinjenicu da u Adventizmu deluje sam Bog, i da on kroz promenu cini da se Adventisti ponasaju prirodno u Duhu po nacelima Bozjih zapovesti, a to tebi nikako ne ideu prilog.

Ti mene Mire nisi shvatio, i govoris o nekim drugim zapovestima da bi se borio protiv deset Bozjih zapovesti.
Ja ne sporim ono sto su Isus i apostoli ucili, ali time ni ne osporavam deset zapovesti.

Ti kazes sledece: "JA NE GOVORIM O KRSENJU ZAPOVESTI!"

Cemu onda ova nasa rasprava ako se u nekoj pritajenoj kontradiktornosti izjava - u ovoj slazes da covek ne treba da krsi zapovesti, jer bi tada bio gresnik, ( osim Subote, jer znam da ste protiv nje ).

Dakle, nemoj pronalaziti izgovor da na jedno upucujes, a time rusis drugo, a opet govoris da to ne cinis, sto je ocigledna kontradiktornost u izjavama.

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Hoces da ti mi odgovorimo na temu ?

Da!

Jednostavan i jasan odgovor.

Vidim ja da sa tobom nema razgovora, jer si ti radikalni fundamentalista.

Mislite da ja nemam prava da pišem ono što mislim da treba da se kaže?

Imam šta da kažem i zato pišem.

Ljudi neka čitaju i neka sami procene ko govori istinu.

Mi svo vreme ovde odgovaramo, ali se ti ne obazires na pitanja niti na odgovore.

Mogli ste da napišete kratak odgovor na postavljenu temu.

Tako su radili fundamentalisti i radikali i vikali na Hrista sto "nije po slovu drzao subotu" , zaslepljeni zakonodavci.

Ti ljudi su se držali ljudskih tradicija koje su uzdigli iznad Božjeg zakona.

A to je danas upravo nedelja kao dan odmora, bogosluženja... sve ono što treba da bude sedmi dan.

Ljudska tradicija!

I naravno da mržnja ljudi koji uzdižu ljudske tradicije iznad Božjeg zakona jeste ista po svojoj suštini.

Ljudi više vole greh nego svoga Tvorca. Inače ne bi postojale bezbrojne lažne religije uključujući evoluciju/ateizam (još jedna od mnogobrojnih lažnih religija).

Svima njima je zajedničko da odbacuju IV Božju zapovest.

I kada se bude uskoro pojavio lažni Hrist (čitaj Sotona koji se predstavlja kao Hrist), svi će ga prihvatiti.
Muslimani će prihvatiti Isusa (oni prihvataju proroke). Jevreji će konačno prihvatiti svoga "Mesiju" koga tako dugo čekaju. Hinduisti, budisti i sve ostale religije će prihatiti manifestacije Isusa koji se bude pojavljivao na mnogim mestima.

Svi će ga prihvatiti osim vernih ljudi koji čekaju Isusa Hrista da dođe na oblacima, onako kako je i rekao da će doći.

Nedelji zakon će biti donesen. Katastrofe će pokazati da je Tvorac suvereni vladar i nad ovom pobunjenom planetom koja javno odbacuje vlast svoga Tvorca. Lažni Hrist će govoriti ljudima da su uzrok nevolja ljudi koji ne poštuju nedelju kao dan odmora. Problem je što na planeti postoje ljudi koji i dalje poštuju Tvorca sedmog dana! Tada će mržnja svih naroda postati sveopšta! Izdaće se smrtni dekret da se pobiju svi koji se ne poklone zveri.

Bog nam je sve blagovremeno rekao. Pripremimo se zato za takvo vreme.

-NISAM NIGDE REKAO DA ZAKON NE VAZI!
MI NE UCIMO DA ZAKON NE VAZI!
TO JE LAZ ADVENTISTA DA VI JEDINI DRZITE A SVI OSTALI ODBACUJU ZAKON!!!

Napadate sve vreme IV Božju zapovest i kažete da nije potrebna a navodno ne napadate Božji zakon!

To narod kaže: "Nije šija, nego vrat!".

A ja kažem da je to drskost bezakonika! Namerna laž!

Bezobrazluk onih ljudi koji su se upoznali sa istinom i odbacili je.

Naravno da ćete izvrtati istinu.

H
-Godisnje subote :) , ajde malo da pricamo o kolosanima 2:16, nemoj ti meni te vase diplomate, ti samo znas da tvrdis, nista ti ne dokazujes, rekoh da necu copy-paste, hocu ljude koji "znaju" da razgovaraju o temi, a ne koji slusaju ucitelje i doktore..

Izneo sam Vam studiju u kojoj je detaljno obrađen taj stih. Odličan rad!

Svako treba da pročita taj rad ako imalo sumnja da li su u pitanju godišnje subote ili je u pitanju sedmična subota.

Pročitajte studiju i razumećete bolje taj stih.

Jezi spreman za analizu tog stiha, znas li ista o tome?

Ne na ovom forumu na kojem se zalažete da mi se brišu poruke.

Možemo razgovarati na forumu svetlost istine! Tamo će ostati napisano sve što smo rekli.

Koliko mi vreme bude dozvoljavalo, i moram da priznam interesovanje, toliko ću posvećivati jednoj temi.

I opet te pitam, zar zaista ocekujes da neko odgovara na kilometarske postove koje postavljas i jos plus su besmislice hiljadu puta ponovljene na forumu, da je stvarno gubljenje vremena to komentarisati..

Ne umišljajte da ste Vi jedini na ovom svetu. Postoje i drugi ljudi.

Neka ljudi čitaju i vide razliku između zablude i istine.

Ja ionako ne pišem na ovom forumu često. Slučajno svratim. I tada kada svratim pišem ono što mislim da treba da se kaže.

Pre mene su mnogi iznosili brojne zablude. I trebalo bi mi vreme da na sve to odgovorim. Ali to mi moderator nije dozvolio da uradim. Nije mi bilo dozvoljeno da odgovorim na svaku poruku ponaosob.

I zato sam na samom početku otišao sa ovog foruma.

Ništa me ne privlači da ovde ostajem. Zato što se svi vi pozivate na nako smešno pravilo da se ne sme pisati poruka za porukom.

Nema potrebe da ostajem na takvom forumu gde mi se onemogućuje da slobodno govorim bez sputavanja i ograničenja.

Vi mi čak pretite na drugim temama da će budući moderator mnoge moje poruke da spaja...

Verovatno će i malo editovati kao i na drugim forumima (čitaj brisanje poruka).

Mozes li ti kratko pisati jednu po jednu tvrdnju da na svaku dobijes odgovor, ako uopste hocex odgovor???

Vi ste vadili iz konteksta i spajali stihove i davali tumačenja da je potrebno mnogo vremena da odgovorim na svaku od tih veštih manupulacija.

Ja zapravo nisam stigao sinoć da odgovorim na sve što ste zamutili u svojim izjavama.

A ono što sam stigao da napišem naravno ignorišete.

Vi ste već odlučili da odbacite IV Božju zapovest. I zašto bismo mi sada nastavljali dalju raspravu?

Idite i uživajte u životu!

I pustite Adventiste Sedmog dana da iznesu Božje opomene svim ljudima.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
U iskusenju sam da blokiram ovog sud narodima, ja stvarno ne znam kako ljudi mogu biti takvi?
Van svake pameti je tako pisati nekom koga ne znas, pogotovo kad vidis u postovima sta veruje i kako se ponasa i zeli da uspostavi nomralnu komunikaciju s tobom, osudjivati ga za greh i ''namerno odbacivanje subote'' je skroz nerazumno..

Mire, ti sam znas da sam u vise navrata govorio o duhu zakona i o promeni koju Bog cini u coveku da se prirodno ponasa po nacelima Bozjih zapovesti onako kako ga Duh vodi.
I vec sam te pitao - zasto u nedogled ponavljas jednu neistinu, da Adventisti navodno drze slovo zakona, formalisticki, kada je to apsolutna neistina"

Ponavljam zato sto smatram da ne razumes stvari na pravi nacin..
Ja znam da ti kazes ''drzim se duha zakona'' ali kad bi ti citao samog sebe iz perspektive neadventiste, video bi na sta to lici, na cist formalizam.. Zato mnogi za adventiste i kazu da su ''fariseji'', naravno adventisti tvrde da se ne drze slova zakona, ja sam posten pa necu lagati, ''vi verujete da drzite zakon Duhom'' eto rekao sam, valjda si zadovoljan?..

Ja te razumem zasto to ponavljas, jer kada ne bi - onda bi morao da prihvatis cinjenicu da u Adventizmu deluje sam Bog, i da on kroz promenu cini da se Adventisti ponasaju prirodno u Duhu po nacelima Bozjih zapovesti, a to tebi nikako ne ideu prilog.

Ne, ja bi rado prihvatio, pogotovo sto imam tamo rodjake, i zato bi preazak bio veoma lagodan..
Evo spasi me muke i neznanja.. Al ne vredi kad sam ti sve dokaze oborio, i sta mi vise mozes ponuditi, da imate odgovore, odma bih prihvatio..

Ti mene Mire nisi shvatio, i govoris o nekim drugim zapovestima da bi se borio protiv deset Bozjih zapovesti.
Ja ne sporim ono sto su Isus i apostoli ucili, ali time ni ne osporavam deset zapovesti.

Kako Apostoli mogu uciti ''neke druge zapovesti'' koje ne postoje u deklaogu?
Na primer protiv ''homoseksualizma'' i ''incesta''. Gde to pise u dekalogu, gde to mozes svrstati, u koju zapovest dekaloga?
Ili sam ja slep, ili ne vidim koja zapovest dekaloga to sankcionise?

Ako nam trebaju dodatne zapovesti, zar onda to nije dovoljan dokaz da dekalog nije sam sebi dovoljan i da su oni zakonom smatrali celu Toru?

Ti kazes sledece: "JA NE GOVORIM O KRSENJU ZAPOVESTI!"

Cemu onda ova nasa rasprava ako se u nekoj pritajenoj kontradiktornosti izjava - u ovoj slazes da covek ne treba da krsi zapovesti, jer bi tada bio gresnik, ( osim Subote, jer znam da ste protiv nje ).

Dakle, nemoj pronalaziti izgovor da na jedno upucujes, a time rusis drugo, a opet govoris da to ne cinis, sto je ocigledna kontradiktornost u izjavama.

Pa ne cinim, uopste ne negiram subotu , vec shvatam subotu u duhovnom smislu isto kao i sve druge zapovesti koje su 'uzdignute'' i kojima je dato vise duhovno znacenje, a tako je i sa subotom..
To sam vec prehodno objasnio..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ova tema nije sport u kome se napada subota!

Ova tema ima za cilj da rasvetli šta je istina!

Da li slaviti subotu ili nedelju

Da li slavite subotu ili nedelju....Da li slaviti subotu ili nedelju....Da li slaviti subotu ili nedelju....:assassin:
Da...li....sla.....:assassin:.....................................................................................................................

Ne odbacujete svoga Tvorca kada vidite da se kraj sveta približio.

Budite hrabri i stanite i Vi na stranu svoga Tvorca upravo sada kada vidite da se Njegov zakon gazi od celog sveta.

Čitajte argumente i odbranite svoga Tvorca

http://www.subotasedmidan.org
http://www.subotasedmidan.org/index.php/multimedia/pdf-literatura

Robo-tiću ko je održao zakon reci ti čiki neće tebe čika dirati slobodno ti reci ti si dobra mašina hajde gukni....
Neznam koliko terabjti su ti upumpali ali vredniji je gram zlata od kilograma smeća. Izvini mašinice zašto su vam u program zadali da kipujete smeće na javnom mestu....te programere bi na rekreaciju u dužem roku poslao da imamo viška tucanika.

Vi kao robo-tići bi mogli biti od koristi da vam se instalira istina ovako vi ponavljate laži i niste vi krivi jer se ne može kriviti mašina bez mozga već programeri.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ako negde postoji bezobrazno i drsko a uz to i šarlatansko lopovska zajednica koja okrutno ismeva sluge Božje gde su plagijati Isusova reč i verujući otpadnici sve to imate na jednom mestu gde odlaze i od kuda dolaze ove dve mašinice zvane sudija i Lajkić.
Jedan se stalno ograđuje i daje konačnu reč dok drugi van sebe daje beskonačnu glupost i kopira pola neta kipujući svakakvi otpad ispred nas.
Nebi da ispadne kao kritika već korektno predtavljanje te dve figure.

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Rat protiv istine će se nastaviti sve do kraja.

Ljudi koji su odbacili istinu biće uspešna oruđa u borbi tame protiv svetlosti istine...

Eph 6:11 Obucite se u sve oružje Božije, da biste se mogli održati protiv lukavstva đavolskog:
Eph 6:12 Jer naš rat nije s krvlju i s telom, nego s poglavarima i vlastima, i s upraviteljima tame ovog sveta, s duhovima pakosti ispod neba.
Eph 6:13 Toga radi uzmite sve oružje Božije, da biste se mogli braniti u zli dan, i svršivši sve održati se.
Eph 6:14 Stanite dakle opasavši bedra svoja istinom i obukavši se u oklop pravde,
Eph 6:15 I obuvši noge u pripravu jevanđelja mira;
Eph 6:16 A svrh svega uzmite štit vere o koji ćete moći pogasiti sve raspaljene strele nečastivog;
Eph 6:17 I kacigu spasenja uzmite, i mač duhovni koji je reč Božija.
Eph 6:18 I svakom molitvom i moljenjem molite se Bogu duhom bez prestanka, i uz to stražite sa svakim trpljenjem i molitvom za sve svete,
Eph 6:19 I za mene, da mi se da reč kad otvorim usta svoja, da obznanim sa slobodom tajnu jevanđelja,
Eph 6:20 Za koje sam poslanik u okovima, da u Njemu govorim slobodno, kao što mi se pristoji.

Poslednja izmena:
Natrag