Da li slaviti subotu ili nedelju

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Evo čuj Paju šta kaže da ne održaše i šta ga ubija:
3:6 Koji i učini nas vrsne da budemo sluge novom zavetu, ne po slovu nego po duhu; jer slovo ubija, a duh oživljuje.

3:7 Ako li služba smrti koja je u kamenju izrezana slovima, bi u slavi da sinovi Izrailjevi ne mogoše pogledati na lice....

Pa Zakon je duhovan,a ne kamen.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Pa Zakon je duhovan,a ne kamen.
Nije Bog rekao slušajte kamen većSLOVO ISPISANO NA KAMENU a to SLOVO je ZAKON koji OSUĐUJE I UBIJA sviju pa i Jevreje jedino Jelenaše pečati za život jer nemaju šta drugo da ih spasi a njihov mesija čeka da mu se polože gresi i tek tad će osloboditi svoje a dotle ih zakon oslobađa.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Nije Bog rekao slušajte kamen većSLOVO ISPISANO NA KAMENU a to SLOVO je ZAKON koji OSUĐUJE I UBIJA sviju pa i Jevreje jedino Jelenaše pečati za život jer nemaju šta drugo da ih spasi a njihov mesija čeka da mu se polože gresi i tek tad će osloboditi svoje a dotle ih zakon oslobađa.

Tvoj problem je što shvataš Zakon kao kamene ploče, a ne kao nešto duhovno. Pa ubija zakon onoga ko ga ne drži.

Tvoja nauka je toliko besmislena da si sam počeo da izmiljaš kako neko od advent. misli da će ih Zakon spasiti. Takve nebuloze još nisam čuo.

Pa nikog ne oslobađa Zakon bez vjere.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Tvoj problem je što shvataš Zakon kao kamene ploče, a ne kao nešto duhovno. Pa ubija zakon onoga ko ga ne drži.

Tvoja nauka je toliko besmislena da si sam počeo da izmiljaš kako neko od advent. misli da će ih Zakon spasiti. Takve nebuloze još nisam čuo.

Pa nikog ne oslobađa Zakon bez vjere.

Reći ću te veštici kako ismevaš njeno proročko oko jer ona lepo reče kako se držanjem zakona odmaranjem subotom vrši SAMOZAPEČANJEĆE u vidu utvrđivanja u istini.
Znači Jevreji nisu Bogu verovali zato zakon ne održaše a ti veruješ i održao si svesa Lakićem i onim sudijom.Nećete valjda i vi biti sa onih 144000 da vas sve sa Jelenom bude 144004

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taramana, slobodno krsi svaku zapovest, i to pravdaj pred Bogom da su one napisane na kamenu.
Ja nisam sudija i nemoj to govoriti meni, vec slobodno gresi, i to kazi Bogu.

----------------------------------------------------------------------------------------

Mire, u nista sto govoris nisi licno osvedocen.
Ja mam i dokaze u reci, imam i osvedocenje.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, u nista sto govoris nisi licno osvedocen.
Ja mam i dokaze u reci, imam i osvedocenje.

Bespredmetno je govoriti ko je u sta osvedocen(naravno da jesam osvedocen), a neko moze biti osvedocen i da je zemlja suplja, pa to ne mora biti(i nije) istina.

Ti mi ne dajes odgovor na pitanje gde se to izraz "zakon i proroci" odnosi na "dekalog" u Pismu, kao ni "gde se u Pismu navodi podela zakona"..

Ovo je esencijalno pitanje i zahteva odgovor, da bi mi mogli nastaviti po temi.

Sta vise, pokazao sam da izraz "zakon i proroci" u Pismu uvek oznacava "dva dela Biblije" a nikad "dekalog", a to automatski znaci da je EGW pogresila(cini je nepouzdanom, suprotnom Pismu) i onda automatski sve vase tvrdnje po tom pitanju padaju u vodu, kako po pitanju "tvrdnje da je Isus tamo govorio o dekalogu", tako i o "podeli zakona", te prikazuje vase totalno nerazumevanje ove teme..

Kad mi budes dao biblijski odgovor na ova pitanja, onda cemo moci i nastaviti, ovako to ne vredi.

Vi zatvarate oci pred ociglednim nelogicnostima, a to cini i vaseg proroka suprotnim Pismu, pa pokusavate to zaobici, ali ne ide, Pismo je jasno..

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Pa to baš rade pravoslavci sa danima označenim crvenim slovom. To je baš stih za pagansko shvatanje dana. Jer subota nije ovdje spomenuta. Jer vi ne shvatate značaj subote pa je zato i ne držite. Ma ne držit ni nedelju. Da bar držite ndečlju ko mi subotu više bi cijenili vaše stavove.

Odlično što Adrijane ovo napisao crvenim slovom, pa niko drugi nije ovaj stih ni ispunio nego baš vi pravoslavci.

Да ли је могуће да овако конкретну и помирљиву реченицу успеваш да усмериш као мач против неког? Такав ум би се на крају окренуо против себе.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, neozbiljno je to sto govoris pored svih dokaza koji su dati.

Ne vredi.

Budi slobodno u svom uverenju, ali moj je savet da trazis to otkrivenje od Boga, usrdno i iskreno.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Да ли је могуће да овако конкретну и помирљиву реченицу успеваш да усмериш као мач против неког? Такав ум би се на крају окренуо против себе.

Pa rekao sam već da vi dane shvatate kao pagani i da gledate u kalendar. I taj stih se odnosi na takvo shvatanje dana.

Natrag